Mysig kväll!

Har precis kommit hem från en mysig eftermiddag/kväll på stan med min syster, Madde. Vi käkade mat på Old Texas, mums! Dolly Parton till varmrätt och American Brownie till efterrätt och jag åt upp allt, haha. 
 
 
Glöm inte att kika in på "pakettävlingens" vinnares blogg, Johanna Kolm

Rätt svar

Rätt svar på frågan om vad jag fått i paketet var pälsglans, som Johanna Kolm gissade på. Haha, bästa kolmis, som även är min klasskompis! Kika in på hennes blogg, NUUUUUUUUUUUUUU!!!
 
Räveld = Foxfire = namnet på pälsglanset. 
 
 
 
 

Paket

Har fått sms från posten att jag har ännu ett paket att hämta ut från Hööks. Det är en grej som inte fanns på lager tidigare när jag beställde, så dom skickade den lite senare. Men, vad är det för något? 
 
Den som gissar rätt först vinner och blir länkad här i varje inlägg under 3 dagar. 
Ledtråd: Räveld
 
 

Fredag!

Friday, friday, friday... Vad finns inte att älska hos en fredag? 
 
Som sagt, jag har varit hemma idag. Drog ut på en powerwalk i morse innan frukost efter att jag släptt ut hästarna. Sedan har jag varit ute i stallet framm till nyss. Har mockat, packat hö, spånat transporten, putsat upp det som ska användas i helgen, skrittat ut på ca 40 minuter med Frolle och även packat lite. Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan åka in till stan med min syster och äta på en fancy restaurang! Mamma och pappa skulle bli bjudna av Arla eller nåt ikväll så då lyxar jag och Madde också till det med lite finmat. 
 
Senare ikväll ska jag duscha Frolle så hela han är smutsfri och tävlingsfin. Älskar att förebereda allt innan tävling, det är så mysigt och man blir så taggad! 
 
 
Prickismulen ♥

Soligt och skönt

Hej på er där ute! Hoppas ni har lika fint väder hos er som det är hos mig. Strålande sol på klarblå himmel och 23+ i skuggan. Underbart är ju bara förnamnet! 
 
Nu har jag gjort min sista riktiga lektion som ettårselev på real och det känns så himla skönt. Avlutade med muntliga nationella i matte som gjorde att hela resultatet gick upp på B-nivå, dock lite surt med 3 poäng från A. Men, jag kan fortfarande hamna på A genom att skicka in en faktura, gjord i Excel. Så det håller jag på att klura med just nu samtidigt som jag sitter ute på altanen och solar! 
 
Ikväll ska Frolles rida lösgörande arbete ute i skogen och en stund på banan, främst för att jobba lite över galoppbommar och trimma lite inför tävlingen. Jag ser fram emot det, han är så himla rolig att jobba med just nu! Sen ska jag fixa stallet också, eftersom jag kom hem så pass tidigt idag. 
 
Imorgon stannar jag hemma, då vi bara har Idrott klockan 13:15 och det inte går något tåg så jag kommer i tid. Känns liksom ganska onödigt att ha 3 timmars resa för 1 timmes brännboll. Visst, det kanske inte är så bra för min närvaro men jag stannar i alla fall inte hemma för att tjocka mig - heldag i stallet blir det med förberedelser inför helgen. 
 
Nej, nu börjar det bli varmt... Vi hörs förhoppningsvis mer ikväll! :) 
 
 

Taggad

And again, ledsen att jag inte skrivit nåt.. Och jo, jag har faktiskt haft tid över men ändå fullt upp. Men snart snart snart är det sommarlov och då hoppas jag får tillbaka suget!

Hur som helst så rullar allting annat på som normalt, om inte bättre! Ingen riktigt riktig skoldag kvar, Frolle känns så sjukt fin och det är 3 dagar kvar till tävling och utomhusdebuten för i år. Så himla taggad! Tränade program i måndags och Frolle visade klockrena framsteg och igår på träningen var han ännu bättre i sin form. Nu är det några lugna dagar för honom innan det bli tävling i Bollnäs. Vi startar LA:P1 och FEI Inledande på lördagen och eventuellt FEI mästerskap och FEI lagtävlan på söndagen.

Nu ska jag ha en slapp engelskalektion och sedan ska vi köra fyrhjuling på em! Vi hörs!


Tömkörning

Åh, jag älskar att tömköra! Har gjort det några gånger med Frolle och Exet. Frolle är ju lite "orolig" när inte jag är bredvid, framför eller uppe på honom så han förstår inte riktigt signalerna. Exet däremot, vilken dröm han är att ha på töm alltså. Lyssnar på varje liten detalj och han ser liksom så nöjd ut. Ska försöka blanda in mer tömkörning, jättebra variation och ett bra sätt att se hästen hur den rör sig osv. 
 
 
Jag och Exet under ett tömkörningspass i fredags, med Frolleboll som publik. Haha! 

Inoljad

Nu är transporten som ny igen, inoljad och fin! Det är ju viktigt att sköta om sin hästtransport så den håller länge och klarar ur och skur, i alla fall om man har en som är gjord i trä.

Man kan till och med spegla sig i den nu ;)


Hemmaplugg

 Idag valde jag att plugga hemifrån. Alla tåg är inställda eller ersatt med buss och vi har bara två lektioner idag. Kändes liksom inte så jätteroligt att åka buss 2 timmar dit, ha två timmars lektion och sen 2 timmar hem igen. Tur jag tog med matteboken hem igår så kan jag jobba i den och istället för idrotten drar jag ut och springer samt kör lite styrka. 
 
Först av allt ska jag skicka in en reklamation till Hööks på mina nya ridbrallor - CRW Excellent. I måndags när jag använde dom för första gången sprack sömmen i skrevet/på låren. Verkligen dåligt tycker jag! Men ska även skicka ett mejl med bilder på dom nya grimmorna på Exet & Frolle och berömma för dom! 
 
 
Fina Frolle i sin nya och fina grimma! 

2013-05-23

Åhh, äntligen sitter jag med en dator framför mig istället för mobiltelefonen och kan blogga på riktigt! Har inte haft tillgång till dator senaste dagarna så det har mestadels blivit iPhoneinlägg. Men det är ändå ganska mysigt med sånna inlägg ibland, lite mer liveuppdatering och mer bilder som visar vad som händer där och då. Eller vad tycker ni? 
 
Jag har inte alls varit i skolan idag kan man säga faktiskt. Jag sov ju hos farfar så jag tog ledigt på förmiddagen för att hinna åka och hälsa på farmor som bor på ett äldreboende, det var skönt att träffa henne även om hon inte riktigt kände igen mig.. Men men, jag är glad över att hon har det bra där - människor som tar hand om henne, ett supermysigt rum med möbler från hennes barndomshem osv. Hon verkar trivas! 
Kom till skolan vid lunch och då fick jag reda på att om man inte hade rester fick man åka hem. Jag ska dock göra om ett kapitell i matten, men våran mattelärare så att det var okej om jag åkte hem ändå för att jag gjort allt som jag ska båda terminerna som en liten belöning eller vad man ska säga. Tog i alla fall med mig matteboken hem så jag ska plugga lite så jag kan göra provet nästa vecka! 
 
Efterom jag kom hem så pass tidigt stack jag ut till hästarna nästan med en gång. Båda två kändes jättefina och positiva! Nu ska jag snart ut på en löptur. Vad vill ni läsa när jag kommer hem igen? Kom med förslag nu!
 
 
 
 
Är han nå galet snygg eller? 

Mysig dag

Idag har det varit en otroligt gosig dag tillsammans med allra bästa tjejerna - NB1A. Vi var ute i Marma på skjutfältet och körde fyrhjuling, vilket var sjukt roligt! Därefter gick vi runt på stan en stund och vid fem åt vi på Church Streey, så nu är jag verkligen PROPPMÄTT! Men, har haft världens mysigaste dag som avslutas hos bästa farfar.


På väg hem..

Sitter på tåget hem nu med en marabou jordgubb som jag verkligen är värd nu! Gjort 3 delar av nationella i matte, som alla andra gymnasieettor i Sverige. Jag är nöjd med allt, var bara 1 uppgift på hela dagen som jag fastnade på - allt annat gick som en dans! Därför belönade jag mig själv med en chokladkaka!

Ikväll ska jag och Frollisen dressyrträna, på vår vanliga tisdagslektion som jag inte varit med på på flera veckor... Ska bli kanonkul!


Det här har jag gjort..

Det har jag gjort under tiden jag varit oaktiv här på bloggis - jobbat, solat, ridit.. ♥♥
 
 
 
Hoppas ni inte har tröttnat på mig nu när jag är så dålig på att blogga.. Men jag passar på att vara ute i solen och njuta medan den är framme, vilket jag faktiskt hoppas ni också gör! Inte roligt att sitta inne vid datorn när man kan ha det skoj utomhus istället! 

2013-05-18

Ett snabbisinlägg innan jag sticker ut till stallet i solvädret! 
 
Hoppas ni gillade bilderna jag publicerade igår, det gjorde jag. Jag fick sovmorgon idag, men ska ska snart snabba mig ut till stallet. Har skrivit en uppsats om löshoppning på cirka 700 ord bara sådär lite snabbt, om hur olika utföranden påverkar hästens talang och förmåga. Det var ganska svårt att hitta bra källor på internet, som alltid brukar ställa upp, men jag fick ta fram "Hästhållning i praktiken" och läsa lite där istället samt använda mig av anteckningarna från löshoppningen vi hade på skolan. Får se vad jag får för betyg på denna! 
Senare idag ska jag hoppa in i traktorn och tjäna lite pengar. Det är ju vårbruk nu så jag ska harva. 
 
Nej, nu måste jag sticka.. Frolle ska rida lite programdelar på banan och Exet ska nog också ridas en stund på banan med lite lösgörande arbete. Vi hörs mer senare, om jag får någon lucka! 
 

Frollisbollis ♥

Jag älskar ju verkligen den här prickiga ponnyn, från öronspets till stråle! Only a pony, but just so special ♥
 
Vi red lite lösgörande arbete på banan idag - volter, sidvärts, serpentinbågar, övergångar och tempoväxlingar. Det har varit himlans varmt idag så jag trodde Frolle skulle vara lite tröttis, men han var faktiskt ganska pigg och var superfin att rida. Jag ställde inte några jättekrav på honom men var noggrann med varenda liten hjälp att han skulle svara och tänkte på de tips jag fick av Fredrik i tisdags. Han var mjuk och rörlig, kände inga speciella spänningar. Ska nog köra ett lite mer komplicerat pass imorgon med programdelar och rida honom i tävlingsform osv. Ska bli roligt! 
 
Vad ska man säga? So freaking beatuiful. 
 

Heeeej

Gud vilken dålig bloggare jag är! Men jag har haft fullt upp och haft världens huvudvärk, så jag har inte riktigt orkat eller hunnit. Det är ju ganska mycket nu det sista i skolan - nationella prov, kompleteringar för högre betyg osv.
 
I tisdags kväll hjälpte jag Erica med Buttler. Erica hade sån träningsvärk så jag fick hoppa upp och rida istället. Det gick bra och här kan ni läsa lite vad jag tyckte om passet. 
I onsdags slutade jag ju tidigt så jag åkte hem och red Frolle och Exet, mina två duraceller. Därefter kom en tjej med sin ponny över och ville ha lite träning för mig och Erica. Det var en riktig busponny och jag hoppade upp en stund för att veta vad vi skulle tänka på och vad man kunde göra för att det skulle gå bättre. Saga gillade inte alls att ha mig på ryggen, haha. Hon stannade och kickade mot mina skänklar, men inte gav jag upp för det eller! Hon testade mig säkert och tyckte jag var en pain in the ass som inte gav efter utan bara fortsatte. Vi satte på henne en gummisnodd för att hon skulle vänja sig vid att komma ner lite i formen och förstå att det faktiskt är skönt där nere. Det hjälpte mycket och man såg på hennes kroppspråk att hon blev mycket nöjdare och kunde jobba mer genom ryggen! Det ska bli kul att hjälpa till att träna upp och utbilda ännu en häst måste jag säga, superkul! 
 
Igår var jag ute med Frolle, Erica och Exet i ungefär 1 timme innan jag gick ut på en pw. Dock hade jag dunkande huvudvärk, som jag hoppades kanske skulle gå över under en promenad, men icke. När jag kom hem blev det bara värre, så jag nästan började gråta. Men under natten har det gått över i alla fall, så jag hoppas det håller i sig idag och under helgen! 
 
Nu ska jag kicka igång sista skoldagen denna vecka. Love fridays! ♥
 

Träning för Fredrik Böhling

Tränade för Fredrik Böhling idag genom realgymnasiet. Fokusen låg på lösgörande arbete. Fick massor av bra tips av Fredrik. Nyttigt att träna för andra ibland som kanske har andra synsätt på saker och ting och kommer med annorlunda tips och trix. Enligt Fredrik är jag lite för snäll så nu ska jag höja ribban och inte nöja mig med halvdanna grejer, utan det ska vara så nära perfekt som det bara går. Jag ska också jobba med att Frolle ska få kvickare bakben.
Konstruktiv kritik om filmen är mer än välkommet


Look what I've got

 
Jag fick högst poäng på ryttartestet förra veckan av oss tjejer i min klass, så jag fick pris idag. Jag blev verkligen överraskad för jag trodde inte alls att det var en tävling! Men det var ju roligt att belönas för det, jag är ju trots allt väldigt nöjd med dom poäng jag fick. En speciell REAL-rosett, den kommer sitta fint på min pristavla! :) 

Brakfrukost och knoppning

Nu rullar vi mot Gävle. Knoppad Frolle i transporten som tror att vi ska tävla, haha. Träning för Fredrik Böhling, nu kör vi!


Monday

Ny vecka, nya saker att se fram emot och en vecka närmare sommarlov, heeeeelt ok! Praktiken idag gick bra men tiden gick så himlans sakta. Jag hjälpte till med utsläpp, sopade kortsidesläktaren, mockade utebanorna, red Indy och gick igenom alla ridskoletäcken som låg ihopslängda i en hög i ett förråd, smutsiga och inte så fräscha. Indy kändes fin, verkar som hon börjar förstå att det är skönt att jobba i en korrekt form. Hon sökte sig nedåt och lyfte upp ryggen. Tror verkligen att hon med en fodervärd skulle kunna starta några dressyrtävlingar i framtiden, hon är ju verkligen en mysig och samarbetsvillig ponny! 
Det blev ingen träning för Lena idag då hon följde med sin dotter Carro till Strömsholm på dressyrtävling. Det var ju synd, men jag hade ju fullt upp ändå. Red Frolle på banan en stund nu på kvällen. Vi jobbade mest med basics och över cavaletti med några upphöjda bommar. Vet inte om det berodde på mig, Frolle eller att Exet också var på banan samtidigt, men det gick inte helt hundra idag. Visst var han ganska fin, svarade fint men jag önskade lite mer. Skrittade av honom ganska länge och sedan åkte back on track på. Fan, kom på nu att jag glömde stretcha honom... Får göra en lång framskrittning imorgon och hoppas att både han och jag jobbar ihop och är avslappnade så vi kan få ut så mycket som möjligt från träningen. Apropå det, jag kanske inte har berättat att Frolle ska med till skolan i morgon? Vi har gästtränare, Fredrik Böhling. Vi har tränat för honom en gång tidigare jag och Frolle, så det ska bli roligt att göra det igen - dessutom gratis! ;) 
 
 
En bild från idag där jag rider honom lite lägre i formen. 

Just nu

Har precis joggat 4km! För någon vecka sen klarade inte mina benhinnor ens av att jogga 100 meter, så jag är riktigt glad nu! Är ute med Svante nu och ska snart ta in grabbarna bus.


Gelpad

Den här gelpaden från Hööks beställde jag tidigare idag. Frolles sadel har en tendens att glida fram på bogbladen när det blir dags att byta järn. Nu har vi beställt nya järn som är på väg också, men känner att en anti-glid-pad kan vara ännu bättre. Den ska enligt beskrivningen motverka att sadeln glider och är samtidigt stötdämpande. Jag har själv aldrig använt en sådan förut, utan tänkte om jag kunde få lite recensioner från er om ni använt en gelpad, om den är bra och om den lever upp till beskrivningen? 
 

HEJ

Heeeeej! 
 
Jag har varit så upptagen att jag inte hunnit med datorn över huvud taget igår och nu på dagen. Gjorde stallet på morgonen igår, sen var jag ute på en pw med Jennie i över 1,5 timme. Åt middag och fräschade till mig, åkte in en sväng till Konsum och handlade massor av frukt och grönt som jag, Jennie och Erica senare på kvällen käkade till en film. Det blev ganska sent så jag gick och la mig direkt när jag kom hem. Idag har jag inte gjort annat än att beställt lite grejer från Hööks och sedan varit ute i stallet. 
 
Frolle var så jäkla fin idag. Han sprudlade av energi och ville verkligen samarbeta! Red på hacket vilket jag förvånansvärt bra. Han brukar vilja dyka med huvudet och dra iväg, vilket han visserligen försökte med när jag avslutade honom i trav idag men annars var han verkligen superduktig. Jag kunde samla och öka galoppsprången och traven med jättesmå hjälper och kunde mer eller mindre bara följa med och rida takten. När jag egentligen tänkte avsluta honom och rida hemåt kände jag att han hade så himla mycket energi kvar så jag tog några snabba galopper på en sandväg i skogen. Både Frolle och jag tyckte det var superkul och han sträckte ut sig ordentligt! 
 
 
Fruktsallad med smält vit choklad! Mmm... ♥

2013-05-10

Hej svejs! Hoppas ni gillade fotona jag la upp i förra inlägget! 
 
Jag är klar i stallet för idag. Red markarbete med Frolle på banan över cavaletti och studs. Han kändes super och tyckte det var roligt! Men det kändes att han blev trött i bakbenen av studsen, men det är ju det som är meningen. 
Exet reds ut en sväng. Han var lite trött i kroppen i början innan vi kom igång ordentligt men travade på bra och galoppen var också helt okej.
Strax kommer två tjejkompisar över, vi ska laga middag och sedan ha en filmkväll. Har inte träffat dom på ett tag så det ska bli skönt att prata ikapp! 
 
 
Bästa tjejerna när vi var i turkiet förra året! ♥

Långtur

Jag skickade iväg ett meddelande till Erica och frågade om inte hon ville hänga med ut på Exet, för att jag inte skulle behöva vara ute hela kvällen. Jag har haft fullt upp med jobb, stängning och bildredigering hela dagen så kände att det kunde vara skönt och inte vara ute hela kvällen. Haha, men så fel jag hade! Vi var ute till 21:40, alltså i över 2 timmar. Vi red en ganska lång runda, över E4, bredvid järnvägen, in i skogen, bredvid E4 och in i skogen igen. Det finns en bäck som man måste rida över som är ungefär 2,5 meter bred och där tog det stopp först. Vi var där i kanske 20 minuter och försökte tvinga över pålllarna, som till slut vågade kliva i vattnet och gå över. Sedan när vi red in på en stig rakt in i skogen kom vi även till en mindre bäck, kanske 50 cm bred. Där stod vi längre, haha. Exet ville inte alls gå över så till slut fick Erica hoppa av och leda honom över. Frolle hoppade efter ganska duktigt! 
Det var en supermysig tur och det kändes verkligen inte som att vi var ute så pass länge. Sent blev det i alla fall! 
 
Nu ska jag snart hoppa i pyjamasen och sova. Jag är jättetrött! Vi hörs mer i morgon, med lite fler foton från idag :) 
 
 
Kan inte sluta skratta åt den här bilden! Exakt lika, som alltid. Hahahaha... 

Ny hage

Jag har mamma gick igenom stängslet och kollade strömmen i en av sommarhagarna idag, den som ligger vid ån. Det är en hage med olika terräng - skog med stock och sten, uppförsbackar och en stor gräsplan. Senare i sommaren kanske jag ska stänga ut den ännu mer i skogen så hagen blir ännu större och dom får mer skogsgräs som inte är lika "starkt". Hur som helst, hästarna fattade exakt vad som väntade och var på tårna redan när vi hämtade dom från vinterhagen och när vi släppte dom blev det full fart! Sedan dök dom ner i gräset. 
 
Fick många fina och roliga bilder på dom. Ni får gärna kommentera vad ni tycker om bilderna, jag gillar konstruktiv kritik!
 

Ungdjurssläpp

Igår öppnades dörrarna till ungdjurens "rasthagar", som förbereder dom för att senare till sommaren komma ut på beten. Dom blev minst sagt glada - hoppade och skuttade, stångades och sprang runt. Jag var med och fotade och fick en del coola bilder tycker jag. Vad tycker ni? 
 

Ryttartest och långhelg

Hejsan! Ledsen att jag inte uppdaterat er, men jag har inte riktigt haft den tiden eller orken. 
 
Igår på förmiddagen hade vi löshoppning. Släpade fram många tunga hinderstöd och bommar, löshoppade 10-15 minuter och sen släpade vi tillbaka allt. Kändes ganska onödigt, men det var kul att se när hästen löste problemen och läste av vårat kroppspråk! 
På eftermiddagen var det ju ryttartest, och då kom (världens bästa) mamma med Frolle till mig. Han tyckte det var sååå roligt att rida i grupp under testet och under inridningarna ville han helst dra iväg och "vinna", haha. Men han kändes riktigt fräsch och positiv. Trimmade lite själv efter testet och då var han riktigt riktigt fin alltså, så himla roligt att rida honom! Jag fick 78,5 poäng av 100 möjliga. Åtta stycken åttor, en 7,5 och en sjua. Supernöjd med poängen! 
Jag och mamma stannade till på Statoil när vi åkte hem och öppnade då sidodörren och bakluckan på transporten, så Frolle fick luft. När vi satt där i bilen kom det två killar och sa till varann "shit, ser du hästen eller? Det står en häst därinne!! Jävlar vad stor den är" och när dom såg honom i fönstret sa dom "shit, där kan man ju se den också. Fan vad coolt!". Haha, jag och mamma gapskrattade åt dom och det roligaste var att dom inte såg oss! Haha... 
 
 
Nu är det långhelg, otroligt skönt! Jag ska träffa kompisar som jag inte varit med på länge, förhoppningsvis jobba lite och såklart rida. Vad ska ni göra? :) 

Bra måndag

Praktik, strålande sol, 20+ i skuggan, 3 fina hästar ridna. Min dag kunde inte ha varit bättre! Har haft fullt upp på praktiken. Jag, två praktikanter till och Roger tog undan alla tävlingshinder som använts under helgen till hinderförrådet vilket tog sin lilla tid och svettiga blev vi. Sedan har jag ridit Indy, ridskoleponnyn. Hon tyckte nog också det var varmt idag, stretade lite när jag höjde kraven men det är förståeligt. Ändå tycker jag hon gjorde bra ifrån sig! Mamma kom in med Frolle till ett så jag tränade för Lena med honom. Det gick superbra! Han hade mycket bättre takt även i höger galopp idag, men han är fortfarande lite "efter" där. Han ökade ganska bra idag också. 
Sist men inte minst red jag Lilla My, Lisas ponny som är till salu. Jag har ridit henne en gång förut innan. Hon var superfin idag även hon och jag fick rida som bara den! Men det är en ponny som behöver mycket säte och det är ju bra för mig som ibland blir passiv. Lena hjälpte mig lite och handledde mig kan man säga. Vi provade göra travökningar och j-ä-k-l-a-r säger jag bara, vilken power! Jag kände verkligen hur frambenen flög fram, som det ska vara. Bra för mig att få in den "rätta" känslan över hur en travökning ska vara, så jag kan försöka härma det på Frolle sen. 
Supernöjd med alla tre passen! Nu är det bara mitt egna stall kvar som ska fixas och kvällen avslutas med att knoppa Frolle. Vi har ryttartest i morgon på skolan så då ska jag ha med honom och då ska hästarna knoppas. Gör det redan ikväll för att jag ska slippa kliva upp 4 i morgon bitti - jag måste ju till Lervik i vanlig tid.. 
 
 
Exet & Frolle för några dagar sedan.

Vilken typ?

Har lekt lite med färgerna på en av bilderna från minifotograferingen igår, när Peo tittar mot solen. Jag har 4 favoriter, men kan inte bestämma mig för vilken som är finast. Vad tycker ni? 
 

Fotografering

Jag haffade kameran och tog med den ut och fotograferade lite i solnedgången. Det var superbra ljus och Peo var helt på min sida av modellandet, duktig misse! Kolla igenom bilderna och lämna gärna någon kommentar, då skulle jag bli jätteglad! :) 
 

Gå ner klassvis för att vinna?

Jag har sett och hört om många bloggar som tycker många går ner i klasserna, främst i dressyr, för att vinna och "bygga på sin självkänsla" eller nåt i den stilen. Det tycker inte jag är deras, eller våran, sak att spekulera i, faktiskt. 
 
T.ex. ett ekipage tävlar vanligtvis på LA-nivå och går plötsligt ner på LC-LB-nivå och rider då med procent på vi säger 70%. Då blir reaktionerna starka minsann, det skrivs att dom bara gjorde så för att plocka rosetter, vinna och dittan och dattan. Men herregud, ni vet ju ingenting om ekipagets bakgrund eller hur dom planerar? Istället för att sätta sig vid datorn, kladda ihop ett inlägg och anklaga ekipage för att "vara för bra" för en klass. Snälla? Är det inte ni då som helt enkelt är avundsjuka för att ekipaget i fråga är duktigt och gör en bra ritt.
 
Om man inte har frågat vet man inte heller anledningen till varför ekipaget gått ner klassvis. Det kan finnas massor av olika anledningar. Hästen kan ha varit konvalescent och man vill inte börja tävla på sin vanliga nivå för att ta det försiktigt i början, det skulle jag ha gjort. Jag tävlar vanligtvis FEI-program och LA som innehåller skolor och enkla byten, men om Frolle skulle skada sig och vara konvalescent i några veckor skulle jag sen verkligen inte gå upp i dom programmen när han var igång igen. Då skulle jag välja ett program som LA:1, utan svårare rörelser. Sedan kanske det inte finns tävlingar i sin vanliga nivå under en viss period men man vill ändå ut och "träna" på att tävla - det är ju alltid bra att ut och åka med hästen och besöka nya platser även om man är en rutinerad tävlingsryttare. Man kanske känner att man inte är tillräckligt redo för att rida ett snepp högre ändå, som man trodde tidigare innan några ridna klasser, och går då ner igen för att få in mer rutin, träna och komma tillbaka när man känner sig säker. Eller så kan det helt enkelt vara så att man fått dåligt självförtroende och behöver gå ner i svårighetsgrad för att bygga på det igen, få rätt känsla och mer rutin. För det är ju det det handlar om. Den som är bäst förberedd vinner, alltid. 
 
Det är inte våran sak att bestämma när ett ekipage är "för bra" för en klass. Det är deras. 
 
 
 Jag och Frolle i Gnarp 2011, vinnare av hälsingecupen på ritter mellan 67-73%. Jag hade haft honom i några månader, och då är det väll självklart att man vill ha mer rutin tillsammans innan man går upp i klass, eller hur?
 
 Lite lulligt skrivet, men jag hoppas ni förstår och tänker efter.

2013-05-05

Hallå! Sista dagen denna vecka idag, söndag. Jag ska ägna den åt att städa mitt rum, kanske gå en powerwalk och vara i stallet med mina absoluta favoriter. Det kommer säkert dyka upp något mer under tiden, det gör det nästan alltid. 
 
Jag har sett att många nappat på den nya bloggportalen, som jag nämnde igår. Det tråkiga är att alla bloggar i stort sett har samma utseende, eller mall. Man kan liksom bara ändra bakgrundsfärgen och headern och resten är the same. Tråkigt tycker jag, man vill ju ha en personlig design! Fast det kanske går att göra den så, bara det att är svårt att hitta kodmallarna eller nåt. 
 
Om ni har något ni vill läsa om idag är det bara att höra av er i en kommentar, så försöker jag göra det bästa av det! Deal? :) 
 
 
Svante igår när jag för första gången kopplade honom och gick ut. Exalterad kanin, oja! 

Bommar ♥

Jag älskar bommar, dom kan göra underverk. Idag ökade Frolle traven, på riktigt, utan större problem. Tack vare mitt kämpande med bommar. Och på bara några veckor har han också fått en otroligt rundare och "större" galopp med hjälp av några bommar. Undrar bara hur det blir om jag fortsätter med samma arbete?! 
 
Frolle var kanonfin idag. Jag red på banan, red över cavaletti med avstånd på cirka 5 fötter på 9 bommar. Han är så jävla bra, min fina Frollis! Nu gäller det att detta håller i sig på framtida träningar och tävlingar. Bästa, bästa, bästa ♥
 
 

Lördag

Hallå där ute, skönt med helg eller vad säger ni? :) 
 
Idag är det en lugn dag. Jag och min syster ska ut på en powerwalk snart och sedan är det bara hästbiten kvar. Tänkte att jag skulle försöka vänja in Svante lite mer med sitt koppel också. Han är så himla kinkig när det gäller kopplet och fryser antingen på stället ellet far runt och försöker fly från det. Men jag tror både han och jag fått lite mer tillit för varandra nu så det kanske är dags att göra ett nytt försök! Visst var det gulligt när jag lekte med honom igår, som ni kunde se på filmen? Han var så himlans glad och tyckte det var jätteroligt att leka lite. När jag har mockat ska nog släppa in honom i någon box igen så han får röra lite mer på sig. 
 
Kanske ska försöka städa mitt rum också, haha. Vi får se vad som hinns med, nu ska jag i alla fall gå och göra någon nytta och ge hästarna lunch och pussa lite med dom. 
 
 
Har ni förresten sett att det öppnats en ny bloggportal för hästbloggare, horseworld.se? Jag har testat göra en blogg där faktiskt men känns som att är lite för "strikt" för mig. Gillar blogg.se's enkel- och tydlighet mer! Annars är det ju jätteroligt med en alldeles egen portal för oss mindre hästbloggar, men jag tror jag håller mig till blogg.se ändå :) 

Heeeeelg

Äntligen helg, får man väll säga! Känns helt underbart med fredag och en i princip helt ledig helg framför mig. Prio ett är att sova ut så att min kropp lugnar sig lite, har fortfarande huvudvärk och har fått svalt mycket blod idag.. Men förhoppningsvis är det på grund av stress eller oro eller något, som ändå är ganska "lätt" att motverka. 
 
I alla fall, jag hann med tvåtåget hem efter fystestet så jag har varit hemma sedan halv fyra! Ändå kom jag inte ut till stallet förrän halv sju, haha. Jag och Erica begav oss ut på en lång skrittur på cirka 1,3 mil skulle jag nästan tro faktiskt. Det tog ungefär 1,5 timme och var jätteskoj. Haha, vi blev typ tioåringar på nytt när vi red bredvid E4 - vinkade åt bilarna. Det var en lastbil som till och med tutade även fast vi red och som tur var reagerade inte hästarna på det! Supermysig skrittur tycker jag, och nu är nog hästarna lösgjorda från topp till tå. 
 
Nu ska jag inta soffläge mamma, pappa och Madde som är hemma över helgen. Ha en bra fredagskväll där ute, snart kommer en film på Svante upp här! 
 
Vi åt glass idag på lunchen i solen, jag och några girls från klassen. Bästa!! 
Utsikten från toppen av berget där jag och Erica red idag, över E4an. Ganska läckert, eller hur? 
Började blöda näsblod i stallet, andra gången för idag.. #YOLO
 

Stallkatter

Vi har 3 katter på gården.
 
Peo är vår äldsta som funnits hos oss i säkert 8-10 år snart. Jag köpte honom för mina egna pengar och om jag minns rätt så var det 50st enkronor, haha. Han börjar bli lite med åren alltså, men det märks verkligen inte! Han är verkligen världens goaste katt, kan ligga i mitt knä i timmar om han så får för mig. Om man gå utanför dörren och ropar kommer han alltid som ett startskott. Han gör mig alltid sällskap i stallet. T.ex. idag när jag kom ner satt han ute på åkern och lekte med en råtta, men så fort han såg mig släppte han det höll på med och kom galopperandes till mig. Sedan stannar han hela tiden medan jag tar hand om hästarna, ligger utanför på stallplanen eller gosar ner sig i höet. Favoriten är dock på täckena i sadelkammaren! När jag går upp följer han med, vill gärna bli buren så han kan pussas lite på vägen. Om inte så går han alltid mellan benen på en eller tätt intill på sidan. Bästa underbaraste Peo ♥ 
 
  
 
  
 
Sedan har vi Rambo och Rocky, bröderna. Dom har också varit hos oss några år nu, men Peo har fortfarande lite svårt för dom små som tror dom kan allt, haha. Rambo är helsvart och har extremt mycket päls som han inte alls kan hålla reda på. Han är inte så fräsch alls om jag vara ärlig, haha. Om man klappar honom för länge kan han bli lite aggressiv och bitas. Han kan sätta klorna i en ganska hårt också, men det gör han inte med flit. Annars är han helgo, supernyfiken och vill gärna gosa en stund. Ganska klumpig är han också, haha! 
 
Rocky är våran lilla boxare med tre vita boxningstassar. Han är ganska skygg av sig till en början och är inte hemma så ofta. Men när han väl kommer hem är han gärna med nere i stallet och väntar på mig han med. Han kisar alltid med ögonen som om han tycker det är för ljust ute. Han hoppar gärna för att stryka sig högre upp mot benen och vill gärna att man ska ta honom lite på svansen innan man börjar klappa honom. Om han är på riktigt goshumör brukar han hoppa upp på låret om man sätter sig på huk och lägger sig till rätta där, eller så hoppar han upp på axlarna och sätter sig i nacken på en. Peo är hans "kung" om man säger så, han är liksom lite rädd för honom men vill samtidigt stryka sig mot honom. Rambo och Rocky är bra kompisar! ♥
 
    
 
   
 

Torsdag, eller måndag?

Den här torsdagen har verkligen känts som måndag! Måste bero på att jag var ledig igår. Dagen har varit helt okej, förutom min kropp som säger emot mig hela tiden.. För det första är det fortfarande muskeln i svanken/kärlekshandtaget som strålar ut smärta om jag suttit ner en stund och ska gå. Lite bättre är det, men ändå inte. För det andra har jag haft konstant huvudvärk från första lektionen och tills jag kom ut till stallet. Nu har det kommit tillbaka igen. Det tråkigaste är att det inte hjälper med värktabletter.. Och, för det tredje, när jag snöt mig när jag kom hem från skolan började det forsa ut blod. Ska vi byta kropp? 
 
Tur jag har mina grabbar alltså. Ute i stallet försvinner allt, det är bara jag och mina favoriter och massvis av glädje! Eftersom jag inte mått helt hundra under dagen tänkte jag mig ett lugnare barbackapass. Planen var att skritta i ungefär en 1 timme, men det blev intervallträning i skogen istället när jag såg att snön försvunnit från favvoridvägen. Helt kravlösa galopper i full fart blev det. Frolle var så himla glad och hans energi smittade av sig till mig! Kunde inte låta bli att skratta åt honom, åt oss medan vi red. Bästa, bästa, bästa Frolle. Vi avslutade med att rida slalom och skrittpiruetter runt träden och över stock och sten. En superrolig tur på Frollisen ♥
 
I morgon funderar jag på om vi ska hoppa studs igen och jobba med bommar. Vi får se hur det känns i morgon, vilket väder det är och lite sånt. 
 

Onsdag

Halloj! Onsdag idag och röd dag, så jag är hemma. Tog sovmorgon till halv tio ungefär och sen har jag varit upp och ätit frukost men resten av tiden har jag legat i sängen och läst. Tiden bara rinner iväg när man är uppslukad i en bra bok... Nu ska jag i alla fall ta och göra något vettigt - gå ut till stallet. Ska mocka klart och allt nu så det bara är att rida ikväll. Ska även hålla i en träning för Erica. 
 
Vad hittar ni på idag? 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|