Utvärdering gelpad

För några veckor sedan införskaffade jag mig en gelpad från Hööks som enligt beskrivningen ska vara stötdämpande och förhindra att sadeln ska glida framåt eller bakåt. Hade hört ett flertal andra ryttare som använt den och blivit positivt överraskade, men fick även en kommentar här på bloggen om att det inte alls var bra för att det blev som "gelé mot gelé" eftersom min sadeln har luftpanelsystem. 
 
Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med padden faktiskt! Jag har använt den som en "säkerhet" kan man säga för att inte sadeln ska glida fram på bogbladen vilket försämrar hästens bogfrihet. Jag tycker den har funkat super! Första gången jag använde den tror jag Frolle tyckte det var lite obehagligt, men nu känns det bara bättre och bättre. Sadeln glider inte och som enligt beskrivningen är den mycket riktigt stötdämpande! Superlätt att tvätta av den och den torkar snabbt. Den enda negativa med den är att den blir så varm, Frolle är alltid dyblöt under när man sadlad av. 
Har faktiskt funderat lite på den där kommenterat och förstår inte riktigt hur man ska kunna jämföra gelé med luft? Pratade med min equiterapeut som jag dessutom köpte sadeln av och hon tyckte också att det var konstigt och höll inte alls med. Och eftersom den funkar bra är det ingen fara! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|