Förvänd galopp-debut

Igår kände jag inte för att rida på ridbanan en dag till med Leon, samtidigt som jag inte ville rida ut då han vilade dagen innan och det blåste en del ute = en extra pigg Lellis. Så då bestämde jag mig för att göra en mix och rida på åkern nedanför huset i en av hästarnas sommarhagar. 
 
I början var han väldigt på hugget, det gick knappt att hålla honom i skritt. Men efter ett tag när jag aktiverat honom genom volter och halter så började han slappna av. I traven var han väldigt spänd och trippig så jag bestämde mig ganska snabbt för att det här passet skulle ägnas åt galopparbetet. Dom första sprången var galoppen mer uppåt än framåt men allt eftersom spände han av och blev otroligt rund och fin. Jag red några intervaller och sedan provade jag något helt nytt - galoppfattningar från skritt! Jag bara skrittade lugnt och fint, gav honom hjälpen samtidigt som jag sa "gaaaaalopp". Han kom direkt upp i galopp, men la öronen lite bakåt som han gör när han tycker det är lite jobbigt. Vi gjorde samma sak i det andra varvet också och sååå duktig han var! Jag förväntade mig inte alls en så bra reaktion. 
 
Sedan provade vi även förvänd galopp för första gången! Jag gjorde inget avancerat av det utan vi kom på "fyrkanten" i galopp och sedan vände jag bara över och fortsatte i det andra varvet. Jag fortsatte rida precis som att det inte var något konstigt och Leon bara galopperade på. INGA problem! Han balanserade upp sig så fint utan konstigheter. Jag överöste honom med beröm och jag vet inte ens om han fattade varför, haha. Det var liksom som att han tänkte "hallååå, jag kan faktiskt svårare saker, det där var ju inte svårt??", haha! Vi gjorde likadant i den andra galoppen och han hade lika lätt för sig där. 
 
Det var SÅ roligt, och inte ett dugg avancerat! Vi provade och LEKTE fram det svåra. Att göra det för första gången på åkern var ett smart val. Han får mycket "gratis" energi där och vi fick större plats. Man behöver inte göra allting inom fyra väggar - det tycker jag att fler ska tänka på! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|