Mr Snowflake

Jag fick en önskan från en läsare att skriva ett inlägg om min och min vitprickiga ponnys resa (som jag idag haft exakt 2 år och 7 månader), så det är vad jag ska göra nu. Läs och njut! 
 
Allt började när min före detta ponny blev utdömd och skulle tas bort. Vi började med en gång leta en ny ponny åt mig och hitta fyra stycken intressanta - alla hopphästar. Vi åkte till Hedesunda och Mr Snowflake först av alla och där slutade letandet. En sötare häst hade jag aldrig sett och han hade det där lilla extra som fick mig att haja till - glimten i ögat. Jag kunde inte sluta tänka på honom under de andra provridningarna och även om jag provade en häst med mycket mer gångarter var den där vitprickiga ponnyn redan min i mina tankar.. 
 
Så, den 17 april 2011 kom han hem till mig. En smal, lite fölig och underbart snäll snöflinga! Många frågade/frågar mig "varför en hopponny när du ska tävla dressyr?" och trodde verkligen inte på varken mig eller honom. Jag blev rätt förbannad och tänkte att jag ska allt visa dom! 
 
1 maj 2011 debuterade vi på en dressyrtävling. Vi kom tvåa i LC:1 på 70.37% och tvåa i LB:1 på 70.0% samt vann första omgången av Hälsinge Dressyr Cup. Vi tävlade lokalt i ungefär två månader, sedan gick vi upp i LA:P1 och fixade ett nationellt kval i debuten. Vi vann hela Hälsinge Dressyr Cup som avgjordes efter 4 omgångar, där vi vunnit samtliga. Vi tog silver i DM och vi blev erbjudna en plats i elitlaget, vilken vi såklart tog. Vi slutade på en tredje plats i vår zon. Där knäppte vi några skeptiker på näsorna.. 
 
Mina tankar kring mål när jag köpte honom var att tävla lite lokalt det första året och kanske nosa på någon regional. 2012 skulle vi nog tävla regionalt och drömmen var att tävla nationellt - bland de duktiga ponnyryttarna!
 
 
År 2012 började vi tävlingssäsongen i februari. 20 minusgrader på Högbo RK och en incident på hemresan som fått mig att aldrig mer sätta på Frolle höga transportskydd och absolut inte åka och tävla förrän i mars.
 
Nu ville jag bara få ett andra nationellt kval, så jag kunde gå upp och nosa lite i dom klasserna. 17 mars fick jag det under en tävling i Sundsvall. Min glädje var så stor! 
 
Den nationella debuten gjorde vi sista juni under ett meeting på Gripens Ryttarförening. Vi fick 59.26% och jag var så fruktansvärt nöjd. Jag svävade på moln - nu tävlade jag mot landets bästa ponnyryttare jag också! Vi fortsatte tävla lite nationellt året ut men fick aldrig några högre resultat. Däremot gick vi upp mot 65-66 i LA:P1. Vi var med i elitlaget ännu en gång och kom trea även detta år. 
 
 
2013 - tydliga mål och tydlig plan och nya fräscha krafter. Vi fick sakta men säkert högre procent i FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap och fick nya personbästan i LA:P1 titt som tätt. 
 
Årets bästa helg var på Gripen Ryttarförening, ett tredagarsmeeting med tre olika cuper. Jag deltog i den nationella och fick över 60% alla tre gånger. Nådde 64,51% i FEI Mästerskap andra dagen, vilket var ett av årets mål. Dagen därpå fick 69,47% (ännu ett mål avklarat) i en LA:P1 där vi vann av 25 st ekipage. Sedan åkte vi till Vännäs, Frolle var trött och lite dålig i magen efter en lång resa. Ändå nådde vi 64,48% i FEI Lagtävlan (ett mål) och placerade oss som tvåa. 
 
Även detta år har vi varit med i Elitlaget, men efter en massa krångel med olika hästar och ryttare kom vi inte placerade. 
 
 
Under den tiden jag har haft honom har vi plockat 48 rosetter varav 19 vinster. 
Jag köpte en hopponny 2011, idag har jag en dressyrponny som tävlar på högsta nivå och är världens bästa vän. Frolle är den mest otroliga ponny jag någonsin träffat, vilket även många andra säger. Han är inte bara min tävlingskompanjon, han är min klippa i alla lägen och min högsta prioritet. 
 
 
Har ni några frågor om mig, Frolle och vår historia? Lämna en kommentar :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|