2012-12-19

Hej på er! Jag har dåligt samvete för att det inte blev någon uppdatering igår, men jag hade faktiskt ingen tid alls över. Nu sitter jag i alla fall på engelskan och kan blogga med gott samvete - har ingenting att göra och väntar på att jag ska få gå på "betygssamtal" med min engelskalärare. Såg nyss att jag fick A på min redovisning om Kelly Clarkson! :D 
 
Igår hade vi riddag som varje tisdag. På teorin gick vi runt i stallet och kollade på brandsäkerheten och Sofie hade genomgång om det också. På ridningen hoppade vi, eller ja, hoppade.. 60 cm ungefär ;) Men det var roligt. Har aldrig ridit en så spänd häst som Xitau, han har en takt som en B-ponny och huvudet är upp i luften... haha! Men jag fick honom att i alla fall vara relativt lugn och avslappnad, speciellt när jag fick jobba honom själv. 
Direkt när jag kom hem åkte vi iväg till ridskolan. Var in i cafeterian en snabbis och fikade med min grupp eftersom det var sista gången för den här terminen och sedan var det dags för träning! I skritten red vi sluta på volt och jobbade med att få hästarna att gymnastisera sig i bogarna och sträcka över frambenen ordentligt. På Frolle måste man verkligen jobba med inner skänkel för att han ska böja sig i bålen och mindre i nacken/halsen. Det är svårt för han tycker det ju själv är jobbigt att gå korrekt så han blir mycket segare och det känns som att man sitter fast i ett segt tuggummi eller nåt. Men med ännu mer träning kommer det gå galant, som med allt annat - träning ger färdighet! 
I traven red vi på volt och skänkelvikning. Gick helt okej! 
I galoppen red vi även då på volt som avslutades med skänkelvikning/sluta ut mot spåret. Det var skitsvårt att få honom att jobba igenom sig i flyttningarna i början. Han ville helst ta upp huvudet och springa iväg! Men efter några gångers nötande gick det kanon. 
Jag var tvungen att rida över på nästa lektion då mamma åkte och hämtade en grej men skulle inte hinna komma tillbaka till det att våran lektion slutade. Så jag fortsatte jobba honom i galopp. Red höger galopp på spåret, red i en sluta till kvartslinjen, red rakt fram och gjorde sedan ett enkelt byte. Red därefter rakt fram en bit i vänster galopp och flyttade sedan ut mot spåret i en sluta. Han blev himla mjuk av det här och jag fick honom att tänka lite extra. Fick hjälp av speglarna att se om han spårade i rakriktningen och inte skruvade sig som han brukar göra. Kanon övning för att jobba både rakriktning, samling, lydnad och lösgjordhet! 
 
Vi kom hem vid halv tio ungefär och då var det bara att fodra, byta täcke, ta av transportskydd, springa in och duscha, äta och hoppa i sängen! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|