Veckoplanering

Måndag: Helena rider
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Lektion
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Longera/Uteritt
 
Söndag: Vila
 
 
 

Flower-Power

Igår var jag ledig och Fredrik likaså, så då spenderade vi en del av dagen till att hitta blommor och växter till vår lägenhet. Detta blev resultatet! 










Torsdagkväll

Igår fick jag åka hem tidigt i och med att jag var så länge dagen innan, och idag är jag ledig så igår var som en fredag för mig. Då åkte jag och Fredrik till mataffären i Bålsta och köpte med oss en massa gott! Så igår kväll åt vi ostbricka och drack vin, och ikväll ska vi göra pizza. Ibland får man lyxa till det lite! 





Onsdag

Halloj på er! Onsdag idag och jag kom nästan nyss innanför dörren. Det blev en lång dag i stallet idag, men det var mysigt att umgås med hästarna även under kvällen! Det är ju något alldeles speciellt att jobba på i stallet när hästarna tuggar på sitt hö och är nyfikna på vad jag gör. Äkta kvalitetstid! 
 
Hur som helst så har dagen rullat på. Jag och Helena har infört lite "nya" rutiner vilket innebär att det på förmiddagen är full fart med både stallskötsel och att göra i ordning hästar som Helena ska rida. Och som det ser ut nu så rider jag dom hästar jag ska rida på eftermiddagen. Det tycker jag har funkat väldigt bra hittills! 
 
Idag var det uterittsdag för allihopa. Helena red ut Lindy och Humlan på morgonen och sedan red vi ut tillsammans på Carigo och Leon, och efter lunch var det Hirtens tur att skritta ut i skogen tillsammans med mig. Allihopa har skött sig strålande bra och det har varit en fantastisk uterittsdag med otroligt härligt väder! Dessutom är det Helenas födelsedag idag så vi har såklart även firat henne lite - Kjell åkte och köpte thaimat åt oss tre till lunch dagen till ära! 
 
Hur har eran onsdag varit? :) 
 
Helena och sina fuxar!

Dagens lektion

Idag började vi lektionen med att stöta på en del "problem". Jag skrittade fram honom på travbanan och han var spänd, men inte mer än vanligt. När vi kom in i ridhuset och Helena skottade in kanterna på underlaget såg han sin chans att busa till det. Vi löste det bra och sedan kunde Leon släppa det helt. Därefter gjorde han ett riktigt bra pass! Han var så himla duktig verkligen. 
 
Vi har börjat jobba mer med LA-rörelser nu och det är verkligen SÅ roligt att kunna använda fler övningar och rörelser för att nå känslan man är ute efter. Det är liksom mer att jobba med! Ännu roligare är att Leon har så himla lätt för allt och tar det hela med ro. Idag la vi stort fokus på övergångar mellan skritt och galopp och vi provade dessutom på enkla byten för första gången. Det gjorde han jättebra! Det är mer att han ska förstå att vi vill att han direkt ska ner till skritt och inte trav som han är van vid. Vi provade även att göra galopp-halt på medellinjen vilket också gick väldigt bra tycker jag! Samma där handlar det mer om att huvudet ska hänga med och förstå vad det är vi vill. Fysiskt har han inga svårigheter! 
 
Traven lämnade vi lite idag. Han jobbade på så bra i galoppen och ibland finns det inte tillräckligt med utrymme för att jobba med allt, helt enkelt. Däremot så tog Helena fram en vattenmatta och "murpresenning" medan jag skrittade av Leon som vi sedan promenerade över och stod på. Även det gjorde han jättebra! Lite tveksam men när jag visade att det var okej litade han på mig. Min bebis. ♥
 
 

Veckoplanering

Måndag: Longering + skoning
 
Tisdag: Lektion för Helena
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Jogg
 
Söndag: Vila
 
 

Ny vecka

HEJ! Hemskt ledsen över att jag inte uppdaterat här under helgen, men min ursäkt är att jag varit hemma i Hudik fredag och lördag. Igår var jag så himla trött och så kom pappa på besök på kvällen så då kändes det inte rätt att sitta vid datorn. Så man kan väll säga att jag varit ledig, helt enkelt! 
 
I lördags höll jag lektioner i Vedmora Ridhus igen och det var SÅ roligt! Jag satt även upp på två elevers hästar vilket såklart var väldigt nyttigt och kul. Efteråt åkte jag och mamma till ridskolan för att titta in i Hudik Hästsport's butik, men den var stängd så då gick vi in i ridhuset för att titta om det var någon där. Och där var det full aktivitet med domarkurs så vi hängde kvar där ett tag. Lite som gamla tider!
 
Tidigt på söndag morgon åkte jag tillbaka till Stockholm. På eftermiddagen var det dags för domarkurs för Hirtenlife och Helena på Vällingby Ridsällskap. Det var Roger Ohlsson som höll i kursen och Helena red igenom några delar ur FEI's finalprogram för 5-åringar. Det var även andra ekipage med, men jag har inte koll på vad dom red. På plats mötte vi även upp Victoria som är Helenas elev och som jag tävlat en del med/mot på ponny. Hon hjälpte mig med att grooma - ju fler desto roligare! 
 
Såå jag har haft fullt upp under helgen. Men nu har ni fått en kort summering i alla fall! 
 
 

Film från onsdagslektionen

 
 
Ni får jättegärna lämna en kommentar, jag bli superglad då! 

Ny häst

I onsdags kom en ny häst till oss på Stall Reje. Det är faktiskt min och Fredriks hyresvärds häst som heter Carigo. Han kommer vara hos oss på "träningsläger" periodvis och fick idag mjukstarta lite med mig. Jag longerade honom och gick en promenad i området runt Bergtorp så han fick se sig omrking. Jag och Helena hjälptes sen åt att introducera honom lite lätt i skrittmaskinen vilket vi gör pö om pö i några dagar. Han var väldigt avslappnad och energisk i longeringen och en riktig kelgris på stallgången! 
 
Förutom Carigo longerade jag även Humlan och på eftermiddagen skrittade jag ut i skogen på Hirten. Leon hade vilodag idag, men imorgon ska vi rida lektion för Helena. Igår gjorde vi också det, vilket gick SÅ bra! Jag hittade ett bra dragläge tidigt i ridpasset och kunde under passets gång utveckla det, söka efter en bättre arbetsform och leka lite med övergångar och tempoväxlingar med fokus på att behålla dragläget genom minsta lilla förändring. Det gick otroligt bra, så jag ser verkligen fram emot morgondagen! Jag har några filmsnuttar från lektionen igår som jag ska sätta ihop och lägga upp här. Det kommer nog imorgon så kika in då! 
 
Här nedan får ni se en bild på Carigo. Visst är han fin? :) 
 
 

Tävling i tisdags

Jag har inte hunnit med att skriva om tisdagens tävling för Helena och Lindy Hop. Det var en kvällstävling i Eskilstuna som vi åkte på och programmet var MSVB:4. Årsdebut och första gången i detta program! 
 
Det var en bra tävling, men tråkigt då framridningen var så liten med lite väl många ekipage inne samtidigt. Jag tror anläggningens sommartävlingar är roligare att vara med på, men det var ändå bra ordnat med fin tävlingsbana, snabba resultat och bra cafeteria. 
 
Lindy och Helena var jätteduktiga men det finns mycket kvar att hämta! Resultatet slutade på 63% (ett kval till MSVA) och dom hamnde på en fjärdeplacering. Jag var en mycket stolt groom! 
 
 
Innan avfärd! 
 
Jag, Helena och söta Amanda som följde med Lindy's ägare Lamina Boltjes. Toppteam!
 
 
 

Just nu

Jag kom precis hem efter jobbet och efter att ha varit i några mysiga butiker i Knivsta. Jag hittade mina drömbordstabletter, några fönsterblommor och ett supergott chai latte-te som jag nu sitter och smuttar på. Jag var så himla hungrig så jag var tvungen att hälla upp lite fil också. 

Ikväll ska jag ta igen lite bloggtid, baka en kladdkaka och laga mat tills Fredrik kommer hem från sitt jobb. Han jobbar ofta sent så då är det skönt om vi bara kan äta och sedan gå och lägga oss när han kommer. 

Håll utkik efter fler nya inlägg lite senare! 




Alla ♥ dag

Hade ni en härlig dag igår på självaste alla hjärtans dag? Det hade i alla fall jag! 
 
När jag kom hem från stallet började jag preppa inför kvällens middag. Jag och Fredrik valde att fira med våra stackars singelvänner och bjöd hem dom på min "paradrätt" (smördegsinbakad potatis, kyckling, ädelostsås och sallad - såååå gott!) och kladdkaka med glass till efterrätt. Alla härtans dag är ju inte bara till för par utan även för familj, släkt och vänner och jag tycker att våran kväll blev väldigt mysig! 
 
Kvar från igår är ett stort berg med disk som jag verkligen inte orkar ta tag i, haha. Meeeen för att kunna göra något annat ätbart ikväll måste det göras. Så är livet som vuxen.. Haha ;) 
 
Jag håller i alla fall på att ladda upp programridningsfilmen nu som krånglat jättemycket, men nu verkar det äntligen som att det vill samarbeta! Håll utkik under kvällen. 
 
 

Poddar

Jag har än så länge bara lyssnat på Ridpodden och Ridsportpodden, men det finns fler som står på tur som jag hittat genom att googlat "hästpoddar". Några är inte på svenska, men det tycker jag bara är bra. Det är ju otroligt nyttigt att kunna förstå och även prata "hästspråk" på andra språk än svenska. Många ord är likadana, men inte alla. Hur som helst, här kommer en lista på några poddförslag som jag har lagt in på min podcaster! 
 
♥ Ridpodden 
 
♥ Ridsportpodden 
 
♥ British Dressage 
 
♥ Hästpodden
 
♥ Horse Tip Daily
 
♥ The Dressage Radio Show 
 
♥ USDF Official Podcast
 
 

Alltså jag är så HIMLA glad över att jag bestämde mig för att börja jobba med hästar på heltid, och jag är så tacksam för möjligheterna detta fantastiska jobb ger mig - tack vare Helena. Jag hade aldrig kunnat drömma om att mitt liv skulle se ut som det gör idag för ett år sedan! Jag vågar inte ens tänka på hur det kan se ut om ett år till.. Vad har hänt då, hur mycket har jag utvecklats och vad har jag för kontakter? Det är otroligt spännande och inte minst pirrigt att tänka på, hur ovetande man faktiskt är om framtiden. 
 
För ett år sedan dölängtade jag efter studenten, jag hade inga planer på att lämna ifrån mig Frolle utan att fortsätta tävla honom och Leon hade jag inte tävlat ännu. Jag skulle ta studenten som diplomerad hästskötare men jag hade sökt jobb på Max, Ica och ett säljföretag för dammsugare - japp, det trodde jag att jag ville då. Ha ett "vanligt" jobb och göra hästbiten på fritiden för att ta mig uppåt den vägen. Jag och Fredrik hade ett distansförhållande - han i Stockholm och jag i Hudiksvall. Alltså, vem var jag ens då? Haha! 
 
Ibland måste man stanna upp och tänka tillbaka. Vad ville jag förut, vad vill jag nu? Vart var jag då, och hur långt har jag kommit nu? När jag gör det blir jag väldigt glad, pirrig och taggad på att fortsätta framåt och jobba vidare mot mina mål och drömmar. Häftigt tycker jag! 
 
 
Bästa bossen och fina Humlan. ♥

Programridning

Igår stod programridning för Roger Ohlsson på schemat. Det höll tid på den jättefina anläggningen Vällsta Gård som ligger i Upplands Väsby, så det var en bit att åka för mig och Leon. Perfekt transportträning för honom! 
 
Helena hjälpte mig att lasta in hemma vid stallet men sedan åkte jag själv och lastade ur honom samt gjorde i ordning själv på anläggningen (vuxenpoäng deluxe för Leon). Medan jag promenerade fram honom i ridhuset kom Fredrik också för att hjälpa till och filma, så när han kunde hålla i Leon åt mig satt jag upp och började rida fram. Det känns alltid som en trygghet att någon håller i när jag sitter upp på nya platser, för han har alltid haft svårt för att stå stilla vid uppsittning. På hemmaplan går det bra men för att försöka få bort det på bortaplan är det bra om jag får hjälp, så man inte förvärrar det! 
 
Leon var otroligt avslappnad för att vara på en ny plats och jag kunde direkt fokusera på samma jobb som hemma istället för att "börja om" som vi behövt göra förut när vi kommit till nya ställen. Just på kortsidan där Roger satt var han lite spänd men genom att runda av honom runt innerskänkeln, släppa fram framför allt vänstersidan och vara tydlig och trygg i mig själv kunde han slappna av och följa mig. Innan vi skulle rida programmet berättade jag lite om Leon och vi pratade också om att jag jobbar hos och tränar för Helena som känner Roger väl. 
 
Programmet kändes RIKTIGT bra! Jag fokuserade först och främst på takten, sedan att jag hade honom mellan hand och skänkel och att han gick genom kroppen från bakbenen fram till handen. Min allra största uppgift var att lotsa honom på ett bra, lugnt och "pedagogiskt" sätt. Tyvärr hade jag fattat programmet fel så vi red fel väg en gång, men det var tydligen väldigt vanligt i just detta program som är nytt för i år. I övrigt var det ett jämnt program med några små missar och en hel del mer att hämta på detaljerna som gäller lösgjordhet, påskjut och balans. 
 
Vi fick en hel del fina poäng. Åttor på hela skritten och sedan 7,5 på bland annat travvolter, övergång galopp-trav-galopp och en halvcirkel med trav på medellinjen och gångarter. Slutkommentaren lyder "Mycket trevlig och rörlig häst med goda förutsättningar för vidare utveckling. Ni är på helt rätt väg, skynda långsamt."! Roger sa flertalet gånger att Leon var en fantastiskt fin häst och att jag rider honom jättebra med fokus på rätt saker, vilket såklart var otroligt roligt för mig att höra. Så vi ska helt enkelt fortsätta precis som vi gör, och allt kommer falla på plats så småningom! 
 
Procenten landade på 69,8 vilket är HELT sjukt! Det är faktiskt nästan svårt att ta in, men jag är så himla himla glad över min fina fina Leon. Han kommer bli så jäkla bra! 
 
 
Film kommer! 

Torsdag

Heeeej! Vad ni har blivit flitiga med att kommentera. Det gör mig jätteglad och ännu mer inspirerad till att blogga, så fortsätt så! 
 
Torsdag idag och jag har haft en vanlig stalldag. Senaste veckan har varit långt ifrån våra vardagsrutiner på Stall Reje på grund av vabb, helgkurs osv. Idag var väll inte heller heeelt "vanlig" men närmast hittills kan man ändå säga. Trots en lite "kaosig" vecka så har det varit superskoj och jag har fått spendera en del timmar i sadeln vilket alltid är lika roligt och utvecklande. 
 
Idag red jag däremot inte någon häst. Leon har två välförtjänta vilodagar (idag och imorgon) och Helena har inte kunnat rida som vanligt i veckan så idag när hon väl kunde det ville hon såklart rida alla hästarna! Jag gjorde mitt jobb som groom istället och gjorde i ordning allihopa, skrittade fram/av, fixade stallet, städade i sadelkammaren, tvättade, mockade hagar och andra saker som är viktiga att ta tag i när tid finns. På eftermiddagen promenerade jag även en sväng med Hirten och lyssnade på hästpoddar samtidigt. Att promenera kan ju kännas ganska segt men om man har en podd som snurrar i hörlurarna samtidigt går tiden otroligt fort, men såklart på en låg volym och med fokus på, i detta fall, Hirten i första hand. 
 
Nu är jag hemma i lägenheten och betar av dagens to do's, som bland annat innefattar att skriva ihop ett inlägg om gårdagens programridning. Lite senare tänkte jag också göra i ordning en deg att göra frukostfrallor av imorgon när jag är ledig! Min första sovmorgon i lägenheten och typ första gången jag kommer se hur allt ser ut i dagsljus, haha.. Jaja, nu ska jag hälla upp kaffe och sätta mig med protokoll och film för att minnas programridningen ordentligt. Håll utkik! 
 
 

Baka baka liten kaka

Nu när jag har ett eget kök har jag gått loss på bakfronten! Chokladbollar gjorde jag första dagen här och i förrgår bakade jag kesobullar. Och alldeles nyss tog jag ut chokladmuffins från ugnen! Jag och Fredrik kommer bli tjocka här, haha. 





Clinic

 
Nu är anmälan öppen till Helenas clinic! Alltså, jag rekommenderar er verkligen att åka till Vällingby för att titta. Jag som varit ett av Helenas bollplank vet hur mycket jobb och energi hon lagt ner på varenda detalj. Jag tror ett sånt stort förarbete till en clinic är ganska sällsynt, så på det viset blir denna unik! Dessutom behandlar Helena ett ämne som berör alla oavsett nivå - vardagsträning. Sååå, ANMÄL och kom för att inspirerar och bli påfylld med massvis av härlig energi! 
 
Tips! Kom i tid så ni hinner gå runt bland alla utställare som kommer vara på plats. Hoppas vi ses! 

Veckoplanering

Måndag: Longering
 
Tisdag: Lektion för Helena
 
Onsdag: Programridning för Roger Ohlsson
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Vila
 
Som ni ser så ska vi åka på programridning på onsdag. Det ska bli jätteroligt! Helena blev erbjuden två platser men gav mig då en av dom, så vi åker tillsammans med Leon och en av Reje-hästarna. Roger har dömt mig några gånger på ponny så jag vet lite om hur han brukar döma och av min erfarenhet skulle jag säga att han är väldigt tuff men en av dom rättvisaste domarna som dömt mig. Så det ska bli roligt att visa upp Leon för honom och höra/läsa hans kommentarer! 
 
 
 

Söndag

Vilken otroligt härlig och produktiv dag! Det har varit rena rama vårvädret ute med strålande sol och nästan hela 10 plusgrader. Snacka om energipåfyllning! 
 
Helena har varit ute på Ekerö både igår och idag och haft kurs. Idag hade hon 15 (!!!) lektioner på rad på Sundby Gård. Imponerande! Hon hade Humlan med sig också som då har gått lektion med en av Helenas elever. Ni kan se bild på Stall Rejes facebooksida! 
 
Idag vilade Leon, men jag fick istället sitta upp på Hirten. Vi joggade på travbanan! Hon kändes kanonfin, och på dom korta sträckorna det gick att galoppera på fick hon sträcka ut lite. Oj så hon frustade! Himla härlig uteritt. Efter det longerade jag Lindy vilket jag kände mig väldigt taggad på sen sist jag gjorde det. Meeeeen det var så många ekipage i ridhuset att jag fick hålla till på hoppbanan som faktiskt var någorlunda framtinad. Men då har ju inte våra hästar gått där på hela vintern och som grädden på moset blåste det så longeringen blev väldigt kort. Hon fick jogga några varv för att sedan gå på en promenad istället. Det funkade det också, men lite tråkigt såklart när jag vet hur roligt det är att longera henne! Jag tror i alla fall att jag gjorde rätt bedömning. 
 
På eftermiddagen mockade jag alla paddockarna, krattade undan hö och pysslade i stallet. Innan hästarna fick gå in i sina boxar vid intaget fick alla spolade ben och svansar, för gud så smutsiga och grusiga dom var! Det var ju väldigt blött ute idag så det är väll inte så konstigt. Men i vanliga fall försöker vi att inte spola benen så ofta för att inte ta bort pälsens naturliga fetter. 
 
När jag kom hem till lägenheten plockade jag upp alla mina kläder och saker så nu är alla saker uppe. Nu är det bara en massa småsaker som ska fixas och kartonger som ska ut. Men nu börjar det likna ett hem i alla fall!
 
 
Jag och Humlan innan han och Helena åkte mot Sundby igår. 

Nu börjar det likna något

Lägenheten börjar bli mer och mer som "oss" nu, men än finns det mycket lvar att fixa och ändra. Men allt går ju såklart inte att göra samtidigt så det blir lite pö om pö. Just nu ser det i alla fall ut såhär! Ni får fick bara se från två vinklar då det är fullt med kartonger annars, haha..










Hemma

Igår efter jobbet åkte jag direkt till mamma i Hudik. Fredrik åkte tidigare på dagen, men redan nu snart ska vi åka tillbaka till Stockholm igen. 

Vi är hemma för att lämna mammas bil (som jag haft medan min bil varit på verkstad) och hämta alla mina saker till lägenheten. Alltså jag har verkligen samlat på mig en hel del saker och som tur är kommer dom nog passa väldigt bra in hos oss! Längtar till ikväll när det är dags att plocka upp allt från lådorna. 

Här kommer några bilder som dessutom är tagna med min nya iPhone som jag fick av min mamma igår! Äntligen en bra kamera!!! 







4 fina

Idag var alla hästarna så himla fina! Först ut var Leon. Han var otroligt lugn idag, han såg nästan lite trött ut i morse när jag fodrade dom. Uteritt stod i alla fall på schemat och tanken var att vi bara skulle skritta, men när han skrittade så harmoniskt och avslappnat på lång tygel kände jag att jag var tvungen att utnyttja lugnet till att försöka hitta ett skönt läge i traven. Och jag behövde inte leta särskilt länge för direkt när vi kom upp i trav sökte han stöd där framme med distinkt takt. Så jag behövde "bara" försöka behålla den känslan några varv på travbanan vilket gick väldigt bra. Han kändes riktigt fin! När jag saktade av till skritt kunde han skritta avspänt direkt, utan att börja takta. Himla skönt att han börjar "stabilisera" sig nu och liksom vågar landa i nuet! 
 
Nästa ut på travbanan var Lindy. Den var helt ok i underlaget, men dock inte tillräckligt för någon galopp. Vädret har ju varit lite knasigt dom senaste dagarna så det har sin förklaring! Hon fick jobba med skritt- och travövergånger samt öppnor med olika böjning och ställning. Det blev hon väldigt "smörig" av, så vi avslutade med en himla mysig känsla! 
 
Hirten var också duktig. Även hon red jag på travbanan med fokus på övergångar och öppnor. Av det fick jag fram hennes nos och en längre hals där jag kände suget från bakbenen in i handen! 
 
Sist (men inte minst) ut var Humlan. Han longerade jag i ridhuset! I början var han på riktigt bushumör men efter ett tag fick jag honom att fokusera, och det genom övergångar och extremt överlugna galoppfattningar. Så innan jag avslutade var han riktigt fin med energin använd på rätt sätt! 
 
Såååå.. Summeringen är att idag var en toppendag! Alla hästarna så fina och återigen så är jag SÅ glad över att få rida så pass mycket som jag får. Det är verkligen guld värt! 
 
 
En insta-bild från idag!

HEJ!

Heeeeeej! Ledsen för den dåliga uppdateringen men jag och Fredrik har haft fullt upp med att fixa lägenheten, men nu börjar det ordna upp sig. När allt är klart ska ni få se bättre bilder! Men först är det en hel del som ska göras i ordning, hämtas i Hudik och handlas. Hur som helst så är det SÅ mysigt, skönt och roligt!! Vi trivs bättre och bättre allt eftersom det blir personligare. 
 
Jag är ensam i stallet några dagar nu. Igår, idag och imorgon är Helena ledig. Det innebär mycket ridning för min del vilket jag såklart inte tackar nej till! Det är verkligen en stor del i min utveckling som ryttare - att ha många timmar i sadeln och på olika hästar. Man blir ju inte bättre om man inte rider, eller hur? :) Idag red jag Humlan, Hirten och Lindy. Allihopa var jättefina! Och apropå utveckling så har jag ridit väldigt bra dom senaste dagarna. Jag har verkligen känt skillnaderna i min sits och dessutom har jag känt mig mer fokuserad, medveten och avslappnad. Det går i vågor det där, speciellt när man försöker ta sig an problem i sitsen. Då kan det kollapsa helt i en period för att man sedan blir bättre än någonsin, och just så tror jag det är för mig nu. Helena tjatar på mig som bara den om min vänsterhand som ramlar omkull och låser sig, men nu har jag börjat känna att jag har mer kontroll på den och kan rida med mer korrekt handställning i allt längre sekvenser. Så det börjar alltså hända saker nu och det kanske är därför jag känner att jag är på topp i ridningen! 
 
Leon vilade idag. Igår longerade jag honom och imorgon står uteritt på schemat innan vi rider lektion för Helena på torsdag då hon är tillbaka. Leons utveckling börjar också ta fart och märkas på riktigt nu tycker jag! Han känns så stabil och självsäker just nu. Jag jobbar på att behålla det! 
 
Kolla så fint det var i morse när jag åkte till stallet!

Godmorgon som sambo!

Inatt sov jag och Fredrik första natten i lägenheten. Underbart! Det är lite kaosigt med saker överallt, men det kommer bli så bra. Jag trivs jättebra! 





Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|