Dan före dopparedan

Hej på er! Hos mig har snön kommit precis i tid för att vi ska få en vit jul och julkänslorna börjar äntligen krypa sig på ordentligt. Inte nog med det så hade jag en så bra födelsedag, jag fick massor av fina presenter och gott fika! 
 
Igår red jag och Frolle i ridhuset. Han var superduktig och jobbade på bra! I början hittade jag lite spänningar som jag fick arbeta med innan vi kunde gå vidare och jobba med lite samling. Han blir bara starkare och starkare för varje pass som går nu känns det som och igår hittade jag en härlig galopp i vänster varv som var så samlad att vi var nära på att göra en piruett. Jag jobbade på volt och längst ut på den red jag på lite framåt och i en något lägre form. Sedan gick jag inåt med känslan av sluta samtidigt som jag samlade upp honom och till sist var vi på en superliten volt i en mycket samlad galopp. I höger varv är han lite svagare och tappar takten så där jobbar vi fortfarande med kortare samlingar och något större innervolt, men han är på god väg även där! Idag red fick han busa av sig i skogen, i någon decimeter djup snö. Det tyckte både han och jag var roligt! Det finns inget härligare än att rida ut i skogen när snön hänger på träden och det bara är vitt runt om en. Lyckorus deluxe! 
 
Leon och jag gick på en kort promenad idag. Vi gick fram och tillbaka mellan två byggnader här hemma som han tycker är läskiga att gå förbi när jag rider på honom och vi gick även ner till kalvarna för att han skulle få träffa dom. Först var dom jätteläskiga men sen nosade dom på varandra hur länge som helst! Igår red jag honom på åkern. Han var minst sagt laddad - men det gick bra. Han ville inte direkt skritta när jag skulle rida fram honom men efter att han fått galoppera en stund lugnade han sig. 
 
Nu ska jag strax ut till stallet igen för att mocka, packa hö och göra lite julmys till mina grabbar. Efter det ska hela familjen sätta sig framför Bingolotto och ha uppesittarkväll! Vi hörs så länge. :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|