Väntar..

Sitter och väntar på att min förra iPhone ska säkerhetskopiera klart, har väntat i en timme nu och en kvar. Sen kan jag aktivera min nya och sedan gå ut till stallet! Jag och Frolle ska ta en barbackatur på hacket idag. Om det fortfarande är ljust när jag rider iväg tänkte jag rida upp i skogen och låta honom sträcka ut på sandstigen där, annars får vi sträcka ut någon annanstans där det inte är lika läskigt haha. En lång fram- och avskrittning är viktigt idag, det känns som att det var länge sen jag bara skrittade ut men i själva verket så gjorde vi det i fredags. Glömsk, haha! 
 
Nu har vi förresten fått offerter på stallinredning från 2 av 3 företag. Det kommer bli standardboxar, annars blev det väldigt mycket dyrare. Dock tänkte vi lägga på dekorationsbågar för att det ska se lite stiligare ut! Jag är superexalterad över att vi ska bygga ett nytt stall, det ska bli sååå skönt! 
 
 
Nuvarande stallet, dock en 2 år gammal bild. 

Fredagens outfit

Jag lovade ju att lägga upp bättre bilder på min outfit jag gick runt i i fredags. Mysig, fin och höstig tycker jag! 
Värsta modebloggaren nu ju, hahaha.. 
 


 
 
Kofta H&M
Klänning med spetsöverdel H&M
Kängor Åhlenes
Klocka Ur&Penn
Ringar H&M och en "fiskebod" i Skärså
 

Måndag

Godmorgon och hej måndag! Vilken bra dag det ska bli idag - bra väder, temadag och skolfoto. När jag kommer hem ligger min nyaktiverade iPhone 5 och väntar på mig och ikväll ska jag ha lite Frollemys. Det låter väl inte så pjåkigt? 

Hur ser eran måndag ut?
Fotografering

Idag har Erica fotograferat mig och Frolle inför en ny design här på perniie! Både rid- och porträttbilder blev det, men tyvärr var inte F på sitt allra bästa fotohumör. Antagligen var han lite trött på att stå framför kameran efter igår, både HT-fotografen och mamma fotade och då posade han järnet. Men idag var han inte lika fotogenisk, men vi fick ändå väldigt fina bilder när han väl glimtade till! 
 
Jag är väldigt peppad på en uppfräschning av bloggdesignen. Jag har ändå haft den här sen i våras. Men det skulle vara roligt att veta vad ni har tycker om den nuvarande designen, så vad tänker NI när ni klickar in här på perniie? Nya som gamla läsare kan kommentera, jag vill höra allas åsikter! 
 
 

Resultat HRPK 28/9-13

Igår var jag och Frolle till hemmaklubben och tävlade. Jag hade bara ridit honom i 1 vecka innan efter att ha varit sjuk i en månad. Vi startade en LA:1 och LA:P1. 
 
LA:1: Jag red fram på stora banan utomhus, men det var som ett enda lerbad. Sand, regn och harvning på det är inte en bra kombo. Det blev tungt för F och jag blev liksom lite frustrerad för att det inte blev som planerat - lätt lösgörande arbete och skänkelvikningar och övergångar som fokus. Men det blev mer som ett styrkepass i djupsnö.. Jag kände att jag hade tendens till att bli lite hård i handen och tappa skänklarna. 
Programmet gick inte bra. Skänkelvikningarna var spända och han stängde liksom av stundtals och tittade på något annat. Sen gick han och naffsade efter något på bringan hela tiden, så det drar ju ner på allting! Det är något tix han har, han gör nästan bara på tävling och någon enstaka gång på träning. Det jag är nöjd med är faktiskt travökningarna, inga taktmissar i någon av dom och det kändes som att han slängde lite med frambenen. Inridningarna var helt okej också, men inget att hurra för. Vi fick 63,68% här och kom alldeles utanför placering på en tredje plats. Inte så pjåkigt med tanke på känslan jag hade. 
 
LA:P1: Efter lite tips från min tränare - "rid med mer klös, här kommer jag och jag är bäst" - gick det så mycket bättre. Jag red med mer tryck, och det är egentligen exakt vad F behöver. Men på tävling blir jag mesig, jag vill liksom se snäll ut haha.. 
Jag red fram på Islandsbanan denna gång i ungefär 15 minuter, sen 5 minuter på collectingring. Där var det mycket bättre underlag och jag ville inte trött ut honom. Fokus låg på skolorna och power i ridningen. 
Jag tänkte "nu jävlar" och gick in på banan och gjorde en ordentlig revansch efter föregående klass. Ingen stor miss, allt flöt på bra. Ökningarna var mycket bättre, skolorna får vi fortsätta jobba på, enkla bytena var helt okej, skrittprogrammet wow, serpentinerna bra men vi kan bättre. "Väl presenterad häst och tydliga vägar", sjuor genom hela allmänna intrycket och nästan hela programmet. 2 åttor och 1 femma, några 6:or. 
Jag är SÅ nöjd, framför allt med att kunna gå från att rida kasst i första klassen till att gå in i andra klassen och göra det så mycket bättre. Att dessutom belönas med 67,37% och vinna kändes ju verkligen jättebra! LA:P1 är vårat program, så är det bara ;) 
 
 
 
 
Mr Snowflake leder ärevarvet, så som det ska vara! 

Snabbt godnatt

Åh, förlåt för att jag inte uppdaterat på hela dagen.. Även fast jag lovade.. Jag och mamma var i stan fram till halv fem, sedan har jag varit ute i stallet till 21. Fram till nu har jag ätit tacos och fredagsmyst med mamma och pappa. Jag har helt enkelt inte hunnit med. 

Jag ska försöka vara duktig och uppdatera imorgon från tävlingen. Jag startar 13:49 och 15:00, om ni vill se resultat snabbt kan ni följa tävlingen på online.equipe.se! Håll tummarna! 

Fredag

Hej på er allesammans! Hoppas allt är bra med er på den här regniga och mysiga fredagen - riktigt höstväder ute! 

Med mig är det superbra. Jag och mamma ska snart åka in till stan och handla mat och lite annat smått och gott. Såhär går jag klädd idag, men ska fota bättre outfitbilder sen som kommer upp ikväll! :) 


Stallbygge

Vi ska bygga ett nytt stall! Japp, ni läste rätt. Vi har en utbyggnation i våran förra ladugård som vi använder som ett förråd nu. Vi hade kossor som skulle kalva och kalvar där förut, plus att vi faktiskt hade vårat gotlandsruss där ett tag innan vi skaffade fler hästar. 
 
Jag och mamma mätte och planerade idag. Först hade vi tänkt sätta in 4 boxar, men sedan kom hon på att det är en väldigt djup golvbrunn i ena "hörnet". Det är ju såklart ett tjockt lock på, men det känns ändå bäst att inte ha en häst där liksom. Så det blir 3 boxar, men väldigt stora och luftiga. Det kommer bli två på 10,5 kvadratmeter och en på 11,5 om jag minns rätt. Där golvbrunnen är lämnas ungefär 5 kvadrat tror jag (i framtiden kanske en liten b-ponnys box..?), men där kommer jag ställa skottskärran, ryktlådor, mockredskap och lite annat som kan vara bra att ha nära till hands. I det gamla mjölkrummet som jag använder som tvättrum nu kommer vi inreda sadelkammare, fikarum, omklädningsrum (finns redan) och torkum för täcke, schabrak osv. Foderrum kommer vara i samma foderrum som vi hade åt kossorna, där vi har ett litet hönshus just nu.
 
Det svåraste är att hitta inredning som är till ett rimligt pris men samtidigt snyggt och stilrent. Så om ni har sett någon snygg men prisvärd inredning får ni gärna hojta till i kommentarsfältet! :)  
 
 
Bakom mig och Frolle ser man portarna till foderrummet. Till vänster ser man knuten på utbyggnaden där vi ska bygga stallet. Vill ni se bättre bilder utanpå och inuti? 

Dagens tömkörningspass

Idag tömkörde jag som sagt Frolle på banan. Han fick skritta runt på en stor volt med bara tömtyngden i bettet i cirka 10 minuter. Sedan spände jag tömmarna något och drev på honom mer så att han aktiverades lite mer i skritten. Han vill gärna såsa runt och kolla vad som händer runt om honom när man skrittar. Då tappar han övertrampet och den vägvinnande egenskapen som egentligen är otroligt bra på honom. Därför är jag noga med att driva på honom, söka efter mer energi och se till att han tar ut stegen. När man ridit fram honom en stund och rider ökad skritt kan hans övertramp bli ungefär 50cm+ stort, det är riktigt bra för en ponny. Sedan styrde jag ut på spåret och red öppnor som jag bara ville ha raka och stadiga. 
 
När han gjort några riktigt fina och eftergivna öppnor lät jag honom jogga i en låg form på en stor volt, jobbade med lite övergångar och tempoväxlingar. Så himla roligt att se vilket fokus han har på mig, det är hela tiden ett öra inåt, lite smygtittande och "vad ska jag göra nu?" haha. Han fick galoppera loss lite också. Sedan gjorde jag öppnor längs med spåret i trav också, väldigt samlad trav. Jag ska inte behöva springa efter honom då, utan jag ska kunna gå bakom honom och ha kontroll över varje steg. Ibland kommer jag på mig själv med att tänka på något annat och då glider F iväg lite snabbare och tömmarna glider ur händerna på mig. Fokusera Pernilla! Han gjorde öppnorna med ett jämnt flyt. Nöjde mig ganska snabbt med dem! 
 
Efter att jag lösgjort honom tog jag in honom på en volt igen och gjorde några tempoväxlingar innan jag lät honom glida ut på långsidorna, med mig springandes bredvid, och öka traven. Jäklar vad han får till det alltså! Jag tror han tycker det är roligt när jag springer med också, haha. Det gäller att jag kortar upp honom och får stöd på yttertömmen i hörnet och sedan smackar på i den takt han ska ha när han ökar - då blir det bra. 
 
Innan jag avslutade honom gjorde vi lite piaffjobb, eller vi kanske ska kalla det trampjobb istället. Jag går snett bakom honom med pisken över hans kors. När jag ska försöka få honom att trampa gör jag först halt, börjar peta med pisken på korset i takten jag vill ha honom och lägger sen på rösten. Det är väldigt viktigt att jag kommer ihåg att släppa lite på tömmarna, annars tror han att det är ryggning. Men det handlar bara om en mikrosekund så han förstår att han ska tänka framåt, sedan när han börjar röra sig gör jag halvhalter. Så fort han gjorde något som liknande tramp stannade jag honom, berömde och gav sockerbit. Jag tycker han gjorde det superbra, men man ser på honom att han är lite fundersam på vad jag håller på med. Men det viktigaste är att han försöker och är på rätt väg! 
 
Summa summarum: ett väldigt roligt pass med F, uppskattat av både honom och mig. Han var väldigt avspänd, mjuk och elastisk. Stor tumme upp på dagens snöflinga, världens bästa! 
 
 
Har ni några frågor angående min tömkörning så är det bara att lämna en kommentar! 

Godmorgon

God morgon! Skönt att sova ut idag. Det känns att körtelfebern sitter kvar eftersom jag är så trött, annars brukar jag kunna hålla mig vaken hur länge som helst. Men det ska höra till det normala i körtelfeber, om man kan kalla det normalt haha, att känna sig trött långt efter att man blivit "frisk". Ingen skola för mig idag eftersom jag gjort alla uppgifter jag fått tilldelade. Vissa lärare har inte skickat något, även fast min mentor mailat dom och tydligt sagt att jag skulle plugga ikapp denna vecka. Stor suck på dem, eftersom jag nu kommer behöva plugga deras uppgifter när jag har massor av annat att göra samtidigt.. 
 
Idag ska stallet fixas i vanlig ordning, såklart. Jag ska vända ut och in på Svantes bur också, jag fattar inte hur han lyckas stöka till så himlans mycket. Jag tänkte tömköra Frolle på banan och prova gå efter idag, jobba lite skänkelvikningar och öppnor - lösgöra honom på ett till plan så att säga. Jag brukade ju gå bakom förut också innan jag blev sjuk och fick sluta röra på mig så mycket, men nu när jag är frisk ska det ju gå precis som vanligt. Om han känns avslappnad och tillfreds tänker jag piaffjobba honom lite också, så jag får inte glömma sockerbitarna inne den här gången! 
 
 

Liten och tuff

Haha, jag bjuder fullständigt på dessa bilder och hoppas det är OK med min familj! Saknar den tiden lite faktiskt ♥
 
 
 
 
 

Uteritt

Jag har nyss kommit in från en mysig uteritt med mamma! Exet var på hugget, men mamma gjorde det jättebra och skrattade bara. Han är bra knäpp när han sätter igång alltså och då är det bara att ta det med en nypa salt och vara glad över att han visar sån livsglädje, haha. Som tur är smittar den inte av på Frolle som var väldigt jämn och fin även idag. Vi joggade mest i ett friskt tempo och klättrade lite. Jag red på hacket för lite omväxling. Det känns bra inför i helgen i alla fall! Och apropå det: 
 
Helgens elitomgång i Karlstad är inställd för våran del. Det är bara jag och Frolle som kan åka fick vi reda på igår, så vi fick helt enkelt stryka. Jag blev väldigt väldigt ledsen, nu har vi inte en chans att komma till Lag SM och det är vad jag längtat efter och kämpat för hela året. Otroligt besviken rent ut sagt, men vi kommer förmodligen vara med i sista omgången i Högbo ändå för att vi inte ska behöva kvala om nästa år. Mitt mål nästa år är just Lag SM så vi får hålla tummarna. Tävling i helgen blir det i alla fall ändå! Hemmaklubben anordnar regional dressyr så jag efteranmälde mig dit och ska starta LA:1 och LA:P1. Det ska såklart också bli roligt, jag får tänka på att vi i alla fall slipper den 8 timmar långa resan och på sätt minskar slitage på Frolle. 
 
Tävlingar som är kvar denna termin är Hudik på lördag, Högbo 12-13 oktober och Timrå 20 oktober. Sedan funderar jag på att anmäla till Täby också, men det får vi se. Det kommer vara en bit att åka och man vet aldrig med vädret när det är så pass sent på året. Har ni några roliga tävlingar kvar i år, eller är tävlingssäsongen slut för eran del? 
 
 
Lastad och klar för att åka till Bollnäs på regional och nationell tävling i Juni i år. Jag blir så tävlingssugen!
 

Klar!

Skrivit ett grupparbete + powerpoint, en argumentativ uppsats på engelska, en partijämförelse på över 1000 ord, ett häfte med fakta om 21 olika träd, cellhäfte, ekologihäfte, gjort en laboration och skrivit en halv labbrapport.. Ganska bra gjort på 2 skoldagar ändå? Nu har jag inget kvar att göra, eller jag har i alla fall inte fått några fler uppgifter av någon. Så jag blir alltså hemma torsdag och fredag, skönt! 
 
Alltså, angående mina planer.. Jag vet att jag tjatar om det, men igår fick vi "klartecken" och jag tänker berätta om 1 vecka, 2 veckor, det beror på. Åh, jag är så glad! Det är en otrolig utvecklingsmöjlighet för mig och det kommer bli en så rolig resa. Jag längtar så himlans mycket! Men först är det mycket som ska göras, så det kommer bli väldigt fullt upp för mig. 
 
Nu ska jag gå ner på stan och kika om det finns något kul, köpa med mig lite lunch och om lite drygt en timma åker jag hem. I like it! 
 
 

Fler bilder från Falun

Här kommer några fler bilder från första elitomgången som gick på Falu Ridklubb. Jag lånade ju ut Frolle till Amanda då, och hon red honom jättebra! Tycker dessa bilder är väldigt mysiga och fina :)
 
 
Fotograf: Erica Schedin

Vågar ni gissa?

Som ni vet har jag hemliga, väldigt spännande och roliga, planer på gång nu. Dom enda som vet är mina närmsta vänner, familj, pojkvän och andra "inblandade". Ikväll får jag klartecken, men vet inte riktigt när jag ska släppa det här!? Aaaa, ångest.. Haha. 
 
Men, vi kan göra en liten tävling av det hela så länge! Vågar ni gissa? Den som gissar rätt, och som såklart inte vet något sedan innan, får en länkning till sin blogg! 
 
 

Laserbehandlad

Hallå! Jag har precis varit ut till stallet en sväng. Min equiterapeut Eva kom och laserbehandlade Frolle i förebyggande syfte. Hon skulle egentligen komma förra veckan men det uppkom komplikationer så hon kom idag istället. 
 
Eva sa att han var superfin från topp till tå, pyttelite reaktion i bogen bara. Så himla skönt att veta att han mår bra i kroppen när han också känns så otroligt fin att rida! Hon sa att han nog aldrig varit såhär fin förut, kulkul! Min uteritt blev alltså inställd, han ska bara gå i hagen resten av dagen inbäddad i ett gosigt täcke. Tänkte borsta och gosa med honom ikväll innan godnattpussen, och så ska back on track paddarna på. 
 
Vad vill ni söta läsare läsa om? Jag har lite av en idétorka, så ni får gärna ge mig några förslag att bita i. Är ni sugen på en frågestund, eller vad vill ni? Bomba!
 
 

Då kör vi!

mig febrig på tåget i morse, är det ett ställe man kan känna av det någonstans så är det på tåget. Jag svettades ihjäl i slutet och blev säkert alldeles röd i ansiktet.. Aja, nu sitter jag i ett grupprum med fönstret öppet och med en mandarin/clementin att käka på, så nu kanske det blir bättre! Nu kör jag plugg on stop fram till 11, 20 minuters paus för att springa till Ica och köpa lunch och sedan tillbaka och plugga till klockan 2. Jippi... ;) 
 
 

Taggad!

Jag och Frolle gjorde en kanonträning idag för Lena, även om regnet öste ner på oss under tiden! Detta var första träningen för mig på mer än 4 veckor, men det märktes inte. Jag kände inte alls av att det var jobbigt, det var bara väldigt roligt att få sitta på Frolles rygg och prestera ett så bra dressyrpass som idag. 
 
Jag värmde honom själv och han hade ett så fint sug i gången och på bettet. Sedan kom Lena och hon sa med en gång att han såg riktigt fin ut, det var roligt att hon sa det när jag själv kände det innan! Vi red en övning som hon provat på honom när jag inte fick rida - rida in i en öppna på kvartslinjen och ligga kvar i den några meter, sedan byta linje till spåret men då ska han vara kvar i öppna under bytet och sedan rida några meter på spåret. På det sättet får jag honom att verkligen ta in inner bakben och hitta ett helt annat gung i traven, men jag måste hela tiden se till att han inte blir för rak utan böja honom runt innerskänkeln även fast han ska flyttas. Superbra övning som han blev riktigt fin av! I galoppen red jag på en liten fyrkant och flyttade ut rumpan och in framdelen i varje hörn. Av den övningen får han en mycket rundare och större galopp, och när jag sedan saktar ner till skritt blir det skritt på en gång och inte något gupp med rumpan som han brukar vara duktig på att göra haha. 
 
Vi avslutade med enkla byten på linjerna, galoppserpentiner och sist men inte minst två travökningar som blivit otroligt mycket bättre nu! Allt tack vare tömkörningen ♥ Stort tack till min tränare, Lena, för allt hon gjort för mig och Frolle - alla träningar, alla gånger hon ridit honom åt mig och all framgång vi nått.. Det vore inte för henne! 
 
 
 

Måndag

23 september idag, shit vad snabbt det går! Snart är det ju oktober liksom, och inte ens tresiffrigt antal dagar till julafton. 
 
Jag sitter i skolan nu och ska köra igång med plugget dirket. Jag har inte fått särskilt många uppgifter från mina lärare ännu, men har 3 stycken att jobba med idag. Jag ska börja med ett uppgiftsarbete i Biologi och sedan fortsätta med mitt engelskatal med fokus på argument. Om jag hinner ska jag även börja med en politikuppgift i samhällskunskapen. Hoppas jag har orken att hålla igång hela tiden till klockan 14! Ikväll ska det tränas med Frollisbollis och jag är så taggad. 
 
Gör er måndag bra nu, så ni får en bra start på en underbar vecka! 
 
 

Hej!

Hej på er, allt bra? Med mig är det jättebra, haft en otroligt mysig och rolig helg tillsammans med Fredrik! Bloggen har hamnat lite på sidan just därför, eftersom att jag och Fredrik inte träffas så ofta vill jag vara med honom när vi väl träffas och det tror jag ni förstår.
 
I morgon går jag min andra måndag denna termin, haha.. Alla naturbrukstvåor har egentligen introvecka på höstterminens praktikplatser kommande vecka, men jag diskuterade med min mentor och kom fram till att det helt enkelt var bäst om jag är på skolan och pluggar ikapp det jag missat dessa veckor. Jag har ju varit på HRPK halva vårterminen och dessutom rider jag där, så jag vet ju hur det funkar. Men sedan ska jag vara där varje tisdag framöver, om jag får såklart vilket jag tror eftersom Lena frågat några gånger när jag kommer tillbaka ;) 
 
Nu på kvällskvisten tränade jag Erica och Buttler och sedan tömkörde jag Frolle. Mamma red Exet idag, kul att se henne i sadeln igen! Tömkörde inte Frolle särskilt länge då det blev mörkt så varken jag eller han såg så mycket nere på banan, men den lilla stunden vi jobbade såg han fräsch och fin ut. I morgon står träning för Lena på schemat, ska bli så kul att få träna honom igen! 
 
 

Glad hästtjej!!

Idag åkte jag, mamma och pappa till hemlig destination! Vi var där angående planerna jag har och det känns verkligen som att det kan bli något bra. Ny utmaning, nya erfarenheter och ett nytt driv! 
Levervärden

Nu har jag fått svaren från blodprovet jag tog i morse! Jag tog det för att kolla levervärdena, och det såg ganska normalt ut. Det betyder att jag alltså får rida, men inte trilla av.. Haha, så säkerhetsvästen får hänga på ett tag till. Det betyder också att jag får tävla nästa helg i Karlstad, tjoho! 
 
Jag kom hem tidigare än jag hade tänkt, för internetet på skolan strejkar och uppgiften vi håller på med kräver internet. Så vår egentligen nästan 3 timmar långa engelska varade i 40 minuter, och jag kom hem halv sex som vanligt! Jag har bara tagit det lugnt, städat rummet lite och ska snart ta in hästarna. Skönt att ha ridningen färdig för idag. 
 
Åååh, förresten, finns det något värre än att vänta på mail?? Det är döjobbigt, eftersom jag är så himla spänd på innehållet, snabba på nu då..
 
 
Alltså, hur mysig är inte denna bilden? True love ♥
 

Morgontur

Gissa vem som satt uppe på hästryggen strax innan sex i morse? Jo, jag! Jag red ut på Frolle och han var så fin. Alldeles jämnt sug på bettet och långa kliv fulla med energi! Det var helt underbart! 

Nu väntar jag in ersättningsbussen som ska ta mig till skolan. Jag har varit på hälsocentralen och tagit blodprov, jag var så nervös men det gick bra! Kommer hem halv sju ikväll och sen kommer Fredrik 😃 
Glad!
Nu rullar vi mot ridskolan och enligt läkaren får jag börja rida lite nu, om jag känner mig frisk! Och det gör jag ju, så jag ska rida fram Frolle åt Lena idag! Såååå glad, vet inte om jag varit så glad för att få rida någon gång haha! Ska blir så kul :) Första dagen

Första dagen i skolan på 4 veckor har gått bra. Jag blev rätt trött och seg nu den sista lektionen, men det får jag såklart räkna med. Det var så roligt att träffa tjejerna igen! Nu ska jag hem pch senare ikväll ska Lena eventuellt rida Frolle, det beror på vädret. Om inte tänker jag rida ut på honom och prova trava/galoppera lite, blev så sugen igår när han var så fin på tömmen! 

Är det något speciellt ni vill läsa om? Jag har nämligen ganska mycket ledig tid ikväll och kan då skriva några roliga inlägg! Önska gärna :) 

Tömkörning Mr Snowflake del 1/3

Idag tömkörde jag Frolle på åkern, just för att få lite härligare bilder än dom man får inom ridbanans fyra kanter. Frolle var superfin som vanligt och klarade av att gå i en väldigt samlad galopp, nästan piruettgalopp! Kul att se att han klarar av det även på töm, vi har ju jobbat mycket med slutor på små volter för att förbereda mot galoppiruett. Dock var det ganska jobbigt för honom så han orkade inte göra det så många varv. Sen fick han galoppera på i ett friskare tempo. Traven var superfin, mycket bakbensaktivitet och lugn takt. Och för en gångs skull tycker jag bilderna stämmer bra med känslan och det jag såg! Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad! ♥
 
 
 
Håll utkik efter de andra delarna, har massvis av fina bilder att visa er! 
 

Svar på kommentar

 
Jag tycker inte att själva pendlingen i sig är jobbig, jag trivs med att åka tåg, lyssna på musik och gå in i min egna bubbla eller bara sova. Men däremot tycker jag tidtabellerna suger. Morgontåget är helt ok, tåget åker 06:43 och kommer fram 07:46. Mina lektioner börjar 08:30 så jag hinner gott och väl även om tåget är lite försenat. Jag slutar oftast klockan tre och då går det inget tåg förrän tio över fyra. Då tar jag bussen kvart över tre men kommer hem bara cirka 15 minuter tidigare än om jag hade åkt tåg. Alltså tar det cirka 2 timmar att åka buss. 
 
Vanligtvis kommer jag hem från skolan 17:30 på kvällen, och då har jag varit borta sedan 06:20 på morgonen. Då snabbar jag mig att äta, men försöker ändå njuta av en kopp te eller kaffe efter och varva ner liksom. Ungefär 18:00 försöker jag vara ute i stallet. Jag rider oftast bara Frolle på vardagarna när jag kommer hem sent och Erica rider då Exet. Och då brukar jag komma in från stallet halv åtta-åtta, vilket jag tycker inte är så sent ändå. Mamma är så snäll och hjälper till med mockningen. 
 
I vintras var det jättejobbigt för mig, att åka hemifrån när det var mörkt och komma hem när det var mörkt. Då stannade jag hemma från skolan ganska ofta och pluggade därifrån. Det handlar om att planera sin vardag, försöka vara så effektiv som möjligt och ha struktur. Jag gillar när jag har tider att passa, när jag vet hur lång tid saker tar och så vidare. Det är betydligt lättare också om jag skriver upp to do-listor i anteckningarna, schemalägger hästarnas träning och har nedräkningar till dagar jag längtar efter - som tävlingar, lite roligare event som ryttargala, skolavslutning, SIHS osv. Då får jag något att jobba för liksom. 
 
Jag ångrar inte att jag valde att pendla, för jag tror det har fått mig att mogna lite och fått lite skinn på näsan eller vad man ska säga. I slutändan vet jag att det kommer vara värt det, och så roligt att visa dom som tvivlade på mig att jodå, I made it
 
 
 

Presentation

Nu när det har trillat in en hel del nya läsare här tänkte jag att det kunde vara roligt med en presentation för er, om mig och mina hästar. Så ni vet vad ni läser om liksom! 
 
Jag heter Pernilla Hägglund och är 16 år gammal. Jag bor på en bondgård 2 mil söder om Hudiksvall och rider för Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb, HRPK. Jag pluggar andra året på REAL Gymnasiet i Gävle dit jag pendlar med tåg varje dag.
Jag har under hela min uppväxt haft hästar omkring mig, båda mina systrar har tävlat i hoppning och även mamma är intresserad. Jag har ridit på ridskola sedan 6 års ålder och fick även min första egna ponny runt den tiden. Sedan dess har jag aldrig varit hästlös och har haft 4 olika ponnysar - russet Lojstas Röding, arabkorsningen Boy van Het Kattenest och mina nuvarande korsningar Unexpected och Mr Snowflake. 
Jag brinner för att hjälpa andra med sina hästar, utbilda och utveckla. Just nu hjälper jag Erica Schedin med hennes ridtravare som jag även tävlat med i Augusti. Sen tycker jag även att det är roligt att fotografera, shoppa och köra traktor! 
 
 
 
Unexpected, Exet, är en svensk korsningsponny och är 14 år. Han har varit här i 9 år, först min äldsta systers hopponny som tävlade med honom upp till Nationell LA+5 och tränade 130 banor. Sedan har både mina andra syster och jag haft honom. Jag ville först inte ha honom men vi kunde inte sälja honom så jag fick helt enkelt nöja mig. Redan då var jag inne på dressyrspåret, men eftersom Exets galopp inte är ren var han inget dressyrämne men jag envisades såklart ändå. Jag har utbildat honom i dressyren och han har fått en mycket bättre galopp nu än vad han hade för 3-4 år sedan, tack vare dressyren helt enkelt. Vi har startat några LB:1or på 50-60%. Just nu är han mest som sällskap åt min andra ponny och rids för tillfället mycket av Erica som är hans medryttare. 
 
 
Mr Snowflake, Frolle, är 16 år och en dansk korsningsponny. Hans utseende är lite utöver det vanliga - inte många hästar som har fullt med snöflingor över hela kroppen liksom. Han är den första hästen jag valt själv och han h
ar jag ägt i 2 år och 5 månader. När jag köpte honom var han hopponny, så jag har skolat om honom till dressyrponny. Tillsammans har vi tävlat upp till nationell dressyr med 64% i båda klasserna som personbästa. Det är för tredje året i rad vi är med i HRPK's elitlag. 2011 vann vi Hälsinge Dressyr Cup och tog DM-silver. Regionalt har vi personbästa på 69% i LA:P1. 
Nästa år är vårat sista år och sen ska jag plocka upp honom till storhästtävlingarna. 
 
 
 
 
 
 

Vinterlongering

De flesta är ovisade bilder och vissa har ni fått se flera bilder. Lämna gärna en kommentar! Falu Ridklubb


Jag tog bilderna från http://ericaschedin.blogg.se där ni även kan hitta fler bilder! 

New inKofta från H&M Halsduk från Åhléns Ulljacka från H&MKängor från Åhléns+ en sjal från och smink från Åhléns och locktång från Clas Ohlsson.

Anmäld

Skickade precis iväg en anmälan till en regional tävling på Timrå Hästsportförening i oktober. Jag och Frolle startar en LA:1 och LA:P1. Eftersom jag varit tvungen att stryka mig dom 2 senaste tävlingarna känner jag ett litet sug efter att fortsätta tävlandet en liten period till efter elitserien. Föregående år har jag känt mig "färdig" på höstsidan, men inte i år. I alla fall inte än så länge :) Ska bli roligt att tävla lite längre norrut igen! 

Nu hoppas jag att jag kan tävla i Karlstad nästa helg och Högbo 12-13 oktober, den 20:e är det dags för Timrå.

 

16/9-13

Hej på er, allt bra? Med mig är det sådär, kroppen känns seg och trött idag. Det beror antagligen på körtelfebern, men mer än så är det inte och det är ju skönt! På onsdag tänkte jag försöka ta mig till skolan igen. Fjärde veckan jag är hemma nu, och det känns verkligen inte bra. Nästan ett halvt sommarlov ju..?! Vill inte ens tänka på hur mycket jag har att göra när jag kommer tillbaka, uuuuuuusch! 


Jag har varit ute och rollat övre halvorna av boxarna nu, sen tog det slut på färg, men jag tror det ändå var bra att jag slutade för det kändes rätt jobbigt. Tog även in hästarna en snabbis för att slänga på regntäckena, det både regnade och blåste på förmiddagen och jag vill ju inte att Frollisen ska bli sjuk inför nästa elitomgång - det är det sista vi behöver. Men såklart slutade det regna och solen började kika fram när jag släppte ut dom igen, så typiskt haha! Ikväll ska jag bara skritta ut en stund på Frolle, han gick ju på banan varje dag förra veckan och det skäms jag över. Det var oplanerat, men Frolle har tyckt varje pass varit roligt ändå så jag tror inte han har tagit någon skada. I slutet på denna vecka tänkte jag börja rida i alla tre gångarter, om läkaren tillåter så att säga :) 


Frollebus i vintras! Tror inte jag visat bilderna från detta longeringspass, är det något ni vill jag ska publicera? 

Music ♥

Alltså musik är en så sjukt viktig grej för mig. Jag lyssnar i princip alltid på musik - på nätterna, vid datorn, i stallet, när jag tränar, när jag rider osv.. Många tycker att det är oansvarigt att rida med musik i öronen, men om man använder iphonehörlurar hör man omgivningen bra, om man inte har det högsta då såklart. Jag blir så mycket mer koncentrerad och taggad när jag rider till musik! 
 
Jag har en speciell playlist som jag lyssnar på när jag rider. Den kan ni hitta HÄR. Den innehåller mest akustisk, lugn och glad musik - sånt som får mig på bra humör.
Förut brukade jag lyssna på dubstep när jag red, men jag blev mest stressad och lite för mycket "på" av det så la det åt sidan. Haha, konstigt hur musik kan påverka ens ridsätt! Annars skulle det var ballt att rida ett dressyrprogram till en dubstep låt. I framtiden kanske man ska göra ett kürprogram med det, om man har rätt häst för det? ;) Skulle verkligen vara nåt, haha! 
 
Brukar ni lyssna på musik när ni rider, eller är ni kritiska mot det? Berätta! 

Elitomgång 1 zon Nord

Falu Ridklubb bjöd på trevliga tävlingar, väl anordnade och det flöt på bra. Jag var ponnyägare, "coach" och lagresultatansvarig. 
 
Frolle var på hugget i morse, han kände inte alls för att stå stilla medan jag knoppade. Han var nog taggad på att åka iväg och tävla, vi har ju ändå inte varit ute på över 1 månad så jag förstår honom. Han brukar bli så när vi inte tävlat på ett tag! Men i transporten kändes vi knappt av honom, han stod så stilla hela vägen! 
 
När vi kom fram lastade vi ut honom och jag gick på en liten promenad med honom. Tänkte stå bredvid tävlingsbanan och kolla på lite ekipage eftersom Frolle brukar stå så snällt, men inte idag haha. Han knuffades och gick runt runt, så vi gick ut i skogen på en jättemysig stig. Det gillade han! Sedan lastade vi honom igen, gav honom vatten och lite hö att tugga på. 
 
Amanda hoppade upp ungefär 45 minuter innan hennes start. Hon red honom jättebra, speciellt med tanke på att det var andra gången hon red honom. Både jag och vår lagledare hjälpte till och det såg riktigt fint ut. Det är ju väldigt svårt att hoppa upp på en nästan helt okänd häst och göra allt perfekt så naturligtvis blev det en del missar, men det är detaljer som jag och Frolle har tränat på ihop väldigt länge för att få bra. Det såg stadigt ut men tyvärr kastade han med huvudet och drog in nosen till bogen ett par gånger, han har det som tix - han gör det bara inne på banan.. Amanda och Frolle fick 56,228% vilket jag tycker var lite snålt. Men domarna låg överlag ganska lågt idag, men men dom var rättvisa mot alla i alla fall. Vi är väldigt nöjda med våra prestationer trots alla omständigheter! Vårat lag kom sist i denna omgång, men nästa omgång är vi förhoppningsvis back on track. Heja HRPK! 
 
 
 
Jag har inte några bilder från idag ännu, så därför bjussar jag på denna bild som är tagen för nästan exakt ett år sedan! 

Tävlingsfix

Nu har Amanda ridit Frolle och det gick väldigt bra! Dom såg fina ut tillsammans även om det var ovant för dom båda. Haha, Frolle stannade upp i ett enkelt byte för att han inte förstod Amandas signaler - som hon brukar göra på Princen - och kollade på mig typ som att fråga "vad ska jag göra Pernilla?!"! Haha, min gullisfrolle ♥ Jag ser fram emot imorgon och jag vill att ni håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för vårat lag trots allt strul som varit. Nervös lagkompis och ponnyägare här! 
 
Förresten, angående de "hemliga" planerna.. Det behöver inte bli så blandade känslor som jag först trodde, vi har nämligen kommit på en bra lösning! Så skönt för både mig, min familj och **** ♥ 
 
Allt är packat inför imorgon, förutom mina saker då förstås. Men dom ska ju inte med, så det gick snabbt att bli klar idag ;) Uppdaterar er mer under dagen i morgon! 
 
 
 

Strul

Hittills har det bara strulat för oss i elitlaget. Det är nästan lite komiskt, haha! Först var vi tvugna att klura ut hur vi skulle kunna samåka med Nathalie och Ferarri, låna transport hit och dit och lista ut hur vi skulle få plats med allt. Sen fick jag körtelfeber och måsta stryka mig, vilket gjorde att vi måste leta efter en reservryttare. Cecilia Bergåkra och Beauty var så snälla och hoppade in. Men nu har det kommit upp ännu ett problem. Amandas ponny har fått kolik igår kväll, så nu ska Frolle hoppa in och tävla i morgon med Amanda på ryggen. Hon ska eventuellt komma hit ikväll och "lära känna" honom, hon har ju aldrig ridit honom förut. Men jag tror det kommer gå bra, jag ska tipsa så mycket som möjligt och hålla tummarna hårt! Laganda när den är som bäst - det är självklart att vi ställer upp för varandra! ♥ 
 
 

Just nu

Sitter på mitt favoritcafé och tuggar på världens godaste baguette. Bredvid mig har jag kassar fyllda med kläder och annat kul! Så mysigt med en dag ensam på stan, love it ❤ 


White

Jag har målat heeela dagen idag och det blir så bra! Jag har hittills målat boxarnas underdel, alltså halva väggarna. Men än så länge är jag jättenöjd, det blir som ett helt annat stall - ljust, trevligt och fint. Sedan ska jag måla upp några detaljer, men det får vänta några veckor. Hästarna blev hur som helst minst sagt överraskade när jag tog in dem, haha! Exet vågade knappt gå in i sin box, men jag förstår honom eftersom han haft samma box utan förändringar i 9 år och helt plötsligt boom baam wosh.. Haha! Frolle är ju van vid att gå in i lite olika boxar med tanke på vårat tävlande så han tog det med en nypa salt. 
 
 
Här är en bild på en del av Exets box när jag höll på att måla. Den är från Instagram, där jag heter pernillahagglund :) 
 

13/9-13

Godmorgon! 
 
Fredag den 13:e idag, oooooooh spännande! Men, jag kan väll inte få mer otur än vad jag redan har med tanke på körtelfebern så jag känner mig rätt lugn, haha. Idag ska jag faktiskt göra något, jag ska måla stallet! Det kan väl inte vara såå ansträngande och dessutom är jag på bättringsvägen. Det gör knappt ont i halsen längre, jag kan prata och det kliar lite i fingrarna på mig. En dag till i soffan och jag vet inte vart jag tar vägen! 
 
Åh, förresten! Igår var Frolle g-a-l-e-t bra i tömkörningen. Han fick skritta fram ganska länge, men i en låg och rund form. Jag drev på honom ganska mycket i en aktiv skritt för att sedan göra små kramningar på tömmen så han kom ner i en mer samlad skritt men  fortfarande aktiv. I början spände han sig i samlingen men efter några repetitioner fattade han vad jag ville och jobbade bra. Sedan la jag även in halter och till sist även ryggning. Då flyttade jag mig först så att jag stod snett bakom honom och la till mitt kommandoord för ryggning. Så bra som han ryggade har jag aldrig sett honom! Det är hans absoluta svaghet, men igår fanns det inga spår av tveksamhet! 
Sedan fick han jogga lite i båda varven med mycket övergångar, jag behövde bara ptroa för att han skulle skritta och sedan behövde jag nästan bara tänka trav för att han skulle komma upp i det. Han var  koncentrerad på mig! 
 
Efter några varv på volten samlade jag ihop lite mer och satte mer tryck i honom, slog lite med pisken i backen. Men det blev inte riktigt som jag ville. Så då fick han galoppera något varv innan jag försökte på nytt, det blev bättre men ändå inte riktigt maxat. Då tänkte jag att han skulle få galoppera av sig lite så han fick galoppera på på en stor volt. Jag vet inte vad som hände men jag tror han blev rädd för något och for iväg som ett startskott! Jag flög med som en vante men fick honom att stanna kvar på en volt i alla fall. Fick ner honom i trav och alltså, jävlar i min lilla låda vad han flashade! Sprätte med frambenen och väldigt aktiva bakben. Jag öste på med beröm och han travade på så varv på varv på varv! Det syntes på honom att han var väldigt stolt över sig själv. Jag hoppas han förstod vad som menas med ökad trav nu, med tanke på hur mycket jag berömde honom haha. Sedan avslutade jag honom, eller försökte i alla fall. Han var så uppspelt att det var svårt att få honom att bara lunka på i en lugn trav i en lång, låg och rund form! Som belöning fick han stampefoder som han totalt älskar och snacka om att ögonen lyste av lycka på honom. Bästa, bästa Frolle ♥
 
 

Mystorsdag

Åh, jag älskar torsdagar! Jag mår så mycket bättre idag, igår grät jag av smärtan i halsen, käken och örat men idag har jag fått lite färg på kinderna och kan svälja samt prata utan större problem. Det jobbiga är att stoppa mat i munnen eftersom jag måste gapa. Jag har till och med bakat cornflakeskakor och ska snart gå ner en vända till hästarna och fylla på vatten. Tänkte ta med mig kameran också och försöka få lite fina bilder i höstvädret!
Ikväll ska jag tömköra eller skritta Frolle, det beror på om han ska laserbehandlas eller inte. 
 
Att jag är piggare idag har nog också att göra med mina hemliga planer. Ett mejl är skickat och även besvarat. Ska bli så spännande att se vart detta leder! Nyfikna? ;) 
 
 

Schockemöhle höst/vinter 2013

 
Till skillnad mot Horze tycker jag Schockemöhle verkligen lyckats med höst- och vinterkollektionen! Snyggt med grönt! Vad tycker ni? 

Drömoutfit

 
Catago Silver Boots
Otto Schumacher pannband
Schockemöhle benlindor
Min egna håruppsättning med krona i swarovski i mitten
Farmland handgjorda swarovskiskärp
Equiline Cadence dressyrfrack
Mountain Horse ridbyxor
Uvex Perfexxion Glamour ridhjälm
 
Dessutom skulle jag ha ett kandarträns med vit fodring i en extra bred nosgrimma, mitt egna schabrak från Mias med svart och grå kantband och en silverremsa, vita roeckl ridhandskar, lackade ridstövlar och en plastrong från equidesign. Så snyggt tycker jag! 
 

Finfrolle

Ikväll var jag och mamma in med Frolle till Lena. Han har sett riktigt fräsch ut när jag tömkört honom, han har fått gå i en lägre och rundare form och bara trava och galoppera på i ett friskt tempo på olika voltstorlekar och på det sättet blivit lösgjord. Det syntes med en gång när Lena plockade upp honom att han var mjuk och böjlig. Lena var jättenöjd efter passet och så var jag! Han var så maffig och otroligt fin och dessutom är det otroligt nyttigt för både mig och Frolle. Kulkul! 
 
Här kommer några bilder från söndags när jag tömkörde Frolle i solnedgången. Blev verkligen härliga bilder tycker jag! 

Horze höst 2013

Jag tycker inte Horze imponerar något särskilt med deras höstkollektion i år. Jag känner inget "wow, det där MÅSTE jag ha" utan det är mest "hmm, njaaae". Men jag hittade lite som jag gillade i alla fall, men inget jag kommer beställa hem. Någon av er däremot kanske känner ett måste ha-behov när ni ser dessa? 
 
 
Jag tror Frolle skulle göra sig bra i fleecetäcket, han passar superbra i blått och mer utstickande färgtoner! 
 

"Snöflingeläget"

Läget för Snöflingan just nu (haha, menar min gullfrolle såklart) är lite okontrollerat, oplanerat och ovarierat kan man säga. Eftersom att jag, på grund av min sjukdom, inte får eller orkar rida ordentliga pass just nu kan man säga att Frolle hamnat lite i obalans i sin träning.
 
Under sensommaren hade jag satt upp en plan hur han skulle tränas och ridas under hösten och elitserien för att ligga på topp men det sattes ju käppar i hjulet för mig... Han skrittades i två dagar, jag programtränade för Lena vilket fick mig att må sämre, han vilade två dagar och skrittades en innan Lena red honom. Sedan fick jag reda på att jag hade körtelfeber och inte skulle kunna rida ordentligt på 2-3 veckor framöver. Då var första elitomgången borta för mig, som går i Falun nu till helgen. Frolle har vilat dom dagar jag mått väldigt dåligt vilket kan man säga är fler dagar än han vanligtvis vilar på 3-5 månader. När jag har orkat har jag skrittat honom i 15-70 minuter.
 
Det har varit svårt för mig att klura ut hur jag ska göra för att hålla honom i tävlingstrim utan att kunna riktigt rida honom, men med lite bollande med Lena och mamma har vi kommit fram till att vi åker in till ridskolan där Lena rider honom någon/några gånger i veckan, hon trimmar igenom honom och försöker hitta nya övningar som passar honom bra och löser några svåra knutar. För att hålla hans kondition uppe och gräsmagen i schack och lösgöra honom på hemmaplan tömkör jag på volt, jag ska helst inte gå eller springa runt med honom som jag vanligtvis gör. Vi leker även med lite piaffjobb! Jag varierar med skritturer i skogen och försöker helst lägga in lite klättring och "lyfta ben"-ridning. Som sagt, väldigt ovarierad träning för Frolles del och jag tror han funderar varför jag inte rider som jag brukar och varför jag helt plötsligt har en osmidig säkerhetsväst på mig - så typiskt hoppryttare liksom! Haha. Men samtidigt tror jag Frolle förstår att det är något fel på mig, han är väldigt försiktig i stallet och har ögonen öppna på mig. När jag borstar kollar han alltid bakåt mot mig som att liksom kolla att allt är okej med mig. Min supersöta mänskliga sockertoppsfrolle ♥
 
Jag hoppas detta kommer funka någon vecka framöver, men sedan hoppas jag att jag kan komma tillbaka i sadeln och få trimma själv! Jag känner abstinensen! 
 
 
Ja, ni ser ju själva.. Hur kan man inte längta efter detta?? 
 

Ny sjukvecka

Hej ♥
 
Allt bra? Jag är fortfarande sjuk.. Nästan värre i halsen faktiskt. Smärtan strålar genom käken och upp i vänsterörat nu samt bakre delen av tungan, så jag kan knappt öppna munnen/prata/tugga. Låter väldigt mesigt när jag försöker prata med någon kan jag lova, haha! Jag är allmänt trött också, det enda jag gör är att ligga framför tv'n hela dagarna och titta på meningslösa program men ändå är jag helt slut. Jag är ju i stallet också såklart, men jag blir oftast piggare av att umgås med hästarna en stund på kvällen för att sedan decka när jag kommer in genom dörren haha. Jag hoppas att jag kommer back on track snart, jag har snart varit borta från skolan i 3 veckor.. Känns inte särskilt lovande, men när jag väl blir frisk och kommer igång kommer jag nog komma ikapp rätt snabbt om jag känner mig själv rätt. 
 
Det är en del nya hästplaner på gång, som än så länge bara diskuterats med mamma och pappa. Det är lite blandade känslor, men känns spännande som det blir som jag/vi tänkt. Än så länge är ingenting bestämt eller planerat, men vi spånar lite om man säger så. Spännande?? 
 
 

Homies

Körtelfebern tar kol på mig! Fredrik har varit hos mig under helgen och vi har båda två legat sjuka, haha.. Så typiskt! Men det har varit mysigt ändå ♥ Trotsade sjukan och spenderade lite tid på marknaden, men eftersom jag ska undvika stötar och knuffar osv. hoppade jag karusellåkningen. Jag som älskar att åka karusell! Men det var roligt ändå, tvingade i mig langos. Skapliga smärtor i halsen, men det var det värt. Langos måste vara det bästa som finns! Om ni inte har testat, gör det och prova då Donau - gräddfil, vitlökssmör, rödlök, skinka och ost. Muuuuuums! 
 
Här kommer några bilder från helgen: 
 
 
Mina homies, känner mig som en knarkare. Men om jag kombinerar det mesta av detta har jag inte superont i alla fall ;) 
 
 
Frolle & Frolle ♥ Vad är oddsen att ha en häst och pojkvän som har samma smeknamn??
 
 
Langoooooooos!!
 
 
Stooooor temugg och ännu lite medicin som jag fått av världens finaste Fredrik♥
 

2013-09-04

Onsdag idag och jag har fått lite ont i halsen också, men det är ännu en körtelfebersymtom så jag får helt enkelt stå ut. Har virat en filt runt halsen för att värma och druckit en kopp te! Igår kände jag mig riktigt pigg efter att ha varit hos läkaren faktiskt, men jag tror det berodde på att jag fått träffa lite folk och pratat samt fått reda på vad det är för fel på mig. Red med Erica på kvällen. Säkerhetsväst på under våran lilla skrittur på mina pållar, haha. Känns töntigt och hemskt fult, men jag vill som sagt inte att mjälten ska brista eller få blödningar i lever eller njurar... Så jag får vara ful och obekväm några veckor till ;) 
 
Idag ska jag inte rida, men Frolle ska inte få vila för det. Om lite mer än en timme ska jag och mamma åka in till Lena med honom så ska hon rida. Det var länge sen hon red honom så det ska bli roligt! 
 
 

Läkaren

Jag har precis kommit hem från läkaren med diagnosen fucking jävla äckel körtelfeber. Jag är så förbannat arg och ledsen just nu. Varför då tänker ni? Jo, för det första så ska jag ta det lugnt i 4 veckor - ingen idrott, inget träna, ingen ordentlig ridning som innehåller nedsuttet, ingen elitlagsomgång i Falun. För det andra så måste jag rida med säkerhetsväst för att undvika att ramla av och stöta i ryggen/magen. För det tredje får jag inte pussas på 2 månader. Som tur är har jag inte den värsta graden, men det är ändå för mycket tycker jag. Ingen skola förrän jag är feberfri+en dag. Jag som var så jävla taggad på att kicka igång hösten med nytt plugg och tävlingar. 
 
Nu ska jag skritta/tömköra Frolle på volt till jag känner att jag orkar mer, då ska jag börja galoppera och trava i lätt sits. Jag och mamma ska åka in till Lena då och då för att hon ska rida igenom honom åt mig. Exet överlämnar jag i princip helt åt världens snällaste vän Erica. Hoppas att jag kryar på mig snabbt, för att ligga hemma i sängen i flera veckor vill jag fan inte göra. Det är det sista jag vill, och så inte jag! Håll alla tummar och tår för mig är ni snälla ♥
 
 

Hej!

Hej! Ledsen att jag inte uppdaterar, men det finns inget intressant eller nytt att berätta för er. Jag är fortfarande sjuk i alla fall men börjar förhoppningsvis komma in på bättringsvägen nu! 
 
Jag strök mig från tävlingen i Edsbyn i helgen. Jag mådde inte alls bra och orkade knappt resa mig upp, så då hade jag förmodligen inte orkat med att rida ordentligt heller. Jag vet att jag skrev att jag inte skulle stryka mig, men senare tog vettet över ;) Haha. Aja, jag försöker att skritta Frolle varje dag nu tills jag orkar mer trots att det är jobbigt. Om jag själv inte orkar rida ordentligt på onsdag ska jag nog åka in med Frolle till Lena så får hon rida igenom honom åt mig. 
 
Nu ska jag fortsätta vila och kolla på usla serier som går på tv:n, haha. Så typiskt när man är sjuk! 
 
 Madde och Frolle i lördags när hon red honom åt mig, så snällt av henne ♥

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|