Bomarbetet igår

Igår introducerade jag cavalettibommar för Leon! Han har inte gått över sådana tidigare, utan bara över enstaka bommar och hinder när han blivit löshoppad. Men som vanligt förstår Leon snabbt vad det handlar om och gör det som om han aldrig gjort annat, min duktiga treåring. 
 
Jag började med att tömköra honom vanligt på volt i skritt och trav, checka av gas och broms - att han lyssnar på mina rösthjälper. Det funkade bra och han fick ett himla fint sug på bettet, nosen framme och en ändamålsenlig form. I början när vi styrde på bommarna kom han lite i obalans och saktade av till skritt. Då fick han helt enkelt skritta över ett par gånger för att sedan försöka igen i trav. Det blev några felsteg och misstag ett par gånger, men sedan travade han så fint över med bibehållen rytm och tempo. Jag tror han tyckte det var roligt, han såg tillfreds ut och blev inte nervös. Han var jätteduktig! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|