Hej hopp // Glad tjej

Så otroligt skönt det var att komma hem före 2 idag, känns nästan som jag har varit hemma hela dagen! Käkade en tidig middag innan jag gick ut och motionerade Frolle. Han fick ta det lite lugnare idag eftersom markarbetet igår var så pass ansträngande och ovant för honom. Jag tyckte faktiskt att det kändes som att han kom upp mer med framdelen och kom mer på bakbenen redan idag, vilket är målet med dom övningarna jag gjorde igår. Superkul att märka resultat så tidigt liksom! Galoppen kändes otroligt fin och jag fokade mest på att sitta snyggt med en korrekt handställning och rida med rumpan samt "mjuka upp" höfterna. Jag blir lätt lite passiv i min ridning då och då så det är något jag verkligen jobbar på - att aldrig sluta rida liksom. Jag red i ungefär 30-40 minuter bara men stod stilla och pratade med grannbarnen i säkert 20-30 minuter också. Tusen frågor och tusen myggor får sumera vårat lilla samtal, haha! 
 
Sedan gick jag till lagårn och kikade på mjölkroboten som idag kördes igång på riktigt! Just nu i början ska alla kossor inprogrammeras i datorn så roboten vet hur den ska göra med just den och den kossan. Kossornait måste såklart också vänjas vid det nya systemet så det kommer vara någon ute i lagårn dygnet runt för att se så att det rullar på och allt fungerar som det ska. Det såg i alla fall bra ut när jag var där, korna var inte allt för skraja för roboten utan gick ganska snällt in ändå! 
 
Har även hunnit med en powerwalk och lite intervallträning samt styrka. Solen har lyst på mig hela tiden och det var nästan lite för varmt med tjocktröja över sportlinnet - hur härligt?! 
 
 
Roboten! Kan klicka bättre bilder med kameran någon dag, om ni vill se förstås? Det är ju ändå en hästblogg, men det kanske kan vara roligt för er att se lite närmare på hur resten på gården fungerar också. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|