Bästa!!

Vilka framsteg jag och Frolle tog idag under träningen, med hjälp av Lena! Vi utvecklade travökningarna, öppnorna och kvaliteten på galoppen genom några enkla övningar. 
Första övningen jag gjorde var att rida in i en öppna på medellinjen, cirka 15 meter och sedan flytta honom i öppnan till kvartslinjen. Där rider jag öppnan cirka 15 meter till och byter linje till spåret. Här får man verkligen in inner bakben och otrolig bra känsla för var man har både bakdelen och bogen på hästen. 
Sedan red jag korta diagonaler ökad trav. Först var dom inte särskilt bra, så vi provade att rida öppna en bit innan jag styrde ut på diagonalen och ökade. Det vart bättre men i upptagningen kom Frolle i otakt och blev stretig. Det löste jag genom att tänka öppna även i upptagningen och jäklar vilken kontroll jag fick på honom - innan, genom och efter. Detta gjorde susen verkligen! 
Tredje övningen gjorde jag i galopp, men är egentligen samma som den första jag gjorde. Öppna in på medellinjen, byt linje i öppnan och fortsätta öppnan på den nya linjen. Samma här får man in bakbenet och den rätta "kontrollkänslan". Efter några gånger red jag in på en volt och ökade galoppen. Jag säger bara wow, hans galopp blev så otroligt förändrad - rundare, större, mjukare. 
Jag är otroligt nöjd med träningen idag, det hade faktiskt inte kunna gå bättre. Längtar verkligen till helgen nu!
 
 
Tröttis ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|