Fång

Den här tisdagen började inte alls bra när vi upptäckte att Exet hade fångsymptom. Både jag och mamma hade tyckt att han belastade benen konstigt i hagen igår men ingen av oss tänkte mer på det, och han såg fräsch ut vid insläppet. Men i morse ville han knappt gå från boxen, han som alltid ska springa hela vägen ner till hagen. Vi fick släpa fram honom och han hade verkligen ont. Mamma ringde veterinären direkt som kom lite senare på förmiddagen. Nu står han på boxvila och medicineras med rheumocam. Stackars lilla Exet.. ♥
 
Förutom att ha hållit stenkoll på Exet skrittade jag och Frolle ut i skogen barbacka idag. Igår promenerades han bara för hand. Jag red i shorts och foppatofflor (inget jag rekommenderar, men oj så härligt det är) i den härliga solen! Frolle kändes pigg och fräsch. Sedan spolade jag även av Leon och promenerade honom en kort bit. Det uppskattade han! Jag tror han börjar hajja det här med att bli duschad nu för då och då stannar han upp och njuter av det faktiskt. Förresten är det bara 3 veckor kvar tills jag ska rida igång honom... Ååå, jag kan knappt vänta! 
 
Nu ska jag äta lite kvällsfika och sedan ska jag kolla på något avsnitt av en serie. Men bara ett för sedan MÅSTE jag sova! Jag sover alldeles för lite på nätterna nu, men det finns ju så mycket annat roligare att göra än att sova liksom.. Det är svårt det där när det är sommar. 
 
 

Inte vår helg

Helgen på Gripens Ryttarförenings tävlingar var inte min och Frolles. Jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera här (haha min standardursäkt..) men ni kanske har hållit koll på Equipe? Resultaten blev i alla fall fredag 65,303% och delad 6:a i Lagtävlan för ponnyallsvenskan (3 placerade), lördag 63,553% och 5:a i LA:P1 (3 placerade) och söndag 62,5% och 6:a i LA:P1 (3 placerade). I cupen kom vi på tionde plats av tjugo deltagare. 
 
Ridkänslan har varit både mer och mindre bra. I fredags upplevde jag honom lite okoncentrerad och att han hade annat att kolla på istället för att vara "med" mig. Han ville liksom gärna ta upp huvudet och titta på annat inne på banan och var inte riktigt "på hjälpen". På lördagen fick jag en riktigt fin känsla men där höll inte domaren riktigt med mig och jag tycker att vi blev lite snålt bedömda. Däremot var jag jättenöjd med min och Frolles prestation så det gjorde inte så mycket att procenten inte var den bästa. Igår var det inte bättre än 62% utan vi fick helt vad vi förtjänade. Frolle var jättetrött och visade det genom att stå emot och hänga sig lite i handen. Vi fick 6:or rakt igenom protokollet förutom någon 6,5 och någon 7:a, med kommentarer såsom "svag bjudning", "aktivera mera", "visa mer skillnad" osv. Solen har legat på Frolles box heeeela helgen och i det stallet han stod var det helt vindstilla så det satte sina spår helt enkelt. Han har alltid varit känslig för värme/kyla och trivs allra bäst när det är "lagom". Jag klandrar honom inte utan försökte bara pusha honom hela tiden med positiva klappar och beröm! 
 
I övrigt har Frolle som vanligt varit drömponnyn att ha med på tävling. Han står lugnt i sin box, är vän med boxgrannarna och gör sitt bästa. Han är världens bästa ♥
 
 
En bild från förra året på samma tävlingsmeeting. Håller på med bilderna från den här helgen just nu men det krånglar med överföringen... Lägger upp så fort jag kan!

Framme i Strängnäs

Frolle är promenerad och installerad på tävlingsplatsen, jag och mamma har fått i oss mat och jag har varit ute och sprungit 5km såhär klockan 22:30 på kvällen.. Puh! Nu är det läggdags i alla fall. Imorgon startar jag 11:08! 











Puh!

Heeeej, hur är läget med er? Jag är lite stressad som vanligt men har en pytteliten lucka nu så jag kan passa på att andas lite. 
 
Jag försökte mig på att ta liiiite sovmorgon i morse, klockan ringde 8 så jag fick i alla fall två timmar extra sömn. Men jag vaknade dock flera gånger under morgonen för jag var orolig att jag skulle sova över.. Jag gick i alla fall raka vägen ut till stallet och tog ut hästarna. Vi stängde en ny hage till dom igår för att låta deras andra hage vila och växa på sig under några veckor så dom blir jätteglada så fort vi närmar oss öppningen, haha. Sedan mockade jag, åt frukost, harvade ridbanan, kollade lufttrycket i däcken på bilen och transporten samt olja, kylarvätska och spolarvätska, packade höet som vi ska ha med till Strängnäs samt det vanliga, gjorde rent hinkar, krubba och lådor som ska med, fixade kraftfodret som ska med, packade in allt i transporten, putsade och packade mina egna saker. Jag har nyss fikat och sitter nu här och funderar på om jag glömt något. 
 
Jag ska alldeles strax gå ut och ta in Frolle. Han ska duschas och promeneras innan det är dags att åka. Åå, det ska bli så roligt! Årets bästa tävling, garanterat. Håll tummarna för oss!! ♥
 
 
Frolle var trött i morse. Gosisen!

Stressigt

Förlåååååt för att jag inte kikat in här på ett par dagar, men det har varit väldigt mycket för mig med tajt tidsschema bloggen och datorn över huvudtaget har hamnat på sidan. Men nu har jag några minuter över i alla fall! Jag tänkte berätta lite om de senaste dagarna och sådär. 
 
I måndags jobbade jag hela dagen fram till halv fyra (vilket jag i princip gör varje dag). När jag jobbat klart skyndade jag mig att fixa mockningen och höet för att sedan lasta Frolle och åka till ett stall i närheten för att träna för en för oss ny tränare, Åsa Enqvist. Hon hade ett lite annat tankesätt jämfört med mina andra tränare men jag tycker ändå det fungerade väldigt bra. Åsa var väldigt positiv, konsekvent, förklarade väldigt bra och kom med många bra tips! Något jag absolut fastnade för var att jag skulle tänka att jag har tio växlar i varje gångart och hela tiden växla. Annars har man liksom bara tänkt samlad, mellan och ökad typ. Men nu är det mer nyanser som knappt är synbara och jag har liksom fått upp ögonen för att hela tiden variera tempot och vad det kan föra med sig. Hon var dessutom hela tiden på mig att fjädra av i min vänsterhand då det är den tygel som Frolle lätt biter sig fast i. Jag tänker alltid på det men det är bra att ha någon från backen som verkligen säger åt en på skarpen ibland! Jag fick en riktigt fin känsla och Frolle var jätteduktig som vanligt. Åsa tyckte att han var en jättefin och välriden ponny! Superkul att höra såklart. Efter att jag ridit klart gick jag runt och kollade i stallet och på hagarna där då Frolle kommer flytta dit till hösten. Men mer om det en annan gång... :) 
 
Igår tisdag efter jobbet skyndade jag mig in till stan för att hinna handla jeans och lite annat innan dom stängde. Fredrik hängde på och vi avslutade med en fika på smörgåscaféet Jambo tillsammans med Felicia innan vi åkte hem. Det var så roligt att umgås med Felicia igen! Vi gick i högstadiet tillsammans och hon är en av mina allra bästa vänner. Tyvärr har vi inte kunna setts så mycket då hon pluggar i Sundsvall och jag i Gävle, men dom gånger vi väl träffas är det precis som vanligt. ♥ Efter det fixade jag stallet, red ut i skogen på Frolle och sist men inte minst ställde jag mig i köket och bakade en cheesecake klockan 10 på kvällen... haha! 
 
Idag har jag jobbat som vanligt, ridit ut på Frolle (som har känts kanonfin både igår och idag) och fixat stallet. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag laga mat. Några vänner kommer strax över på middag för att fira min student som dom inte kunde komma på. Det ska bli jättemysigt! Nej, nu måste jag sätta fart. I morgon styr vi bilen mot Strängnäs och jag loooovar att jag ska blogga bättre under helgen. Kram!
 
 

Korvgrillning

Igår kväll åkte jag, Fredrik, mamma, pappa och Madde till vår stuga och grillade korv. Vi är nästan aldrig där men ibland åker vi dit och då är det väldigt mysigt! Dock otroligt mycket myggor.. 

Den ligger helt ensam ute i skogen precis vid en sjö. Jättefint är det där! 









Lördag

Godmorgon på er! Jag har redan varit vaken ett bra tag, sen klockan 7 faktiskt. Jag sov hos Fredrik i natt så i morse smög jag upp och åkte hem för att hinna rida innan jag börjar jobba. 
 
Idag fick Frolle en välförtjänt skrittdag! Som ni vet har Frolle normalt inte några vilodagar som innebär att skrota i hagen en hel dag utan en vilodag för honom är att promeneras eller skrittas uppsuttet på hackamoret. Jag tycker det helt enkelt har gett ett bättre resultat än vad en hel vilodag har. Hur som helst så skrittade vi i ungefär en timme på hans favoritväg. Han traskade på energiskt och med spetsade öron! När vi kom tillbaka till stallet fick han gå in i boxen och fortsätta äta på sitt frukosthö och jag tog ut Leon på stallgången och pysslade om honom. Alltså jag längtar så himla mycket tills det att jag ska börja rida igång honom igen! Min vackra Lellis. 
 
Nu ska jag äta myyyyycket frukost (jag har inte hunnit äta något än, KATASTROF!!) och sedan ska jag jobba hela dagen. Sista delen av bilderna på mig och Frolle kommer upp idag så håll utkik efter den! Visst är bilderna fina? 
 
 
Ignorera sträcken på mina lår, jag blev lite skitig, pälsig och kladdig av att rida barbacka utan ridbyxor haha. 

Papper att vara stolt över

Kollade igenom min pärm med "viktiga" papper för en stund sen och insåg att det finns en del meriter eller vad man ska kalla dom för där. Kurser som genomförts och slutbetyg! Jag är riktigt stolt över dessa. :) 










Glad midsommar!

Fredag, midsommar och jag är ledig. Solen kikar till och med fram då och då. Härligt! 
 
Jag hade sovmorgon i morse till 9 ungefär. Den tiden brukar vara lagom för mig, inte för tidigt och inte för sent. När jag vaknade gick jag och tog ut hästarna och sedan åt jag frukost med mamma och pappa. Sedan gick jag ut till stallet och fixade stallsysslorna. Jag tog även tag i tvätten, hämtade mer halm och körde in en ny hösilagebal i upprullaren. Dessutom sopade jag i hörummet! Jag hatar verkligen när det ligger massor av halm/höstrån över hela golvet.. Det ser så himla ovårdat ut. Men det är inte lätt att hålla rent dock, det är ju alltid några strån som hamnar på sidan när man packar påsarna. Oundvikligt! 
 
När jag var klar med stallet gick jag ner till hagen och hämtade in Frolle. Han var lite på hugget på stallgången idag och även på ridpasset! Han ville gärna galoppera på fortare än vad jag ville men jag fick ge med mig lite där, haha. Vi red ut idag på en väldigt härlig runda. Det var varmt i luften (typ första gången jag red utan jacka på jättelänge haha), fåglarna kvittrade, grusvägen var perfekt mjuk efter gårdagens regn och det doftade så himla gott på vissa ställen. Även om jag älskar att rida på ridbanan och trimma på rörelser, program och slipa på detaljer så finns det ingenting som klår en uteritt på sommaren! Det är bra för både kropp och knopp hos både ryttare och häst att variera mellan ridbana, skog och vägar tycker jag. En riktig energipåfyllning! 
 
Frolle kändes hur som helst fräsch och fin! Jag tyckte speciellt att hans trav var väldigt härlig att rida i idag. Det kändes som att han tänjde ut stegen och hade mer schvung. Kul! I morgon ska vi bara skritta och sedan är det dags att ladda upp för meetinget i Strängnäs nästa vecka. Vi åker på torsdag och tävlar fredag, lördag och söndag. Jag längtar!! 
 
 
En bild från första året vi var i Strängnäs. I år är fjärde året i rad som vi åker till deras meeting! 

Träning för Lena

I tisdags lastade jag Frolle och åkte in till ridskolan för att träna för Lena Wikner. Hon hjälpte mig mycket i höstas tills jag åkte på min 4 veckor långa praktik, och efter det avtog det. Det blev en hel del i skolan, det sista rycket med allt plugg och såklart inför studenten. Sedan la jag mer energi på Leon och försökte komma iväg mer med honom vilket gjorde att Frolle helt enkelt tränades mest på hemmaplan. Men nu kände jag att det var dags att få lite hjälp från henne igen! Och tur var det att jag fick en tid denna vecka för imorgon åker hon utomlands i 7 veckor! 
 
Hon tittade även under framridningen. Jag har ju min och Frolles vanliga rutin för uppvärmning men det är alltid bra att även ha någon som tittar då och kan komma med nya tips och övningar. Efter hand han blev varm i kroppen började vi lägga in fler och kortare övergångar till skritt från trav - på rakt och böjt spår och i skänkelvikningar. Det blev han väldigt "uphill" av, bakbenen aktiverades och han kom fram till handen fint. 
 
När han var uppvärmd och kändes mjuk började vi med galopparbetet direkt. Han brukar oftast bli mycket mer loss "gratis" i traven då och även få mycket luftigare steg. Här jobbade vi med samma övning som i höstas - gå in i en galoppsluta på diagonalen, vid X börja vänder runt innerskänkel och efter några språng göra en avsaktning till skritt, fortsätta vända i skritten och i vändningen fatta galopp och fortsätta ut på samma diagonal i en galoppsluta. Här får han träna på att sätta sig mer på bakbenen, hålla balansen och hela tiden fokusera på mig. För min del är det väldigt nyttigt då jag hela tiden måsta vara 100% medveten om vilka hjälper jag använder och hur jag fördelar vikten. Efter slutan fortsatte jag i förvänd galopp och lekte lite med ställningen på nästa långsida. 
 
I travarbetet sedan växlade vi mellan öppna och sluta på volt och sedan längs med fyrkanten med fokus på att behålla samma takt och känsla i rörelserna men också i själva växlingen. Det är lätt hänt att man börjar trixa för mycket och att det hackar till där så det är väldigt nyttigt att träna på just växlingen. När vi jobbade runt fyrkanten red jag först in någon meter innanför spåret i en öppna, stannade i den några meter för att sedan rida i en sluta några meter in mot mitten, fortsätta rakt fram i en öppna, sluta in mot mitten, rakt fram i en öppna osv. Det här gjorde Frolle jättebra så vi kunde tänja lite på gränserna här vad gäller tvärning och böjning samt slipa mer på detaljerna. 
 
Avslutningsvis red vi några travlängningar vilket även det gick superbra! Jag red först lätt för att kunna hålla takten bättre, men sedan gick det så pass bra att jag kunde sätta mig ner, spänna magen och följa med i längningen. Lena tyckte att han hade utveklats mycket där sedan sist. Likaså tyckte hon att han fått en mycket bättre galoppkvalité där han har tydligare takt och större språng. Han bär sig också bättre nu överhuvudtaget. Men samtidigt finns det alltid mer att hämta! Det blir lätt att man bara åker med när det känns bra istället för att leka fram liiite till, tänja på gränsen och utmana. Annars faller man snart tillbaka till det lite sämre igen. Det är en sån hårfin balansgång det där! 
 
Frolle kändes alltså kanonfin på träningen och jag kan inte vänta till nästa veckas meeting. Det ska bli såååå roligt!! 
 
 

Studentbilder med Frolle del 1/3

Nu kommer äntligen bilderna på mig och Frolle upp! Tyvärr kändes han inte jättefin ridmässigt, men jag fick offra känslan lite för bildernas skull. Dock kändes han såååå bra på träningen dagen efter för Lena så det gjorde inte så mycket (mer om träningen i ett annat inlägg!). Lämna gärna en kommentar! ♥
 
 

ATM

Har ganska nyss avslutat dagens jobbpass och nu styr jag bilen mot Hudik för träning med Frolle. Lite hektisk eftermiddag men vad gör det? Ser fram emot att träna för Lena W igen, senast var i höstas! 






Smakprov

Igår hade jag och Frolle en photoshoot med Erica! Alltså bilderna blev SÅ bra, jag älskar dom. Men det är ju bara som vanligt när det är Erica som står bakom kameran, haha. Kolla in henne blogg HÄR
 
 
Vill ni se meeeeer? :)

Veckoplanering

Måndag: Eventuellt fotografering på en åker
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Eventuellt att Saga rider
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Lösgörande på ridbanan
 
Lördag: Lösgörande på ridbanan
 
Söndag: Uteritt 
 
 

Borka brygga

Jag, mamma, pappa, Annika och Madde var nyss och åt lunch på min pojkväns jobb - Borka Brygga. Det är en jättemysig restaurang som ligger precis vid havet (över om man ska vara noga)! Fredrik jobbar där nu i sommar och gjorde även det förra året. Jättegod och fräsch mat, många fiskrätter men också en hel del annat mumsigt. Om ni har vägarna förbi borde ni absolut svänga in där! Jag åt en skagenmacka. :)
 
 

Min student

Min student var FANTASTISK! Alltså jag lovar er att det var bland det roligaste och häftigaste jag gjort ändå. Det kändes kanske inte riktigt så då men nu när jag insett det och ser tillbaka på det så var det otroligt kul. Dagen började med champagne hos Ida, sedan åkte vi ner till centrum och blev fotograferade klassvis men också ensamma. Efter det gick vi till Heartbreak (vår lunchrestaurang) och åt frukost. Den var sååå god, det var verkligen riktig lyxfrukost! Jag åt hur mycket som helst som vanligt, haha. 
 
När frukosten blivit undanplockad och alla elever (173st) och lärare var på plats på Heartbreak hade vår rektor Anna tal och stipendieutdelning. Det var många fina stipendier som delades ut och det var 3 av 7 i vår klass som fick ett stipendium - bland annat JAG! Jag fick för årets studiepresentation 1000kr. Jag blev så överraskad och började gråta, haha! Sedan samlades vi med våra lärare och fick våra betyg samt en ros och massor av kramar. 
 
Vi gick efter det i trupp till scenen där vår utspark skulle äga rum. Min klass gick ut som nummer tre. Jag letade på min skylt och mötte upp släktingar, vänner och familj och fick massor av blommor, gosedjur och annat att hänga runt halsen! 
 
Mottagningen hade jag hemma hos min farfar i Valbo. Lite lämpligare än att åka ända hem till Hudik liksom. Vi hade beställt mat från Ica och farfar stod för tårtor. Han hade dessutom hunnit värma poolen så man kunde bada också om man ville det! Jag fick otroligt fina presenter som jag är så nöjd med - vinglas som jag önskade mig, champagne/dessertglas, pengar, klocka, gratängformar, skålar, karaff, tårtfat, tårtspade med gafflar, en hälsingering, äggskivare och en bok. 
 
Vid halv sju åkte jag till tågstationen i Gävle och mötte upp resten av tjejerna från häst, djur och hund. Vi skulle hela NB12 åka flak tillsammans. Vi fick vänta en stund på flaket men när det väl kom och vi åkte iväg var det SÅ roligt! På första stoppet blev vi bjudna på drinkar, pizza, chips och färskost. På det andra fick vi drinkar och chips. Sedan bar det iväg till Gävle igen för att åka några varv där. Vid halv tolv hoppade jag och tre vänner av för att gå på Heartbreak/Slick istället, men nu i efterhand ångrar jag det lite granna för det var sååå mycket roligare på flaket. Som en nattklubb på hjul, haha. Pappa hämtade mig strax efter två och då sov vi över hos farfar. Jag mådde prima på lördagsmorgonen förutom min jäkla förkylning som var som värst då plus att jag fick nackspärr. Det gick över under dagen så idag känns det det ingenting i nacken men förkylningen hänger med än.
 
TACK till fantastiska REAL, rektor, lärare, mentorer och sist men inte minst mina älskade tjejer i NB12A. Vi har blivit som en familj dom här tre åren och jag kommer saknar dom så himla mycket. Jag grät så himla mycket när vi skiljdes från några av dom när vi skulle vidare till Slick.. Världens bästa tjejer helt enkelt ♥
 
 

Söndag

HEJ! Jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera här.. Jag satt i flera timmar igår och bara försökte förstå mig på hur jag skulle få över studentbilderna från kameran till macen, försökte få upp bilder på facebook och här men ingenting fungerade. Sen kom Fredrik och fixade det på en kvart... Haha, vad hade jag gjort utan honom?! 
 
Jag tänkte skriva lite om hur min student gick till och så nu samt publicera en MASSA bilder. Jag har över 500 bilder så jag lovar att det kommer bli måååånga delar. Men det är ju bara roligt, eller hur? Håll utkik! 
 
 

Torsdag

Idag är det stressigt! Jag gick upp vid sju i morse, kastade i mig lite frukost och sedan gick jag raka vägen till stallet. Jag skrittade ut på Frolle (ändring i planeringen på grund av att jag är sjuk..) som kändes pigg och fräsch. Han fick klättra och gå rakt ut i skogen. När vi var hemma igen tog jag ut Leon på gången och pysslade om honom. Han är så himla go och mysig just nu, vill hela tiden pussas och vara med. Jag tror han tycker det är lite tråkigt att inte bli aktiverad! Egentligen hade jag tänkt gå ut på en promenad med honom men jag hoppade det så jag inte blir ännu mer sjuk. Försöker verkligen göra allt för att bli frisk till imorgon! 
 
Sedan gick jag in igen, åt en mer ordentlig frukost tillsammans med familjen och sedan gick jag ut och fixade stallet. Mamma hjälpte mig att plocka ut gummimattorna i Frolles box och göra rent under dom. Vi har nämligen behövt lägga in flera stycken mattor i olika storlekar som i ett pussel och då kommer det lätt in kiss och spån under mattorna vilket gör att det kan börja lukta ganska starkt. Men nu är det rent och fräscht och Frolle fick två nya spånbålar, så i natt kommer han sova som en prins! Mamma hjälpte mig också att köra in mer hö. 
 
Efter stallet skyndade jag mig in och duschade av kroppen, bytte kläder och sedan åkte jag till stan. Jag gjorde spraytan (äntligen är jag brun igen!!) och sedan åkte jag en snabbis och köpte lite smått och gott till flaket imorgon. Nu är jag hemma och packar väskan, snart ska jag och mamma åka ner till Gävle och gå på min kusins mottagning som tog studenten idag. Jag får inte ha tajta kläder, smink, deo eller parfym och jag får heller inte svettas så jag känner mig inte direkt jättetaggad på att åka till hennes mottagning, men jaja.. Haha. Ikväll ska jag och mamma till farfar och börja pynta och fixa inför min mottagning imorgon. Kul! 
 
Nej nu måste jag sätta fart. Vi hörs sen hörrni! 
 
 
En dag kvar tillsammans nu... Ååå så sorgligt!! 

Sjuk

Hej på er! Jag har precis landat en stund framför datorn, sjuk efter två dagars festande. De flesta andra i min klass fortsättet även ikväll men jag köpte ingen biljett till ikväll, vilket jag är väldigt glad över just nu med tanke på att jag blivit sjuk. 
 
I måndags hade vi brändbollsturnering med alla andra studenter från Gävle. Alla var utklädda och min klass plus djur och hund var utklädda till "batgirls". Det var superroligt men vi förlorade tyvärr första matchen mot Brandsta City Släckers och gick inte vidare. På kvällen var det efterfest på nattklubben Bankhuset! Igår var det barrunda vilket innebär att man går mellan 5 olika barer/klubbar, men vi gick bara mellan 3. Vi drack först några cider på Söderhielmska och sedan gick vi vidare till Heartbreak/Slick, där vi också har ätit lunch nu i tre år. Uppe var det schlagermusik och nere var det house. Fredrik hängde på igår också så det var extra roligt tycker jag! Sena nätter och tidiga morgnar har slitit på kroppen så nu är jag alltså ganska rejält förkyld.. Vi får hoppas det går över till på fredag! 
 
Igår trimmade jag Frolle på ridbanan och han kändes jättefin! Vi fick verkligen till en bra känsla och kontakt. Idag på uteritten var han däremot lite stummare men fortfarande mjuk och fin. Det känns som att det börjar vända lite nu för oss igen efter en kortare svacka, skönt! 
 
Nu ska jag fika lite, duscha och skrubba kroppen och måla naglarna. I morgon är det mycket som ska göras inför studentfirandet på fredag! Ååå, det ska bli så roligt. Jag längtar! 
 
 
 
 

Veckoplanering

Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Lösgörande på ridbanan
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Lösgörande på ridbanan
 
Fredag: Eventuellt vila (jag tar studenten!)
 
Lördag: Skritta
 
Söndag: Uteritt/Ridning på åker
 
 

Hemma

Nu är jag hemma igen, och Fredrik är med. Han ska bo här under sommaren då han har fått jobb på en restaurang här i närheten. Han jobbade där förra sommaren också och det var väldigt skönt och mysigt att ha honom så nära! Distansförhållande är verkligen jobbigt, men det har ändå funkat väldigt bra för oss. ♥
 
Hur som helst så är vi hemma i Njutånger nu. Vi kom hit strax efter 5, käkade och sedan har jag skrittat ut på Frolle barbacka. Fredrik följde med också, men han promenerade bredvid. Tyvärr började det precis regna, men det är ju mysigt det med! Frolle kändes väldigt pigg och mjuk i kroppen i alla fall - Nicole och Saga har gjort ett bra jobb dessa dagar jag varit borta. Megastort tack till dom! Mamma hade redan mockat och fixat stallet så det behövde inte jag göra vilket verkligen kom som en överraskning, så jag kom in lite tidigare än vad jag trodde. 
 
Nu håller jag på och rensar min skoldator. Jag ska lämna in den imorgon. Jag var helt inställt på att man skulle kunna få köpa ut dom vid studenten men tydligen fick vi inte det.. Så jag har haft världens panik några veckor nu när jag trodde att jag skulle bli utan dator! Men jag har ju världens bästa pojkvän som då kommer med en Mac till mig. Alltså DEN lyckan!! Så nu slipper jag ha ångest över att vara datorlös. Skönt! 
 
Nej, nu ska jag fika lite och sedan packa väskan inför imorgon. Denna vecka är det STUDENTVECKA och en massa roliga aktiviteter/fester! Känner mig riktigt taggad på att ta studenten nu, jag har längtat så länge. Men man kan nästan inte fatta att det är på riktigt... 
 
 
Trots studentveckan kommer jag åka hem och rida Frolle varje dag. Veckans planering kommer upp inom kort!

Studentfirande

Hej på er! Jag har inte riktigt haft tid till att uppdatera bloggen nu ett par dagar. Jag åkte ju till Fredrik i torsdags efter Högbo och åker hem imorgon. Igår, fredag, tog han studenten så hela dagen (och natten) gick åt att fira honom!
 
Först skjutsade jag honom till skolan på morgonen, sedan åkte jag med Fredriks familj tillbaka dit för att se utspringet. Sedan var det mottagning i en lokal där dom bor med god mat och dricka. Det var superroligt att träffa några från Fredriks släkt också! Efter mottagningen vilade vi några timmar och sedan följde jag med han och hans kompisar/klass ut. Vi var på Colosseum, en klubb vid Globen. Vi kom hem seeeeent igår kväll, eller tidigt idag - det beror på hur man ser på det, haha - och hade en riktig sovmorgon! 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt och nu på kvällen var vi hos Fredriks mamma och åt grillat med ananaspaj till efterrätt. Sedan var vi ut på en promenad vid vattnet, och nu är vi tillbaka hos hans pappa. I morgon åker vi hem på förmiddagen. Tillbaka till verkligheten och mina älskade hästar! 
 
 

Morgonträning

Satt på Frolles rygg 05:30 i morse. Han var ganska morgontrött, stackaren! Men han var faktiskt väldigt fin idag jämfört med hur han varit senaste dagarna. Vi jobbade lösgörande på ridbanan och fokuserade mest på att få honom följsam, lyckades ganska bra. Jag är nöjd med dagens pass och det verkade Frolle vara också! 




Packar

Hej på er! Uppdateringen har varit lite dålig här dom senaste dagarna, men jag har haft mycket annat att göra helt enkelt. Jag har varit ledig från skolan både måndag och tisdag så då har jag varit hemma. I måndags hjälpte jag Erica och Buttler på ridbanan och sedan red jag ut på Exet tillsammans med en tjej som heter Saga på Frolle. På kvällen åkte jag till Friskis och gjorde ett skivstångspass. Träningsvärken är olidlig, fortfarande! 
 
Igår efter att jag tagit en välförtjänt sovmorgon hjälpte jag till med studiebesöket. Skolklassen var här i lite mer än tre timmar och det är verkligen inte bara att hålla ordning på nästan 40 barn. Men det gick jättebra och det var roligt! Sedan fixade jag stallet, red Deira och senare på kvällen åkte jag till ridskolan med Frolle för lektion. Det gick mindre bra denna gång, han kändes stel och stum. Men jag tycker själv att jag inte ridit ordentligt på sista tiden så det beror nog på det. Det är mycket tankar som snurrar såhär i slutet på gymnasietiden och mycket runt omkring också, så jag har helt enkelt inte kunnat fokusera till 100%. Men snart kommer det att vända när allt lugnar sig! 
 
Idag har jag varit på Högbo. Vår klass skulle fotas för REALs katalog. Två hoppekipage, ett dressyrekipage, en longering och en tömkörning. Jag stod för dressyren och red underbara Dermont! Han är verkligen fantastiskt härlig att rida med bra gångarter. Om man hade haft honom på hemmaplan och kunde lägga ner mer tid på honom hade han nog kunnat bli väldigt bra tror jag! Dock var han väldigt skumpig att sitta ner i traven på idag, men jag tror det kändes extra mycket på grund av min extrema träningsvärk. Jaja, några bra bilder fick dom nog i alla fall. Vi slutade runt lunch och då åkte jag och två vänner till en kinesisk restaruang och åt, innan vi åkte en kortis till Köpis i Valbo för att köpa studentkort osv. Sedan åkte jag hem. Jag och Frolle var ute i skogen idag och han kändes helt ok! Det var så skönt att koppla av och bara njuta av solen och alla härliga sommardofter. 
 
Just nu är jag i full gång med att packa resväskan. I morgon efter Högbo åker jag direkt till min pojkvän i Stockholm. Eller ja, först ska jag åka hem till min fina vän Johanna i Tierp och umgås en stund, men SEN ska jag åka raka vägen till Fredrik. Han tar studenten på fredag så jag ska såklart fira honom! Under helgen ska jag eventuellt även åka på en jobbintervju. Spännande! Nu ska jag fortsätta med packningen och sedan ska jag gå och ta in hästarna. Vi hörs mer senare!
 
 

Studiebesök

Idag har vi haft en skolklass här på studiebesök och Leon tyckte det var vääääldigt roligt och spännande med så många barn, klappar och grästussar! Jag trodde faktiskt att han skulle vara väldigt feg och rädd men han var mest nyfiken av alla tre. Gulligt!




Grattis på födelsedagen!

Ny vecka, ny månad och... Leons födelsedag! Han blir hela 4 år idag, min lilla bebis. Alltså snart vuxen, eller? Haha. Dessutom har jag haft honom i exakt 1 år och 7 månader. Det är värt att firas med knäcketårta och massor av pussar! 
 
Världens bästa Leon. Han är verkligen underbar på alla sätt och vis! Jag är så himla glad över att jag köpte honom. ♥
 
 
Leon som föl. Jag DÖR så söt!!
 
 
Leon som ettåring!
 
 
Precis när han kommit hit! Trött efter resan, men så fantastiskt vacker.
 
 
Första gången på lina!
 
 
Första gången med ryttare på ryggen! Dock blev han lite galen några sekunder efter denna bild och jag flög i backen, haha. Men det är väll inte så viktigt ;)
 
 
Tanig nallebjörn!
 
 
Nu börjar det likna något!
 
 
Så fin han är!
 
 
På treårstest! Oj så spinkig han var här..
 
 
Tömkörning i vintras! Så läcker!
 
 
Inte lika tanig längre! Rundare över korset och har fyllt ut fint i nacke, hals, bog och bål.
 
 
Tävlingsdebuten för någon månad sedan!
 
 
Andra tävlingen som var nu i maj. 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|