Friday

Fredag och så skönt med helg! Ingen särskilt inplanerat, kan göra nästan vad jag vill och behöver inte stressa. Detta kan jag behöva. Sista lektionen idag hade jag ett prov som jag innan kände "Hej F!" men efteråt kändes det ganska bra ändå, jag svarade på allt. Godkänt borde jag i alla fall få. Haha så olikt mig att nöja mig med ett E alltså.. Fast egentligen, i slutändan betyder inte betygen så jäkla mycket ändå - erfarenheter väger trots allt tyngre. Hur som helst var det jätteskönt att avsluta med ett prov och sedan kunna gå på helg och slappna av! 
 
Väl hemma har jag varit ute i ösregnet och tömkört Frolle. Han var på tårna redan i stallet och när jag tömkörde ut honom så trippade han hela vägen till ridbanan och var himla känslig för min placering. Efter några varv i skritt slappnade han dock av och sedan började jag jobba honom. Vi jobbade nästan ingenting på volt denna gång, bara när jag blev trött och behövde andas lite granna. Annars fokuserade vi på övergångar, halter och öppnor. Det gick sååå bra! Övergångarna mellan skritt och trav var perfekta - avslappnad och rund form, han kom under sig korrekt med bakbenen och direkt igång. Han gjorde även halterna bra, till och med från galopp. I öppnorna jobbade vi gymnastiskt - tänjde på gränserna och stretchade ut ordentligt. Nej, gud så bra han gick idag!
 
Jag funderar på att tömköra Frolle imorgon också men jag vet inte riktigt ännu. Jag fick nämligen lite ont i benhinnorna idag och ska träna på att visa Leon för hand i morgon så det kanske blir lite mycket. Man får ju verkligen konditionsträning när man tömkör och det bästa är nog att man helt glömmer bort att det är jobbigt eftersom man är så fokuserad på hur hästen rör sig och tar ens hjälper. Brukar ni tömköra? :) 
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin Ottenbäck

Jag tömkör aldrig. Har tyvärr ingen utrustning till det. Men jag brukar longera ibland ;)

Svar: Åh, vad synd! Det funkar ju det med :)
Pernilla Hägglund

2014-05-10 @ 11:52:48
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|