DAGENS TRÄNING...

Var B Ä S T.
 

Värmde upp honom själv medan Lena red en annan häst. Tänkte lösgörande och red skänkelvikning in i en sluta och sedan en bakdelsvändning. Gjorde detta några gånger i båda varven tills jag kände att han mjuknade upp. I traven red jag på spåret, gjorde lite volter i olika storlekar och en del skänkelvikningar. Han kändes kanon! 
När Lena tog kommandot fortsatte vi med skänkelvikningarna. Han fick tvära ganska mycket för att det är bra gymnastik. Ibland kan han försöka smita från jobbet genom att skjuta ut ytterbogen, så det fick jag vara uppmärksam på. 
Sedan red vi sluta på diagonalen. Vid passering av X la vi en volt för att få den "rätta" böjningen och börja om, eller vad man ska säga. För att han verkligen skulle jobba över ytter framben över inner framben och ha böjningen i bålen fick jag lägga till ganska mycket innerskänkel. I slutet jobbade vi på en volt med tempoväxlingar, som ni kan se i Del 3. 
I galoppen red jag Frolle på en volt och jobbade med tempoväxlingar och att han inte skulle vrida sig i korset (lägga rumpan lite innanför, så han inte spårar). 
 
Genom hela passet kändes han såååå fin. Han gjorde allt jag bad om utan några konstigheter och mina hjälper var minimala. Han vilade i steget i traven, vi fick till ett sånt flyt i slutorna, tempoväxlingarna kändes kanon. Han börjar hajja vad längning är. 
Ååå, det kändes fruktansvärt bra. Ord kan typ inte förklara! 
Lena blev nästan helt stum, hon hade aldrig sett honom som han var idag. Inte jag heller för den delen ;) Hon tyckte att han såg riktigt fräsch ut. "Vad har ni gjort med honom?" frågade hon flera gånger, haha! Stadig form, vilande steg, mjuk i sidorna, fräsch, samlad, avslappnad... Kan bara hålla med! Otroligt glad och nöjd :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag mer taggad än någonsin på att komma ut och tävla till våren! Wiiiho! 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Det ser ju jätte fint ut :D

Svar: Men tack! :D
Pernilla Hägglund

2012-11-18 @ 15:48:55
URL: http://stallsackum.blogg.se
Postat av: Kajza

Ser jättefint ut! =)

Svar: Tack! :D
Pernilla Hägglund

2012-11-18 @ 16:03:59
URL: http://dumlesdagbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|