Världens bästa ponny

Alla bilder är fotade av Erica Schedin som dessutom var gullig att låna ut sitt schockemöhleschabrak till mig! Frolle kändes kanonfin även idag. Vi har kommit in i ett härligt flow nu - precis i tid tills det att jag ska åka iväg i fyra veckor.. Jag kommer sakna min kungponny ♥
 
 

Torsdag

Godmorgon allihopa! Jag har varit en sväng till tandläkaren nu på morgonen och åkte därifrån lite stolt över mig själv. Min tandläkare tyckte att jag hade superfina tänder och att jag borstar dom noga. För mig som har lite komplex över tänderna var det extra roligt att höra. Men nog om mina tänder, haha.. 
 
Idag är det full fart för min del. Halv två kommer veterinären hit för ett snabbesök. Hon ska ta blodprov på Exet och kolla Leons skada. Innan det ska jag borsta och göra i ordning Frolle för fotograferingen - han ska glänsa från topp till tå. Sedan ska vi rida på en mysig åker i det fina höstvädret! Solen skiner och det är lite krispigt i luften. Jag hoppas på en hel drös med fina bilder på mig och min bästis.
 
På eftermiddagen ska jag nog träffa en av mina bästa vänner, Felicia, som jag inte träffat på evigheter! Hon pluggar i Sundsvall och kommer inte hem särskilt ofta och när hon väl är hemma brukar det oftast vara när jag är på tävling eller andra äventyr. Men nu har vi i alla fall hittat en lucka så det ska bli jättekul! 
 
Ikväll ska jag dessutom stå för middagen, hur det nu ska få plats i planeringen. Haha, jag undrar hur det kommer gå när jag flyttar hemifrån och måste göra allt själv varje dag.. 
 
 

Äntligen lite medvind

Äntligen börjar jag känna lite medvind igen. Exet är mycket piggare nu och går på Hippotrim istället för penicillin för att vi ska slippa oroa oss för att han ska få en chock. Hippotrim är en pasta som ges med en spruta i munnen och Exet verkar inte tycka att det smakar allt för konstigt. I morgon kommer veterinären ut och tar ett nytt blodprov samt för en allmän check av honom. Förhoppningsvis kommer provet också visa på att han nu mår bättre! 
 
Leon är lite väl pigg. Han har energi så det räcker och blir över, och nu verkar han vara ganska less på livet i sjukhage. Han busar runt, stegrar och kickar för minsta lilla vindpust! Såret var ganska fuktigt i måndags när jag bytte bandage och imorgon när vet kommer ska jag byta igen och passa på att få det kollat. Leon har i alla fall inte ont och haltar inte, det är det viktigaste. 
 
Frolle har gått riktigt bra i två dagar nu. Igår red vi lektion för Lena E på kvällen och det gick verkligen kanonbra! Lena hade planerat övningar inspirerade av Charlotte Dujardin och de var superbra. Frolle var ihop redan från start och jag hittade ett dragläge som varit på vift ett bra tag nu. Jag behövde liksom inte sitta och nöta med skänklarna och kunde ha ett lätt stöd med sug i handen. Han kändes jättefin och det tyckte även Lena! Han fortsatte på det spåret idag på våran uteritt. Frolle var jättepigg! Det var så roligt. I morgon ska vi rida på någon härlig åker och bli fotade av Erica, så håll utkik efter nya och fräscha bilder sen. 
 
Min dator är trasig! Eller ja, det är förmodligen laddaren som är trasig.. Som tur är får jag låna Fredriks dator men jag har ju inga bilder på den så det kommer bli klent med det nu om jag inte får tag på en ny laddare eller om ett mirakel händer. Jag ska göra mitt bästa att blogga från iphonen i alla fall, men nu vet ni varför det blir lite dålig uppdatering.. :) 
 
 

Söndag

Hej på er! Jag har inte riktigt hunnit med att blogga de senaste dagarna, eller ork. Det är mycket som snurrar i huvudet och det är mycket på hästsidan med skador och sjukdom. 
 
Leons sår ser riktigt fint ut och det tog inte särskilt lång tid att byta bandage igår. Han gav med sig ganska snabbt och verkade inte ha ont alls. Har har stått på box i två dagar nu för att hålla Exet sällskap (likaså Frolle). Exet har bukhinneinflammation och efter ett andra blodprov såg det inte alls bra ut för honom, så han fick starta en penicillinkur. Det gick jättebra att ge honom penicillinen i fredags men igår hände det som man fruktar vad gäller att ge penicillin till hästar. Han drabbades av penicillinchock. Vi hann bara dra ut sprutan så började Exet skaka och föll sedan ihop, krampade och "galopperade" på golvet. Det är det hemskaste jag varit med om och jag trodde ärligt talat att han skulle dö. Jag blev panikslagen och fruktansvärt chockad. Usch, det var hemskt. Efter en kvart var han på benen igen men betedde sig fortfarande konstigt och efter en timme var han som vanligt igen. 
 
Idag fick han penicillin igen och det gick bra idag, men det kan såklart fortfarande hända att han får en chock. Vi gör det inte själv nu utan veterinären får komma ut och göra det åt oss. Det känns tryggast så även om det är lika stor risk. Och vi kommer fortsätta med kuren även fast han kan få chock eftersom annars kommer han bli sämre av inflammationen. Dock har han svarat jättebra! Han bajsar mycket mer nu, äter nästan normalt, dricker, feberfri och ser allmänt piggare ut. Så vi får hoppas att det fortsätter på det spåret! 
 
 
 

Exet sjuk..

Idag när mamma lunchade hästarna så ville inte Exet komma fram och äta, han som alltid är först på plats och väljer hög. Hon tog in honom och han hade 40 graders feber. Mamma ringde då till veterinären som kom ut direkt. Exet var blaskig i magen, hon tog blodprov (vilket inte såg jättebra ut..) och ställe honom på dropp. Han stod på dropp fram till halv åtta ungefär och sen kunde jag ta bort slangen och lägga ett bandage över kanylen. Då hade han 38,4 grader och var mycket piggare. Så pigg att han försökte kicka när jag skulle kolla tempen! Han åt också så det känns skönt. Vid elva ikväll och sju imorgon bitti ska han få medicin som är smärtstillande och inflammationshämmande så får vi se hur lille Exet mår imorgon. Min första tanke är att det beror på halmen som jag börjat ge honom. Frolle äter ju halm och blev lite annorlunda i bajset av det, men han har inga magproblem eller något sånt. Exet kanske är känsligare och inte kan äta halm helt enkelt. Det är min teori, men jag vet inte. Nu är halmen borttagen från honom så får vi om det kan bidra till att han mår bättre. 
 
Det känns som att jag har världens oflyt vad gäller hästarna nu. Ena skadad efter den andra. Jag blir så omotiverad och stressad. Tankarna far omkring okontrollerat i huvudet, jag är ständigt orolig och kan inte koncentrera mig när jag rider på Frolle. Det är inte roligt alls! Jag hoppas jag kan få tillbaka motivationen snart nog, för jag vet hur bra och stark jag KAN känna mig - när allt flyter på. Nu hoppas jag bara att mina älskade grabbar inte drabbas av mer och att de snart blir hela och friska. ♥
 
 

Kingsland

Har ni sett Kingslands vinterkollektion? Jag brukar inte hitta särskilt mycket jag tycker om där men nu har jag fastnat för ett och annat. Här kommer mina hissar! Hela kollektionen kan ni se HÄR
 
 

Gilla Lazy Rider UF

 
Gilla oss på facebook! Lazy Rider UF är mitt och 6 andra tjejers UF-företag som vi startat genom kursen Entreprenörskap. På vår sida uppdaterar vi om vad som händer, framsteg och hur man kommer kunna gå till väga för att beställa. Vi har inte fått fram produkten ännu men spånar för fullt. Bilder på företagets medlemmar kan man se på sidan samt vilken arbetsuppgift var och en har! 

Ännu lite mer otur

Känns som att allt går emot mig just nu och att Leon skar upp tio centimeter på sitt ben gjorde inte det bättre. Han mår bra i alla fall och står nu bandagerad på "boxvila" tills såret är läkt. Jag har gått igenom gräsdelen av hagen dom gick i men inte hittat något, skogdselen är ganska stor. Det måste ha varit något väldigt vasst som han skar sig på på för det var ett fint snitt med fina kanter. 
 
Veterinären kom ut för att sy i fredags kväll. Leon fick lugnande tre gånger, bremsades och lokalbedövning men han skulle minsann inte vara oss till lags ändå. Han stampade och sparkade med benet så fort veterinären i princip försökte göra något med såret så för både våran och hans skull blev det inte sytt. Istället är han då bara bandagerad. Han har inte behövt någon smärtlindring så det känns skönt att han inte har så ont av det! Igår när jag skulle byta bandage gjorde det dock ont, det tog mer än en halvtimme innan det var bytt.. 
 
I och med det här får Leon gå på vila lite tidigare än planerat, vilket egentligen inte gör så mycket. Dock är det såklart tråkigt att inte kunna "avsluta" det man höll på med och heller inte kunna trappa ner som man kunde önska, men är han skadad så är han. Förhoppningsvis är det läkt om ca 2 veckor! Såret ser väldigt fint ut så vi får hoppas det håller i sig. Veterinären som vi tog ut är verkligen omtänksam! Trots att hon har semester den här veckan så vill hon att jag skulle skicka bilder och höra av mig om jag hade någon fundering. Sådana veterinärer gillar jag! 
 
 
Precis när jag tagit in Leon från hagen och upptäckt såret. 
 
 
Nerdrogad och ompysslad efter att veterinären varit här.
 
 
Såret igår när jag bytte bandage. 
 

Veterinären på väg..

Möttes av detta när jag tog in hästarna.. Nu är veterinären på väg för att sy i alla fall. Vilken jäkla vecka.. 




Mot Högbo

Godmorgon! Gud så trött jag är idag och det känns så skönt att det är fredag efter den här minst sagt jobbiga veckan. Jag sitter i alla fall på tåget nu och på väg till en hästdag på Högbo. Igår hade vi stalltjänst, klippning och redovisning. 

Jag och Leon var ute på en promenad igår i mörkret och han var jätteduktig. Vi fick på asfalt och mötte en hel del bilar, men det reagerade in lille Leon på. Därefter tömkörde jag Frolle och han såg riktigt fräsch ut! Idag ska vi rida på banan med fokus på lösgörande. 





Mål och upplägg

Leon är i en fas där han är lite motsträvig och vrång just nu. Som ni kanske märkt så har jag ridit ut ganska ofta på honom och det är här han har börjat testa vart gränserna går. Han vill helst inte gå från stallplanen och mellan två hus (som man måste gå mellan för att rida ut i skogen). Hans protest är att rygga, rygga och rygga. Säkert hundra meter, jag skojar inte! När han märkte att det inte funkade så började han kicka mot skänkeln och då fick jag faktiskt säga åt honom, för så får man inte absolut inte göra. Första gången han ryggade var jag tvungen att hoppa av efter en stund och leda förbi honom och andra gången kom mamma och Lukas och gick före honom - då följde han snällt efter. Sedan har jag hoppat av på vägen bortanför husen för att slippa krångla då jag haft lite tidspress. Om man bortser från hans protester så har han varit huuuuur duktig som helst! Han har såklart lite nerv, går på tårna och är superkänslig för skänklarna men han tycker att det är så roligt och jag får hejda mig från att rida för länge. Det märks inte han är trött förrän han står i stallet, haha. 
 
Leon kommer ridas i ungefär tre veckor till och sedan kommer han vila i ungefär två månader. Vilan är till för att han ska smälta det han lärt sig och kunna växa samt muskla/äta på sig. Under de veckorna som är kvar kommer vi fortsätta som nu. Det vi kommer sträva efter är:
♥ att han ska stå stilla vid upp- och avsittning. Han är väldigt ivrig när man ska rida iväg så han har svårt för att stå stilla då. Vid avsittning står han oftast som ett ljus. 
♥ att kunna rida från stallet utan protester. 
♥ att han ska kunna fatta rätt galopp på rätt hjälp. Han har lite svårt för att fatta höger galopp just nu så det måste vi jobba på. 
♥ att jobba med rakriktningen. Han vill gärna springa med rumpan åt vänster så här måste jag vara noga med att leda över framdelen. Det här lönar sig mest i galoppen så här vi kan slå två flugor i en smäll - träna fattningar och rakriktning. 
 
När han har vilat i två månader kommer jag successivt rida igång honom igen och så småningom börja förbereda honom för att eventuellt starta sin första tävling, vilket är det långsiktiga målet. Ett annat långsiktigt mål är lastningen - att kunna lasta honom utan linor och så småningom kunna lasta honom själv. Dessutom måste han vänja sig vid att stå i transporten längre stunder utan att vi är där! Han vill helst inte att man ska lämna honom men det är något han måste klara av inför framtida tävlingskarriär. 
 
Hoppas ni (och jag) fått en klarare bild av hur Leon ligger till nu! Jag tycker han känns i fas och att vi kommer framåt i alla fall. Huvudsaken är att vi har roligt och det har vi minst sagt! Det är så himla kul att sitta på hans rygg. Världens bästa Lellis! 
 
 

Puh!

Jag har precis tagit en varm dusch efter ett sjukt skönt spinningpass. Mina ben var riktigt trötta efteråt och svetten rann! Jag börjar komma in i en rutin med min egna träning nu så det känns skönt. Det är ju oerhört viktigt att man tar hand om sin egna kropp - lika som man tar hand om sina hästar. Man slarvar lätt men för att kunna satsa tror jag att det är en stor del som spelar in. 
 
Jag red Frolle i morse innan skolan. Vi red ute på grusvägarna idag och rullade på i galopp nästintill hela passet. Frolle var positiv och framåt! Han gillar ju att få brassa på så jag tror det gjorde honom gott. Igår gick han superbra på lektionen för Lena E där vi hittade ett nytt knep för att få ihop hans långa kropp - framdelsvändningar. Jäklar vad fin han blev av dom! Kul att hitta nya lösningar, tycker jag. :) 
 
Jag tänkte skriva ett separat inlägg om hur det ligger till med Leon i nuläget. Kortsiktiga och långsiktiga mål och hans upplägg. Jag känner att det är dags för en uppdatering och eftersom jag inte skrivit särskilt mycket om passen det senaste kan det behövas, för både min och eran del. Så håll utkik efter det! 
 
 

Veckoplanering

Måndag: Skrittur på Frolle / Leon vila

Tisdag: Lektion för Lena E med Frolle /  Uteritt med Leon

Onsdag: Uteritt med Frolle / Uteritt med Leon

Torsdag: Tömkörning med Frolle / Promenad med Leon

Fredag: Jobb på banan med Frolle / Leon vila

Lördag: Arbete med bommar och småhinder med Frolle / Leon tömkörning

Söndag: Jogg i skogen med Frolle / Promenad med Leon





Tävlingshelgen

I fredags red jag och Frolle förklassen till lagomgången (vi var dock reserv i laget, men red lagklassen ändå), FEI Inledande. Han var fantastiskt fin på framridningen och jag fick en så bra känsla! Tyvärr hängde inte det med in på banan och vi fick en heeeeel del missar, små som stora. Alla moment var halvtaskiga fram till skritten - ojämna, trassliga inledningar och sådana småsaker. Skrittpiruetterna fick 6 och 6,5, mellan-, ökad- och mellanskritten fick 7. Galoppen var helt okej men ingen höjdare och jag gjorde en jättemiss som kostade oss minst 10 poäng. Det ska vara en kort ökning från V till R och sedan förvänd galopp till kortsidan där det är ett enkelt byte. Jag tänkte fel och kom ut långt efter R och när jag kom på det måste jag ha blivit väldigt passiv och tagit i tygeln, för då saktade Frolle av till trav och jag fick honom inte att fatta ny galopp! Jag blev så frustrerad. Vi fick en nolla (!!) på förvända galoppen och 4,5 på enkla bytet där han då naturligtvis travade in. Resultatet blev 56,13% och jag blev faktiskt riktigt ledsen och skämdes över det. En riktigt hård smäll kan man säga. 
 
Till lördagens klass var jag jättenervös. Det kändes att självförtroendet strök med dagen före. Jag brukar inte vara särskilt nervös men jag ville inte göra bort mig igen.. Jag försökte tränga bort det i alla fall och fick hjälp av en av mina tränare på framridningen som var där för att stötta laget. Han kändes jättefin på framridningen då också och även på banan innan startsignal. Vi började med en miss i halten där han helt plötsligt började backa. Sedan var det mest små missar igen. Ryggningen blev inte alls bra. Men både jag och Frolle gjorde vårt bästa och det var inte jättelätt efter gårdagen (jag kan fortfarande inte riktigt släppa det..). Den här gången fick vi 59,5% och fyra procent högre av domaren som dömde mig och Frolle dagen innan, så ritten i sig var ju mycket bättre. 
 
Det här var årets sista tävling för mig och Frolle och dessutom sista tävlingen på ponny. Nästa år ska jag och Frolle gå upp och tävla med storhästarna och då är också planen att kliva ner lite i klasserna. Det här året har gått i motvind och det har varit riktigt tufft, så på något sätt känns det bra att det är över. Nu ska vi ladda batterierna över vintern och jobba på att få tillbaka självförtroendet! 
 
 
Frolle hos Leons uppfödare Sophia. På exakt den här platsen på stallgången fick jag den första kontakten med Leon och även första känslan att "honom vill jag ha"! Vi träffade även på Leons lillasyster som var sååå fin och även hans mamma som kommer få ännu ett föl till våren. Synd att inte Lellisen också var med!

Shopping på Hööks

Idag på hemvägen svängde vi förbi Hööks och kom ut med allt detta - ridskor, ett pannband, vantar, handskar, två par strumpor, supermysig tröja och ett par ridbyxor. Skorna har jag suktat efter länge, dom är så snygga och många säger att dom faktiskt är skönare än riktiga Ariat (som dom efterliknar)! Hoppas dom lever upp till förväntningarna. Det andra är vad jag behöver lite extra av när jag ska på min fyra veckor långa praktik! 
 
 

Godmorgon!

Här ekar det tomt.. Jag får be om ursäkt för det! En liten snabbuppdatering om dagarna som gått: Onsdagen gick i ett, jag tog sovmorgon och Leon fick vila pga storm och spöregn. Efter skolan åkte jag direkt på ett spinningpass med Jennie och därefter fixade jag stallet och red lösgörande jobb på Frolle som kändes väldigt mjuk i sidorna och fin i munnen. Igår hade vi hästdag på Högbo med teori om vanvårdade hästar och lagar om hur en häst ska hållas samt praktisk lastning. När jag kom hem stod det uteritt med Frolle på schemat, i regnet. Joggade honom lite lätt men skrittade mest, han kändes jättefin. 
 
Nu är det fredag och jag är hemma från skolan. Jag och Frolle ska ju tävla på Högbo ikväll och jag hade inte hunnit fixa allt till tävlingen om jag hade varit i skolan också. Om jag inte hade haft så långa resor fram och tillbaka hade det nog gått ihop, men nu gör det inte det. Jag hade lite sovmorgon i morse och sen gick jag ut och tog ut hästarna samt packade allt hö till Leon och Exet och även det som ska med mig och Frolle till Högbo. Vi rullar ca 15:00 och innan det ska jag rida Leon, mocka, putsa och packa hästgrejerna, göra i ordning transporten, knoppa och göra i ordning Frolle, göra i ordning mig själv och någonstans där ska jag även hinna äta något. Jag har starttid 19:12 så det blir ganska sent för oss, men det tycker jag är ganska skönt. Därefter åker vi till Årsunda där Frolle ska sova hos Leons uppfödare och f.d ägare Sophia! Så himla snällt av henne! Vi var inte så sugna på att pröjsa över tusenlappen för en natt på tävlingsplatsen så då var det ju himla praktiskt att ha en kontakt så nära. 
 
Nej, nu ska jag käka lite fruskot och sedan köra igång. Håll tummarna för mig och Frolle ikväll! 
 
 

Bra lektion för Lena

Spöregn och lervälling på ridbanan gör inte mig och Frolle något - tvärtom! Frolle blir på något vis alltid mycket bättre när det regnar och är blött ute. Han blir mjuk, elastisk och känslig. Dessutom kommer hans ben igång och han lyfter mycket mer! Det måste vara att han känner sig snygg eller något sånt när han är blöt, haha. 
 
Jag värmde honom själv i lång och låg form. Då kändes han ganska loj och lite seg. Dock red jag fram honom med ridtäcke och då blir han alltid lite tillbaka och svarar inte, så det blev bättre direkt när jag tog av det. När Lena kom började vi med skrittpiruetter. I piruetten åt höger faller han och stannar upp med höger bakben så det är jätteviktigt att jag inte slutar aktivera med min högerskänkel. Den ska hela tiden driva höger bak, högerhanden nästan lite över halsen mot vänster och vänster hand leder ut och bromsar upp lite samtidigt som vänster skänkel driver långt fram. Jag får heller inte glömma bort att sitta över på högersidan. Supersvårt men det blir sååå bra när jag gör rätt! Vänster piruett var bra och där ska jag mest bara tänka på att aktivera båda och leda ut högerhanden något. 
 
Därefter jobbade vi traven och jag började med att rida skolorna som dom ligger i helgens program. Även här faller han lite åt höger så jag måste verkligen aktivera med högerskänkeln hela tiden, annars blir det vingel i öppnan och en platt och tråkig sluta där jag även måste tänka på att nästan komma över lite med högerhanden och samtidigt leda ut med vänsterhanden för att liksom få tillbaka bogarna. Jäklar vad fina skolorna var sen, det kändes så himla lätt! Allt sitter i ingångarna, det är något jag verkligen lärt mig från Lenas lektioner. Efter skolorna gjorde vi även en travökning längs med långsidan som inte alls var tokig. Sedan lämnade vi traven och gick vidare till galopparbetet. 
 
Vi började med att rida på en fyrkantig volt och aktivera inner bak i hörnen genom att flytta ut för innerskänkeln och möta upp med halvhalter på yttertygeln. Det kom han ihop bra av! Sedan red jag galoppdelen ur programmet och det gick super. Även här faller han åt höger, främst i början på galoppökningen i höger. Då tänkte jag samma aktivitet som på den fyrkantiga volten - att jag alltså flyttade honom i hörnet innan ökningen. Då kom han in och fick mer tryck! Sedan fortsatte vi med galopparbetet på en stor volt. Då och då gick jag in på en liten volt i volten, samlade galoppen och vände (piruettänk) för att sedan gå ner till skritt och fortsätta vända i en bakdelsvändning. Här måste jag verkligen jobba för att han inte ska bli lång och platt i övergången. Han ska vara kort och alert! Supersvårt och supernyttigt, men något som man inte får nöta för länge med. Åter igen faller han åt höger (gud så tjatigt om det där, haha..) här och nu har ni nog lärt er vad jag måste göra - möta upp och aktivera.  Lite flyttningar i förvänd galopp på det där galoppen var sååå fin och rytmisk! 
 
Avslutningsvis gjorde vi några travökningar på diagonalen där jag kom in i en skänkelvikning och ur det ökar. I första ökningen vi gjorde föll han över till galopp, och gissa vad det berodde på? Han föll till höger naturligtvis, haha. Jag blev väldigt passiv med min högerskänkel och den hängde liksom bara där i flyttningen för vänster skänkel. Men när jag hade det med mig nästa gång blev det skitbra! Skänkelvikningen får verkligen Frolle att komma under sig och få igång bakbenen. Superbra övning! 
 
Oj, vad mycket text. Undrar om någon ens läste hela? Haha.. Frolle var hur som helst riktigt fin och rolig att rida. Det hoppas jag att han kände! Världens bästa Frollebolle ♥
 
 

Veckoplanering

Måndag: Uteritt på Frolle med Nicole och Deira // Leon vila
 
Tisdag: Lektion för Lena W med Frolle // Leon ridning på ridbanan
 
Onsdag: Lösgörande på banan med Frolle // Uteritt på Leon
 
Torsdag: Frolle joggas i skogen // Leon vilar
 
Fredag: Tävling på Högbo RK med Frolle! // Tömkörning med Leon
 
Lördag: Tävling på Högbo RK med Frolle! // Leon vilar
 
Söndag: Promenad med Frolle // Uteritt på Leon
 
 

Uteritt

Idag var jag och Leon ute på vår andra uteritt på egen hand! Det gick hur bra som helst. Jag blir så imponerad av lille Leon som är såååå duktig. Vi red i alla tre gångarter och jäklar vad han visade sina kvaliteter! Lite naturlig bjudning får verkligen fram det där lilla extra. Han blev inte särskilt rädd för något, men hoppade såklart till då och då och gick lite på snedden. Men det är helt okej, han är ju ändå bara tre och har inte varit med om så mycket ännu. 
 
Frolle red jag på åkern idag med fokus på lösgjordhet. Vi jobbade med galoppombyten idag och det gick superbra! Han blev riktigt svettig och gick igenom hela kroppen. Superduktig även han! 
 
Nu ska jag och Fredrik åka en sväng till Ica och köpa med oss olika ostar, kex, frukt och lufttorkad skinka. Vi tänkte göra en ostbricka och mysa till det lite framför en film ikväll! Mamma och pappa är bortbjudna på middag så det passar perfekt. Hej så länge! ♥
 
 

Loppisfynd

Hej! Idag var jag, Fredrik, mamma och Madde på en loppis här i närheten. Jag fastnade för den här kadelabern i guld för bara 125:-. Ett riktigt fynd! Haha, känner mig dock lite gammal när jag köper en sån. Den kommer passa fint i mitt och Fredriks framtida hem! 
 

Laserbehandlad och tillbakablick

Idag kom Eva och laserbehandlade Frolle. Som jag visste innan så hade en lite känningar överallt. Han visade verkligen att han hade ont, vilket är jättebra med Frolle. Det är många hästar som inte visar när det känns - men det gör verkligen Frolle. Det var inget speciellt utan hon körde överallt på honom. Som alltid pratade vi hur det känns i ridningen och jag berättade för henne att det kändes som att vi inte får till det någon gång på tävling. Vi kom fram till det jag redan visste - att jag ställer krav som Frolle inte är tillräcklig för. Jag har utvecklats men Frolle hänger inte med och det känner han såklart av, att han inte räcker till. Men det gör han ju, min Frolleboll. Han räcker alldeles utmärkt och det är snarare jag som måste hejda mig. Det går ändå bara sämre om jag vill mer än vad han kan, så jag måste backa av lite och låta Frolle komma fram igen. Det är sjukt svårt men jag försöker verkligen. Vi har bara en, kanske två, tävlingar kvar det här året och då ska jag verkligen försöka se till att sänka kraven och bara ha roligt. Nästa år när jag tar med honom upp som storhäst ska vi gå ner i klasserna och lattja runt lite, det tror jag han behöver - min kämpe
 
Det får mig också att tänka på hur mycket vi utvecklats tillsammans. Han har verkligen lärt mig rida och jag hade inte kunnat hitta en bättre ponny att lära mig på. När jag fick Frolle var han en hopponny, knappt tävlad i dressyr. Men jag såg att han var en klippa, en häst man kunde kalla bästa vän. Och det är han verkligen. Han ställer alltid upp för mig och gör alltid sitt bästa. Jag har tagit honom från att nästan aldrig tävlat dressyr till att tävla på nationell nivå med personbästa på 64% och det är fan inte dåligt. Jag måste ge mig och Frolle en klapp på axeln för det, för gud vad vi har kämpat på. Vi har inte haft någonting serverat på ett silverfat som många andra. Vi har börjat från ruta noll tillsammans, jag och Frolle. Jag är så jäkla stolt över min fina guldponny och det skäms jag inte över att säga. Jag är stolt över oss, tillsammans. Han är inte särskilt lätt och ibland blir jag frustrerad - det hade varit sjukt nice att ha en ponny med toppgångarter och som kanske hade gått SM innan den blev min. Men samtidigt är jag så himla glad över att jag inte fick den chansen, för jag tror jag har lärt mig så mycket mer av att ha gjort resan tillsammans med Frolle.. Världens bästa Frolle ♥
 
Gud vad djupt det blev nu, men jag kände att jag behövde skriva av mig det här. Ledsen om det var jobbigt att läsa!
 
 

Enkät

Jag och sex tjejer till har startat ett UF-företag vid namn Lazy Rider UF med idén att minska stressen hos hästfolk genom att erbjuda unika hjälpmedel. Det första hjälpmedlet vi vill ta fram är en nyckelring med en lathund för avstånd mellan hinder som man kan ha med sig på t.ex. tävlingar när man går banan och stegar mellan hindren. Nu är vi intresserade av vad ni tänker kring det här hjälpmedlet, så gå gärna in HÄÄÄÄÄÄÄÄR och svara på några frågor! Vi skulle uppskatta det jättemycket. 
 
Tack på förhand! 
 
 

Puh!

Den här dagen har verkligen gått i ett! Jag har gjort någonting hela tiden så det är svårt att varva ner nu. 
 
Frolle var först ut idag. Jag joggade honom i skogen med fokus på aktiva bakben. Han var väldigt bekväm på vägen bortåt men på hemvägen fick han fart och kvicknade till. Då gick det superbra och han var så fin! Jag tror dock han är lite trött och seg i kroppen sen tävlingen i helgen, och det får han såklart vara. Det klandrar jag honom inte alls för! Han var ju superduktig. I morgon kommer förhoppningsvis Eva och behandlar honom, men jag har inte fått tag på henne ännu så det är inte helt säkert. 
 
Sedan red jag Deira, Nicoles fuxsto. Henne red jag lösgörande på åkern. Hon är så himla rolig att rida just för att hon är så himla olik Frolle. Hon har liksom gångarter (det har ju såklart Frolle med, men hon har ett helt annat schvung). Jag tror det är jättenyttigt för mig att sitta upp på henne och liksom komma in i storhästridningen på ett annat sätt än vad jag gör med Leon - som för övrigt var jätteduktig idag. Han fick ju komma in till ridskolan idag och visa upp sig för Lena E. Hon tyckte att jag parerade honom jättebra och att jag skulle tänka på att leda in framdelen i vänster varv, främst i galoppen. Han tar in baken lite där. Man tänker lätt att det inte kan betyda särskilt mycket, men när man får framdelen på plats och hästen spårar känner man en helt annan styrka hos hästen och sprången blir helt annorlunda - större och luftigare. Dock är det hemskt svårt att tvinga mig själv att leda så mycket då han faller inåt, men det gör inte så mycket egentligen. Lille Leon skötte sig så bra - inte bara i ridningen utan också i lastningen! Guldstjärna till honom. 
 
När jag kom hem från ridskolan fixade jag stallet, fick i mig lite mat och sedan följde pappa med mig på spinning. Jag har inte gått på spinning på Friskis här i Hudik förr så det var något nytt - lite andra sorts cyklar och annat upplägg. Men det var sjukt kul och jag blev så svettig! Jag tror inte jag blivit så svettig någon gång, haha. Jag kommer nog fortsätta spinna på onsdagar om jag får sällskap bara. Nu när jag kom hem tog jag in hästarna och sen har jag plockat lite i rummet. Nu ska jag fika lite och sen hoppas jag att kan somna för nu är jag alldeles för pigg! Lyxproblem, haha.. :) 
 
 

Jag ska..

Jag fick just besked om att min praktikplats är klar och jag kommer alltså lägga min fyra veckor långa praktik hos ingen mindre än Tinne Vilhelmson! Det ska bli sjukt roligt och jag hoppas verkligen att jag kommer lära mig en massor. Jag längtar så in i bomben! 
 
 
Superfina Anton och Tinne! 

Jag och Leon

Här kommer ett bildinlägg på mig och Leon som Erica tog för någon vecka sen. Jag har helt glömt bort att visa dom, men här kommer dom! 
 
 

Godmorgon

Godmorgon! Jag är hemma från skolan idag. Leon ska åka in till ridskolan och för att få hjälp i ridhuset måste vi vara där innan lektionerna börjar - vilket jag inte skulle kunna om jag hade varit i skolan. Så därför var jag tvungen att missa dagens lektion i entreprenörskap, men som tur är jobbar vi allihopa tillsammans så jag vet att det blir något gjort även fast jag inte är där. 
 
Mer som ska göras idag är att rida ut på Frolle, trimma lösgörande på Nicoles Deira, städa mitt rum och förhoppningsvis åka in till Friskis på spinning. En dag helt i min smak (förutom städningen..)! Men innan jag kan dra igång så ska jag äta frukost. Vi hörs senare! :) 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|