Dagens ridpass

Som sagt så var jag och Frolle i ridhuset idag! Jag red med fokus på lösgörande och aktiverande arbete. Övergångar, tempoväxlingar i rörelser som slutor och öppnor, skänkelvikning blandat med volter och sluta på volt i galopp. Det var väldigt länge sedan Frolle var så glad och positiv till arbete som han var idag. Han frustade under hela passet, bjöd framåt och var fantastiskt rolig att rida! Han sprudlade av energi och han kändes riktigt fräsch. Åå, som jag saknat denna Frolle! Eftersom han var så himla duktig red jag inte särskilt länge, vi lekte lite med rörelserna och sedan avslutade vi. Ägarna av ridhuset hade sagt till mamma att dom tyckte Frolle var jättefin och att han inte alls såg ut som en ponny. Undrar hur många gånger man hört det, haha! 
 
Sedan var det Leons tur. Äntligen! Såret är läkt och han verkar vara hur sugen som helst på att börja aktiveras igen. Han kunde knappt stå still när jag gjorde i ordning honom. När jag hoppade upp i sadeln hade han bråttom iväg och ville gärna visa allt han lärt sig under det senaste året med en gång, haha! Jag älskar hans attityd till ridningen, han verkar verkligen älska det. Dock fick jag bromsa honom lite och dra ner honom från sina rosa moln. Första passet = bara skritt, vilket var lite krångligt att få Leon att gå med på. Men han skötte sig galant och vi skrittade faktiskt över några bommar och även genom en kort labyrint! Han är väldigt försiktig över bommarna och rättar sig snabbt. Kul att se! Det ska bli så roligt att rida honom igen. Leon är mitt lilla lyckopiller. :) 
 
Här kommer det några bilder från passet i ridhuset på Frolleboll!
 
 


Kommentarer
Postat av: Erica-Dressyr med ridtravare

såå fina! :)

Svar: Tack Erica!! :D
Pernilla Hägglund

2014-12-08 @ 12:22:48
URL: http://ericaschedin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|