Fullt upp

Heeeeej! Ledsen för dålig uppdatering här, men så är det ibland. Jag har kommit hem senare än vanligt nästan varje dag och jag är inne i en riktig sömnperiod just nu. Det spelar ingen roll om jag går och lägger mig klockan åtta - jag är lika trött ändå. Verkligen frustrerande... Men jag antar att det är för att det blir mörkt tidigt nu och är kyligare ute, då brukar man ju bli lite tröttare. 
 
Leon och jag red lektion för Helena idag innan vi åkte till Lövsta för Tinne-träning på eftermiddagen. Han var SÅ duktig! Hans trav och galopp utvecklas enormt mycket, hela tiden. Nu har han börjat trampa ifrån ordentligt (kanske har det något att göra med Kjells nya experiment med större skor...?), vinkla in bakbenen och gå igenom hela kroppen istället för att bara tassa och vara tom i handen. Både Kjell och Helena häpnade för att han gjorde så fina längningar i traven, och jag hade en fantastisk känsla på ryggen! Men det gäller att jag vågar hålla kvar min hand med ett jämnt stöd, så han har något att kliva fram emot. Annars finns det liksom ingenting att trampa av från och till.
 
I galoppen provade vi att rida i "vågor" på långsidorna för att introducera den förvända galoppen. Det gjorde han väldigt balanserat och mjukt. Dock lite bättre i höger galopp än vänster. Kul med något nytt! Vi fortsätter också med skänkelvikningarna där jag känner att jag når honom väldigt bra. Just nu lutar det mot ännu en lektion imorgon för att vi hittade några nya växlar idag och fortsätta på samma spår. 
 
Vi hann med alla hästarna på förmiddagen. Jag red Leon och Hirten, och Helena Humlan och Bruce. Lindy åkte med till Lövsta där dom jobbade med byten, galoppslutor och lite tramp. På hemvägen fick jag åka med Lindy själv till stallet, och det gick jättebra. Hon är verkligen toppensnäll i all hantering, och jag lastade ur henne ensam hemma! Sedan fixade jag putsningen som var kvar i stallet, tog in hästarna och lite annat småfix innan jag åkte hem. 
 
En effektiv och bra dag, med en massa inspiration som vanligt! Imorgon är det fullt upp på förmiddagen och efter lunch ska jag hålla på med lite extrasaker såsom att mocka hagar och rengöra boxar. Att ha det rent och fint, ordning och reda har hög prioritet på Stall Reje! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|