Mer om sadelutprovningen

Nu har jag tid att skriva om sadelutprovningen idag! Frolles sadel skulle bara kollas upp och Leon skulle ha en ny eftersom att han har delat med Frolle tidigare. I våras följde jag med Erica till en kvinna som heter Siw Hedström när hon skulle kolla upp Buttlers sadel. Jag tyckte att Siw verkade bra så jag valde att höra av mig till henne angående mina hästar också! Dock kom hon hit istället för att jag skulle åka till henne. Det skulle bli både billigare och mycket lämpligare, speciellt för Leon som blir så spänd och på tårna på nya platser. När man provar sadlar är det viktigt att hästen är avslappnad och går som den brukar göra så det kändes helt enkelt som det bästa alternativet. 
 
Siw hade med sig mellan fem och sju sadlar tror jag det var. Frolle behövde inte prova någon ny utan hans sadel satt bra som den var. Han har en Wintec Isabelle Werth just nu med luftpaneler som han alltid har haft hos mig. Man kan byta koppjärn i den vilket jag tycker är en väldig fördel! Det enda negativa som jag tycker är att den är av syntet, men vad spelar det för roll så länge den passar Frolle? Enligt Siw hade jag måttat in sadeln korrekt och den låg bra, så vi behövde inte ändra något alls där. Jag visste ju att den låg bra från början men som ni säkert känner igen er själva i är man osäker på sig själv ibland och SPECIELLT i den här enorma sadeldjungeln! Det finns ju otroligt många olika märken, modeller och "experter"...
 
Leon fick däremot prova alla sadlar! Först la vi bara på dom för att se vilka som vi direkt kunde utesluta och vilka som var lite mer intressanta. Det var tre stycken som passade honom bra - en Lippo, en Röösli och en Crown. Dom provred jag i och min favorit var Crown. Rööslin var helt ok men det glappade lite under bossorna bak. Lippon har sin mittpunkt lite längre fram än andra sadlar vilket gjorde att jag kände mig framåtlutad och den hade ganska mycket cut back. Den var väldigt skön och man satt liksom "fast" på ett bra sätt, men i och med cut backen tyckte jag den kändes liten i sätet och liksom nyptes. Den låg bra på Leon. Sist red jag i Crown-sadeln av modellen Jessica. Den var riktigt skön - man satt klistrad men man var ändå följsam. Den hade smal midja så det kändes verkigen som att man kom åt med skänklarna. Dock hade just denna modell ganska små knästöd vilket gjorde att mina knän halkade framåt/uppåt något. Siw rekommenderade då modellen Susannah med större knästöd som dock är ganska svår att få tag på, men som tur var kände hon en tjej i närheten som alldeles precis skulle sälja sin. Så efter att Siw var klar ringde jag till tjejen med sadeln och åkte dit! Nu har jag hämtat hem den och ska prova den imorgon så får vi hoppas att den passar både mig och Leon. Denna har dessutom en storlek mindre i bommen men det trodde Siw var bättre då den jag provred sjönk ner ganska mycket efter att jag ridit i den. Vi får se helt enkelt, men det hade varit väldigt lämpligt och praktiskt! 
 
Jag tycker verkligen att det är såå värt att kolla upp hästarnas sadlar då och då. Nu har ju inte jag gjort det förrän nu på mina hästar men jag har haft kunniga människor runt omkring mig och dessutom har jag litat på mitt eget omdöme, och som ni har läst verkar det vara bra att utgå ifrån. Ett besök hos en sadeldoktor är en långsiktig investering eftersom sadeln är den viktigaste utrustningen vi har på hästarna! 
 
 
 

Sadelprovning

Frolles ligger bra men nu gäller det bara att hitta en passande sadel för Leon som är till salu.. Provade en som var superskön och ska nu åka och hämta en liknande fast annan modell att prova imorgon. Spännande!
Dagens ridpass

Idag stod det uteritt på schemat för Leon och ett pass på ridbanan för Frolle. Det var första uteritten för Leon sen vilan så jag var lite pirrig på hur han skulle sköta sig, men han gjorde det över förväntan och ridturen blev ganska lång - men det märktes inte alls på Leon. Han hade lätt kunnat blivit ridit längre liksom. 
 
Hur som helst så låg fokusen på Leons galopp idag och att försöka hålla ett lugnt tempo i traven. Han blir väldigt spänd och "på" utomhus så jag får hela tiden hålla handen låg samtidigt som jag hela tiden tänker på att vara mjuk och följsam och prata lugnande med honom. Jag vill att han ska få en rolig upplevelse när vi rider så passet är alltid uppbyggt positivt och lugnt. Jag har en väg i skogen som gå lite uppåt hela tiden och är perfekt att rida galoppintervaller på (dock lite kort sträcka men för Leon alldeles lagom att börja med). Vi galopperade upp där 3 gånger och skrittade tillbaka. Han verkade tycka det var riktigt härligt och frustade som bara den! Han höll sig på mattan och var så duktig så. Imorgon är det vilodag för honom och på torsdag kommer han få det lite jobbigt när vi ska prova ut en ny sadel åt honom, men han får lov att hålla ut. :) 
 
Frolles pass var baserat på lösgörande arbete idag. Han var något stum i början och hade en tendens till att fastna mer än vanligt i vänstertygeln men efter mycket galopparbete lossnade det och vi kunde gå ner och jobba i traven. Om han är lite stel och stum i början av ett pass brukar jag alltid gå direkt på galoppen för där får jag liksom "tag" på honom på ett helt annat sätt än i traven, särskilt i den förvända. Dock vill jag inte gå på den förvända förrän han är ordentligt uppvärmd, så det brukar jag ta mot slutet. När jag travade av kändes han riktigt fin! 
 
En bra riddag idag med andra ord. Jag är så glad att jag har dessa två killar, dom är fantastiska på alla sätt. ♥
 
 

Veckoplanering

Måndag: Skritt i skogen // Ridning på ridbanan
 
Tisdag: Lösgörande på ridbanan // Uteritt
 
Onsdag: Uteritt // Vila
 
Torsdag: Sadelutprovaren kommer till både Frolle och Leon
 
Fredag: Eventuellt Saga rider // Uteritt
 
Lördag: Uteritt // Vila
 
Söndag: Beror på känslan tidigare dagar
 
 

Måndag

Hej! Jag kom precis ut från duschen efter att ha hållit igång hela dagen. Finns inget skönare än en varm dusch efter lång dag! Jag har jobbat som vanligt men gjorde ett uppehåll på förmiddagen för att vara med när hovslagaren var här. Skorna var verkligen slitna så jag är verkligen glad över att jag har valt att ha sex veckor mellan skoningarna istället för de vanliga åtta. Leon hade dessutom dragit av sig en sko alldeles lagom tills idag. Exet får prova gå barfota nu när han ändå bara står på box/i sjukhage. 
 
Först ut idag var Leon. Vi red på ridbanan idag igen för att stämma av lördagens pass och inför imorgon då jag tänkte att vi skulle rida ut. Han skötte sig jättebra! Jag har redan nu vässat min ridning lite och börja tänja lite lite på gränserna. Det är detaljer vi snackar om nu så det är knappt synbart. Jag ber t.ex. bara om lite mer böjning och eftergift, lite mer energi i galoppen och lite lägre form. I våras vågade jag inte riktigt tänja på gränserna men jag känner att jag nu litar mer på honom och även mig själv och min ridning, att jag kan och att han behöver kunna. Allt eftersom kändes han finare och finare, mjukare och mjukare. Han försöker hela tiden göra rätt och det glädjer mig verkligen att se hur han tänker "Hm, hur menar hon nu? Är det såhär jag ska göra, eller är det såhär?". Gör om gör rätt. :) 
 
Frolle sedan och han skrittades endast idag. Han brukar vara lite känslig i sina hovar direkt efter skoning så då brukar han få ta det lugnt just den dagen. Han kändes fräsch i alla fall och imorgon lutar det mot en uteritt. Veckans schema kommer upp om en stund! 
 
 

2-årsmiddag ❤️

Fredrik överraskade mig med en blombukett och choklad när han hämtade mig och vi har nyss ätit middag på Route 84. Supergott och mysigt. Världens bästa kille, så glad att jag har honom! ❤️


Regn och åska

Den här dagen har bjudit på konstant regnande och även en hel del åskande. Vid halv ett tog jag inte alla hästarna för jag tänkte att dom kunde behöva torka lite innan det var dags att rida, men precis då bröt världens åskväder ut och det fortsatte i flera timmar. Jag hann i alla fall få in dom innan och lilla Leon blev jätterädd av dundret..
 
Min planering fick ändras och istället för ridning tog jag fram alla mina täcken och provade på Leon och Frolle - vem som kunde ha vilket och vad som behöver köpas till. Det tog sin lilla stund och efter det plockade jag fram saxen och friserade bådas manar och ben. Så nu ser dom prydliga ut igen, som det ska vara! Dock får jag fortfarande inte klippa bort toffsarna i Leons öron men vi jobbar på det. Han ser ju fööör roligt ut.. 
 
Nu har jag precis beställt lite nödvändiga grejer från Hööks som behövs inför hösten och snart ska jag och Fredrik ut och äta. Först ska jag fräscha till mig lite och samtidigt försöka hinna med att plocka lite i mitt rum. Det ser ut som ett bombnedslag!
 
 
 
 

HEJ

Heeeeej! Jag är hemma nu och allt rullar på i full fart. Jag kom hem sent i torsdags och sprang raka vägen till hästarna! Som jag saknade dom. Men som ni vet fick jag ju andas lite häst ändå några dagar vilket var tur. Berättar mer om det när allt är 100% klart. :) 
 
I fredags jobbade jag först och sedan spenderade jag kvällen i stallet innan jag åkte till stan för att gå på Hudikkalaset med Felicia och två av hennes kompisar. Norlie & KKV och Vigiland var höjdpunkterna, och såklart langosen! Jag kom vid tre på natten och gick upp och jobbade lördag. 3 timmars sömn gick ju det med, haha. Innan var jag som sagt i stallet. Frolle checkade jag av på ridbanan. Jag fokuserade på en lång och låg form, få övergångarna att gå igenom kroppen i bibehållen form och att han skulle gå i ett lugnt tempo och vila på steget. Han kändes riktigt fin så cred till Saga som ridit honom när jag varit borta. Det märktes att hon lagt ned tid och varit noggrann! Efter passet på Frolle var det ÄNTLIGEN dags för Leons första pass efter sommarvilan. Jag valde att tömköra honom. I början var han lite platt och kort i steget på grund av spändhet men allt eftersom slappnade han av och kunde ta mer tid i varje steg. Han verkade tycka det var roligt att gå igen! 
 
Igår joggade Frolle i skogen. Han har lösa skor så han får ta det lite lugnt till imorgon då hovslagaren kommer. Leon fick gå under ryttare och det var sååå roligt att sitta på honom igen! Som i fredags var han lite spänd och kort i början men jag redde ut det bra och han var riktigt fin i slutet. Han har lite svårare att böja sig runt höger skänkeln och faller gärna inåt men efter några varv i trav på volten så förstod han vad jag ville och släppte till. Jag fick en riktigt härlig känsla och han sökte sig framåt/nedåt! Efter någon minut i den känslan avslutade jag. Han verkade väldigt nöjd med sig själv efteråt! 
 
Idag är jag ledig så idag blir en pysseldag. Har mycket att packa upp och tvätta. Jag ska prova täcken på hästarna, rida, tvätta hästgrejer, fixa stallet och så vidare. Dessutom har jag och Fredrik varit tillsammans i två år idag så vi ska fira senare när han slutat jobbet. En bra dag med andra ord. ♥
 
 

På fastlandet

Igår kom vi tillbaka till fastlandet igen efter en jätterolig och välbehövlig vecka på Gotland! Jag har verkligen haft det superbra. Dock är jag inte hemma än utan kommer komma hem på torsdag kväll. Vad jag gör kvar i Stockholm får ni dock inte veta, det är en hemlis.. Men ridkläderna är på i alla fall! 
 
På hemmaplan har Exet inte blivit bra ännu. Han fick ju fång för några veckor sedan och när mamma började trappa ned medicinen blev han sämre igen. Nu provar vi ge full dos igen så får vi se hur det blir. Han har haft otur nu det senaste året vår lilla Exet... Saga rider Frolle och har dessutom tagit med honom på träning för Åsa Enqvist igen! Hon skickar massor med söta bilder på dom två till mig och jag saknar ihjäl mig efter honom. Hur ska jag kunna klara mig utan min Frolle? Som tur är har jag mitt energiknippe Leon som just nu skrotar omkring i hagen och laddar upp för igångsättning i slutet av denna vecka. DET längtar jag också ihjäl mig till - att få sitta upp på min egeninridna fyraåring! 
 
Faktiskt så känner jag väldigt mycket hemlängtan nu. Fredrik har ju också åkt tillbaka (hem till mig) och jag är "ensam" kvar här några dagar till. Men jag får stå ut, på dagarna går tiden ändå fort i och med att jag har roligt! Nu ska jag starta någon film och sedan ska jag sova. Klockan ringer kvart över sex imorgon! 
 
 

Date night

Idag har jag och Fredrik spenderat dagen i Visby. Eller först tog vi det lugnt i stugan några timmar och tittade på serier. Vi gick runt i butiker - det finns så otroligt många fina och mysiga små butiker där man hittar riktigt läckra prylar. Mest inredning men det är så roligt att gå runt och titta på, man får så mycket inspiration! 

Vid sju började vi leta efter någonstans att äta och vi hittade en mysig tapasrestaurang. Vi beställde in sex rätter och gud så gott det var! Ingen av oss hade ätit tapas förut så vi visste inte riktigt hur det gick till, men sex rätter var perfekt att dela på. Det är verkligen något jag rekommenderar! 

Sedan gick vi runt vid hamnen och i fler små butiker. Nu har Fredriks pappa hämtat oss och vi är på väg till stugan igen. Imorgon ska vi nog åka till någon blå lagun och bada! Strandhäng och raukar

Igår åkte vi ut till Fårö. Förmiddagen spenderade vi vid Sunderstrand, en riktigt populär badstrand som var full med folk. Jättefint var det där! Innan vi åkte hemåt åt vi en pizza på strandens restaurang och på hemvägen åkte vi in och tittade på raukar. Fredrik har tagit alla bilder! 
Gotland

Hej på er! Jag har tagit lite ledigt från bloggen som ni kanske förstått nu när jag är på Gotland. Vi har badat i havet, solat, strosat omkring i Visby, ätit jordgubbar och nutella på stranden och idag har vi varit på Lojsta Hed och hälsat på alla dom söta gotlandsrussen. Just nu är vi i Hemse där vi har fikat och jag har shoppat några inredningssaker. Nu ska vi tillbaka till campingen där vi har vår stuga! Det är fantastiskt mysigt här. ❤️


Lördag

Godkväll! Jag är mitt upp i all packning inför Gotland. Det är mycket som ska med - vanliga kläder för både sol och regn, lakan, skor, ridkläder (mer om det när jag kommer hem igen..) och en massa småsaker som dator, kamera, laddare och så vidare. Dock måste jag faktiskt säga att jag är bra på att packa efter alla tävlingsmeetings eftersom det då är extremt vitkigt att varenda liten pryl är nedpackad. 
 
Nog om min packning, haha.. Idag har jag haft fullt upp, som vanligt alltså! Jag jobbade halv sju till halv fyra och direkt efter det åt jag middag och gick sedan ut till stallet. Jag mockade, packade hö och tog fram allt som Saga ska ha för att det ska bli så enkelt som möjligt. Jag uppdaterade foderstaterna på whiteboardtavlan, tvättade schabrak och benlindor och gjorde i ordning kraftfoder. Sedan var det dags för ett ridpass på Frolle. Vi red på ridbanan idag och det fanns en hel del att gå igenom. Han sitter alltid fast lite i sin högersida men idag var det extremt, men jag fick i alla fall till det någorlunda mot slutet. I början blev jag irriterad eftersom att han varit fin så länge nu men då fick jag stanna upp, räkna till tio och tänka på att det faktiskt var längesen och att det helt enkelt kanske var dags för ett bakslag. Jag planerade snabbt om och fokuserade på att göra passet intressant, roligt och varierande. Jag utgick från en 20-metervolt på mitten och blandade in övergångar mellan skritt och trav, små volter inåt, små volter inåt, fyrkantsstänk, skänkelvikning, öppna på delen av volten mot staketet, övergångar mellan trav och galopp, variation av ställningen och så vidare. Det hände något nytt hela tiden och det gjorde att jag slappnade av och inte fastnade i vänstertygeln. Frolle blev bättre och bättre. När jag travade av kändes han fin! Efter passet fick han gå in i sin box för kvällen, masseras med arnika och bli ompysslad som vanligt. 
 
Sedan var det Leons tur! Jag spolade av benen och sedan lasttränade jag honom. In, ut, in och ut i transporten med kontroll på varje litet steg han tog med sänkt huvud. Det gick fantastiskt bra och jag vågar faktiskt säga att jag tror det kommer gå galant att lasta honom själv i framtiden! Han verkar stormtrivas i den nya transporten och tvekar inte en sekund. Kul! 
 
När stallet var klart fikade jag med mamma och jag provade göra en islatte, och guuud så gott det är. Man får nästan "kall-oboy-känsla", haha. Jag måste göra det fler gånger! Nu ska jag packa klart och hoppa i sängen. Klockan ringer strax efter fyra imorgon - Frolle ska ridas innan jag börjar jobba. Vi hörs imorgon! 
 
 

Promenad
Bilder från dagens promenad med Leon. Lite risig såhär i sommarvilan, men men.. Han måste få vara vildhäst han med! 

Ledig fredag

Hej på er! Jag har en ledig dag idag och den har jag utnyttjat på allra bästa sätt. Jag passade på att ta sovmorgon med Fredrik, städa min bil både in- och utvändigt och sedan har jag varit i stallet i några timmar. Frolle reds ut och sedan gick jag ut på en promenad med Leon! Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax åka till Fredriks sommarhus. Skönt att vara klar med alla "måsten" såhär tidigt, det var ett tag sen nu. 
 
Imorgon och på söndag jobbar jag och på eftermiddagen på söndag åker vi till Stockholm. På måndag ska jag, Fredrik, hans pappa och lillebror åka till Gotland en vecka. Det ska bli SÅ roligt och välbehövligt för min del! Ladda batterierna och hinna med att tänka, planera och framför allt andas lite. Just nu har jag alldeles för mycket att tänka på för att jag ska hinna smälta allt och reagera liksom. Det är mycket som händer, jätteroliga saker men också mindre roliga.. 
 
Nej, nu måste jag åka! Vi hörs mer sen. :) 
 
 
Igår var jag och Frolle i ridhuset. Lite hängig på bettet men annars fin! Vi jobbade på och han var duktig som vanligt. ♥

Stipendiat!

Hela dagen har varit väldigt grå och allmänt trött men efter ett samtal med en tjej från LRF känns det som att jag har en bubbla av sol runt mig! Hon meddelande nämligen att jag är en av tre lyckliga stipendiater som tilldelas LRFs framtidsstipendium på 5000kr. HUR roligt?? Jag blev sååå glad och framför allt stolt! Det känns verkligen otroligt roligt, dock vet jag inte vad jag ska hitta på för pengarna.. Någon som har en idé? 
 
Just nu sitter jag och äter middag, mailar med en sadelutprovare och laddar upp för att gå ut i regnvädret igen. Frolle ska ridas ut idag så jag kan ha hur konstiga kläder på mig som helst så länge jag inte blir blöt. Det är lite annorlunda när det ska trimmas på banan, då vill man gärna ha smidiga och åtsittande kläder och ridstövlar men nu kan jag i alla fall ha regnkläder! Tidigare idag har jag varit ute och stängt hage med mamma och varit in till stan för att köpa elband. Då passade jag även på att köpa ett par ridhandskar från BR, hönät till Exet och en uppsittningspall. 
 
Nej, nu ska jag kila ut till stallet. Hoppas hästarna är på lika bra humör som jag är nu! Vi hörs senare. :)
 
 

Hektisk dag!

Puh! Vilken dag... Det började med att jag försov (som vanligt nu för tiden, haha) och fick stressa ner till ladugården. Som tur var gick allt där väldigt bra och snabbt så vi kom in ganska snabbt, men efter det har det gått i ett hela dagen. Jag har bland annat åkt in till stan med en traktor för lagning, hjälpt pappa att handla mat, putsat beten, flyttat skräp och lite annat smått och gott.
 
När jag jobbat klart skyndade jag mig in, svirade om till ridkläder och kastade i mig lite mat. Sedan gick jag ut till stallet, tog in Frolle och gjorde i ordning honom för att åka till ett stall i närheten där det hölls träningar för Åsa Enqvist (hon som jag tränade för för några veckor sedan). Dock var det inte jag som red Frolle utan det var Saga som red och det gick jättebra! Hon rider honom väldigt mjukt och är så himla gullig med honom. Jätteroligt att se! Dock började Frolle blöda ur sin högra näsborre så vi var tvungna att avbryta träningen. Det var inte mycket så det är troligtvis ett sår från en insekt som gick upp. Veterinären kommer och tittar på Exet imorgon så då ska han få ta en titt på Frolles näsa också! Jag blev livrädd... 
 
När Saga ridit klart skyndade jag mig hem igen, lastade ut Frolle och mockade stallet. Sedan kom Belinda hit (min bästa kompis lillasyster) med sin häst Otto för att träna för mig. Hon tränade för mig förra veckan också och bara på den här veckan har det blivit mycket bättre. Kul! 
 
Nu har jag precis kommit in från stallet och duschat. Jag ska äta lite kvällsmat nu innan jag åker till Fredriks sommarställe och sover där inatt. Jobb som vanligt imorgon igen! Vi hörs. :)
 
 
Fokuserad!

Bilder från Strängnäs del 1/2

ÄNTLIGEN fick jag över bilderna till datorn! Det var inte så svårt när jag väl kom på det, haha... Hur som helst så hoppas jag att ni tycker dom är fina. Ni får jättegärna lämna en kommentar! 
 
 

Dagens ridpass

Idag red jag och Frolle på ridbanan igen efter en lugnare vecka i skogen. Det var ganska varmt men ändå bra mycket svalare än det varit nu dom senaste dagarna. Tropiska nätter hör liksom till ovanligheterna och är inte riktigt Frolles favorit haha... Han kändes pigg och glad när jag skrittade fram honom och framme för skänkeln! 
 
Idag la jag stor fokus på lösgjordheten som ni vet är A och O men också på att få honom lyhörd, kvick och "uphill". Planen var att först värma honom i alla gångarter och jobba med övergångar mellan gångarterna och om han kändes bra där gå vidare till sidvärtsrörelser med övergångar och slutligen övergångar i själva gångarten - alltså tempoväxlingar. Jag fullkomligt älskar övergångar och det tror jag nog ni vet vid det här laget. Jag tjatar alltid om dom här på bloggen men också när jag hjälper andra! Man kan aldrig göra för många. Vi höll oss till planen i alla fall och Frolle var SÅ fin. 
 
När jag gick ifrån övergångarna mellan gångarterna till i gångarterna så blev han lite spänd som om han tänkte "Hallå, skulle jag inte skritta nu? Du sa ju det nyss!!", haha. Då brukar jag repetera det några gånger och sedan blanda mellan t.ex. göra en övergång till skritt en gång men nästa gång bara samla några steg för att han hela tiden ska vara uppmärksam på hur stark hjälp jag ger. 
 
Skänkelvikningarna var jättebra idag! Vi har haft lite krångel med dom ett tag men idag kändes det som att en spärr hade släppt. Han flöt fint åt sidan när jag la an skänkeln och blev varken förböjd eller "släpig". Provade också några skolor och det gick också jättebra. Jag valde att gå ifrån istället för att spänna bågen idag då tanken med passet helt enkelt bara var lösgörande arbete, så istället gick jag vidare till galoppen där jag strävade efter att behålla en någorlunda lägre form än vanligt i arbetet med övergångarna för att han skulle jobba mer genom sin rygg. Jag började på fyrkanten men tyckte att jag inte riktigt nådde honom där så jag jag istället in på en volt när jag samlade och red rakt fram när jag lät honom gå mer framåt igen. 
 
I slutet var han såååå fin! Jag ville verkligen inte sluta rida men ibland måste man lägga band på sig själv och tänka till vad målet med passet var och om det är uppnått eller inte - alltså ska jag sluta eller fortsätta tills målet är uppnått? Och mitt mål med passet var ju utan tvekan uppnått. Jag hade förväntat mig en spändare och stelare Frolle men han kändes mjuk som smör. Härligt! 
 
 

Fullt upp

Godmorgon! Jag sitter och äter frukost just nu efter att ha jobbat ett pass. Sedan ska jag direkt gå till stallet och rida och sedan ska jag jobba resten av dagen igen. Mamma är bortrest över helgen så jag jobbar och hjälper till. Igår hann vi dock åka till Gävle en sväng för att hälsa på och fika med farmor på hemmet med alla släktingar på pappas sida och grilla hemma hos farfar. 

Frolle har fått tagit det lite lugnt de senaste dagarna när termometern visat ända upp till 34 grader här hemma. Skritta ut i skogen och korta joggingturer har stått på hans schema helt enkelt. Men idag är det lite svalare så jag tänkte att vi skulle rida ett pass på ridbanan! Jag är sååå sugen på att trimma, önskar jag kunde göra det vaaaarje dag... 

Lite snabb uppdatering bara, men jag har verkligen fullt upp. Jag har inte ens hunnit föra över bilderna från Strängnäs än... Åå, ångest! Håll ut. :)

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|