Exet sjuk..

Idag när mamma lunchade hästarna så ville inte Exet komma fram och äta, han som alltid är först på plats och väljer hög. Hon tog in honom och han hade 40 graders feber. Mamma ringde då till veterinären som kom ut direkt. Exet var blaskig i magen, hon tog blodprov (vilket inte såg jättebra ut..) och ställe honom på dropp. Han stod på dropp fram till halv åtta ungefär och sen kunde jag ta bort slangen och lägga ett bandage över kanylen. Då hade han 38,4 grader och var mycket piggare. Så pigg att han försökte kicka när jag skulle kolla tempen! Han åt också så det känns skönt. Vid elva ikväll och sju imorgon bitti ska han få medicin som är smärtstillande och inflammationshämmande så får vi se hur lille Exet mår imorgon. Min första tanke är att det beror på halmen som jag börjat ge honom. Frolle äter ju halm och blev lite annorlunda i bajset av det, men han har inga magproblem eller något sånt. Exet kanske är känsligare och inte kan äta halm helt enkelt. Det är min teori, men jag vet inte. Nu är halmen borttagen från honom så får vi om det kan bidra till att han mår bättre. 
 
Det känns som att jag har världens oflyt vad gäller hästarna nu. Ena skadad efter den andra. Jag blir så omotiverad och stressad. Tankarna far omkring okontrollerat i huvudet, jag är ständigt orolig och kan inte koncentrera mig när jag rider på Frolle. Det är inte roligt alls! Jag hoppas jag kan få tillbaka motivationen snart nog, för jag vet hur bra och stark jag KAN känna mig - när allt flyter på. Nu hoppas jag bara att mina älskade grabbar inte drabbas av mer och att de snart blir hela och friska. ♥
 
 


Kommentarer
Postat av: Matilda

Men usch då vilken otur ni har :(

Svar: Ja verkligen! :(
Pernilla Hägglund

2014-10-23 @ 21:31:02
URL: http://skogsrusset.se
Postat av: Erica

Fy :( hoppas båda två blir bättre snart!

2014-10-23 @ 21:56:52
URL: http://ericaschedin.blogg.se/
Postat av: Erica

Fy :( hoppas båda två blir bättre snart!

2014-10-23 @ 21:56:52
URL: http://ericaschedin.blogg.se/
Postat av: Erica

Fy :( hoppas båda två blir bättre snart!

Svar: Ja det får vi hoppas! :(
Pernilla Hägglund

2014-10-23 @ 21:56:53
URL: http://ericaschedin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|