På mitt hjärta

Efter 3 dagar utan att ha sett varandra är vi äntligen ute mysig ridtur i skogen tillsammans. Dagarna i Stockholm hos min fina Fredrik har varit jättesköna och roliga, ibland är det skönt att koppla bort allt här hemma. Men nu när jag är hemma igen är det full fart som vanligt. Det är lite stressigt med stallet som ska byggas, massa saker med utvecklingsteamet osv. Men samtidigtr denna vecka fylld med extremt roliga saker såklart, inget känns tråkigt. Jag ser framför allt fram emot FREDAG, då släpper jag hemligheten jag gått omkring och burit på i några veckor! Längtar! 

Nu ska jag och Frolle jogga lite lätt och promenera rakt ut över stock och sten, hans hjärna behöver tänka lite ;) 




Mot Stockholm!

Åkte till tågstationen i Iggesund som vanligt och skulle ta X-tåget till Gävle och där byta till SJ mot Stockholm. Men det tåget var försenat en halvtimme vilket innebar att jag skulle missa sista avgången till Sthlm. I ren panik åkte vi och tankade bilen och mamma skjutsade mig till Gävle, trodde verkligen inte att vi skulle hinna men det gjorde vi och nu sitter jag på tåget mot Stockholm och kärleken! Äntligen! 





Torsdag

Hallå där! Allt bra med er? 

Med mig är det kanon, eller ja just nu kanske det inte är som allra bäst med magvärken som gjorde att jag varken kunde tömköra Frolle eller åka och gymma.. Så typiskt! Tur att Frolle har en lugn vecka denna vecka så det skadar honom inte att vila idag. I skolan var det super i alla fall, på biologin jobbade jag med lite hästsjukdomars nedärvning. Till exempel så skrev jag lite om OLWS som genom mutation av gener är en dödlig sjukdom som bara drabbar painthästar, och hänger ihop med att fölet föds helt vitt och ibland med blås ögon. Intressant tycker jag! 
På idrotten hade vi Zumba på ZenZen dansstudio. Vi har haft det en gång tidigare så det var verkligen roligt att göra det igen när man dessutom kände igen en del rörelser och kunde ta ut dom mer. 
Sedan hade vi engelska och då tittade vi på film, American History X. Om ni inte har sett den, SE DEN. Typ nu! Grym! 

Kom hem sju, tåget var försenat och fick världens stressmagvärk.. Har typ legat i kökssoffan och masserat magen hela kvällen och varit ute en sväng till hästarna och fodrat. Nu ska jag duscha, kolla lite på tv med mamma och pappa och sen sova. Helt okej torsdag ändå! 



Standardfika på engelskan... Mums!

Shopping ♥

Idag efter skolan åkte jag och mamma till hemlig destination igen, hihi. Allt känns så himla bra nu, detta kommer bli en minst sagt spännande resa! Sedan åkte vi till Valbo Köpcentrum, käkade på Ikea och handlade galgar till stallet. Jag ska hänga upp alla schabrak på galgar i färgordning under sadlarna i sadelkammaren, kommer bli supersnyggt och praktiskt! Vi köpte 20 st, men jag tror vi säkert måste införskaffa minst lika många till haha. 
Sedan gick vi in på Hööks och shoppade loss. Vi gjorde av med mer än 3 tusen spänn, ehehe.. Och mer måste vi beställa, fast från Börjes ;) Älska hästshopping! ♥
 

Plugg

Alltså det känns det som att jag sjuttioelva uppgifter som ska göras. Jag ligger efter i kommunikation och två hästämnen. En stor foderuppgift, en fördjupning om hästens gångarter och massa små reflektioner i kommunikationen. Sedan läser jag Entreprenörskap & Företagande på distans som inte alls ligger i fas med min planering. Åååååh, så jobbigt.. 
 
När det blir så här många uppgifter staplade på varandra blir det att jag fortsätter stapla och till slut har ett helt berg att stressa igenom halvdant några dagar innan allt ska vara klart. Jag vet att det inte är särskilt smart av mig, men jag får panik så fort jag bara tänker på allt som ska göras. Det är så frustrerande!!
 
Är det någon mer än jag som gör på det här viset, eller är det någon som har ett tips på hur man kan undvika detta? Jag skulle bli glad om ni vill dela med er :) 
 
Nu ska jag i alla fall gräva mig ner i det här plugghavet och försöka börja med den tyngsta uppgiften - foder. Aaaah, kill me..
 
 
 
 

Timrå Hästsportförening 20/10-13

Ny arrangör och anläggning för mig och Frolle vilket var lite spännande, det blir ofta att man tävlar på de ställen som man varit på tidigare. Men Timrå Hästsportförenings anläggning kan jag bara säga "hatten av" till, vilket fint ställe alltså! Varför har de inte hållit i flera dressyrtävlingar och varför inte nationella?! Perfekt med två ridhus som sitter ihop, flera stora utebanor, fina stallar och allt man kan önska sig. Otroligt bra tävling tycker jag! 
 
LA:1: Red fram med bara lösgörande tänk, mjuka upp honom för denna klass och nästa klass som var väldigt tätt inpå. Han kändes kanon både på framridningen och collectingring, men inne på banan tog han lite. Framför allt i högergaloppen tyckte jag. Jag gjorde världens tabbe(ar) i denna klass - började med att rida in i galopp när det egentligen ska vara trav och sedan missade jag en skänkelvikning. Så klantigt! Men både jag och domaren skrattade bara åt det, haha. Och det gjorde inte direkt mycket, vi vann på 69,079% med två procent från andraplatsen. Utan felridningarna hade jag fått över 70%, och det var väl det enda som kändes surt. 
 
Vi fick en 7:a (!!!) på en mellantrav, 7,5 på alla moment i höger galopp, 8 på halvt igenom och förvänd i vänstergalopp och även på sitsen. Kan dock inte ta domarens kommentar "välplanerat" riktigt på allvar, haha.. 
 
LA:P1: På framridningen värmde jag honom lösgörande och sedan jobbade jag lite med "öppna-övningen" (som ni kan läsa mer om HÄR). Han fick en så mycket rundare och starkare galopp! Inne på banan kändes han också riktigt fin, men vi tappade lite i skolorna och enkla bytena. Här placerade vi oss 2:a på 66,316% efter klubbkompisen Amanda och efter mig hamnade också en HRPK:are. Hudik topp tre alltså! 
 
Här belönades vi med 7,5 på ökad skritt och korrektheten i uppvisningen och 8 på galoppserpentin. 
 
 
Vilket otroligt fint avslut på ett ännu finare tävlingsår för mig och min underbaraste ponny. Jag ser fram emot att avsluta ponnyåren med honom nästa år, detta är en resa jag sent kommer glömma. Min vackraste kille ♥
Sugna på en summering av årets alla tävlingar och placeringar? Kommentera! :)

Klippt kex

Nu är finaste Exet nyklippt. Han tyckte det verkligen var skönt att få bort pälsen och söt blev han! 
 
 

Stallet

Idag anlände stallinredningen, alltså boxplankorna och galler. Wiiiihooo! 

Här får ni också se hur byggnaden där stallet ska vara ser ut. Vad tror ni?
 
 
 
 



Hurtig

Harft full rulle sen klockan 10 i morse. Nästan hela nya stallet är urstädat och mamma sa att boxarna förmodligen kommer nästa vecka, wiho! Stallet är fixat, det som ska med till Timrå imorgon är packat, Frolle är skrittad och jag hann även med att rida Buttler. 
 
Snart kommer Fredrik över, och sedan ska vi sticka till gymmet med min kompis. Ikväll blir det bara mys och uppladdning hela kvällen ♥
 
 

Lördag 19/10

God morgon! Härlig lördag det är idag, sol och massa färger på löven. Höst ♥
 
Idag ska vi börja göra i ordning där vi ska bygga det nya stallet. Vi har väldans mycket bråte där, gamla möbler från vårt släkthus i Småland, rör från ladugården och jag vet inte vad.. Mycket är det och allt ska flyttas! Stallinredningen är beställd och är på väg hit i alla fall. Längtar så till det blir färdigt och hästarna kan flytta in :) 
Sedan ska jag fixa stallbiten - mocka, packa höpåsar och rida som vanligt. Frolle ska skrittas ut på hacket. Jag ska putsa det som ska med imorgon också, eller ja, lägga bettet i hett vattenbad och putsa stövlarna är det enda som ska göras. Allt annat är fortfarande väldigt rent sen Högbo. Sen ska såklart det packas och jag ska göra i ordning transporten. Mina preliminära starttider är 15:19 och 16:29, fasta läggs ut ikväll. 
 
Vad ska ni göra idag? :) 
 
 

Min ridhjälm

Vad har du för ridhjälm? 
 

Min hjälm är en Jacson Wen, en billigare kopia av Charles Owen och John Whitaker hjälmarna. Men ändå så gick den på lite drygt 2 lax om jag inte minns fel. Jag fick den på min födelsedag 2010. 
 
 

Frolletrim

Sådär, nu är Frolle trimmad och ompysslad. Passet idag hade sina toppar och dalar - dalarna kom i början, men vi klurade ut det så det blev toppar. Jag måste säga att det var bra ridet av mig och Frolle var som vanligt duktig! 
 
Jag fokuserade på skänkelvikningarna idag. De är lösgörande och dessutom finns det alltid något att förbättra i dem. Just idag var det mest för vänster skänkel som vi hade käppar i hjulet. Han ville inte riktigt släppa igenom utan stretade lite. Det löste jag genom att lägga in volter i vänster varv där jag bara var ute efter att han skulle forma sig runt min innerskänkel, utan att jag var där tog ställande tygeltag. Jag lät honom komma ner lite mer i formen också så att ryggen kom upp mer och det blev bekvämare för honom. 
Sedan red jag övningen sen i tisdags några gånger - öppna på och mellan olika linjer i trav och galopp. Gjorde det inte så många gånger för att han inte skulle bli så trött, och det är en väldigt jobbig övning så man ska inte göra det för ofta eller för mycket på samma gång. Men det är en bra check på var man har inner bakben.
Avslutade med att trava över bommar på rakt och böjt spår. Det var väldigt längesen jag plockade fram bommarna sist, men Frolle var så fin över de ändå. Passagekänsla rakt igenom! 
 
Så, jag är kanonnöjd och det känns bra inför söndag! Nu kör vi.. :) 
 
 

Fredag!

I morse var det inte ens jobbigt att kliva upp ur sängen, även fast klockan ringde vid fem. Skoldagen har varit rätt lugn och vi har haft det kul! Jag tog rödbetsbiff som var chevrégratinerad till lunch och den var faktiskt jättegod, lite skum i smaken men det funkade. Vi får ju välja mellan 5 rätter varje dag på våran lunchrestaurang, och nu har dom bytt ägare så maten är ännu bättre. Så skönt att kunna äta ordentligt i skolan! Många skolor har ju "fakemat" och väldigt tråkiga och vanliga rätter, men på Heartbreak får vi ofta prova på nytt. 
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat tillsammans med födelsedagsbarnet, mamma, och sedan sticka ut till stallet och trimma Frolle på banan. Det ska bli jättekul! Hörs senare! 
 
 

Torsdag

Hallå där ute! Hoppas ni gillar bilderna på mig och Frolle, för det gör jag! Det finns som sagt hela 4 delar, massvis av otroligt fina höstfoton som kommer komma upp lite då och då här. 
 
Idag fick vi sluta två timmar tidigare på engelskan. Lektionen är normalt ungefär 3 timmar. Vi skulle bara genomföra vårat argumenterande tal och sen fick vi sluta. Jag argumenterade för dödshjälp, och dom andra tjejerna i klassen om längre helg, prostitution, droger och laglig rökning. Riktigt duktiga allihopa! 
Jag käkade på bussen hem så jag kunde dra ut till stallet och rida med en gång. Frolle fick komma ut och klättra i lite backar och gå lång och låg på hacket. Jag red barbacka för lite balansträning och att få ner benen ordentligt.
I morgon ska jag trimma honom på banan. Ställer in tömkörningen och lägger in lite lösgörande över bommar från ryggen istället. Längesen jag trimmade honom själv på banan hemma faktiskt. 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen, i morgon är det fredag! 
 
 

Höstfoto Mr Snowflake 1/4

Här kommer första delen av fyra på mig och Frolle från när vi plåtades för den nya designen - med tema höst. Superfina bilder fotade av Erica Schedin. Är det någon som faller er extra i smaken? Kommentera! :)
 
 

Bästa!!

Vilka framsteg jag och Frolle tog idag under träningen, med hjälp av Lena! Vi utvecklade travökningarna, öppnorna och kvaliteten på galoppen genom några enkla övningar. 
Första övningen jag gjorde var att rida in i en öppna på medellinjen, cirka 15 meter och sedan flytta honom i öppnan till kvartslinjen. Där rider jag öppnan cirka 15 meter till och byter linje till spåret. Här får man verkligen in inner bakben och otrolig bra känsla för var man har både bakdelen och bogen på hästen. 
Sedan red jag korta diagonaler ökad trav. Först var dom inte särskilt bra, så vi provade att rida öppna en bit innan jag styrde ut på diagonalen och ökade. Det vart bättre men i upptagningen kom Frolle i otakt och blev stretig. Det löste jag genom att tänka öppna även i upptagningen och jäklar vilken kontroll jag fick på honom - innan, genom och efter. Detta gjorde susen verkligen! 
Tredje övningen gjorde jag i galopp, men är egentligen samma som den första jag gjorde. Öppna in på medellinjen, byt linje i öppnan och fortsätta öppnan på den nya linjen. Samma här får man in bakbenet och den rätta "kontrollkänslan". Efter några gånger red jag in på en volt och ökade galoppen. Jag säger bara wow, hans galopp blev så otroligt förändrad - rundare, större, mjukare. 
Jag är otroligt nöjd med träningen idag, det hade faktiskt inte kunna gå bättre. Längtar verkligen till helgen nu!
 
 
Tröttis ♥

Tisdag 15/10

God morgon ♥ 
 
Idag har jag praktikdag. Jag börjar elva så jag har haft sovmorgon. Eller jag ställde klockan på 7 och har pluggat lite. Nu ska jag gå ut och packa sadelvagnen. Mamma kommer in med Frolle vid 14 och då ska jag rida för Lena. Han vilade igår på grund av att jag var på möte med HRPK's utvecklingsteam. Egentligen vill jag ju alltid skritta dagen efter tävling, men ibland måste man planera om.
Träning idag, uteritt i morgon och på torsdag, fredag tömkörning och lördag skritt. Tävling i Timrå på söndag igen. Kul!
 
Exet var varm i vänster framben igår när hovslagaren var här, det var han som kände det. Idag kände jag inget annat än att han var jämnvarm i alla fyra. Men för säkerhetsskull ska han ta det lugnt ett par dagar men med uppsikt såklart. Vi ska springa med honom också och kolla. 
 
Nu ska jag sticka ut i stallet, vi hörs senare! 
 

Frukost!

Frukostdags i farfars hus som är så snäll och lånar ut det till oss medan han är i Småland och jobbar. 
Nu laddar jag om från gårdagens bra känsla men orättvisa poäng till lagklassen FEI Inledande och LA:P1. Startar 11:11 och 16:02. 





Fredag!

Hej på er! Ledsen för att jag inte uppdaterat särskilt bra nu det senaste. Men jag har haft goda anledningar, mycket på både skol- och hästfronten. Sen har jag inte mått så bra denna vecka, men nu känns det mycket bättre! 

Idag fredagslyxade jag och tjejerna med lunchbuffé på en kinarestaurang. Jag provade sushi och vet inte riktigt vad jag tycker om det, gott med ändå inte liksom. Den godaste biten var i alla fall den med en laxbit på. Jag som hatar fisk, hahaha. 
Älskar när vi i NB12A hittar på saker tillsammans. Vi har grym sammanhållning tycker jag och är som en liten familj, på nio pers. Bästa tjejerna! 

Nu på kvällen har jag varit i stallet. Mockade först och red sen en överpigg nyklippt Frolleboll. Kul att han var så energisk! Han rörde verkligen igenom i sin muskulatur och tog ut rörelserna så nu ska han vara mjuk och fin. Pyjamasen och BoT-paddarna åkte på sen. 
Sen har jag putsat det som ska med imorgon. Packar gör jag imorgon, vi ska inte åka förrän vid ett så jag har gott om tid på mig. 

Nu ska jag kolla igenom morgondagens program och se så det sitter, göra en vision och sedan slockna. Jag försöker hålla er uppdaterade under morgondagen! 






Ny design!

Nytt, fräscht, snyggt och höstigt! Jag älskar den. Ett stort TACK till Erica Schedin som gjort och satt in den åt mig! 
 
Men jag vill såklart veta vad ni tycker om den också. Lämna gärna en kommentar! 
Och om ni hittar något ni tycker är konstigt, dåligt eller något som inte funkar - kommentera det så ska jag och Erica försöka fixa det :) 
 
 
 
 

Ny favvohingst

Jag har fastnat totalt för den här otroligt vackra hingsten, Sir Oldenburg! Vilket självförtroende han utstrålar. Jag kan sitta och titta på bilder och filmer i evigheter. 
Han står på Eklunda Stuteri just nu. Visst är han snygg?! 
 

Hello

Hejsan!
 
Jag kom precis innanför dörren efter att ha varit i stallet sen 2 idag. Först klippte jag ju Frolle, som ni fått se bild på. Hoppas kunna klicka lite bättre bilder i helgen på tävlingen. Då får ni se hur grå han blev, till skillnad från hans underbara färg på sommaren. Men han är såklart lika fina som vanligt, favvograbben! 
Sedan hoppade jag på Buttler och kände igenom honom. Jag ska eventuellt starta honom på 2 klubbtävlingar i november, så jag kände av vad Erica måste träna mer på innan. Galoppen är prio 1, men den har ändå blivit mycket bättre sen i somras när vi tävlade i Edsbyn. Nu blir det i så fall LB:1 vilket jag tror passar honom bättre, kort bana som han är van vid och lite mer "krokrörelser". Det var lite väl mycket rakt fram för honom i LB:2. 
Medan Erica tog hand om Buttler efter att jag ridit mockade jag och sedan red vi ut på en barbackatur tillsammans på Frolle och Exet. Vi joggade bara lite lätt och jag red på hacket. I morgon ska jag antingen tömköra Frolle eller så ska jag rida lösgörande. Beslutsångest.. 
 
Nu ska jag, Madde och mamma äta varma kantarell- och ostmackor som kvällsfika. Vad är inte det om vardagslyx?? 
 
 
Idag såg jag ut såhär. Orkade inte alls göra något märkvärdigt i morse.. Naturligt och lätt :) 
 

Nytrimmad

Har stått med klippmaskinen och trimmat Frolle i lite drygt 2 timmar, men det var det värt! Jag provade helklippning för första gången - alltså benen, kroppen och fram till sidostyckena. Det blev faktiskt riktigt bra, jag är nöjd. Hoppas han får lite mer energi och blir mindre svettig nu! 




Update

Hej! ♥ 
 
Gud vad lång den här dagen varit, praktiken tog aldrig slut! Men, jag har haft trevligt i alla fall och belönade mig själv med en chokladkaka efter allt bra jag gjort dom senaste veckorna - pluggat ikapp, vunnit en klass, blivit frisk osv. Dessutom fick jag höra av min ridlärare på REAL igår att jag är på den nivån i ridningen när jag kan rida vilken häst som helst, känna av direkt när jag sitter upp och få dom att gå i form och jobba. Det var så jäkla roligt att höra, som en ren seger! Jag som var så opepp på måndagen och kommer hem nöjdare än nöjdast, coolt att det kan ändras så snabbt. 
 
Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Ta tag i lite plugg som ligger och skräpar och måla naglarna låter väll helt ok? I morgon ska vi köra igång kursen Entrepenörskap & Företagande så jag ska vara på skolan 08:30, dock kommer denna kurs läsas på distans så resterande onsdagar kommer jag börja en timma senare vilket innebär nästan två timmars sovmorgon för mig, inte helt fel! 
 
Nu är Erica inne på slutklämmen med min design, så den kommer snart komma upp här. Håll utkik! 
 
 
You light up my world like nobody else ♥
 

Bästa!

Har nyss ätit min lunch efter att ha ridit Frolle. Lena kikade lite när vi red igenom FEI Inledande och det gick så bra! Igår kändes han inte alls bra och jag red jättedåligt så det var verkligen skönt att vi vände på det idag. Vi repeterade inridningarna, en galoppökning, skrittpieuetterna, ryggning och enkla bytet vid X. Allt blev väldigt bra till sist!  Nu är jag verkligen taggad inför tävlingshelgen i Högbo!

Nu ska jag rida Calle, en ridskolehäst, och tvätta schabrak. Lite senare är det dags att hjälpa knattarna i stallet. 




Ny vecka

Hallå där! Hur är läget? :) 

Jag sitter på tåget till skolan och försöker tänka på allt positivt med denna dag. Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar i sängen hemma. Men, jag ska få göra det jag älskar i skolan - rida - och likaså när jag kommer hem igen. Ser fram emot att äta min banan och mandarin också haha. Det gäller att se alla små saker! 

Under helgen har jag haft fullt upp verkligen. Jobba, laga, myskväll med två vänner, umgås med Fredrik, rida, gymma osv. Ledsen för att bloggen fått lida men så kan det vara ibland. Här är ett par bilder från dom dagarna vi missat i alla fall! 






Frollegull

 
 
Idag fick min prins gå ett lösgörande tömkörningspass på banan. Jag ville inte att han skulle spänna sig något och krångla till det för honom så jag höll det enkelt. Han fick skritta fram helt fritt, alltså inga tömmar över huvud taget. Han traskade runt mig ändå, som om han var inspänd haha. Sedan la jag till tömmarna och jobbade med en aktiv skritt och halter. Gjorde någon enstaka ryggning, men det blir lätt att han kopplar ihop det med halt så därför la jag det lite åt sidan idag. Trav- och skrittövergångarna var han lite tveksam på idag, han satt inte igång på en gång som han brukar men efter några repetitioner gick det fint. 
Han fick gå varv på varv på varv i galoppen, få upp pulsen och sedan fortsätta i samma tempo en stund. Jag ville hitta en avslappnad, rund men samtidigt aktiv galopp och den fann jag i båda varven strax innan jag avbröt. Man ska avsluta när det går som bäst vet ni ju :) Joggade av honom och sen fick han promenera runt en stund på fria tömmar. 
 
Jag är riktigt nöjd med honom idag, han fick liksom bara släppa på lite spänningar, komma ner i formen och frusta. Han såg väldigt avslappnad ut under passet och gillade det, båda öronen var åt sidan och "guppade" mjukt. I morgon ska vi ut i skogen och klättra och på söndag ska vi köra ett likadant pass som idag. Det tror jag blir kanon för honom innan tävlingsveckoplaneringen drar igång. 
 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon fredag! 

Jag sitter i epan som är varm och väntar på tåget. Det är just det som gör det härligt att ha en sån istället för moppe - värme när det är kallt ute! 

Idag är det tre lektioner på schemat. Kommunikation, naturvetenskap och samhällskunskap. Jag kommer hem strax efter tre i eftermiddag och då ska jag gå direkt ut och tömköra Frolle. Senare ikväll kommer Fredrik som stannar över helgen, ska bli så roligt! 

Jag är helpeppad på den här dagen, är ni? 



Så får du glansen på ridstövlarna

Får några veckor sedan fick jag en önskan om att göra ett inlägg där jag berättar om hur jag putsar mina dressyrstövlar. Mina stövlar är av märket Cavallo Grand Prix Plus. 
 
Det finns väl inget direkt rätt eller fel angående hur man ska ta hand om sina stövlar på bästa sätt, för lång hållbarhet och den snyggaste glansen. Men en sak vet jag, det är att man inte ska smörja sin stövlar med läderfett, oavsett om du har dressyr-, allround- eller hoppstövlar. Stöveln blir då mjuk och man kan faktiskt säga att den torkar ut. Den tar bort det stöd en stövel ska ge och ger bara en matt glans. Läderfett är alltså att försöka undvika. Detta sa återförsäljaren till mig då jag frågade eftersom jag tyckte mina förra stövlar bara såg värre och värre ut. 
 
 
Såhär ser mina stövlar ofta ut när jag använt dom i några veckor, framför allt nu när det är regnigt och lerigt på banorna och vägarna. För att få bort all ytlig smuts tar jag en svamp som jag fuktat i varmt vatten och drar med över stöveln. Om det är grövre smuts kan jag lägga till lite sadeltvål, men jag gnussar aldrig för att få bort det. Då tar jag hellre lite mer vatten och drar försiktigt tills det försvinner. 
 
När stöveln torkat applicerar jag ut skokrämen, "Instant Self Shining Cream" som går att köpa på t.ex. Ica Maxi. Det ska vara ett ganska tunt lager. Jag lägger inte ut skokräm på stövelskaftets insida, för att schabraken inte ska bli svarta eller för att det ska gnissla mot sadeln. Detta har jag kommit på av egen erfarenhet! 
 
När stöveln har dragit åt sig all skokräm putsar jag lite lätt och jämnar till med putssvampen "Quick shine". Därefter tar jag skoborsten för att få en djupare glans. 
 
Jag har även hört att man kan putsa med en nylonstrumpa som den sista touchen. Jag har själv inte provat men ska nog göra det inför nästa tävling! Då kanske jag får ännu glansigare stövlar! 
 
 
 
 
Hur får ni upp glansen på era stövlar? 
 
 

Dagens Frollepass

Till att börja med så måste jag berätta att jag testade lasta Frolle helt ensam idag. Madde, som skulle skjutsa oss, var lite sen så jag tänkte att jag kunde prova - bra träning inför stor häst tävlingarna sen när jag kommer köra själv. Det gick över förväntan, vi gick raka vägen in, gav honom en morot och gick runt och stängde luckan. Frolle var lugn som en filbunke och accepterade det jättebra. Stolt över både mig själv och prinsen! 

Vi åkte in till ridskolan och red på dressyrbanan, så att jag kunde träna på FEI Inledande som vi ska rida nästa helg. Den går på lång bana och jag har bara en 20x40 hemma. 
Jag tänkte tävlingsframridning - ganska kort men effektiv men såklart heller inte uttröttande. Upprepade övningarna som jag fick av Lena förra veckan och jag tycker redan nu att de ger effekt, kul! Programmet gick superbra, särskilt med tanke på att vi inte ridit det på sisådär ett år. Enda anmärkningen tyckte jag var den inledande halten. Annars gick det som smort! Dock tyckte jag det kändes som att satt i lite i höger sidan och hade inte ett riktigt jämnt stöd. Det kan förstås bero på mig också eftersom jag har lite ont i vänsteraxeln sen igår, men för säkerhets skull ska jag bara skritta honom i morgon på hacket och på fredag tömköra på volt och låta honom komma ner i formen och bara köra lösgörande. Det blir nog bra! 


Bästa Frolle!

Frukost

Lektionen blev inställd så jag och min syster tog en andra frukost på Statoil och nu ska vi shoppa lite på Valbo Köpcentrum innan vi åker vidare. Mot Oslo kan jag ju säga i alla fall, haha ;) 




Mot skolan

Inte varje dag man får skjuts till skolan måste jag säga, särskilt inte när man går i skolan 12 mil bort ;) En av min systrar är hemma nu och hon skjutsar. Medan jag har min enda lektion ska hon shoppa och sen ska vi åka till hemlig destination angående mina hemliga planer! Ska bli superkul att åka dit igen. 

Jag var helt slut igår kväll efter praktiken, så bloggen fick lida på grund av det.. Sorry! Ikväll ska jag dock ta mig lite tid att blogga. 
Förresten, designen som är på gång nu blir extremt fin! Höstig och jag älskar den redan, även fast den inte är klar än. Haha! 






Lunch

Mockat några boxar, städat sadelkammaren och trimmat två pomnysar. Nu är det lunchdags och sen ska jag hjälpa till i stallet när barnen ska borsta och sadla. Måste säga att jag verkligen gillar det här - häst hela dagarna! 



Pestopasta, kyckling & honung- och sweetchilisås

I helgen provade jag och mamma göra ett nytt recept till middag. Jag såg detta på Kenzas blogg faktiskt och jag är en kycklinggalning så det är klart jag testar! Det var verkligen jättegott, lättlagat och något vi absolut ska göra fler gånger. 
 
 

Tisdag

Godmorgon! 

Jag kom precis in från stallet. Jag och Frolle har varit ute i skogen och gått över stock och sten. Red lite lösgörande sidvärts och övergångar på sandvägen och han kändes jättebra! I morgon ska vi jobba på banan igen. 

Klockan 11 ska jag vara på praktiken som jag även i år har lagt på ridskolan. Kul! 




Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|