Svar på kommentar

Från http://forcebacka.blogg.se: Hur fick du jobbet som du har nu och vad vill du i framtiden? Vart vill du komma med ridningen? :) Är lite nyfiken :)
 
Jobbet jag har nu som hästskötare och elev på Stall Reje fick jag i september förra året. Jag började söka hästskötarjobb lite innan jag tog studenten och var i en del stall under sommaren och provjobbade. Sedan fick jag faktiskt jobb i ett annat stall än Helenas men på grund av oseriöshet och missförstånd blev det ingenting där. Under tiden jag trodde att jag var anställd fick jag ett tips om Helena från en tjej som tävlar för samma klubb som mig, men då tänkte jag ju inte så mycket på det. Men efter att det första jobbet inte blev av la jag i en högväxel i mitt jobbsökande och kom då ihåg tipset! Så jag letade upp Helenas annons och skickade mitt personliga brev till henne. Några veckor därpå åkte jag och provjobbade och sedan var jag fast! Jag är verkligen SÅ glad att det första jobbet inte blev av. Det kändes liksom som att det var meningen och att Helena liksom väntade på mig, haha. 
 
Det beror såklart på hur långt in i framtiden man ser på det. Många hästskötare säger "jag vill nog vara här i ett år eller två, men sedan vill jag nog åka utomlands eller börja jobba i ett annat stall". Men så känner verkligen inte jag! Jag kan se mig själv jobba hos Helena väldigt länge framöver. Jag trivs väldigt bra med Helena och jag tror faktiskt det är svårt att hitta jobb som passar mig bättre. Om man ser på det ännu mer långsiktigt drömmer jag såklart om en egen hästgård, men dit är det ännu långt så det håller jag lite öppet!
 
Jag vill bli bäst på det jag gör, att rida. Jag har alltid sagt att jag vill bli Grand Prix-ryttare och det är dit jag vill komma - till den absoluta toppen! Det känns väldigt pirrigt att säga det högt och skriva det, men jag tror det är viktigt att våga dela med sig av sina drömmar. Jag tror i alla fall att jag är en liten bit på vägen och har goda förutsättningar för fler bra vägval mot målet jag vill komma till! Det är bara att kämpa på och tro på sig själv. :) 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|