Tack vare honom...

Idag när jag promenerade med Frolle, sista dagen av denna vecka som jag tar hand om honom innan Saga kommer tillbaka, tänkte jag en hel del - på honom och på oss. Vilken resa vi gjort tillsammans, jag och Frolle!
 
Allt började med en kniv i hjärtat år 2011 när min förra ponny dömdes ut och skulle tas bort några månader senare. Jag började leta efter en ny häst och skulle åka och provrida tre hästar. Tre hästar reds men det var något speciellt med just Frolle även om han var en hopponny när jag egentligen var ute efter en dressyrponny. Kanske var det hans fina vita fläckar, hans positiva inställning eller glimten i ögat? Jag vet inte men det kändes bara rätt från allra första stunden. Bara någon vecka efter provridningen besiktigades han och sedan fick jag hem honom.
 
På vår första tävling kom vi över 70% i både LC:1 och LB:1 och i den stilen fortsatte det. Vi vann tävling efter tävling, tog hem segern för Hälsinge Dressyr Cup och tog silver på Distriktsmästerskapen. Vi tävlade också en del hoppning men där var vi inte direkt någon talang. Vi fick dessutom vara med i HRPK's elitlag vilket vi varit varje år efter det. 
 
Tillsammans har vi gjort så himla mycket tillsammans. Han kom till mig som hopponny och det var inte många som trodde på oss, men vi har verkligen visat motsatsen. Tillsammans har vi utvecklats och kommit dit jag nog aldrig vågat drömma om när Malin och hennes familj lastade ur honom ur deras transport på vår gårdsplan. Men VI har gjort det, och det så jävla bra. Jag är så himla glad att jag valde Frolle, eller att han valde mig. Jag tror inte att någon häst hade kunnat tagit med mig på samma resa som honom. 
 
Jag kan inte komma ihåg en enda gång som jag varit besviken på Frolle. Han har alltid gjort sitt bästa och visat mig vad han tycker. Det band vi byggt upp med varandra tror jag är speciellt. Och det kommer det alltid att vara. Det finns en anledning till att jag tatuerat två snöflingor på min handled. Det finns en anledning till att jag är där jag är idag och det finns en anledning till varför jag har dom drömmar och dom mål jag har. Och den anledningen är Frolle. Världens bästa ponny. Allt är tack vare honom. ♥ 
 
 
 

Veckoplanering

Måndag: Vila
 
Tisdag: Promenad
 
Onsdag: Ridpass på ridbanan, prova tänja på gränserna
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Vila
 
 

Jag har fått jobb!

ÄNTLIGEN kan jag berätta... Jag har fått jobb! 
 
Som ni vet har jag varit några vändor till Stockholm nu under slutet av sommaren. Vad jag gjort då är: provjobbat! Jag har varit i tre olika stall och provat på, trivts jättebra i alla tre men där jag var sist fattades liksom inget. Det kändes så bra, helt enkelt! 
 
Jag har alltså fått jobb hos Helena Reje. Helenas stall, "Stall Reje", ligger strax utanför Knivsta i ett jättemysigt område. Det finns två stall i ett - ett inackorderingsstall och så Helenas med fem hästar i träning. På anläggningen finns det en gemensam utebana för hoppning, ett gemensamt ridhus, en gemensam travbana (som inga travhästar är på), Stall Reje's egna skrittmaskin och Stall Reje's egna nybyggda utebana. Det finns en hel del hagar - kuperade gräshagar, planare gräshagar och mindre paddockar med grus. Helena tränar dessutom för Tinne Vilhelmsson på Lövsta Stuteri (minns ni att jag hade praktik där en månad förra året?) en gång i veckan och förhoppningsvis kommer jag kunna följa med på en del av dom träningarna! Jag följde faktiskt med dit nu när jag provjobbade och det var superroligt. Lövsta-tjejerna var lika glada och pratsamma som alltid och jag fick passa Tinnes valp som typ var den sötast jag någonsin sett... Och träningen för Helena gick kanon! 
 
Jag trivdes som fisken i vattnet och klickade verkligen med Helena! Det känns som att vi har samma tänk och verkligen kan lära av varandra. Det känns som att det är hos henne jag har dom rätta förutsättningarna för att kunna utvecklas och ta mig vidare! 
 
Det enda som saknas för att jag ska kunna börja är just nu ett boende. Vi letar som dårar men det känns ganska svårt faktiskt. Hur som helst så kommer jag flytta så fort vi hittat ett boende i alla fall. Fredrik kommer förhoppningsvis flytta in med mig (annars bor hans mamma och pappa 40 minuter bort där han i så fall kommer bo tills vi hittat något åt oss båda) och Leon följer såklart med! Han kommer till en början stå i en box i inackorderingsstallet som det ser ut just nu, men det ligger vägg i vägg med Stall Reje så det är verkligen inte några problem. 
 
Alltså jag vill bara flytta dit och börja jobba nu med en gång, men innan jag kan göra det är det en hel del som ska ordnas med boende och packning. Ni får hålla tummarna med mig att det ordnar upp sig snabbt!! Det här är verkligen ett stort steg på vägen mot mina högsta mål och drömmar... 
 
 
På bilden ser ni Helena och en av hennes hästar!
 

Några ridpass

Jag har ju ridit Frolle i en vecka nu när Saga varit utomlands. Det har varit sååå roligt! Jag vet varför jag fastnade för honom från första början - han är ju så fantatiskt snäll och underbar. Han har känts fin men jag har sett till att gått igenom hela honom, från topp till tå, och endast fokuserat på lösgörande arbete. Saga rider honom jättebra, men som alltid med nya hästar är det svårt att veta hur man ska rida för att få till det riktigt bra. Jag har ändå haft honom i fyra år så jag vet exakt vilka knappar jag ska trycka på när det känns si eller så. 
 
Jag kommer verkligen sakna Frolle, men jag vet att Saga och hennes familj kommer ta hand om honom som den prins han är! Dessutom känns det jättebra att jag kan komma dit och rida och hjälpa till ibland. Det är bara 10 minuter från vår gård så det känns toppen. Självklart svider det i hjärtat, men som sagt vet jag att han kommer bli kärleksfullt omhändertagen! 
 
Sedan har även Leon ridits. Men som jag skrev tidigare i veckan har han fått tagit det lite lugnt. I onsdags red jag honom ett kort pass på ridbanan. Han kändes jättefin! Dagen därpå skrittade vi ut i skogen och på fredagen vilade han. Igår gick jag en promenad med honom och idag red vi ett till kort pass på banan. Han var lite ofokuserad idag så jag la störst vikt vid att arbeta med övergångarna. Jag tycker att det allra viktigaste är att han lyssnar på mig hela tiden och att det räcker för mig att använda vikthjälperna för att till exempel sakta av till skritt från trav. I början fick jag krama ganska hårt i tyglarna och verkligen räta upp mig innan han svarade men allt eftersom kunde jag minska hjälperna och efter en stund räckte det med att jag bara spände magen. Upp i trav var det lite lättare och även övergångarna mellan trav och galopp. Dock kan jag tycka att han blev något lång några steg i traven efter galoppen, men det är snarare en fråga om styrka än lydnad. 
 
Imorgon har Leon vilodag igen. Sedan ska jag knåpa ihop hans veckoschema som kommer komma upp här som vanligt! Det är bara när han har lugnare veckor som jag inte dirket har något schema att gå efter - då är det mer beroende på hur jag jobbar, hur han har varit i hagen, vad det är för väder och så vidare.
 
I fredags red jag faktiskt Buttler också! Erica var med sin familj ute i deras stuga så då hjälpte jag henne att motionera honom. Han red på banan och det gick super! Han var väldigt eldig i början men allt eftersom spände han av och lyssnade på mig. Jag kände att jag löste det och red bra! 
 
 

Här ekar det tomt..

Hejsan! Ledsen IGEN att det ekat tomt här ett par dagar. Tiden har inte räckt till helt enkelt! 
 
Jag har en otroligt rolig nyhet att berätta om, men det tänkte jag kläcka imorgon först. Men jag har några ridpass att skriva om, fler bilder från kvalitén att visa och en massa mer. Ni får hålla koll helt enkelt medan mitt tangentbord glöder! Jag är ledig idag, klar i stallet och Fredrik är med en kompis. Så jag har hela kvällen för mig själv så då tänkte jag passa på att blogga. :) 
 
Hej så länge, så hörs vi om en stund! 
 
 

Resultat kvalitetsbedömning

Här kommer ÄNTLIGEN resultatet från bedömningen i lördags! Kvalitetsbedömningen är för fyraåriga hästar registrerade i ASVH och är i stort sett till för att checka av hur hästen ligger till i utvecklingen. Man kan även kvala till Breeders Trophy i Flyinge genom bedömingen om man får tillräckligt bra poäng. 
 
Det var jag, mamma och Erica som åkte med Leon till Avesta Ridklubb där bedömningen ägde rum. Det tog lite drygt 3 timmar enkel resa och Leon stod den mesta delen och sparkade med frambenen.. Det visste jag ju att han skulle göra, men tyvärr erbjöds ingen uppstallning på anläggningen - annars hade jag defintivt valt det för Leons bästa. Men men, man får göra det bästa utav det! I övrigt gick resan bra och när vi kom fram hade vi gott om tid på oss så att Leon kunde stå i transporten och äta lite hö en stund. 
 
Det första man gör är att visa vaccinationsintyg och startanmäla i sekretariatet som på en vanlig tävling. Därefter ska man gå och göra en ID-kontroll och mätning. Kontrollanten kollar teckenbeskrivningen i passet så det stämmer överens med hästen, avläser chipet och mäter hästen. Leon mättes till 160cm och har alltså växt 3 centimeter sedan treårstestet. Kul! Han tyckte det var lite läbbigt med mätpinnen och avläsaren men skötte sig ändå bra. 
 
Därefter gör man i ordning för gångartsprovet som följs av exteriörbedömning. Man får chans att rida fram innan vilket jag valde att göra - men dock bara ca 15 minuter. Det är mycket som hästen ska orka med och då måste man ha i åtanke att dom dessutom är unga, så att trötta ut dom på en framridning är det sista man vill göra. Jag vet att Leon kan behöva galoppera för att slappna av lite och få tid på sig att spana in omgivningen så det är därför jag valde att rida fram helt enkelt. Han var väääldigt spänd och trippig vilket han även var på banan. Då rider man oftast med en till men denna gång var vi faktiskt tre. Dom andra två hästarna var otroligt lugna jämfört med Leon som kastade sig åt sidorna, hoppade fram och var jätterädd för bland annat två parkbänkar som stod bredvid banan.. Eftersom att Leon var så spänd kände jag att jag trots bedömningen fick fokusera på att få honom så lugn och avslappnad som möjligt istället för att tänka på själva bedömningen. För att ge ett exempel så visade jag inte direkt någon skillnad i steglängd då jag kände att det bara hade förvärrats av det. Det gjorde såklart att poängen påverkades, men det får man leva med. 
 
Direkt efter gångartprovet satt man av, sadlade av och ställde upp för exteriörbedömning. Där var han väldigt mamsig och skulle hela tiden gå fram till mig. Men han höll sig lugn och avslappnad i alla fall! När alla hade blivit bedömda ställde vi upp oss framför publiken med domarna gav ut poäng och kommentarer för både exteriör och gångarter. 
 
Mellan exteriörbedömningen och löshoppningen följde en pass på ca 30 minuter. Sedan löshoppade man i ett av ridhusen (i det andra var det uppsutten hoppning). Leon tog löshoppningen väldigt bra och hoppade jättefint i början! Men när hindret kom upp till 120cm blev han för tveksam och stannade. Domaren överöste beröm över honom och över vårt proffsiga sätt att visa honom, så jag blev lite snopen över poängen vi sedan blev tilldelade. 
 
Överlag skötte sig Leon jättebra tycker jag! Hans uppfödare Sophia var på plats och tittade också vilket var jätteroligt. Hon verkade superstolt över lille Lellis! Han är verkligen en fantastiskt fin häst och det gör absolut ingenting om det är perfekt nu - för vad spelar dessa resultat för roll i framtiden när han är äldre och mer rutinerad? Just nu behöver han bara bli rikare på erfarenheter och se världen, resten spelar inte så stor roll. :) 
 
Poäng gångartsprov:
* Skritt: 7,0 - "Energisk, vägvinnade men spänd överlinje"
* Trav: 6,5 - "Spänd överlinje, önskar mer register"
* Galopp: 7,5 - "Rytmisk och ganska lätt"
* Ridbarhet/Allmänt intryck: 7,0 - "God bjudning, stundtals spänd"
 
Poäng exteriör:
* Typ: 7,5 - "Harmonisk av det minsta slaget"
* Huvud, hals, bål - 7 "Brant bog, djup bål, långt kors"
* Extremiteter: 7 - "Något tåtrång gracit, intåad"
 
Poäng löshoppning:
* Teknik och förmåga: 6 - "Började mycket bra, god teknik"
* Temperament och allmänt intryck: 5,5 - "Tappade självförtroendet"
 
 
 

Hej!

Hallåååå! Jag har inte hunnit med att uppdatera er då jag varit i Stockholm ett par dagar nu igen, på hästärenden. Jag bodde hemma hos min fina vän Johanna. Hon jobbar i ett hoppstall utanför Knivsta och jag hjälpte bland annat till lite där när jag inte var på andra äventyr. Så himla roligt att träffa henne igen! Vi gick i gymnasiet tillsammans och är den jag kom allra närmast. ♥
 
Ikväll när jag kom hem gick jag direkt ut till mitt egna stall och tog in Frolle! Saga och hennes familj är utomlands denna vecka så då tar jag hand om honom. Igår red Erica honom eftersom jag var i Stockholm, men resten av veckan är han min. Han kändes jättefin och det var så härligt att trimma på "våra" saker igen! Världens bästa Frolle, utan tvekan. 
 
Leon har haft några välflrtjänta vilodagar efter kvalitén, men imorgon är det dags att sitta upp i sadeln igen. Jag tänkte bara rida ett kort pass och checka av, sedan ska han få komma ut lite mer i skogen en period och bara träna kondition och styrka. Jag tycker det är så himla viktigt med en så pass ung häst att inte "fastna" mellan fyra väggar utan verkligen ta hjälp av naturen i träningen. Fast det tycker jag i och för sig är viktigt för ALLA hästar, oavsett ålder och utbildningsnivå. Variation är det allra bästa! 
 
Hoppas ni tycker om bilderna förresten! Jag har faktiskt en till del utöver dom tre jag redan visat. Det visade sig att det var lite fler bilder än jag först trodde, hehe. Men dom är så fruktansvärt fina så det gör väll inget! :) 
 
 

Påväg

Vi kom iväg lite sent men nu är vi påväg i alla fall. Leon stod snällt medan jag knoppade i morse och gick hyfsat snabbt in i transporten! Just nu står han och sparkar men förhoppningsvis ger han sig snart. Min hals känns ganska bra så det är bara att tuta och köra känns det som! Håll tummarna för Leon idag. :) 

Så länge får ni se några bilder från när jag red Buttler åt Erica. Han är en före detta travhäst och är alltså ett varmblod. Det kan man väll ändå inte tro va? Halsfluss

I morse vaknade jag upp med världens halsont så jag sov vidare istället för att gå ut och jobba. Det höll i sig och i eftermiddags skjutsade Fredrik mig till hälsocentralen där det visade sig att jag fått halsfluss.. Så just nu är penicillin, ipren och bafucin mina bästa vänner typ. Jag hoppas att jag är frisk imorgon till kvalitetsbedömningen men det lär väll inte hända, haha. Jag orkar verkligen inte vara sjuk.. :( 
 
Jag har varit inne och samlat på mig energi nu för att orka gå ut till stallet. Jag ska putsa allt och pyssla om Leon. Vi har starttid 12:40 för gångartsprov/exteriörbedömning och starttid 13:30 för löshoppning. Jag räknar med att lasta ungefär klockan 08:00 imorgon bitti, så det blir en lång dag! Jag hoppas bara Leon sparar på energin i transporten och inte sparkar som en galning.. Han är ju expert på att inte stå stilla på resorna. Förhoppningvis känner han på sig att det är allvar och håller sig lugn! 
 
Nu ska jag kila ut till stallet. Hej så länge! 
 
 

Torsdag

Hallå! Jag har precis landat framför datorn. Tyvärr har jag börjat känna mig sjuk, IGEN... Jag är sjuk hela tiden nu för tiden. Jag har nackont, haft huvudvärk i flera dagar och nu har jag även fått ont i ett öra och halsen. Mitt immunförsvar är ett skämt! 
 
Men men, jag jobbar på som vanligt! Kanske är därför jag inte blir riktigt frisk någon gång? Haha, vila finns inte i min värld. ;) Jag jobbade i ladugården i morse och sedan har jag suttit i traktorn resten av dagen fram till fem. När jag hade slutat fixade jag stallet och sedan kom mamma hem med sushi till mig och Fredrik som vi åt i solen på altanen. Finns inget godare än sushi! Sedan gick jag ut till stallet igen och tog in Leon. Idag stod ett pass på ridbanan på schemat. Jag tycker att han har börjat släppa kontakten nu när jag bytte träns så jag är i valet och kvalet om jag ska rida på remonttränset eller detta på lördag... Jag får fundera till imorgon så får vi se vad jag väljer. Jag vet ju att det bara är en vanegrej för han gör precis så som han alltid gör när han tycker något är konstigt och annorlunda. Trots att han släppte stödet då och då kändes han fin, speciellt i slutet. I galoppen var han fantastisk och jag kom åt honom väldigt bra! Eftersom att han släppte stödet var jag extra noga med att ha en mjuk hand långt framme så att den inte bidrog till att droppa in med näsan, och det funkade super. Jag kände hur känslig han faktiskt är för mitt säte och mina vikthjälper - speciellt i halvhalterna. 
 
I morgon har han en vilodag igen för att spara på krafterna inför lördagen. Dock ska han pysslas om, duschas och promeneras en liten stund. Och jag ska såklart putsa allt så det är i toppskick! Tävlingskänslan börjar krypa sig på nu och det ska bli så himla himla roligt. Kvalitetsbedömning är något helt nytt för mig men samtidigt känner jag at det spelar inte så stor roll hur det går - jag vet ändå vad jag har för häst, vad han kan, vad jag kan och vad VI kan tillsammans. Vad som helst kan hända, Leon är en ung häst med hela livet framför sig så det behöver inte vara perfekt precis nu. Jag ser hellre en långsiktig träning till perfektion i framtiden när vi äntrar dom stora banorna! Åå, blir helt pirrig bara jag tänker på det.. 
 
 

Nytt träns

Här kommer bilder på det nya tränset! Tyvärr är det bara mobilbilder men det får duga så länge. Tränset är från Hööks och heter "Aurora". Jag har kikat på det rätt länge med tvekat på grund av tidigare erfanheter av "Gold medal" men jag måste säga att jag faktiskt är positivt överraskad. Lädret känns ganska mjukt och jag tror det kommer forma sig efter Leons huvud ganska snabbt! 
 
Visst passar han bra i svart läder och i aachennosgrimma? :) 
 
 
 
 

Gokväll

Hejsan! Jag sitter helt ensam i köket och fikar just nu - Fredrik jobbar till stängning och mamma har åkt bort för att träffa en vän. Men jag har inte varit ensam länge, jag kom nyss in från stallet och har spenderat kvällen där. 
 
Jag jobbade som vanligt idag men igår var jag ledig, likaså Fredrik. Eftersom att vi var lediga samtidigt för en gångs skull passade vi på att åka till Sundsvall och shoppa på Birsta. Jag fick med mig några koftor till vardags och stallet, långärmade vardagströjor, ett supergulligt nattlinne, ett träns och ett par tyglar. Bilder på tränset kommer senare! Vi åt sushilunch och avslutade med grillmiddag hos min syster Madde som bor uppe i Sundsvall. En jättemysig dag verkligen! 
 
Idag har det varit full rulle som vanligt. Direkt när jag slutat åt jag middag med mamma och sedan åkte jag till Bollnäs för att hämta min sadel. När jag åkte till Stockholm förra veckan svängde jag förbi Mustang Hästsport utanför Arlanda som jag haft lite kontakt med och hämtade en sadel - Crown Suzannah som jag letat så desperat efter. I fredags tog jag med den och Leon till Siw utanför Bollnäs för att kolla hur den låg och det visade sig att det var väldigt mycket stoppning i den vilket gjorde att den hamnade lite i bakvikt, men bommen var rätt och i övrigt satt den bra. Så under helgen har den varit kvar där och Siw har tagit bort lite stoppning helt enkelt. Jag köpte nya stigläder från Lippo och beställde en Erix Le Tixerant dressyrgjord men som tyvärr inte kommit ännu... 
 
Hur som helst! När jag kom hem från Bollnäs igen började jag med att smörja in det nya tränset, spänna dit bettet och allt sånt man måste göra när man köper nytt. Sedan tog jag in Leon för en uteritt. Sadeln satt bra och var i mycket bättre läge nu. Tränset tyckte Leon var lite konstigt. Han har bara ridits på remont innan och detta är ett achen så jag förväntade mig att han skulle reagera lite, men jag tänkte ändå köpa en remont att kunna variera mellan. Leon var väääldigt pigg idag och protesterade när vi skulle rida från gården. Han ställde sig rakt upp flera gånger men gav efter efter en liten stund. Det gäller att jag är konsekvent och markerar när det går för långt, vilket han börjar bli ganska duktig på att förstå nu faktiskt. Ridturen blev ganska lång men vi skrittade mest eftersom att jag ville att han skulle "lära känna" tränset och slappna av. När jag travade av fick jag en väldigt fin känsla! 
 
Sedan tog jag in alla hästarna, fodrade och satte på BoT. Innan jag gick in pysslade jag om sadeln och tränset en gång till, bara för att det ska mjukna och forma sig snabbare. Det är så himla mysigt att vara ute i stallet på kvällen, helt ensam med katterna och bara pyssla med småsaker. Och när man sedan kommer in och känner sig extra nöjd med sig själv. Håller ni inte med? :) 
 
 
Han är så vacker. ♥

Planering innan kvalitetsbedömning

På lördag (om en vecka) är det äntligen dags för årets stora mål - kvalitetsbedömning med Leon! Det är nu vi får ett kvitto på hur vi ligger i fas med fyraåringens utbildning i dagsläget och även en bedömning på hur vi ska träna vidare. Just nu känns det väldigt bra inför bedömningen. Igår var bästa passet någonsin på honom för jag kände verkligen vilken utveckling han gjort och hur positiv han var till arbete. Han gjorde dom korrektaste skänkelvikningarna hittills och det med glädje. Det var en fröjd att rida honom och jag kände mig så glad när jag satt av honom. Jag har klurat lite på hur jag ska lägga upp veckan innan bedömningen men jag tror att följande schema blir ganska bra. :)
 
Lördag: Ridning på ridbanan - fokus på avspändhet, varierad form och övergångar
 
Söndag: Löshoppning
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Uteritt - fokus på galoppen 
 
Onsdag: Vila, eventuellt promenad
 
Torsdag: Ridning på ridbanan + öva på att visa för hand - fokus på anvisningarna för bedömningen och få honom mjuk och avslappnad
 
Fredag: Kort promenad
 
Lördag: Kvalitetsbedömning (Ridprov, exteriör och löshoppning)
 
 

Ledig dag

Godmorgon! Jag är ledig idag vilket känns jätteskönt, och jag är helt utan måsten (förutom i stallet såklart). Det är inte ofta! Men såklart kan jag inte göra ingenting utan jag kommer säkert hitta på massor av saker att göra ändå i slutändan, haha. 
 
Idag ska Leon i alla fall löshoppas. Senast vi gjorde det var innan sommarvilan och eftersom löshoppningen är ett delmoment i kvalitetsbedömningen vill jag göra det en till gång innan det är dags. Hoppningen är ju inte det vi satsar på men det är en bra variation och ger mycket styrka och just löshoppningen övar dessutom upp hästens självförtroende! Han ska inte hoppas på höga höjder utan bara få några språng i kroppen, känna av avstånden och ha kul är tanken. 
 
Sedan ska stallet fixas i vanlig ordning och dessutom ska jag nog hjälpa Erica och Buttler idag. Saga har tagit över Frolle nu och det sen i måndags, men han står fortfarande kvar här till september. Det känns faktiskt bara bra och dom verkar trivas så tillsammans! 
 
Men nu innan jag ska gå ut till stallet ska jag vara hundvakt åt världens finaste Indra. Hon har varit här sen igår eftermiddag och jag blir sååå sugen på att skaffa mig en egen liten hund, men det får tyvärr vänta tills allt har ordnat upp sig med jobb, flytt och så vidare. Nu ska jag njuta av solen ute på altanen medan Indra spanar på höns och katterna! 
 
 

Vardagspass

Bloggen har legat nere ett tag nu som ni sett. Jag har haft det ganska stressigt och jobbigt och då lagt allt som har med dator och sociala medier att göra åt sidan helt enkelt. Men nu börjar jag känna mig motiverad igen! Jag börjar med att bjuda på några bilder som Erica klickade på mig och Leon i tisdags. Vår outfit är verkligen on point, eller hur? Haha... Jag var lite stressad för att hinna i tid till Stockholm på eftermiddagen och visste inte att Erica hade tänkt komma ner och ta bilder, men nu får ni även se hur en typisk "vardagsoutfit" kan se ut när jag inte orkar anstränga mig. Leon är fin som vanligt! 
 
 

Frolle ska flytta

Nu kommer det inlägget jag har bävat mig för att skriva och som är fruktansvärt jobbigt. Frolle ska flytta. Utan mig, alltså. Ni vet Saga som jag nämnt lite då och då? Hon har ridit Frolle ungefär 1 gång i veckan och tog hand om honom när jag var på Gotland. Det är inte av någon slump utan det är för att det är till henne han ska flytta. 
 
Han säljs INTE. Det vet ni att jag alltid sagt att jag inte kommer att göra, och det står jag kvar vid alla dagar i veckan! Frolle lånas ut på foder till Saga som jag valt ut, kan man säga. Från början var jag helt inne på att ha kvar honom själv och rida honom tills han dör, typ. Men allt eftersom började jag förstå att jag inte kan det om jag ska jobba som hästskötare och flytta - vilket är planen. Jag kan inte betala stallhyra för 2 hästar, det är dyrt och om jag ska komma någonstans kan jag inte stanna kvar vid Frolle. Det vänder sig i magen på mig när jag skriver det för det låter så himla själviskt, men det är den hårda sanningen. Frolle betyder ALLT för mig och jag prioriterar honom högst. Så vad är egentligen bäst för honom? Att hänga med mig och kanske få ännu mindre uppmärksamhet på grund av mitt jobb som hästskötare, fler tävlingar med Leon och färre tävlingar med Frolle eller är det att hitta en liten orutinerad ryttare som rider mjukt och vill lära sig och då låna ut honom? Det är såklart det andra alternativet. Frolle börjar bli gammal och han går som allra bäst på kort bana på lägre nivå än nationellt, och han är en riktig gentleman. Jag lovar er att det inte finns någon bättre läromästare än honom. Om du gör rätt så gör han det du ber om, samtidigt som han inte gör någonting "extra" i onödan. Du får lära dig att RIDA och inte åka runt på en räkmacka. 
 
Saga letade en ny ponny och jag letade en ny ryttare. Jag hade inte sett henne rida så mycket men jag kände dom som kände henne. En dag kom hon och bara borstade honom och redan då såg jag att det kunde bli något bra! Därefter fick hon börja rida honom en gång i veckan med min hjälp från backen, sedan fick hon ta med honom på träning för Åsa Enqvist och som ni vet tog hon hand om honom själv när jag på Gotland. Allt har gått jättebra och dom har utvecklats jättemycket under denna lilla tid. Frolle börjar acceptera och respektera henne nu och Saga börjar hitta allt fler knappar.
 
Saga och hennes familj är världens gulligaste och kommer göra sitt allra bästa för Frolle, det vet jag! Och dom låter mig lägga mig i hur mycket jag vill, haha. Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna och vill att allt med Frolle ska vara perfekt, och det förstår dom. Det känns sååå skönt att ha hittat en familj som prioriterar honom lika högt som mig! Jag tror att Saga kommer ha en fantastisk tid tillsammans med honom och jag tror han kommer lära henne otroligt mycket - precis som jag gjort på honom. Det är i princip han som lärt mig rida, kan man säga. Och det är även han som fått mitt intresse för dressyr att växa så pass mycket som det gjort. 
 
Den 10:e augusti tar Saga över Frolle, alltså på måndag. Dock kommer han fortfarande stå kvar här till september vilket känns väldigt skönt för min egen del. Då träffar jag honom fortfarande varje dag och kan hjälpa Saga om det behövs. Vi tar ett steg i taget helt enkelt, vilket känns bra för både mig, Saga och hennes familj!
 
Det känns väldigt tungt, men samtidigt känns det väldigt bra och rätt. Min älskade Frolle ♥
 
 

Lördag

Hej på er! Jag har nyss kommit hem från ridskolan. Jag skulle ha jobbat där 14-19 men jag kunde bara jobba i 45 minuter.. Jag skrev protokoll men eftersom jag är sjuk och "kittlig" i halsen hostade jag som en tok och när sanden blåste ner i halsen var det droppen. Jag hostade så mycket att tårarna sprutade och Jessika som satt och knappade på datorn fick ta över protokollet tills min hostattack var över. Som skrivare måste man vara med heeeela tiden och 100% fokuserad på att skriva ner domaren poäng och kommentarer, och det går ju inte när man gång på gång måste kasta sig om och hosta tills man kvävs. Så dom fick hitta en ersättare så fick jag sluta. Jag som hade sett fram emot att skriva protokoll och snacka med domaren! Istället fick jag sätta mig på läktaren i några timmar, men det var inte helt fel det heller. 
 
Jag ställde klockan i morse för att rida innan det var dags att åka till ridskolan. Jag och Frolle begav oss ut i skogen och gjorde galoppintervaller! Han kändes såååå fin och han verkade tycka det var tokroligt att busa av sig i skogen idag. Igår red vi lösgörande på ridbanan och även då var han superfin! Om jag inte hade haft bråttom till en födelsedagsmiddag så hade jag ridit lääääänge och försökt få honom ännu mjukare än vad han redan var. Efter att jag ridit honom åkte jag in för att kolla på Nicole och Deira som skulle starta MSV:C1. Det gjorde jag alldeles rätt i för dom var så fina, fick personbästa och VANN klassen! Så en blågul hem till mitt stall idag alltså.. ;) 
 
Leon vilade idag. Igår provade vi "Suzannahn" som tyvärr var för smal. Nu letar jag desperat efter en sån fast i medium wide. Om någon av er har en som ligger och skräpar där hemma får ni gärna hojta till!! Jag är i ganska akut behov av en sadel till Leon nu.. 
 
Nu ska jag gå ut och fixa stallet, sedan ska jag duscha och ikväll ska vi äta ostbricka. Har inte ätit det på hela sommaren så det verkligen på tiden! Ostbrickan är alla maträtters maträtt. Finns inget godare. ♥
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|