Dagens ridpass

Ridpasset på Frolle gick bra idag! Hela tiden låg fokus på en låg, rund och jämn form (alltså att han inte höjer eller sänker sig i övergångarna mellan gångarterna och tempot), att han skulle vara välvd över ryggen och avslappnad. I början var han lite ofokuserad men allt eftersom blev det bättre. 
 
Jag jobbade mycket med övergångar mellan gångarterna för att aktivera samt lösgöra. Han blir alltid väldigt kvick och framme av det så det använder jag mig alltid av. Sedan jobbade jag också med att öka och minska volten i trav och galopp. Det gjorde vi mycket förut men av någon anledning har vi inte gjort det på sista tiden. Dock var det inga problem och han blev väldigt mjuk av det. I slutet när han kändes mer med mig red vi skänkelvikningar i trav och galopp. Det gjorde han kanonbra men jag skulle vilja ha honom lite rakare i skänkelvikningen för vänster skänkel. Han blir liksom lite förböjd och jag vet inte varför men idag fick jag inte riktigt till det med min ytterskänkel. Den var inte stark nog idag att hålla emot helt enkelt, haha. 
 
Han kändes mycket mer avslappnad idag än igår, men nu var vi ju också på ridbanan och inte ute i skogen. Dessutom blåste det inte lika mycket och jag kom mer till ridning. I morgon ska vi fortsätta på samma spår och eventuellt rida lite mer samlande och stärkande krumelurer. Det beror på hur mjuk och "med" han känns! 
 
Förresten! Jag såg att några undrade vilken ras Frolle var och vad jag har för ridstövlar. Svaret på det är Dansk Korsningsponny och De Niro Brushed Black! 
 
 

Lördag

Hej på er, lördag idag men jag vill hela tiden skriva söndag. Skön känsla! Idag hade jag lite sovmorgon. Det är bara Frolle som ska ridas idag då Leon har en vilodag och Fredrik skulle hålla på med sin bil så då passar jag på att sköta stallet medans.
 
Idag ska Frolle i alla fall ridas på ridbanan och jag ska försöka få honom avslappnad, aktiv och fokuserad. Igår var han ju så himla spänd så jag kan tänka mig att det sitter kvar lite idag. Egentligen hade jag tänkt att rida honom i ridhuset men det är så fint väder ute så då passar jag på att rida hemma. 
 
Utvärdering av ridpasset kommer senare! Håll utkik. :)
 
 
 
 

Fredag

Hejsan! Jag hinner tyvärr bara kika in här en snabbis, som vanligt nu för tiden haha. Ledsen för det men det har varit fullt upp hela sportlovsveckan och jag har fått pussla ihop allt för att hinna! Studentkryssningen, trippen till Dalarna för att hämta det nya släpet, både Frolle och Leon som rids, min pojkvän som är här under veckan och sen vill man ju gärna hinna andas också. Ibland brukar jag få skippa det, haha. 
 
I morse gick jag upp halv sju för att jag skulle få lite ledig tid att spendera med Fredrik på dagen. Jag har gjort så i princip varje dag den här veckan. När Fredrik sover går jag ut och fixar i stallet. Jag är inte särskilt morgontrött så det funkar super tycker jag! Hur som helst så red jag i alla fall ut på Leon. Vi skrittade mest men travade även lite. Han var verkligen på hugget och ville gärna trava hela tiden! Jag fick hejda honom dock då jag red på tok för länge igår i ridhuset. Jag brukar vilja hålla mig till en halvtimme men igår blev det upp mot 45 minuter. Det kändes inte alls som att jag red så länge, men som ni vet går ju tiden fortare när man har roligt. Men jag måste lägga band på mig själv, han ska inte gå så långa pass! Förresten så finns det ett klipp från gårdagens pass på min instagram @pernillahagglund. 
 
Sedan fixade jag mockningen och packade hö, gick in och åt lite frukost och sedan gick jag tillbaka ut till stallet och gjorde i ordning Frolle. Vi red ut barbacka idag. Han var sååå spänd och på tårna. Han blev rädd för minsta lilla och var verkligen som en fiolsträng. Jag försökte reda ut det så gott jag kunde och han kändes lite bättre på hemvägen, men jag tror blåsten ställde till det idag. Jag får tänka att alla dagar inte kan vara bra dagar, det måste även få komma några uppförsbackar i motvind! Utan motgång når man heller ingen framgång. 
 
Resten av dagen har jag spenderat med Fredrik och några av hans släktingar. Nu ska vi göra i ordning oss och åka och äta på restaurang med ett gäng! Det ska bli riktigt roligt. Vi hörs mer sen. :) 
 

Dalarna tur & retur

Jag och mamma har varit en sväng till Dalarna idag och är nu på väg hem, men med en Boj kopplad till bilen. Äntligen en ny transport till mina grabbar! Dom kommer bli såååå glad. :) 




Innan halv elva

Godmorgon! Klockan är halv elva och jag är helt klar i stallet för idag. Det är sällan det händer, haha! Jag steg upp vid sju i morse och traskade direkt ut till stallet och gjorde i ordning Frolle. 

Idag stod det trim på schemat! Han kändes väldigt mjuk och fin men lite väl bekväm av sig så jag fokuserade hela tiden på att aktivera honom. I slutet blev han riktigt härlig att rida och bakbenen var igång! Bra start på dagen. 

Sedan har jag även ätit en rejäl frukost och fixat stallet. Fredrik var så snäll och hjälpte mig lite med stallfixet så det gick ännu snabbare! Världens bästa pojkvän. ❤️ 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska det packas och fixas innan vi styr bilen mot Gävle. Därifrån går bussen till Stockholm och studentkryssningen. Kul! 






Veckoplanering Frolle/Leon

Måndag: Uteritt // Uteritt
 
Tisdag: Lösgörande på ridbanan // Vila
 
Onsdag: Vila // Vila (jag kommer hem sent från studentkryssning)
 
Torsdag: Jogg i skogen // Ridhuset
 
Fredag: Jogg i skogen // Uteritt
 
Lördag: Ridhuset // Vila
 
Söndag: Lösgörande på ridbanan // Programträning LC:1 för Jessica Schnell
 
 
 

Igångsättning

Åå vad roligt det är att rida Leon igen! Det verkar som att han håller med för igår när jag satte på honom skydden och sadeln såg han såååå glad ut. Spetsade öron och var hela tiden uppmärksam på vad jag gjorde.
 
Igår skrittade vi bara. Mest på lång tygel men också en stund när han fick jobba lite. Vi gjorde några framdelsvändningar som han var så duktig på! Dock har han lite svårare för vänster skänkel men det kommer nog med tiden. Han är naturligt kortare i sin vänstra sida och jag jobbar hela tiden med att försöka stretcha ut den.
 
Idag skrittade vi också mest men travade även lite. Han har tappat vänster framsko och har blivit lite ömfotad så jag är lite försiktig tills Peter har spikat på den igen, vilket han förhoppningsvis ska göra imorgon! I så fall ska vi rida ut i skogen imorgon. Dom här två dagarna har vi ridit på ridbanan som är bar nu efter det varma vädret. 
 
Det är så himla svårt att successivt trappa upp ridningen på Leon tycker jag, eftersom han inte rids särskilt långa och "krävande" pass. Självklart är hans pass krävande för honom eftersom han är så ung, men det är ju inte som ett av Frolles krävande pass där man jobbar med styrka och detaljer på ett annat sätt. Det är så mycket lättare att trappa upp och ned Frolles träning än Leons, och det är just för att hans träning är mer avancerad. Men samtidigt tror jag att det också gör att dom är olika känsliga för hur snabbt träningen trappas upp eftersom att dom är på helt olika utbildningsnivåer. Så jag hoppas och tror att Leons upptrappning blir bra! Vad tror ni? 
 
 

Godmorgon!

Jag sitter precis och äter lite frukost. Strax ska jag gå ut till stallet och göra i ordning Leon. Äntligen!! Vi ska skritta lite på ridbanan. Efter det får vi se om jag hinner rida Frolle också eller om jag bara fixar stallet innan jag ska äta riktig frukost. Annars gör jag det efter. 

I eftermiddag ska jag följa med Nicole och Deira på en tävling i Söderhamn! Hon vill ha lite hjälp på framridningen och då är det klart jag ställer upp. Det ska bli roligt att andas tävlingatmosfären igen! 

Jag har haft fullt upp med plugg inför och själva interna hästskötarexamen torsdag och fredag plus en klipptid och jobbintervju samt hästarna såklart så det år därför jag inte hunnit uppdatera. 

Nej nu ska jag äta upp min frukost! Vi hörs senare. :)

Puh!

Jag har precis landat framför datorn efter ett tufft skivstångspass på Friskis! Den här gången ska jag smörja in mig ordentligt med arnika (lånar Frolles, hehe) för träningsvärken jag fick förra veckan var inte nådig. Dessutom är det inte optimalt med träningsvärk då vi ska göra Interna Hästskötarexamen på skolan på fredag.. Upp till bevis, arnikan! Hur som helst så var det en annan ledare än förra gången idag så hon körde på lite annan ordning så jag fick inte riktigt ihop det med vikterna, men jobbigt var det ju ändå. :) 
 
Åå, i morse var det så fint när jag red Frolle! Haha, känns som att det alltid är fint på himlen när jag rider numera. Hoppas det inte blir tjatigt med alla "himmelbilder", men det är ju verkligen kvalitetstid på högsta nivå. Jag älskar att rida på morgonen, jag fylls med massor av positiv energi och har sedan hela dagen framför mig. Dock tar det alltid emot lite att kliva upp men så fort jag kommit ut till stallet är jag pigg som en nötkärna! Är det så för er med? 
 
I skolan hade vi bara entreprenörskap som vanligt men jag kom dit lite tidigare så jag gick och lunchade med tjejerna. Hela lektionen idag jobbade vi med visitkort till företaget och det blev riktigt bra! Vi kommer dela ut dom på våra säljtillfällen. På vägen till tåget sen ringde chefen från ett företag som jag sökt jobb på och nu har jag en arbetsintervju inbokad. Kul! Känner mig så vuxen, haha.. 
 
Förresten! Har ni några önskemål eller förslag på vad jag kan blogga om? Jag känner mig lite tom på inspiration speciellt nu när Frolle tar det lugnt och det inte finns särskilt mycket att skriva i hästväg. Kommentera i så fall så blir jag glad. :)
 
 
 
 

Tisdag

Hej på er! Jag har precis ätit middag och ska strax pallra mig ut till stallet för kvällen. Som ni kanske har sett så var ute i morse också och promenerade Leon! Vi gick i ungefär 40 minuter på en väg som han inte varit så mycket på. Det märktes för han var inte lika avslappnad som annars. Dessutom träffade vi på hans fobi - skällande hundar. Det gick väldigt bra! 
 
Jag hade en lektion idag där vi arbetade med djurskyddet. Sedan har jag pluggat lite körkortsteori för BE och kompletterat för högre betyg på några uppgifter. Skönt att få sånt gjort! 
 
Nu ska jag gå ut och göra i ordning Frolle. Vi ska åka in till ridskolan för en lektion för Lena! Frolle kommer bara ridas i en lång, låg och rund form i lättridning utan samling idag. Han ska röra sig genom kroppen och bara mjukas upp efter laserbehandlingen. Som vanligt ska det bli superkul att rida lektion! Hoppas Frolle också är taggad. :) 
 
 

Veckoplanering Frolle/Leon

Som sagt så har Frolle en lite lugnare vecka framför sig nu efter laserbehandlingen. Det tror jag han kommer må gott av eftersom han varit så himla fin att rida nu! Han jobbar på så himla bra och jag får verkligen lägga band på mig själv för att inte rida för länge. Världens bästa Frolle! 
 
Nu till helgen ska jag dessutom börja aktivera Leon igen! Det ska bli fantastiskt roligt och jag tror han är på hugget. Nu ska vi fortsätta med samma arbete som innan hans vila och förbereda oss inför hans tävlingsdebut. Sååååå roligt!! Här kommer veckoplaneringen: 
 
Måndag: Promenad // Promenad
 
Tisdag: Lektion för Lena (jag kommer mest bara jogga och inte ställa höga krav) // Promenad
 
Onsdag: Skritta i skogen // Vila
 
Torsdag: Vila // Vila
 
Fredag: Skritta i skogen // Promenad
 
Lördag: Jogga // Skritt på ridbanan
 
Söndag: Dressyrdomarkurs LA:P1 // Uteritt
 
 
 

Helgen för hästarna

Jag har inte riktigt haft tid att uppdatera er med än det jag gjort från telefonen under helgen. Fredrik har ju varit hos mig och eftersom vi inte träffas så ofta så vill jag passa på att vara med honom så mycket som möjligt! Det tror jag ni förstår. :) 
 
Hur som helst så vilade ju Frolle i fredags eftersom jag stannade kvar i Gävle efter skolan. Jag åt middag och tittade på Fifty shades of Grey tillsammans med min klass och därefter plockade jag upp Fredrik som kom med tåget och åkte hem. Vi kom hem strax efter 10 så jag hann verkligen inte med att rida. 
 
I lördags red jag och Frolle programträning igen för Lena. Vi red LA:P1. Det var väldigt skönt att jag och Frolle startade näst först för då kunde jag utnyttja hela ridbanan när jag red fram, annars hade jag bara kunnat rida i collectingring. Han kändes väldigt mjuk och fokuserad, men inte särskilt framme. Efter en stund tog jag ett spö och red massor av ökad galopp på långsidorna för att få igång honom och svara för skänkeln. Om han inte svarade petade jag direkt med spöet. Det kom han igång bra av och jag kunde behålla mycket av den energin genom programmet sedan också! Som ni vet har jag slutat använda spö just för att han ska vara svara bättre framåt för skänkeln, men just då behövde jag lite extra hjälp. Programmet kändes faktiskt bra! Det var bara små detaljer som drog ner på poängen. Vi fick många 8:or och 7,5:or så jag är jättenöjd! 
 
Leon har promenerats både lördag och söndag och igår fick han dessutom sällskap av Frolle! Han promenerades bara igår för att Eva skulle komma och lasernehandla honom på kvällen. Det gick bra, han var lite irriterad i hela kroppen och jag fick hålla hårt i honom för att han inte skulle bita Eva, haha. Frolle är ju inte så värst trevlig när man borstar honom osv. heller men just nu är han extrem så jag har vetat att han haft lite spänningar. Samtidigt tyckte Eva att han kändes väldigt fräsch. Dock var det lite skumt då han ömmade på hela vänstersidan och han brukar annars ömma på höger sida! Men det tror vi beror på att jag rider honom bättre nu och att han helt enkelt har jobbat mer med den vänstra sidan som också är hans svaga och på så sätt börjar bli mer liksidig. 
 
Nu väntar en lite lugnare vecka för Frolle och planeringen kommer ni kunna se här lite senare idag! Håll utkik. :)
 
 

ATM

Firar alla hjärtans dag med min fina pojkvän med middag på Route 84. Hur gott och mysigt som helst! Som jag älskar Fredrik ❤️




Bra träning

Här sitter jag och går igenom min powerpoint till en lektion som jag ska hålla imorgon. Vi har en kurs som heter Aktivitetsledarskap nu och vi ska hålla en hästrelaterad lektion på 20 minuter. Målgruppen är barn i 8-10 års ålder, trots att det är mina jämnåriga klasskompisar som jag ska hålla den för haha. Jag ska ha en genomgång om ryttarens hjälper och det känns faktiskt ganska bra! Jag har en powerpoint med egna bilder på mig och Frolle som Erica fotade när vi var i ridhuset sist, så det känns lite extra roligt. Efter powerpointen ska "barnen" få prova på att känna vikthjälperna och testa några av tygeltagen. Jag tror det blir bra, det enda problemet är att hålla tiden! 
 
Jag var på ett skivstångspass tidigare den här kvällen. För er som inte vet vad det är så är det som bodypump. Man jobbar med vikter och styrka, inte så mycket kondition. Mina ben skakade när jag gick därifrån och jag kan knappt gå uppför trappan i vårt hus nu, haha! Det var första gången jag gick på det passet så det var lite virrigt med hur mycket vikt jag skulla ha och när osv. Resultatet lär bli en rejäl träningsvärk så jag måste ju ha gjort rätt i alla fall! 
 
Nu är jag väldigt trött och imorgon är det en lång dag i skolan som väntar plus två hästar som vill bli ompysslade och aktiverade när jag kommer hem, så nu blir det sovdags för min del. Jag har inte somnat tidigare än elva halv tolv på hela veckan så jag hoppas jag kan somna lite tidigare idag. Godnatt! :) 
 
 
Här är en bild som jag hittade på google på ett skivstångspass! Sjukt rolig träning. :)

Hejsan!

Hej på er! Som ni vet var jag uppe tidigt i morse och red Frolle. Såg ni hur fin soluppgången var? Perfekt start på dagen måste jag säga! 
 
Det har varit många plusgrader nu dom senaste dagarna och snön är lyckligtvis på väg bort, men det är ju ändå februari så det hinner bli kallt och komma mer snö igen. Hur som helst så har det inte blivit bart än utan det är total isgata! Så för Frolles del har det bara blivit skritt i måndags och idag, förmodligen även imorgon. Huvudsaken är att han rör på sig och inte vilar helt! 
 
Igår red vi lektion för Lena. Jag hade varken spö eller sporrar (med flit) och jag fick verkligen kämpa. Han kändes jättefin men jag vill bara att han ska svara framåt direkt för små hjälper, jag ska inte behöva kicka till honom för att han ska reagera liksom. Men som sagt så var han duktig i övrigt. Mjuk och fokuserad! Dessutom åkte jag själv med honom så han var väldigt snäll vid lastningen och när jag gjorde i ordning honom också. 
 
Innan vi åkte igår pysslade jag om Leon också och jag måste bara säga hur sjukt mycket jag älskar den hästen. Han är så himla gosig, nyfiken och glad! Han älskar när jag ger honom uppmärksamhet och gör allt för att jag hela tiden ska fokusera på honom. Så gullig! Måste bara berätta också att jag som alltid oljade hovarna och direkt när Leon kom in i sin box började han slicka av sina hovar, haha. Tokiga Lellis! 
 
 
Världens bästa bebis! 
 

Veckoplanering

Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Lektion för Lena
 
Onsdag: Uteritt
 
Torsdag: Skritta i skogen
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Programträning för Lena Englund, LA:P1
 
Söndag: Uteritt
 
 
 
 
 

Ett par bilder

Här nedan kommer ett par bilder från igår när jag red Buttler i ridhuset. Han fick prova på slutor och även lite förvänd galopp! Inte dåligt för första försöket, men det finns som alltid mycket att jobba på och förbättra. Han kändes riktigt fin i alla fall. :)
 

Söndag

Den här söndagen har bara sprungit iväg! Jag har hunnit med riktigt mycket känns det som. I morse åkte jag och mamma med Frolle till ridskolan för att träna program (LA:P1) för Calla Curman. Hon brukar tycka om mig och Frolle på tävlingsbanan så jag hade en bra känsla inför träningen! 
 
Jag skrittade fram några varv runt ridhuset innan jag gick in i collectingring. Egentligen hade jag tänkt jogga fram honom utomhus också men det var så isigt så jag flyttade in det. Jag tycker in om att rida fram enbart i en collectingring eftersom det blir som att man rider varv på varv på en volt = inte optimal framridning. Men men, ibland får man ta det och göra det bästa utav det i alla fall. 
 
Största delen av framridningen låg fokuset på lösgörande och aktiverande övningar. Han kändes kanonfin och jag fick en jättebra känsla! MEN så fort jag la ifrån mig spöet (som man inte får tävla med) typ dog han. Ingen bjudning över huvud taget kändes det som! Åå, så frustrerande.. Som tur var kunde jag dölja det under programmet för Calla lät lite förvånad när jag berättade det, haha. Men missarna som vi fick berodde utan tvekan på att han inte var framme för mina hjälper så det kunde hon koppla ihop. Jag var knallröd i ansiktet och blöt av svett när vi red in på medellinjen för sista hälsningen, jag fick verkligen kämpa haha! 
 
Inridningen var bra, likaså halten förutom det att han drog ut sig lite. När vi skulle fram igen trasslade jag ihop en tygel så det blev en del skrittsteg innan vi kom upp i trav.. Första öppnan var bra i början men sedan började det vingla. Slutan var helt okej, men han hade kunnat leda mer med framdelen och skåla ur mer i innersidan. Volterna var också helt okej men här tappade han bjudningen helt vilket gjorde att jag blev okoncentrerad och volterna blev lite stora och ojämna. Andra öppnan var bra! Den var stadig och flöt på, men jag fick inte samma känsla som vi fått på träningarna eller framridningen. Slutan efter den var också ganska bra. Skritten bra och Frolle visade sin fina mellanskritt där vi plockade en åtta. Åttor fick vi även på galoppfattningen och båda serpentinerna! Enkla bytena var väll okej men jag hade önskat att han slappnade av mer i skritten och behöll formen. I övrigt ett bra program men några totalt onödiga missar som vi lätt kunde ha fixat. 
 
Nu slopar vi spöet. Det ska gå att rida utan den där pinnen också! Frolle har väll antagligen lärt sig nu att den inte följer med in på tävlingsbanan och utnyttjar det såklart. Det skulle jag också gjort om jag var han så jag kan inte klandra honom! ;) Nästa programträning är nu på lördag så det är bara att göra om och göra rätt. Låter kanske enklare än vad det är dock... 
 
När vi kom hem åt jag och mamma lunch och sedan gick jag ut till stallet igen. Leon fick komma in och bli ompysslad. Igenomborstad två gånger, pälsglans i man och svans, oljade hovar och smorda mungipor - vardagslyx! Sedan gick vi ut på en promenad i ungefär en halvtimme. Han var väldigt lugn idag men skulle stanna och nosa på varje gul fläck han såg.. Nästan så jag funderade om det var en hund jag var ute och gick med, haha! När vi kom hem igen hjälpte jag Nicole och Deira en stund som red på banan innan jag snabbade mig att fixa stallsysslorna. Sedan snabbade jag mig in, åt en frukt och sedan åkte jag iväg till Friskis för ett jympapass! Nu har jag precis ätit en sen middag med mamma och pappa och har hela kvällen kvar känns det som. Puh, vilken dag! Jag känner mig fylld med energi i alla fall och peppad på en skolvecka. :) 
 
 

Passet i ridhuset igår

Frolle var sååå spänd i början av passet i ridhuset igår. Han är ju väldigt olik sig den här vintern vilket jag tror beror mycket på att han är mycket smalare och i bättre form än vad han varit tidigare år. Han är liksom känsligare, starkare, mer energisk och (hör och häpna) tittig! Jag är väldigt ovan med att Frolle beter sig på det sättet så jag blir ofta väldigt överraskad om han slänger sig eller något. Har ju ramlat av en hel del den här hösten för det, haha!
 
Hur som helst så var han jätterädd vid kortsidan där man kommer in i ridhuset. Det är liksom ett mellanrum mellan porten och banan där man kan göra i ordning hästarna, med läktare och en liten "stuga" och när vi gick emellan där hade han väldigt bråttom att komma därifrån. Det var några blöta fläckar där så jag vet inte om det var därför. Sedan kom även en av ridhusägarna in i ridhuset och hade sin hund där i mellanrummet. Jag tror inte Frolle såg hunden utan bara hörde att det var något där så det kan också vara därför. Jag försökte rida där ändå men han var så spänd så det kändes inte lönt. Vi fick helt enkelt nöja oss med att rida på halva banan, så att träna programdelar fick jag direkt glömma. Så kan det bli! 
 
Resten av passet kändes han ändå väldigt fin. Jag fick honom att slappna av och fokusera på mig. Han var fortfarande lite spänd på den delen som var närmast den farliga kortsidan, men betydligt mindre än vad han var i början i alla fall. Det blev en lång stund i lång och låg form i lättridning med massor av övergångar för att försöka få honom avspänd och mjuk. När jag fick honom det växlade jag med att rida öppnor och slutor i traven, försökte hitta det där dragläget och en bra form. I galoppen jobbade jag lite med förvänd där jag försökte hitta ett fint läge för att sedan behålla det in i det "rätta" varvet. Fick en jättehärlig känsla där och kunde utveckla det lite i små volter med piruettänk! Han kändes fantastiskt fin i det. Efter det avslutade vi och då kändes han mycket mer avspänd och med mig. Skönt att vi kunde vända spändheten till det! 
 
Här kommer bilderna från passet. Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad! ♥
 
 

Ett snabbt hej

HEJ! Ledsen för att jag inte kikat in här under ett par dagar, men jag haft ganska fullt upp med annat - som att vara i ridhuset med Frolle igår kväll. Erica fotade en massa bilder så det kommer komma upp sen med en utvärdering av passet! 
 
Jag har släppt ut hästarna och ätit frukost precis. Exet och Frolle har bara fodrade regntäcken på sig nu då det har blivit så varmt igen. Jag hoppas all snö tinar bort nu! Härligt för hästarna med lite varmare luft och tunnare täcken. :) 
 
Om en liten stund ska jag åka med Erica och Buttler till ridhuset. Jag ska rida honom idag vilket var längesen nu, så det ska bli kul. Erica kommer såklart fota så jag får säkert några bilder från idag också att visa er senare! Bra va? Nej, nu ska jag gå ut och packa in mina grejer i bilen och åka och koppla för deras transport. Livet med körkort ♥
 
 
 

Prommis

Hej! Jag har nyss kommit in från en promenad med Leon. Vi var ute i ungefär en halvtimme idag. Igår gick vi i nästan en timme. Det verkar som att han tycker det är roligt och skönt att komma utanför hagen och se sig omkring igen! Han håller sig på mattan och känns väldigt lugn faktiskt, till skillnad från när han hade sommarvila. Då var han verkligen vrång och busig, haha! 
 
I morse red jag Frolle innan skolan. Jag bytte joggen mot bara skritt idag då mitt vägval passade bättre för det. Dessutom tyckte jag att han förtjänade ett lugnare pass eftersom han var så fantastiskt fin att rida igår på lektionen. Han skrittade på i bra tempo och genom hela kroppen! Inga tecken på träningsvärk med andra ord. :) 
 
Vet ni?! Jag har börjat söka jobb nu och jag har faktiskt redan idag bokat in en intervju. Jättekul! Men nu ska jag hoppa in i bilen och åka till Friskis&Svettis med Nicole. Det står Spinning på schemat nu, Intervall Pyramid! Det ska bli jäkligt skönt att cykla av mig och svettas. :) Vi hörs senare! 
 
 
Min fina kille!

En riktigt bra känsla

Igår på lektionen bjöd Frolle mig på en fantastiskt bra känsla! Vi travade fram runt på fyrkanten innanför spåret och växlade mellan volter i olika storlekar. Redan då kändes han väldigt fräsch. Han skålade ur innersidan och hade lika mycket stöd på båda sidor.
 
Sedan fortsatte vi med öppnor. I början lät jag Frolle gå i en lägre form medan jag red lätt, för att han skulle bli ordentligt uppvärmd innan jag krävde mer tryck och högre form. Han kändes fin men jag kommer inte åt honom på riktigt samma sätt som när jag sitter ned, men det var bara att bita ihop och försöka. När jag sedan satte mig ned och plockade upp honom lite i formen så blev öppnorna så otroligt bra. Vi red öppnorna på kvartslinjen och då kan jag tycka att det är svårt att få till en snygg inridning. Frolle brukar kunna bli lite ostabil och vinglig, men jag var snabbt där med min ytterskänkel och då kände jag inte av det. Vi växlade med små volter i öppnorna och på den andra långsidan jobbade jag med tempoväxlingar. I höger varv går han in i volten med samma trav, samma tryck och samma form direkt när jag ber honom om det men i vänster varv är lite krångligare. Högerbogen sticker ut lite och jag får inte riktigt med den in i volten, så det måste vi kämpa vidare med. En detalj som kan ge många poäng extra på en tävling! I själva öppnorna kände jag verkligen att jag hade kontroll, att Frolle var perfekt mellan mina hjälper och verkligen travade. Han kan ju bli ganska platt och lite rak i skolorna men nu får jag verkligen till det. Han är kort i kroppen, ihop i formen men ändå avslappnad. 
 
I galoppen fick vi först själva känna lite var vi hade hästarna. Jag började i höger varv och sedan vänster. Redan de första sprången var superfina och härliga! Runda och luftiga. Sedan fortsatte vi med en övning där vi kort och gott bara red på fyrkantsspåret intill väggen i förvänd galopp. Här skulle vi leka lite med ställningen och försöka hitta ett härligt läge där det kändes bra. I höger varv (vänster galopp) var Frolle superfin. På långsidorna jobbade jag med tempoväxlingar och i och med att han var så rund men samtidigt kort kunde jag pressa lite till när jag red framåt. I vänster varv (höger galopp) ville Frolle gärna gå med vänsterbogen lite innanför så jag fick jobba med lite förvänd sluta (bogen ut mot väggen och baken in mot ridbanan). Här snackar vi millimeters flyttning men oj så rak och mellan hjälperna han blev. Eftersom han inte var lika rak här som i andra galoppen kunde jag inte rida lika mycket framåt även om jag jobbade med tempoväxlingarna här också. Först måste han vara stark nog att galoppera rakt! 
 
Innan jag avslutade galoppera jag "rättvänt" på en volt och försökte nå ännu lite mer samling. Jag hittade ett så bra läge där han var hur fin som helst. Jag behövde bara ha skänkeln tätt intill och följa med med resten av kroppen. Han hade ett så fint stöd i handen och galoppen var fantastiskt härlig! Lena hade bara bra kritik under hela lektionen och hon tyckte att Frolle var jättefin. Så himla kul! :)
 
 
 
 

Veckoplanering

Måndag: Skritt ute
 
Tisdag: Lektion för Lena
 
Onsdag: Jogg ute
 
Torsdag: Skritt ute
 
Fredag: Ridhuset, lösgörande och programdelar
 
Lördag: Jogg ute
 
Söndag: Programträning för Calla Curman, LA:P1
 
 

New in!

I helgen fick jag hem en försenad julklapp! Det är en boxgardin från Exclusive Horsewear, svart med lejongult kantband samt mitt namn och en dressyrhäst broderad. Igår invigde jag den på Frolles box för att han ska få vänja sig vid den. Annars kommer den ju bara användas på tävlingsmeetings. Leon ska också få vänja sig vid den! 
 
Visst är den snygg? :)
 
 

En dag hemma

Hallå!! Här ekar det tomt, förlåt för det. En snabbisupdate: Frolle pulsade i djupsnön på ridbanan i söndags (som jag egentligen bör skotta) så igår skrittade vi bara ut. Han har fått en överansträngning i en has första vintern jag hade honom så jag är väldigt försiktig med pulsandet. Leon har bara blivit ompysslad första viloveckan men nu ska han börja promeneras! 
 
Jag är hemma idag. På tisdagar har jag bara en lektion i skolan vilket innebär att jag sitter ca dubbelt så lång tid på tåget än vad jag sitter i skolbänken, och idag på lektionen skulle vi bara jobba med en inlämningsuppgift vilket jag lika gärna kan göra hemifrån. Jag är väldigt glad att jag har så bra självdisciplin (även om lärarna kanske inte är det största fanet av plugg hemifrån, hehe) så att jag kan plugga hemifrån vid dessa tillfällen! Så hela förmiddagen ska jag lägga åt plugg, plugg och plugg. Jag har en del saker att göra som jag missade första veckan den här terminen när jag var sjuk, så det är bara att stänga ner alla sociala medier och låta tangenterna glöda. 
 
Under dagen ska jag även göra stallsysslorna, pyssla om och promenera Leon och ikväll är det lektion för Lena med Frolle. Nej, nu är det dags att sätta fart! Vi hörs sen. :) 
 
 

Igår

Middag med Fredrik och Jennie, sen slingade hon håret på mig! Jättemysig kväll. ❤️








Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|