Löshoppning

Jag lånar pappas dator nu, så äntligen kan jag skriva lite längre inlägg. Det är verkligen jobbigt att skriva längre och utförligare inlägg från iphonen. 
 
Igår åkte jag och mamma in till ridskolan med Leon som anordnade lite löshoppning. Lastningen gick helt okej när vi åkte hemifrån, han reste sig och backade men när mamma plockade fram linorna gav han upp ganska snabbt. Resan gick också bra. Han stod dock och sparkade med frambenet många gånger. Det brukar bli bättre när man gasar på lite men man kan ju inte köra hur fort som helst bara för att lille Leon ska bli nöjd.. ;) Annars stod han snällt. Han verkar trivas med "inspänningen" vi använder på honom i transporten! 
 
Löshoppningen är jag nöjd med, man kan ju inte förvänta sig mycket av honom när det är första gången. Han har ju traskat över ett par bommar här hemma och hoppat över diket i hagen, men igår hoppade han alltså över hinder för första gången. Inte riktigt med det korrekta systemet men jag tycker inte det spelar sån stor roll när det är hans första gång. Leon tyckte det var lite märkligt och fattade nog inte riktigt poängen med det hela. "Varför jagar dom på mig och varför ska jag hoppa över dom här fula pinnarna??" var nog hans tanke, haha! Oxerns bakkant låg på 80cm när vi avslutade. Alldeles lagom tycker jag! Det viktigaste är att han ska förstå grejen och så småningom tycka det är kanonkul. 
 
Lastningen innan hemresan gick allt ifrån bra. Han slet sig och prejade sig igenom linorna två gånger. En gång sprang ner till hagarna och den andra in i stallet. Grimskaftet gick också sönder. Efter att han slitit sig två gånger bytte vi metod till "stå-stilla-på-luckan-locka-med-morot-trycka-på-rumpan" metoden. Inget stress över huvudtaget utan bara vänta ut honom och vara tyst. Efter 40 minuter gav han upp och gick in i transporten, som att inget hade hänt liksom. Sen stod han som ett ljus i transporten hela vägen hem.
 
Idag får min vrånga, men så otroligt imponerande duktiga bebishäst sin vintervila. Han kommer vila i ungefär två månader och sen kör vi på igen. Hur tusan ska jag kunna låta honom vara nu när man är som mest sugen på att rida honom?! Dock ska det bli skönt att lägga lite mer tid på Frolle nu med planering och träning inför tävlingssäsongen. 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin Ottenbäck

Kan du inte berätta lite mer om hur du lastar honom?
Min ponny är också svår att lasta, så vill gärna ha lite tips på vad som funkar för dig. :/

Svar: Det skulle jag absolut kunna göra! :) Jag gör ett inlägg om det så småningom.
Pernilla Hägglund

2014-01-12 @ 20:02:30
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|