Fortfarande sjuk

Jag ligger fortfarande i soffan eller sängen hela dagarna, förutom på kvällarna när jag pallrar mig ut till stallet. Igår tränade jag för Lena då jag kände mig mycket friskare på dagen. Det gick bra att rida, även om jag inte riktigt orkade och blev lite frustrerad, men efteråt på dressyrmötet började jag frysa och bleknade jättemycket. Jag mår sämre även idag.. Så himla typiskt! Jag vill rida ordentligt, träna och faktiskt gå till skolan! Idag måste jag låta Frolle vila, eller låta mig själv vila kanske jag ska säga.. Det är inte ofta han får stå helt men idag måste han, och jag ogillar det så mycket! 
 
Hoppas att jag frisknar till i morgon, kan rida ett lättare lösgörande pass på banan och tävla på lördag. Jag kommer inte ha några krav eller förhoppningar på mig eller Frolle på lördag om vi tävlar eftersom jag varit sjuk och inte kunnat rida igenom honom ordentligt, så lite osmorda ledningar får vi räkna med. Jag kommer mer se det som att vi "tränar på att tävla", även om vi kan det bra haha. Känns som att det kan vara bra att rida igenom LA:P1 på bortaplan en gång till innan elitserien drar igång, och det håller även Lena med mig om :) 
 
Det ska nog gå vägen! 
 
 
Min så sjukt vackra snöflinga ♥

Tisdag

Hejsan! Första riktiga skolveckan har börjat och jag ligger hemma i sängen och mår dåligt.. Började känna mig dålig redan i söndags, men hängde med till Västerbo Stuteri för studiebesök igår ändå. Borde nog ha stannat hemma för det var verkligen jobbigt att gå omkring, svettas och frysa om vartannat och sedan sitta på två timmar på en buss med trasig ac hem. Inte min dag kan man säga ;) Stannade hemma idag och har legat i sängen framför avsnitt efter avsnitt av Arrow - bästa serien! 
 
Nu ska jag krypa i ridkläderna och rida ut en sväng med Frolle. Jag fick avboka programträningen för Lena eftersom jag inte riktigt känner att jag skulle klara av att rida så pass seriöst idag. Därför blir det en lättsam uteritt på hacket i skogen idag och pogramträningen flyttas fram till imorgon! 
 
 
Jag är då ägare till den helt klart snyggaste ponnyn i Sverige! 

Buttlers första tävling

Nu är det gjort, Buttler - före detta travare - har startat sin allra första dressyrtävling och gjort det över vår förväntan. Vi startade som ni vet en LB:2 i Edsbyn. Vi fick 46,33% - alltså inget att skryta med, men till hans försvar tyckte jag domaren drog ner lite väl på momenten efter första missarna. Det är ju väldigt lätt att skylla på det, men ska analysera filmen lite noggrannare och granska kommentarerna så får vi se sen hur ense vi är. 
 
Men i alla fall, resan gick bra. Han är ganska nervig i transporten och väldigt känslig för gupp, bromsning och för att stå stilla men det gick bra. Vi får säga att vi inte alls fick någon bra start på tävlingsdagen, vi var tvungna att lasta ur 40 minuter innan tänkt då Buttler blev stressad av alla nya ljud och hästar som rörde sig utanför. Tyglarna fastnade i mellanväggen så dom gick av, som tur var finns det ju alltid snälla människor på dressyrtävlingar som lånade ut ett par tyglar till oss! Jag promenerade honom i ungefär en halvtimme för att han skulle lugna sig, pratade med honom och försökte bara få honom positiv liksom. Men sedan beslöt vi oss för att jag skulle hoppa upp och skritta istället, vilket var rätt gjort. Han blev mycket lugnare. Jag skrittade och travade på framridningen, mjukade upp honom lite i sidorna och försökte få honom att landa lite. Många nya intryck för honom - många hästar, mycket människor på språng, hög musik och röster ur högtalarna och såklart en helt ny plats. Inne i ridhuset kom han ner lite från molnen, fick det rätta suget och vi red hela programmet. Galoppen är vi mycket nöjda med, han fattade på en gång och galopperade genom volten och halva diagonalen i vänster varv. I höger fick jag inte igång honom förrän i slutet på volten men sedan galopperade han hela diagonalen. Sedan fick vi massa andra småmissar som naturligtvis kostar. Han blev väldigt spänd och taggad efter att ha fått galoppera, vilket jag visste att han skulle bli, så då blev det knasigt på långsidan efteråt. Halterna är jag nöjd med, samt uppridningarna. Jag tror han tyckte det var roligt att visa upp sig, han blev väldigt lugn efter ritten. Det var tanken, så vi är nöjda. Han belönades med massor av äpplen! 
 
Tyvärr har jag ingen bild från tävlingen ännu, men det kommer! :) 
 

Andraårselev

Sådär ja, nu var första dagen som andraårselev avklarad! Känns riktigt skönt med bara 2 år kvar, haha. Känner på mig att detta år kommer rusa iväg, fortare än det förra kanske. Med världens bästa tjejer och några egenvalda ämnen så känns det super, även om jag inte kommer komma hem förrän halv sju på torsdagar.. Det blir sena kvällar för mig på favvodagen alltså ;)  
 
Idag hade vi typ lekar/introduktion för bilogion och idrotten i "balongskogen". Jag hade fattat det som att vi skulle köra igång med lektioner på en gång, så jag släpade med mig datorn och idrottskläder och hade klätt upp mig lite men så skulle vi vara utomhus hela dagen. Haha, klantigt av mig egentligen att inte fråga, men det gick ju bra ändå. Kom hem strax efter 13 så jag har redan fixat i stallet. Frolle tömkördes. Jag fokuserade på skritt och trav idag. När jag ber honom att öka traven vill han gärna ta galopp, antagligen för att jag driver som en tok, så då tänkte jag att det var bäst att lägga galoppen åt sidan idag och låta honom förstå vad jag menar istället för att kanske röra till det mer för honom. Han var riktigt fin! Exet reds ut i skogen på en väg vi inte ridit på på länge, men han var lite seg idag och inte riktigt framme för skänkeln. När han väl gjorde som jag bad honom om avslutade jag för att inte trötta ut honom mer. Men satan i gatan vad fin hans galopp är nu, peppar peppar.. ;) 
 
 
Jag och Exet i våras. Gograbben! 

Dressyrlektion

Igår red jag och Frolle för Lena på våran vanliga tisdagslektion. Det var första gången på väldigt länge som vi hade någon på marken som coachade, så jag var faktiskt lite nervös ifall att det skulle vara "hej kom och hjälp mig"-varning eftersom jag endast kört mitt race senaste månaderna. Men det gick verkligen jättebra, vi grävde inte i gammalt utan testade istället nya saker då han var så himla fin.
 
Vi red en övning som kallades "Rubinen". Man rider på en trekant på halva ridbanan. Till exempel M-H-X-M osv. Vid M gör man en bakdelsvändning/skrittpiruett mot H, rider rakt och vid H gör man en bakdelsvändning/skrittpiruett. Därefter rider man i en sluta mot X där man gör ännu en bakdelsvändning/skrittpiruett mot M och rider rakt. Detta gjorde vi i både skritt och trav. I traven sa Lena att jag skulle tänka "långa ben" så jag kunde kittla honom mer under magen och på så sätt få mer trav i honom i slutan. Formningen och tvärningen var kanon, men lite mer trav så skulle det vara toppen. Jag tänkte att jag skulle ha Patrik-ben och det funkade, haha.
 
Sedan skrittade vi innanför spåret på volt och gick sedan ut på spåret för att sätta igång i galopp. När man kände för det skulle man sen styra in och sakta ner till skritt igen. Jag skulle tänka mer uppåt även här för att få mer kvalité och det funkade ganska bra. Gjorde även lite tempoväxlingar för att få igång honom mer, och det gick super. Avslutningsvis ökade vi skritten ett par gången på diagonalen och Frolle gick väldigt fint. Supernöjd med honom! 
 
 

Gårdagens ridpass // Buttler

Igår åkte jag, Erica och Lukas in till klubben med Buttler för att rida igenom programmet på lång bana samt kolla hur han reagerar på dressyrstaketet. Han var superfin i uppvärmningen och även i programmet, eller i alla fall travdelen. Galoppen blir ju som den blir, den är inte riktigt färdig och det krävs mycket träning fortfarande. I skritten släppte han bettet och kröp ihop. Vill ha en mer genomsläpplig form där och att han suger tag och sträcker ut nacken. Tanken inför lördag är bara att ha roligt och sedan se vad domaren tycker om framför allt traven och skritten. I galoppen är det bara att skratta och se glad ut, samt berömma honom när han väl galopperar haha. Det ska blir roligt! 
 

Hej!

Nu är jag inne på mina sista sommarlovsdagar, som förmodligen även ni är. Några av er kanske redan har startat upp höstterminen? Jag börjar egentligen imorgon med upprop, men mina tåg går inte så att jag kan komma till det så jag pratade med min mentor och börjar på torsdag istället. Ska bli spännande att träffa dom nya ettorna och framför allt kolla tvåans schema! 
 
Idag har jag tvättat stallet med högtryckstvätten. Det blev rent och fräscht, så nu är det bara målningen kvar som jag tänkte göra i helgen. Ska strax åka in till stan med mamma, hämta ut mitt X-trafikkort och handla lite målarfärg och annat smått och gott. Ikväll ska jag och Frolle åka in till ridskolan och träna, för första gången på jag vet inte hur länge! Kul :) 
 
 

Lördag

Hallå! 
 
Idag har jag varit upptagen hela dagen! Halv nio till tolv jobbade jag som funktionär på min hemmaklubbs lokala ponnyhoppning. Många söta ekipage fick jag se. Körde epan fram och tillbaka så bara det tog ju sin tid också.. Kom hem strax efter 13 tror jag och då fikade jag en snabbis och sedan gick jag ut och red Frolleboll. Jag fokuserade på öppnor och slutor idag, i alla gångarter. På volt, fyrkantsspår och blandat med volter och skänkelvikningar. Han kändes väldigt fin mot slutet, eftergiven och verkligen igenom sig. Jag red inte så länge, men det räckte för att han skulle bli trött i kropp och knopp. 
In en snabbis och äta tacos med la familia och en vända till i stallet efter det! Nu har jag gjort i ordning mig för att åka till Bergsjö med mamma, pappa, mina systrar, systers pojkvän och min Fredrik. Vi ska åka go cart så det ska bli väldigt skoj! 
 
Vad gör ni en sån här perfekt lördag? :) 
 
 

Jag och Uran Buttler

Lånar denna bild från Ericas blogg, som nu har en ny och väldigt fin design! Tycker ni ska in på den HÄR.
 
 

Hösttävlingar

Nu är höstens tävlingar inplanerade. Jag rider för tredje året i rad med i HRPK's elitlag, och i år hoppas vi på att komma vidare till Lag SM efter två år som trea. Ska bli väldigt roligt! 
 
Jag startar en LA:P1 i Edsbyn 31 augusti, alltså om två veckor. Jag vill liksom känna på det programmet innan eliten drar igång, även om jag har ridit det rätt mycket i år. Men det skadar ju inte i alla fall! 
Första elitomgången går i på Falu Ridklubb den 14-15 september. På lördagen rider jag en LA:P1 som uppvärmningsklass och på söndagen Lagtävlan för Ponnyallsvenskan samt LA:P1 då som är elit. 
Sedan är det förmodligen på hemmaplan sista helgen i september, med både distriksmästerskap och elitomgång. Sist men inte minst är det på Högbo Ridklubb som anordnar trejde elitomgången och även två nationella klasser. Dock har inte propparna kommit ut för Högbo och Hudik än, så vi får se om det blir ändrat eller inte. 
Beroende på hur det går för oss under dessa omgångar kommer vi eventuellt åka till Nordhalland i November för att rida Lag SM. Hoppas, hoppas, hoppas! 
 
 
Förra årets urgrymma lagtjejer ♥

 
Nu är jag hemma igen! Kom hem igår kväll. Jag har haft några väldigt bra dagar i Söderköping hos Madde och i Stockholm hos Fredrik ♥ Men såklart saknade jag mina hästisar som jag sprang ut till igår och skämde bort med äpplen och morötter. Skönt med hästlukt igen! Frolle kändes fin idag när jag red, trots gräsmagen han fått på dom är dagarna haha. Nu ska vi börja ladda upp inför eliten i höst, hejaheja! 

Dagens outfit

Hejsan! Har haft sämst tillgång till internet här i Söderköping hos min syster men kämpar med att publicera detta ändå :) Jag har kollat in Maddes jobb, vi har grillat, shoppat, ätit på en restaurang med endast lokal mat, ätit glass på Smultronstället och nu ska vi åka och kika på ett Titanic-museum, spännande! Kvart i fem i eftermiddag tar jag tåget till Stockholm.


Tömkörning

Igår tömkörde jag Buttler. I tisdags när jag red honom kändes han helt upp i molnen och ville liksom inte jobba. Så jag och Erica diskuterade lite och bestämde oss för att byta ut ridningen idag mot ett tömkörningspass. Jobbade med halter och täta övergångar för att få ner honom på jorden igen och få honom mer lyhörd. Han blev väldigt lugn i skritten efter en stund och gjorde fina öppnor och skänkelvikningar. Öppnorna är lite väl branta och långsamma ännu, men när man börjar med något nytt går det alltid som att man rider i ett tuggummi eftersom det är jobbigt för hästen. Det är också lättare för dom att tvära mycket, så det nästan blir skänkelvikning, i början för att lära in att bogen ska vara innanför spåret även fast man rider längs med fyrkantsspåret. Senare kan man minska tvärningen och öka böjningen ju starkare hästen blir i övningen. 
Galoppen gick helt okej, han orkar mer och mer. Det gick faktiskt bättre i hans svåra varv detta pass! Nu ska han bara lära sig att hålla igång, sakta ner lite och fortsätta jobba. Haha, mycket ska hinnas med innan hans första start, men det går nog bra :) 
 

Nya ridbrallor

Igår när jag och mamma skulle köpa mineralpellets på Granngården kom vi hem med lite mer än planerat, haha. När blir det inte så liksom? ;) Fick en ny spade och ett par nya ridbrallor också.
 
Ridbyxorna är av märket Covalliero och seriöst dom skönaste jag ridit i. Sitter snyggt och har riktigt bra grepp! Nya favvisar, helt klart.
 
 

Torsdagar

Jag vet att jag har sagt det förut, men jag älskar verkligen torsdagar! Jag vet inte varför, men jag blir så mycket aktivare och får mycket gjort på torsdagar. Kanske är det helgpeppen som hoppar fram? Jag vet inte, men skönt är det i alla fall. 
 
Idag har jag tvättat, packat, gjort stallet, ridit Frolle och Exet som fick varsitt lugnare pass idag och skurat Svantes bur. Nu ska vi snart sätta igång grillen, äta gott och sedan ska jag tömköra Buttler. Tänkte ta en cykeltur ikväll också! Kommer ju varken kunna rida eller träna nu när jag ska åka bort så jag kommer väll ha hur mycket energi som helst över så passar på att göra allt nu istället. Det är det enda negativa med att åka bort - att inte kunna rida. Även om det bara är några dagar kommer jag sakna Frolle, Exet och all hästlukt som bara den! 
 
Nu ska jag hjälpa till med maten, vi hörs :) 
 
 

Så taggar Frolle

 
Hahaha jag dööör när jag dom två sista bilderna! Frolle låg när jag kom och skulle knoppa, men jag ville ju inte jaga upp honom så jag började knoppa luggen. Det tyckte han var så skönt att han lade sig på sidan och somnade, haha. Skönaste sovställningen också ;) 
Så taggar Frolle för tävling, powernap i boxen är ju alltid bra för att komma igång liksom ;) Bilderna är från båda tävlingsdagarna i Vännäs. 

Packar

Plockar i, plockar ur, plockar i, plockar ur.. Det är verkligen ett riktigt pussel att packa och få plats med allt, haha! Jag ska åka till min syster i Söderköping i morgon och vara där till på söndag. Då tar jag tåget upp till Stockholm och är där hos Fredrik till på onsdag! Ska bli så himla kul och framför allt skönt att åka bort ett tag. Jag följde ju inte med mamma och pappa på semester i år för att jag inte ville att Frolle skulle vila när det snart var dags för meeting, då vill jag ha han trimmad. Men nu har vi ju inte tävling förrän den 31:a, en klass i Edsbyn så då får han en minivila på 4 dagar. Fredag och lördag skrittas han av Erica och sedan vilar han tills det att jag kommer hem. Han kommer rulla fram då, haha! 
 
Alltså, jag ska shoppa också och fattar inte hur jag ska få plats med allt på hemvägen, haha. Önska mig lycka till, det lär behövas ;) 
 
 

Fem- och en halvan

Idag dukade jag upp med hinderstöd och bommar på banan! Frolle har ju ingen tävling förrän 31/8 nu så då passar jag på att lägga in lite hoppning som omväxling och styrketräning - jag hoppar nämligen inte bana utan övningar ur min bok "hoppövningar för dressyrekipage". Exet hoppades också vilket ni kan se på bilder från här
 
Värmde Frolle mest på volt och böjda spår. Jag jobbade mycket med att han skulle slappna av och fortsätta jobba från skritt till halt, ha kvar formen och stå stilla även om jag tog tyglarna i en hand och spände sadelgjorden till exempel. Sen ryggade jag någon gång, har ett nytt komando som jag ska försöka lära in på honom då han inte verkar trivas med att man gör en förhållning och lägger skänklarna lite längre bak. Så fort han tog minsta lilla rörelse bakåt berömde jag honom för att sedan fortsätta framåt, det är ju väldigt viktigt att hästen fortsätter tänka framåt även i en ryggning. Jobbade med skritt- och travövergångar och tempoväxlingar i trav och galopp, sen styrde jag in på serien. Hoppade som högst cirka 1,10 tror jag. Mätte inte och höjde som jag kände för. Serien bestod av 5 travbommar med 5 fötters mellanrum, ett kryss som hjälphinder och sedan 5 meter (1 språng) till en ganska bred oxer. Ett ganska kort avstånd för att hästarna ska komma under sig med bakdelen och verkligen ta i uppåt/framåt och på så sätt stärka schvung och samling. 
 
Red även fram Exet på volt för det mesta och blandade med några raksträckor då jag tröck på honom lite mer för att behålla energin i honom. Han brukar vanligtvis dö när han får jobba på banan hemma men idag tyckte han det var roligt och var väldigt samarbetsvillig! Galoppen var till och med väldigt bra! 
 
Båda två tyckte det var väldigt roligt att hoppa och blev mör i bakkärran av övningen, men styrketräning är ju ändå styrketräning! 
 
 

Pojkvän?

 
Ja, du läste rätt! Pojkvän var ordet! Förstår om det är flera som funderar eftersom jag inte skrivit något om det tidigare, men nu vet ni :) Han heter Fredrik och det blev vi den 26:e juli. Världens absolut bästa kille är han ♥ 
 
 

Helgen i Vännäs

Hallå! Nu är jag hemma, vi rullade in i vårat kära Nickora strax efter 23 igår kväll. Skönt!
 
Jag hade faktiskt 2 blåa rosetter i framrutan på vägen hem, för vi tog nämligen andrplaceringen i LA:P1 igår också. Vi fick 64,04%. Frolle kändes fin, men inte toppenfin. Både han och jag var lite loj av värmen och jag hade säkert lite solstingskänning efter att ha suttit i solen hela förmiddagen och kollat på dom lokala klasserna. Stallet var oisolerat också så det var sjukt kvavt där inne. Har så himla goa bilder på Frolle som låg och sov när jag kom och skulle knoppa, haha! 
I FEI Mästerskap blev det inte alls särskilt bra. Jag fick igång honom ganska bra i ökningarna, men liksom ingen wow-känsla. Framridningen blev stressig för jag visste inte om jag skulle in på ännu en prisutdelning för NM, men blev ändå längre än väntat för att dom hamnade efter med tiderna. Dålig framridning = okoncentrerad och lite förbannad Pernilla = 0 feeling inne på banan. Vi gjorde det vi skulle men inte tillräckligt bra. Vi fick 60,94%. 
 
Det har varit en bra helg, synd att jag tappade bort mig helt i LA:4an på lördagen.. Annars hade jag blivit placerad i NM. Men är otroligt stolt och nöjd över Frolle som presterade superbra i FEI Lagtävlan! Världens bästa grabb ♥
 
 

Vännäs Ryttarförening

Kom hit vid 19 igår kväll och nu laddar vi upp för två klasser på eftermiddagen. Frolle är verkligen taggad... ;)


Today

Lycklig i hela kroppen! Vaknade till världens gulligaste sms från världens gulligaste pojkvän, fick till min provoceringdebut och åker till Vännäs för Norrlandsmästerskapen och två nationella klasser i morgon.. Wiho, livet leker! 
 
Idag ska det putsas, packas och göras i ordning. Älskar dagen-före-tävling-dagar, världens mysigaste och att bara vara i stallet och fixa hela dagen är bland det bästa som finns. Frolle ska tömköras senare ikväll när regnet förhoppningsvis har upphört, Exet ska få intervalla och jag ska även rida Buttler. Sedan ska Frolle såklart också få sig en varm duch med massor av schampoo så han är ren och fin på sina vita fläckar hela helgen! Det som är vitt SKA vara vitt, och inte smutsgult. Eller hur? ;) 
 
Uppdaterar er live under dagen från iphonen. 
 
 

Överdrivet?

 
Överdrivet? Pfft, jag överdriver inte. Inte alls, jag menade allvar. Eller? 
Hahahahaha så roligt att jag dör, älskar provokation. Självklart var jag inte seriös, och det tror jag dom flesta av mina bloggläsare förstod eftersom det inte alls var i stilen jag brukar formulera mina inlägg. Faktum är att de flesta av kommentarerna kommer från okända läsare som alltså inte kommenterat innan. Men, tack till er lättpåverkade som gjorde att jag fick nytt besöksrekord och ett gott skratt, ni gjorde min dag! Puss 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|