Tisdag

Och då har även denna dag gått.. Hej! Idag var det full rulle på Lövsta. Som vanligt med andra ord, haha! 
 
Jag har gjort det vanliga - sopat, mockat, släppt hästar i skritten, gjort i ordning hästar, smörjt och ryktat. Sedan har jag skrittat fram en häst och hjälpt Tinnes hästskötare Angelica att packa in alla grejer som ska med till Friends. Hon skjutsar dit alla prylar och foder idag och imorgon åker hästarna dit. Det är tre hästar från Lövsta som ska dit. Benetton Dream, Paridon Magi och såklart Don Auriello. Ben och Magi tävlar i Lövsta Future Challenge på fredag med Tinne och Caroline Darcourt i sadlarna. Anton och Tinne tävlar på lördag och söndag! Så det är några ekipage att hålla en extra tumme för under helgen. Det är ju ännu roligare när det är ryttare och hästar som man liksom "känner" tycker jag! 
 
Just nu sitter jag och smälter maten och gosar med Fredriks hund Ebba. Jag och hon ska strax gå ut på en promenad medan Fredrik och hans pappa är och gymmar. Jag hade också tänkt träna idag men passen som jag ville gå på var redan fullbokade.. Spinning och Core är populärt i Järfälla! Det går nog ingen nöd på mig ändå, jag har faktiskt gått ner ett par kilo bara av praktiken - trots alla godsaker som erbjuds hela tiden haha! Det är alltid någon som bakat och på lunchen äter vi oftast på något ställe där det finns dessertbuffé, så socker blir det gott om. Senast idag var det en av tjejerna som plockat med sig lussebullar, nougatchoklad med mandelmassa, knäck och pepparkakscheesecake liksom! Men jag klagar inte, för det var suuuuupergott. 
 
Nej, nu börjar Ebba bli otålig! Eller sömnig kanske.. Vi hörs mer senare :) 
 
 

Helgen hemma

I helgen åkte jag och Fredrik hem till lilla Hudiksvall. Jag fick gosa med mina favoritgrabbar och träffa mamma och pappa och Fredrik fick pyssla med sin bil och träffa en av sina kompisar! När man är borta inser man hur visa små detaljer kan betyda så mycket och som man saknar när man inte är hemma. Jag är inte en person som lätt längtar hem, jag tycker om att klara mig på egen hand. Dock tror jag att det kanske inte hade varit lika lätt om jag bott på Lövsta utan att ha någon att riktigt prata med - nu har jag ju Fredrik och hans familj som jag känner så det gör nog det hela lättare. 
 
Hur som helst! Jag kunde tyvärr inte rida något i helgen eftersom både Leon och Frolle vilar och Exet tar det lite lugnt med mamma. Det var såklart lite tråkigt, men samtidigt var det mysigt att bara borsta, rykta, putsa, kramas och pussas. Frolle var dock ganska sur och bitig, men han brukar bli lite extra sån när han har överskottsenergi och sedan är han förstås lite grinig på mig som inte är hemma med honom.. Han vill gärna ha mig för sig själv, det märkte jag när jag köpte Leon haha.
 
Lellisens sår läker verkligen fint! Han går utan bandage och tillsammans med Frolle och Exet igen. Det tror jag att han tycker är skönt, som han flippade ur i sjukhagen. Han fick öva på att få benen spolade nu när jag var hemma och det gick jättebra! I somras gillade han inte när det kom vatten på bakbenen men nu gick han med på det efter en stunds övertalning. Något som jag inte direkt hade räknat med var att han bara hade en halv tand på ett ställe i munnen! Jag blev jätteorolig men efter att jag pratat med mamma kom vi fram till att det såklart var en mjölktand som lossnat. Det såg minst sagt roligt ut! Han reagerar ingenting på det i alla fall utan äter precis som vanligt. 
 
Exet blev också lite ompysslad av mig nu när jag var hemma. Hans päls fick sig en trimning och det var verkligen välbehövligt! Han verkade tycka att det var jätteskönt och blev väldigt sprallig efteråt. Nu ska han slippa bli så himla svettig. :) 
 
 
Snart är det dags att rida igång Leon igen. Jag längtar som in i bomben! 
 
 

Tiden rinner iväg

Okej, hur fort har inte denna höst gått? Det känns som att det var alldeles nyss som jag startade höstterminen, kände att fyra veckors praktik var sjukt lång tid och att den här hösten skulle bli olidligt lång! Men nej, nu är det snart december och hösten har svischat förbi - och så har även praktiken gjort. Jag har bara TRE dagar kvar nu!! Det känns jättetråkigt faktiskt. Jag trivs så himla bra på Lövsta! Det enda som fattas är mina egna hästar och lite mer ridning, typ. 
 
Det är bara tre dagar kvar eftersom jag är ledig på fredag för att gå på SIHS tillsammans med skolan. REAL bjuder alla hästklasser på fredagens show och har gjort så varje år. Det tycker jag är jätteroligt och verkligen generöst! I år är ju showen på Friends Arena istället för i Globen och det tror jag bara är positivt. Större möjligheter och allmänt bättre för alla! Jag kommer även gå på lördag och söndag på dressyren tillsammans med Erica. Ska ni dit? 
 
Nästa måndag är det skola som vanligt igen och bara tre veckor kvar till jullov! Det ska bli ganska roligt att komma tillbaka till skolan, träffa tjejerna och lyssna på allt dom har att berätta om deras praktik. Jag känner på mig att dom tre veckorna i skolan också kommer svischa förbi och helt plöstligt är det min födelsedag, julafton och nyår. Allt på en gång! 
 
 

Tredje veckan

Förlåt för att min uppdatering är så fruktansvärt dålig.. Men, det har varit fullt upp och så fort jag får chansen sover jag typ haha. Igår var jag ledig så då passade både jag och Fredrik på att ta sovmorgon. Sedan åkte vi in till stan och gick i butiker, hälsade på hans mamma på hennes jobb där vi även fick glögg med pepparkakor! Alla butiker börjar få in allt mer julsaker och julpynt så nu börjar även julkänslorna krypa sig fram. Mysigt! 
 
Idag har min tredje (och näst sista..) vecka på Lövsta börjat. Måndagar är longering- och piaffdag för alla hästarna så det är ganska lugnt. Det går snabbt att göra i ordning, snabbt att smörja undan och relativt korta pass. Jag har gjort i ordning olika hästar och lite annat smått och gott - som vanligt vill säga. Dock blev det lite extra puts på några hästar idag som var med på photoshoot med Tinne! Apropå det så har Hudiksvalls Tidning hört av sig till mig. Dom vill göra ett reportage om min praktik på Lövsta! Spännande och roligt tycker jag. :) 
 
På hemmaplan har Frolle nu börjat sin två veckor långa vila. Erica och Nicole har varit världens snällaste och ridit honom de senaste två veckorna för att han inte skulle behöva vila alldeles för länge. Dom har gjort ett superbra jobb! Men nu är det alltså dags för lite återhämtning. Frolle har faktiskt aldrig vilat längre perioder under de åren jag ägt honom då jag inte riktigt gillar vila och inte känt något behov av det. Jag vill helst inte ens att han ska vila någon dag i veckan, även om det är klurigt att undvika. Hur som helst så tror jag att denna vila är behövlig efter ett år i motvind. Ett par veckor för honom att tänka igenom, andas och vara häst. Det förjtänar min prins! Dock känner jag på mig att han kommer vara på tårna när jag kommer hem igen och ska rida igång honom, haha. 
 
Leons sår har blivit mycket mindre och ser superfint ut! Han går utan bandage och tillsammans med Frolle och Exet igen. Han måste verkligen känna sig fri nu efter flera veckor instängd i en liten sjukhage, stackars lille Leon. Nu får vi hålla tummarna för att han är rädd om sig i fortsättningen! 
 
 

Godmorgon

Godmorgon! Jag sitter på tunnelbanan nu och är på väg till Lövsta för helgjobb. De anställda ska iväg på något i eftermiddag så jag hoppar in och hjälper till lite extra såhär på en lördag. Jag trivs så himla bra där så jag tycker det bara är roligt! 




Back to Lövsta

Efter den korta hemresan över helgen är jag tillbaka i Stockholm igen! Jag kom hit, hem till Fredrik, i söndags kväll och har varit på Lövsta måndag och tisdag. Jag har kommit in lite mer i rutinerna nu men då och då glömmer jag något - som att kratsa hovarna innan hästen går ut ut boxen eller att smörja vaselin i mungiporna.. Jag är riktigt glad över att jag har nästan tre veckor kvar så jag kommer ha chans att komma in i det ordentligt! 
 
Igår hade dom flesta hästarna longering- och piaffdag. Jag longerade en häst, Giggan, innan det var dags för henne att piaffträna. Sedan gjorde jag det vanliga som göra i ordning hästar, mocka, sopa, putsa och så vidare. Det blev väldigt stressigt ett tag på förmiddagen när ett par veterinärer var där för att ta blodprov på i princip alla hästar mitt i deras aktivitetstimmar så det blev en hel del spring fram och tillbaka, haha. Men det är bara bra att få känna på lite stressigare situationer tycker jag! Jag är dålig på att vara noggrann men snabb så det är superbra för mig att träna på det. 
 
Idag på morgonen fick jag rida fram en häst! Jag red Giggan (Gigantic O) som jag alltså även longerade igår. Hon var mycket känslig! Ilona som skulle rida henne efter mig hjälpte mig lite från marken (eller ja, en annan hästrygg) och det gick super. Jag kände att det var väldigt nyttigt för mig att rida henne i och med hennes känslighet för när jag hamnade lite på fel sittben och hade för mycket på yttertygeln kom ett byte i galoppen. Sedan fick jag rida många halvhalter med sätet och ingen hand vilket gick riktigt bra! Hon var lätt att påverka men samtidigt är hon lite bekväm. Det var jätteroligt och jag hoppas verkligen jag får rida mer! När jag sitter i sadeln känner jag verkligen att "det här är jag".. 
 
 
Det bästa jag vet är att sitta där uppe!

Snö

Idag är det snöväder i Stockholm! Det är faktiskt ganska mysigt men samtidigt är det alldeles för tidigt att bli vinter. 

Vet ni vad jag fick göra i morse? Jag fick rida!! Jag red på Turyn, en av Antonias hästar. Vi red ut tillsammans med Antonias hästskötare Moa på hingsten Talento. Vi skrittade bara men det var så roligt att sitta upp på en hästrygg!

Nu har jag lunch och sedan börjar eftermiddagsryktningarna. Vi hörs senare! 






Bra praktik

Jag fullkomligt älskar Lövsta! För det första är det fruktansvärt fint - stallarna, ridhuset, utebanan, skritten och hela omgivningen är i toppskick - och för det andra är det otroligt vackra hästar samt trevliga människor. Det är riktigt hemtrevligt och hästarna har det väldigt bra. 
 
De här två dagarna som gått har jag mest sopat känns det som, haha. Det är ju ett stall som hela tiden ska vara i uppvisningsskick så det är viktigt att det alltid är rent, snyggt och prydligt. Då behöver man sopa ganska ofta! Jag har även mockat, eftermiddagsryktat, longerat, gjort i ordning hästar för ridning, gjort i ordning hästar för skritten och gått med dom till och från den, släppt in och ut hästar, putsat läder och annat smått och gott. Det är superkul och jag trivs som fisken i vattnet! Dock saknar jag att sitta upp och rida även om det bara gått tre dagar sedan jag red sist. Men vi får se, det kanske kommer lite längre fram! 
 
Min favorithäst i stallet (näst efter Anton såklart!) som jag fastnat lite extra för heter Wille som är en stor fux. Han har inte varit på Lövsta särskilt länge, är ganska spinkig och lite nervös. Tanken är att han ska bli Tinnes nya stjärna så småningom och det tror jag verkligen han kommer bli! Han är superfin och hur mysig som helst.  Mitt hästhjärta smälter när jag se honom, haha! 
 
 
Fina Wille! 

Söndag

Hejsan! Jag och Fredrik tog det lugnt i morse, hade sovmorgon och drog oss ett bra tag innan vi gick upp och gjorde frukost. Jag har så himla svårt för att sova länge och sedan ligga kvar i sängen när jag vaknar. Jag får oftast panik om klockan är mer än halv tio. Det beror förmodligen på att jag vill utnyttja dagarna och göra saker med hästarna medan det är ljust - men nu har jag inga hästar att ta hand om så då är det ju onödigt att flippa ur för några timmars extra sömn... 
 
Efter frukosten provåkte vi till Upplands Väsby. Jag kommer ju ta mig dit på egen hand och eftersom jag inte kommer från sthlm är det väldigt klurigt för mig med alla olika linjer, bussar, tunnelbanor och pendeltåg. Jag kommer först åka buss från Fredrik till en station där jag byter till ett pendeltåg och efter två stationer på det så byter jag till nästa pendel som tar mig till Upplands Väsby. Därifrån får jag skjuts av min handledare till Lövsta! Resan tar lite mer än en timme, men det är jag van vid så det ska inte vara några problem. 
 
Efter provåkningen stannade vi till och käkade sushi. Egentligen vill jag bara äta det om det är buffé men nu var jag så sugen så jag kunde inte stå emot 75kr för åtta ynka laxbitar. Så himla mycket för så lite! Gott var det i alla fall. Alldeles strax ska vi åka till Fredriks mamma och hälsa på!
 
Jag hoppas verkligen jag kommer kunna ta lite bilder och kunna blogga om min praktik, men det är fortfarande osäkert hur mycket jag får publicera. Eftersom det är ett så känt ställe kan jag tänka mig att dom är noga med bilder osv. Men det skulle vara jätteroligt att kunna dela med mig av det till er, så det ändå förblir hästrelaterade inlägg här. :) Ni får hålla tummarna lika hårt som jag! 
 
 
Jag saknar min fina kille ♥ Som tur är blir han ompysslad ändå. Idag rider Nicole honom! 

Hej!

Hej på er, jag är framme hos Fredrik nu. Jag har sån tur att han bara bor en haltimme från min praktikplats så jag kan bo där under de här fyra veckorna! Jag övningskörde hela vägen hit och måste säga att jag var duktig när vi kom närmare Stockholm där trafiken blir väldigt mycket tätare. Vi åkte förbi Lövsta Stuteri (min praktik) också för att lämna lite av hästsakerna. Gud så fint det var där! Ser verkligen fram emot att spendera några veckor där. 
 
I morse skrittade jag ut på Frolle en sväng. Han fick klättra lite och bara traska på på hängande tyglar. Det tyckte han var skönt verkade det som. Igår slängde han ju av mig den busen, haha! Jag red barbacka på hackamore och tog en galopp på en åker alldeles vid en bilväg. Jag visste redan innan att han var på hugget och pigg. Sedan kom det en bil bakifrån och då kände jag hur han började ladda och krullade ihop sig liksom. När bilen körde om fick han frispel och bockade som en tok och jag hade ju inte en chans att sitta kvar eller över huvudtaget bromsa honom så jag flög av, haha. Frolle tyckte det var superkul för sedan när jag låg där på backen hoppade och studsade han en liten stund innan han stannade så jag kunde ta honom. Min tokponny! Med mig gick det i alla fall bra, jag har lite ont i ett skulderblad bara men det har jag nästan alltid så det känns inte mer än vanligt. Idag höll jag mig åtminstone kvar på hästryggen! 
 
Efter turen på Frolle fixade jag stallet och borstade på Leon en stund. Han fick en massa extra pussar, kramar och kli på manken. Han är så himla söt min lille Lellis för han kliar alltid tillbaka på mig! Det är världens mysigaste känsla. Tänk att jag haft honom i ett år nu, det har gått så fort! Sedan släppte jag ut hästarna i regnvädret och packade det sista, och nu sitter jag här i Fredriks pappas lägenhet. 
 
 
Världens bästa Lellis!

Porträtt

Här kommer dom sista bilderna från fotograferingen i torsdags. Jag älskar de sista bilderna som vi fotade motsols, dom är starka. Bästa Frolle!
 
 

1 år

Idag är ingen vanlig dag för idag har haft Leon i 1 år! Gud så snabbt tiden har gått. 
 
När han kom till mig var han grön. Helt grön. Han hade haft sadel, träns och täcke på sig. Det var en ny utmaning för mig som jag hoppades att jag skulle klara av. Och det har jag gjort, jag har än så länge klarat det galant. Jag är så fruktansvärt stolt och nöjd. Det roligaste av allt var nog att knäppa alla "jag-vet-bäst-inte-du-människor" på näsan och visa att jag minsann gjorde det! Vet inte hur många gånger jag fått höra att det är såå svårt att rida in unghästar, man måste verkligen veta vad man håller på med och akta dig för att inte göra misstag. Visst har det varit lite klurigt, men med ett sunt förnuft, bra hästhållning och ett öga för häst samt bra hjälp så har det gått otroligt bra. 
 
Leon har varit en klippa. Jag har lärt mig så mycket av honom! Han kommer bli något riktigt bra en dag och jag hoppas att det är jag som kommer matcha honom. Jag ångrar inte en sekund av köpet och jag är evigt tacksam mot Sophia som lät mig köpa honom! Det var ju inte tänkt att jag skulle köpa någon mer häst, men sen så var han där bedårande söt på hastnet och jag kunde inte låta bli efter att mamma tjatat på mig. 
 
Leon är världens underbaraste häst på alla sätt. Han har alltid något på gång och vill alltid vara med. Jag älskar honom så mycket ♥
 
 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|