Måndag

Det var verkligen en pina att kliva upp i morse, titta ut genom fönstret och se snön som fallit under natten. För några dagar sen red jag i piké men idag fick jag ta fram vinterjackan igen och täckisarna. Tråkigt.. Men som tur är kommer den nog försvinna under morgondagen då det är lovat att solen ska kika fram och ge oss 7+ :) 
 
Idag var det hästdag i skolan. På förmiddagen jobbade vi på tappskompetensen och jag har alltså satt dit min första "tappsko" idag! Plockade först av den och spikade sen fast den igen. Det var riktigt roligt faktiskt, och lärorikt såklart. Alla tjejerna gjorde det jättebra, det krånglade inte för någon! 
 
På lunchen kompleterade jag upp matspjälkningsprovet som jag gjorde förra veckan och jag tror det gick bra. Sen hade vi dressyrlektion med Molly. Jag red en "elefanttango-häst", Damelio. Det kändes som att jag var på väg att skumpa av hela tiden haha. Han var dock väldigt mjuk och arbetsvillig redan från start så det var roligt. Vi red utan stigbyglar nästan hela passet vilket verkligen kändes som en nyttig sak för mig att göra på honom! 
 
Frolle fick komma ut och sträcka på benen i skogen. Vi brassade på ordentligt i galoppen faktiskt! Frolle tycker det är himla kul så jag blir glad av att se honom så lycklig. Jag tror att sånna här uteritter där man släpper på kraven gör gott för träningen eftersom det får upp humöret mycket på både häst och ryttare! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|