Ny häst

I onsdags kom en ny häst till oss på Stall Reje. Det är faktiskt min och Fredriks hyresvärds häst som heter Carigo. Han kommer vara hos oss på "träningsläger" periodvis och fick idag mjukstarta lite med mig. Jag longerade honom och gick en promenad i området runt Bergtorp så han fick se sig omrking. Jag och Helena hjälptes sen åt att introducera honom lite lätt i skrittmaskinen vilket vi gör pö om pö i några dagar. Han var väldigt avslappnad och energisk i longeringen och en riktig kelgris på stallgången! 
 
Förutom Carigo longerade jag även Humlan och på eftermiddagen skrittade jag ut i skogen på Hirten. Leon hade vilodag idag, men imorgon ska vi rida lektion för Helena. Igår gjorde vi också det, vilket gick SÅ bra! Jag hittade ett bra dragläge tidigt i ridpasset och kunde under passets gång utveckla det, söka efter en bättre arbetsform och leka lite med övergångar och tempoväxlingar med fokus på att behålla dragläget genom minsta lilla förändring. Det gick otroligt bra, så jag ser verkligen fram emot morgondagen! Jag har några filmsnuttar från lektionen igår som jag ska sätta ihop och lägga upp här. Det kommer nog imorgon så kika in då! 
 
Här nedan får ni se en bild på Carigo. Visst är han fin? :) 
 
 


Kommentarer
Postat av: Julia Forsbacka

Gud vad fin! Svarta hästar är så vackra!

Svar: Visst är han! Jag håller fullständigt med!
Pernilla Hägglund

2016-02-19 @ 08:06:45
URL: http://forcebacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|