Söndag

Vilken otroligt härlig och produktiv dag! Det har varit rena rama vårvädret ute med strålande sol och nästan hela 10 plusgrader. Snacka om energipåfyllning! 
 
Helena har varit ute på Ekerö både igår och idag och haft kurs. Idag hade hon 15 (!!!) lektioner på rad på Sundby Gård. Imponerande! Hon hade Humlan med sig också som då har gått lektion med en av Helenas elever. Ni kan se bild på Stall Rejes facebooksida! 
 
Idag vilade Leon, men jag fick istället sitta upp på Hirten. Vi joggade på travbanan! Hon kändes kanonfin, och på dom korta sträckorna det gick att galoppera på fick hon sträcka ut lite. Oj så hon frustade! Himla härlig uteritt. Efter det longerade jag Lindy vilket jag kände mig väldigt taggad på sen sist jag gjorde det. Meeeeen det var så många ekipage i ridhuset att jag fick hålla till på hoppbanan som faktiskt var någorlunda framtinad. Men då har ju inte våra hästar gått där på hela vintern och som grädden på moset blåste det så longeringen blev väldigt kort. Hon fick jogga några varv för att sedan gå på en promenad istället. Det funkade det också, men lite tråkigt såklart när jag vet hur roligt det är att longera henne! Jag tror i alla fall att jag gjorde rätt bedömning. 
 
På eftermiddagen mockade jag alla paddockarna, krattade undan hö och pysslade i stallet. Innan hästarna fick gå in i sina boxar vid intaget fick alla spolade ben och svansar, för gud så smutsiga och grusiga dom var! Det var ju väldigt blött ute idag så det är väll inte så konstigt. Men i vanliga fall försöker vi att inte spola benen så ofta för att inte ta bort pälsens naturliga fetter. 
 
När jag kom hem till lägenheten plockade jag upp alla mina kläder och saker så nu är alla saker uppe. Nu är det bara en massa småsaker som ska fixas och kartonger som ska ut. Men nu börjar det likna ett hem i alla fall!
 
 
Jag och Humlan innan han och Helena åkte mot Sundby igår. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|