Want

Kikat i H&M's katalog och hittat lite som jag funderar på att klicka hem. Klänningen är ju för härlig, man kan ha den till vardags och klä upp den för lite finare tillfällen också. Sedan har jag fått dille på ridskor-liknande skor som alla gick omkring i i höstas/vintras. Då hatade jag dom, men nu har jag smält det lite och gillar det! 
 
 
 
 
 

Onsdag

Halloj!
 
Idag är det full rulle för mig, eller nästan i alla fall. Hästarna ska få byta hage till sin vinterhage, just för att hagen dom går i nu är praktiskt taget slut på gräs. Frolle går i vinterhagen när jag rider på Exet och stannar alltid utanför den påväg till sommarhagen som för att säga "här vill jag ju gå Pernilla" haha. Så jag ska släppa dom där och dra över vattnet. Sedan tänkte jag klippa gräsmattan. Det är ju soligt så då kan jag ju bli lite brun samtidigt! Efter det är det hästbiten kvar - Frolle ska ridas ut på hacket, Exet ska ridas, Buttler ska tömköras och stallet ska fixas. Det låter ändå som att jag kommer ha något att göra hela dagen, eller hur? Bäst jag sätter fart! 
 
 
Förresten, vad roligt det är med provokation - right? ;) 
 

Slarvigt, Hööks!

 
Ja, vad ska man säga? Hööks-teamet har inte riktigt koll på hur man får en knopp fast och fin verkar det som.. Herregud, det förstör hela bilden! Är så sjukt irriterande, verkligen... Ett fint träns i övrigt men att knoppen åkt ur drar ner det hela mycket. Man börjar ju liksom fundera?! FET DISS PÅ DETTA SLARV! 
Omg.. 

På G

Efter dagens pass med Frolle känns det som att vi är på G inför helgens tävlingar i Vännäs. Det har inte riktigt funkat för mig uppsuttet dom senaste dagarna, utan det har känts bättre på töm. Han har känts stum i munnen och lite tjurig. Jag har velat lite fram och tillbaka om jag skulle byta till det raka bettet, trots att han gick jättedåligt på det sist jag bytte tillbaka. Men jag chansade och testade eftersom det var lite samma känsla på det tredelade med lösa ringar nu som när det kändes konstigt på det raka. Tur jag gjorde det kan jag säga! Han kändes inte alls lika stum och svårnådd, vilket kändes riktigt skönt för mig! 
 
Vi red mest lösgörande övningar och en del programdelar. Allting kändes bra, så nu tutar vi och kör! 
 
 
Är det någon av er som kommer vara på Vännäs Ryttarförenings tävlingar i helgen? :) 

Sunphoto

Bara jag som älskar bilder som solstrålarna kikar fram i? Vissa kan tycka att det ser slarvigt ut, andra inte. Vad tycker ni om dessa bilder jag fotograferade igår? 
 
 

Ariat på Hööks

Nu har Hööks även börjat sälja Ariat's produkter i webshopen och i butikerna! Själv skulle jag verkligen vilja införskaffa mig ett par Jodhpur Heritage III Zip ARIAT, supersnygga och ska även vara supersköna. Men tvekar på grund av priset.. Jag vet att dom är värda varenda öre, men jag vet inte. Någon som vill bjussa?? 
 

För övrigt tycker jag det är bra att Hööks säljer produkter av större märken. Ibland kan man ju få leta som en galning på alla webshops som finns för att få tag på en viss produkt, men nu kan man köpa med sig när man ändå köper foderhinkar på Hööks liksom. Det är ju superbra, eller hur? :) 
 

Söndag

Halloj! 
 
Frolle var helt underbar idag. Jag tömkörde honom som planerat och han var så fin. Han flyttade sig i korrekta skänkelvikningar endast för mitt kropsspråk och gjorde mycket fina öppnor som var stadiga och jämna. Ökade först traven på volt och samlade sen upp honom i hörnet och lät honom trycka iväg längs med långsidan och det blev så bra! Så himla roligt att han utvecklas! I galoppen fick han gå lång och låg och bara slappna av i olika tempon. La även in halter från trav och lite ryggningar för röstkomando, vilket jag tror är bra att lära honom från backen istället för på ryggen då jag kan hjälpa till med kroppspråket. Han är ju lite kinkig vad gäller att backa. Mycket nöjd med honom idag! Fina fina Frolle ♥ 
 
 
I morgon ska jag rida Buttler och sedan ska jag och Erica rida ut på en uteritt tillsammans med Frolle och Exet. Det ser jag fram emot! :) 

Anmäld

Nu är jag och Uran Buttler anmäld till Edsbyn 24/8. Det blir komplett tävlingsdebut för honom, storhästdebut för mig och dessutom ska jag rida LB:2 som jag aldrig ridit förr. Spännande! Vi ska ha roligt, skapa en fin "första gång" för Buttler och bara jobba oss genom programmet. 
 
Veckan därpå ska jag till Edsbyn igen, fast med Frolle. Vi kommer starta en LA:P1. Kul! 
 
 

Veckoplanering

3e och 4e Augusti är jag och Frolleman i Vännäs, Umeå, och tävlar. Norrlandsmästerskapen går där och dessutom har dom nationella klasser, så det är klart vi åker! Men, då är det såklart superviktigt att jag och Frolle är superberedda att leverera. Långt att åka, viktiga klasser och det skulle ju inte sitta helt fel att bli norrlandsmästare så då vill man ju bara ge järnet och hoppas på att det räcker, eller hur? Då är det kanon att sätta upp en veckoplanering, som jag såklart har testat mig fram genom att experimentera lite innan tävlingarna. 
 
Idag, lördag, ska jag trimma på ridbanan. Värma upp över trav- och galoppbommar med extra långa avstånd och rida delar ur programmen. Måste framförallt kika på det i LA:4 då vi inte ridit det programmet sen förra året på DM. 
Söndag: Tömköra
Måndag: Uteritt
Tisdag: Träning för Lena/träna hemma
Onsdag: Skritta/Uteritt på hackamore
Torsdag: Tömköra
Fredag: Skritta/Promenad på hackamore
Lördag: LA:4 och FEI Lagtävlan
Söndag: LA:P1 och FEI Mästerskap 
 
 
 

Skäms

Dålig bloggare jag är.. Allvarligt! Lovade er att skriva om träningspasset i tisdags, så här kommer det :) 
 
Jag tränade för Lena i tisdags på Ericas ridtravare Buttler, som ni vet att jag ofta tömkör/rider på hemmaplan och ska tävla honom senare i augusti. Han hade aldrig förut varit på ridskolan, tränat för Lena och är ganska ny på det här hela köret. Tanken var att få Lenas syn på honom och dessutom var det bra för mig att känna på honom på en annan plats än hemma, bland annat folk, andra hästar och i en helt ny miljö. Lena tyckte att han såg maffig ut i alla fall och hon berömde honom endast. Vi red först i skritt, gjorde lite volter och skänkelvikningar och strävade efter jämna steg och en högre form - likaså i traven. Hon sa även att jag skulle rida honom fram lite mer för att få lite mer studs i traven vilket även gjorde att jag fick ett helt annat sug på bettet och en mer stadig nacke. Vi galopperade också vilket gick helt ok i vänster men i höger vet jag inte alls riktigt vad som hände. Jag tror jag blev för mesig och inte vågade pusha igång honom tillräckligt, han behöver liksom kickas igång för att få in gunget. Han har ju galopperat både på fyrkantsspår och på volt hemma så jag förstår inte riktigt vad som hände. Men nu ska vi träna träna träna innan jag ska starta honom senare i Augusti! Det ska bli superkul :) 
 
 
Jag och Buttler efter passet utanför ridhuset. 
 

Träning

Hejhej! Jag har precis skrittat en barbackasväng på Frolle på hacket. Igår galopperade vi lång och låg en runda på 30-40 minuter. I morgon är det dags att tömköra igen! 
 
Jag ska strax åka in till ridskolan och träna för Lena med Buttler, Ericas ridtravare som jag hjälper till att utbilda. Det ska bli roligt och framför allt intressant att höra vad Lenas ord om honom är och vad hon tycker är bra/dåligt samt vad vi ska träna på. Kulkul! Skriver om passet när jag kommer hem igen, alltså senare ikväll :) 
 
Har ni något ni vill läsa om? Jag har, som ni säkert märkt, kommit in i en bloggtorka-period. Får en idé, börjar skriva ett inlägg, läser igenom det och raderar. Hela tiden! Superjobbigt, så därför hoppas jag att ni har något kul ni vill läsa om som jag kan skriva. Kommentera! 
 
 

Helluuu

God morgon solstrålar! Vilken rolig kväll det var igår, förutom att bilen jag åkte i la av så vi var tvugna att få starthjälp. Träffade en hel del härliga människor och såg fina bilar! 
 
Om ungefär en timme ska jag övningsköra till Gävle. Min "pappasläkt" ska äta middag och fira min farmor som fyllde år tidigare i veckan. Har inte träffat allihopa på bra länge nu så det ska bli roligt. När jag kommer hem sen är det stallet direkt. Det kommer en liten tjej som heter Ida till mig då som gärna ville se hur det gick till i stallet och hjälpa till. Gulligt, och jag ställer självklart upp när det handlar om att få en lite hästintresserad tjej till en galet hästintresserad tjej! Haha. 
 
Det gick bra att tömköra Frolle igår förresten. Han var så fin i öppnorna och skänkelvikningarna, nästan helt utan krångel. Ökningarna var inte så bra dock, men jag tror det berodde på att jag inte orkade få igång honom tillräckligt och springa tillräckligt fort. Påbörjade även lite galopparbete på fyrkantsspåret. Det var riktigt svårt och jag hade inte riktigt koll men tycker ändå att Frolle var duktig som höll igång hela tiden! 
 
 

Lördag

Hej! 
 
Ni får ursäkta min u-r-k-a-s-s-a uppdatering senaste veckan, men jag har varit upptagen med annat. Idag har jag varit iväg till Bollnäs Ridsällskap med Erica och kollat på några klasser på deras regionala och nationella storhäst dressyr. Många vackra hästar och några som inspirerat. Det var så otroligt kallt att sitta och titta på vi beslutade oss för att åka hem efter att vi sett hemmaekipagen i Msv C:2, så vi missar klasserna jag egentligen ville se - FEI  Prix S:t George och Msv A:1, men men.. Nu kan jag ta det lite lugnare i stallet här hemma istället innan jag ska åka på cruising. Frolle ska tömköras och stallet ska fixas. 
 
 

Tömkörning för Exet

Han var så mycket bättre idag än sist jag tömkörde honom, härligt! 
 

Måndag

Hallå där! Nu är jag hemma i Hudiksvall igen efter ett par supermysiga dagar i Gävle. Idag ska jag tömköra Frolle och Buttler och rida Exet.
 
Jag ska tävla Buttler någon gång i Augusti så jag och Erica kör hårt med honom nu, tömkörning och träningar så ofta det går. Han börjar bli starkare i galoppen nu och klarar av längre galoppsträckor och stadigare i formen, men det finns gott om jobb kvar med honom såklart. Finns alltid något att slipa på, eller hur? ;) Sist jag tömkörde honom hade jag min körsele och inte en korrekt inspänning, men idag har jag ju min nya tömkörningssele, ordentliga tömmar och massor av olika inspänningsalternativ så det ska bli roligt att jobba honom idag och eventuellt försöka få upp honom i galopp. 
 
Erica kommer säkert fotografera, så ett par bilder kommer jag nog kunna bjuda på senare! Här kommer några som hon fotade när jag red Buttler i fredags. 
 

Lördag

Hej på er! Jag har gjort i ordning mig för att snart åka till tågstationen och ta tåget till Gävle. Äntligen ska jag få träffa några av alla mina saknade real-girls, Johanna och Linnéa! Vi har inte träffats sedan skolavslutningen så vi har hur mycket som helst att babbla ikapp om, ska bli så roligt och mysigt. 
 
Jag ställde klockan i morse och gick upp och red. Både Frolle och Exet fick en varsin lugn skrittur i skogen. Vi styrde rakt ut bland träd, stock och sten för att dom skulle få använda huvudena och lyfta på fossingarna. Grabbarna älskar att utforska skogen, hitta nya spännande stigar och bara plöja sig fram liksom, vilket jag också gör! Det är så mysigt! I morgon får dom eventuellt en vilodag, det beror på när jag kommer hem igen. 
 
Jag ska försöka uppdatera er från mobilen i Gävle, men när jag skulle lägga upp bilder tidigare idag ville det inte... Så vi får se om det ekar tomt här någon dag eller om 3G i gävle vill samarbeta mer än här! Kram på er :) 
 
 

Fredag

Hejhej! 
 
Vilken fin dag det är idag! Jag ska hålla i en träning vid 13 och sedan ska jag gå ner till flytbryggan med min syster och sola. På eftermiddagen sen ska jag rida Frolle och Exet, vilka jag tömkörde igår i min nya gjord.
Frolle gick riktigt bra! Jag upprepade det jag och Lena gjort på ridskolan. Det märks att han börjar hajja vad han ska göra och det syns så väl att han tycker det är roligt. Han gjorde väldigt fina öppnor, skänkelvikningar och travökningar trots att jag kände att jag inte nådde riktigt hela vägen för att få den power jag vill ha.
Exet kändes lite upp i varv och blev lite stressad när jag tömkörde på fyrkantsspåret. Det blev visserligen bättre efter en stund men han var hela tiden lite jalur på vad som hände och ville inte släppa till. Han gick relativt bra på volten men tog inte mina framåtdrivande hjälper över huvud taget så jag ska nog ha med mig longerpisken nästa gång jag tömkör honom så jag får lite mer påskjut. Just nu känns det som att det kommer ta ett tag att få honom att finna sig i att bli tömkörd på det här viset med den här inspänningen, men om jag känner Exet rätt kommer det gå bra så länge jag inte stressar eller blir upprörd över att han inte förstår. 
 
Nu ska jag packa lite. Jag åker till Gävle i morgon till två av mina saknade girls, Johanna och Linnéa (Kolmis och Lilo). Har inte träffat dom sedan avslutningen så det ska bli riktigt roligt och vi har så galet mycket att prata ikapp om, längtar! 
 
 

Middag

Färskpotatis, brunsås, fläskytterfilé och en sallad med massor av apetinaost, såååå gott!


Onsdag

Godmorgon! Jag har nyss ätit frukost och inspekterat tömkörningsgjorden jag beställde från Börjes. Jag fick hem den igår men det kändes liksom som att det fattades något på den. Idag kom jag på vad det var, två ringar högst upp. Det är bara 2 på vardera sida lite längre ner på min just nu så mamma ringde till dom för att fråga vart ringarna var. Enligt den som mamma pratade med skulle dom finnas med i paketet, dock lösa pga eventuella skador under transporten. Fanns dom där? Nej, så nu är det två ringar på väg med påsten till mig. Så invigningen får vänta till i morgon eller på fredag när jag fått ringarna. 
 
Idag ska Frolle och Exet ridas. Det blir två uteritter. Frolle ska joggas lång och låg och få klättra, likaså Exet tänkte jag. Mer uppdatering kommer under dagen! :) 
 
 

Dagens träningpass

Jag och Frolle har tränat för Lena idag. Det var extremt varmt på utebanan och vi red på ganska hårt - ridhuset var avstängt på grund av utbyte av armatur, om jag inte har fel. Tror jag blev tröttare än Frolle, haha! 
 
Jag mjukade upp honom i skritten själv, kom lite tidigt så jag hann med det. Vi jobbade med skänkelvikningar, olika stora bakdelsvändningar, tempoväxlingar och gjorde även några skrittpiruetter. Han kändes riktigt fin faktiskt och skrittpiruetterna blev superbra! Centrerade och han trampade rätt, framsteg tjoho! Sedan hann jag även med några trav- och skrittövergångar innan Lena kom. Hon tittade en stund medan jag travade igång och sedan körde vi igång med att rida öppnor längs med långsidorna blandat med små volter. I början blev det att han drog ut sig i volterna men när jag sedan la till halvhalter på yttertygeln och ytterskänkeln blev det genast bättre. Likaså i öppnorna blev bättre med massor av halvhalter för att han skulle koppla ihop sig. Vi fortsatte med slutor på diagonalen som först var ganska bra, men rumpan kom lite före. Så då tänkte jag att jag skulle rida rakt på diagonalen men att Frolle ska vara högerställd, red så några steg och sedan la jag på ytterskänkeln långt fram för att hans vänsterben skulle flyttas långt över högerbenet. Alltså inget driv på bakdelen utan bara fram. När det gick upp för mig hur jag skulle göra flöt det på hur bra som helst och det kändes så enkelt. Vi snappade upp det snabbt och behövde bara gör 1-2 slutor i andra varvet innan det satt som en smäck! 
I vänster galopp jobbade jag med att flytta ut bakdelen och in med bogen. Han vill gärna vrida sig. Det var verkligen skitjobbigt, alla hjälper samtidigt och det var så mycket att hålla reda på för mig, men det blev bra till slut. I höger galopp kändes det lättare, men skulle ha samma tänk där fast tvärtom. Där la vi även in några öppnor som kändes riktigt fina! 
 
Just ja, får inte glömma att han gjorde några riktigt fina travlängningar också någonstans där mitt i travarbetet. Härligt! 
 
 

FINALLY

Åh, idag fick jag hem mitt nya skal till iPhonen! Jag designade det själv i Caseapp's webshop och är så nöjd. Love it ♥
 
 

Tisdag

Hejhej! Blivit väldigt många bild- och filminlägg här dom senaste dagarna, och ändå har jag mer att visa haha. Erica fotade mig och Frolle igår i en lite vackrare outfit. Dock sitter jag som ett krupp på dom flesta bilderna. Jag rider inte barbacka lika ofta som förr längre och Frolle kändes inte riktigt loss så jag koncentrerade mig mer på det än hur jag själv såg ut. Vi tänkte göra en liknande fotografering igen lite senare i sommar för att få lite finare "fart-bilder". Men det blev ändå väldigt många fina och jag hoppas ni vill se dom lika mycket som jag vill visa dom! Här får ni ett smakprov på gårdagens fotografering och om ni vill se fler bilder kommenterar ni. Simple as that! 
 
 

Kyla ben

Om man är lite lat som jag och inte orkar sitta en kvart på varje ben med vattenslangen kan man fylla två eller flera hinkar och stoppa ner hovarna, så kan man göra annat medan det kyls av sig själv! Smart va? :)


Internetkrångel

Hej! Det är något knas med vårt internet så därför får bloggen lida lite. Gillar inte att blogga från mobilen men men..

Hoppas ni gillade bilderna på mig och Frolle, fler kommer komma upp så snart internet är fixat!
Idag är det verkligen otroligt varmt! Jag tänkte ta en cykeltur och sen bara hänga i solen och hoppas på lite färg. Hästarna får vila på grund av värmen, men ska nog ta in dom någon timma senare under dagen när det är som varmast så dom får vila lite från stekheta solstrålarna och insekterna.

Är det varmt hos er idag också? :)


FEI Mästerskap 2 Gripens RF

 
 
FEI Mästerskap gick för andra gången på söndagen. Jag var trött och orkade inte rida igenom honom tillräckligt för att nå högre procent. Men Frolle är jag ändå riktigt nöjd med efter en kanon framridning. Vi fick 62,195%!

Dagens ridpass

Jag red Frolle på banan idag. Som uppvärmning skrittade jag först 10-15 minuter på lång tygel. Plockade sedan upp honom och gjorde lite olika branta skänkelvikningar och olika centrerade bakdelsvändningar för att lossa honom i bogen och få honom att jobba med bakbenen och runda sig runt inner skänkel. Sedan byggde vi på med lite skritt- och travövergångar, volter och skänkelvikning i trav. När han kändes lite mer loss red jag med lite mer tryck i honom och i en något högre form, dock inte tävlingsform. Då la jag in lite öppnor, mindre volter och slutor. Gjorde inte så många då han kändes riktigt bra där, så provade lite tempoväxlingar på diagonalen vilket jag tycker gick fint. Gäller att han hittar det även fast jag sitter på ryggen också och inte bara på töm, men det får ta sin tid. 
I galoppen sen red jag några varv på fyrkantsspåret för att bara galoppera igång liksom och sedan gick jag in på en stor volt. Minskade och ökade storleken, red lite sluta och gick sen in på en mindre och mindre volt i slutan för att sedan försöka påbörja en galoppiruett. Det är en bra samlande övning tycker jag, det gäller att man får dom på bakdelen och inte trixar för mycket uppe på ryggen. Svårt men nyttigt! Det är första gången vi gjorde detta så det blev lite knas, men jag ska försöka fortsätta lägga in den här övningen i passen på banan i alla fall. 
Galopperade av honom på åkern bakom ridbanan, det tyckte vi var kul! Erica var med och fotade också så förbered er på en massa fina bilder :) 
 
 

Jag tömkör Frolle

 
 
Ja, ni ser ju vårat fail haha när han snurrar för mig hela tiden och jag försöker springa runt för att komma bakom honom. Men sen hoppas jag ni ser när han ökar fint längs med långsidorna och jag springer som en dåre! Tänkte att det kunde vara roligt för er att höra Lena också. Enjoy! 

LA:P1 Gripens RF

 
 
LA:P1 gick på söndagen. Fluga i örat så lite störningar, men trots det gick vi in och skrapade ihop 69,47% som ledde hos till vinst och nytt personbästa! Bästaaa ♥♥

Tömkörning

Har precis kommit hem från ridskolan. Idag tömkörde jag Frolle under coaching från Lena. Jag har ju aldrig tömkört "riktigt" innan, utan bara lekt runt lite på banan hemma kan man säga. Nu har Lena tömkört Frolle några gånger för att kolla om det är ett alternativt träningssätt för att få honom att prestera bättre, vilket vi verkligen tror att det är! På bara några gånger har hans travlängningar blivit mycket mycket bättre, så pass bra att jag fick en sjua i söndagens LA:P1 i Gripen. Men eftersom jag inte har möjlighet att komma in så ofta för att Lena ska tömköra har hon nu lagt tömmarna i mina händer och lärt mig! 
 
Jag kan säga såhär: helvete vilka snygga löparben jag kommer få! Jag ska inte bara tömköra på volt utan också på fyrkantsspåret medan Frolle ska gå i ökad trav, vilket är otroligt jobbigt kan jag säga. Svetten rann på mig idag, det har det inte gjort en enda gång under mina kondition- och styrkepass. Fattar ni?? 
I alla fall så gick Frolle riktigt bra. Jag fattar rätt snabbt och kunde se med ögat själv vad som behövdes efter en stund, sen gick det nästan som en dans. Ibland failade vi dock, haha! Men jäklar vilken ökning jag fick honom att göra under en långsida. Hoppas mamma fick med det på film, för då ska jag visa er! 
 
Otroligt nöjd och glad över all beröm Lena överöste mig, över mig själv och såklart över min prins. 
 
 

Mobilolycka

När vi var i Gripen i helgen och skulle åka mot campingen hade jag glömt min iphone på biltaket. Vi åkte på en redigt skumpig väg till en större 90-väg där vi säkert åkte 2-3 kilometer innan vi hör en duns på taket och mamma ser något som flyger ut på vägkanten och delas i två delar. Vi funderade vad tusan det var men sen kom vi på att det var min mobil! Vi åkte in på en mindre väg och parkerade och jag sprang iväg och letade efter den. Usch vad jag blev nervös! Var helt säker på att det bara skulle vara småbitar av den kvar. Dock låg den så fint på vägrenen, telefonen ensam och skalet en bit bort HELT SKADEFRI. Hur sjukt är inte det egentligen? Vissa tappar sin iphone första veckan och måste byta, jag har haft min i 1,5 år och tappat den minst hundra gånger och nu klarade den även att åka av på asfalt i 80-90km/h. BÄSTA IPHONE ♥ 
 

Det blev dock lite repor och en spricka i skalet med mig och Frolle på, så idag har jag beställt ett nytt egendesignat skal från caseapp.se! Jag lovar er, det är galet fint! 
 
 
 
Mitt förra, numera skadade iphoneskal! En av mina favoritbilder faktiskt :) 

Beställt

Igår beställde jag lite grejer från Börjes för en gångs skull, haha. Det blev en tömkörningsgjord i läder, lädertömmar, tränshängare och nya flughuvor. Egentligen hade jag tänkt köpa samma grejer från Hööks, fast gjorden i syntet. Det hade då kostat lika mycket som om jag skulle beställa en i läder från Börjes för att både gjorden och tömmarna var lite billigare där. 
 
 
Eftersom att jag ska lägga in mer tömkörning i både Frolles och Exets träning nu känns det som ett smart drag att ha en riktig tömkörningsgjord och korrekta tömmar, för att kunna koppla rätt och smidigt

Mysig båttur

Igår kväll var jag och Jennie ut på sjön här i byn med våra nya gummibåtar! I måndags var vi också ut, men då trängde vi ihop oss tillsammmans i en gummibåt och det blev alldeles för trångt så jag köpte en egen jag också. Supermysigt var det i alla fall, älska gummibåt! 
 
 
Vi ska nog ut ikväll också om vädret tillåter. Då ska vi plocka med oss en picknick-korg också haha! 

FEI Mästerskap Gripens RF

 
 
FEI Mästerskap gick på lördagen i ett väldigt kvavt ridhus. Frolle gick superbra och vi belönades med 64,512% som var nytt personbästa i klassen och mitt mål för året blev avklarat! Bästa Frolle ♥

FEI Lagtävlan Gripens RF

 
 
FEI Lagtävlan reds på fredagskvällen. Vi fick 62,096% vilket var ett nytt personbästa för oss i denna klass, trots en dålig känsla. 

Onsdag

Hallå där ute! Jag var på Man of Steel igår kväll, och helt ärligt så är det nog den bästa filmen jag sett. Den var sjukt bra! Vill se den om och om igen, haha. 
 
Idag ska jag klippa gräsmattan. Det gick så bra förra gången så jag är typ för första gången positiv till att göra det igen! Sen ska jag ut på en cykeltur. Var mer än en vecka sen jag cyklade sist och jag har massor av energi som jag behöver bli av med. Tänker lägga på en halvtimmes styrka också efter! Senare ikväll ska jag rida, när det inte är lika varmt ute. 
 
Nu ska jag köra igång, vi hörs mer under dagen
 
 

Det här måste jag bli bättre på

♥ Tummen upp! Mina händer vill gärna tro att jag cyklar när jag rider och tippar omkull. Det är inte alls bra eftersom en omkulltippad hand är en hård hand. En korrekt handställning är mjuk och följsam. Det börjar ändå bli bättre nu! Det kommer oftast tillbaka när jag rider i lång och låg form men när jag rider i "tävlingsform" vrider jag tillbaka dom. 
 
♥ "Tänk att någon drar dig i håret" - blicken upp, Pernilla! Ett ganska vanligt problem hos oss ryttare, man vill gärna titta ner på hästens nacke och kolla formen och böjningen liksom, men egentligen känner man det bra nog utan att behöva titta ner. Jag tror det här också blir bättre när jag rider nedsuttet, när jag måste sätta mig tillbaka och arbeta Frolle mer bakifrån och fram. 
 
♥ Chilla. Ibland blir jag så himla stressad över småsaker, som om en spånsäck inte står där den ska. Det kan göra att jag går bananas och blir irriterad. Jag är så jävla petig.. Fast det kan ju vara bra ibland, men vissa småsaker måste jag bara släppa. Det spelar liksom inte så stor roll om Svantes hus står på fel sida av buren, om någon har hängt hösäckarna på fel krok eller om ryktlådan inte är stängd. Det är ju skrattretande ändå liksom, haha! 
 
 

THIS

 
Min mål- & drömpyramid som jag i Januari målade upp. Det kändes då "lite långt borta" att klara av detta, men jag är envis och när jag sätter upp ett mål kämpar jag för att nå det också. 
 
Hela vintern och våren har jag jobbat med styrka och kondition på hemmaplan. Ridit mycket intervaller, i djupsnö, klättrat, gymnastikhoppat, arbetat över bom osv. Det har gett Frolle bättre förutsättningar att klara nästa trappsteg. För att kunna göra korrekta skolor, enkla byten, skrittpiruetter och längningar krävs en viss styrka både fysiskt och psykiskt hos både mig och Frolle. Det blir bättre och bättre och jag hittar fler knappar att testa hela tiden. 
 
1 Juni nådde jag mitt första procentuella delmål. 68,28% i LA:P1 och blev andraplacerad. Vi klådde målet med hela 1,28%, to good to be true! Sakta men säkert började vi också höja oss med små bråkdelar i FEI. Nya personbästan lite då och då men nu i helgen släppte det ju verkligen till. 62,094% i FEI Lag och på lördagen satte vi mitt riktiga mål, den procenten jag inte riktigt våga tro på i början på året. 64,512% i FEI Mästerskap! Jag säger bara what a feeling, jag fick nästan glädjetårar. MIN Frolle, MIN danska korsningsponny som JAG trodde på och som JAG valde. 2011 var han en hopponny på LA-nivå, 2013 är han en dressyrponny på elitnivå. Så sjukt jävla stolt över oss ♥
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|