NATIONELLT MEETING HÖGBO

ÄNTLIGEN hemma får man väll säga, haha. Har varit lång och tuff helg känns det som! 4 klasser ridna på min snöflinga, och jag har kommit hem med helt okej resultat tycker jag. Nya personbästa i FEI Lagtävlan och Mästerskap, så det är jag ju jättenöjd med. 
Frolle har känts fin i helgen, men hans energi har pendlat lite fram och tillbaka. Förstår att han var trött nu i sista klassen, det märkte jag redan när jag gjorde i ordning honom då han surade hela tiden. Men med lite äpplen, kort framridning och mycket beröm gick det ändå! Annars brukar han kunna sura ihop om han redan när man borstar surar, så vi var snabba idag med att försöka få honom positiv. 
 
FEI Lagtävlan lördag: Han var lite här och var kan man säga. Fokusen låg någon helt annanstans än på mig, så jag var väll inte jättenöjd med känslan. Vi fick 60,085% som jag däremot är kanonnöjd med, nytt pers! 
FEI Mästerskap lördag: Bättre känsla och jag kände att jag red honom på ett helt annat sätt än i första klassen. Jag var jättenöjd, men inte domarna... 59,35% fick vi. Jag blev ganska nertryckt där kände jag. Liksom hur ska det vara egentligen och varför kan det inte kännas bra när jag får bra procent och tvärtom? Slag i bröstet typ. 
 
FEI Lagtävlan söndag: Den här klassen kändes också bra, men nej, tydligen inte.. 58,632% vilket jag verkligen inte var nöjd med. Jag höll inte alls med domarna och kan fan inte förstår hur FROLLE kan få en 6a på ökad skritt? Där sjönk mitt självförtroende lite faktiskt, men det var bara att fokusera om på nästa klass. 
FEI Mästerskap söndag: Kort framridning, cirka 30 minuter. Fokuserade mest bara på att få igång honom och lösgjord. Det kändes riktigt bra inne på banan vilket ÄNTLIGEN belönades lite i alla fall. Nytt pers - 61,22%. HÄRLIGT! Men däremot kändes lite sådär när jag såg att det skiljde 10% (JA, ni läste rätt..) mellan domare C och H. Jag tog tag i saken, gick ner till domarna och frågade varför det var såhär. Så stor skillnad ska det liksom inte vara. Vi diskuterade lite fram och tillbaka, kollade i protokollet och tittade på det som skilde. Det var verkligen skönt att prata med dom och se närmare på hur dom tänkt. Kändes mycket bättre när jag sedan visste varför det blev som det blev. Men sedan ska de diskutera mer om ekipagen de dömt olika. Över 5 procents skillnad ska det kollas upp och diskuteras. 
 
Har tyvärr inga bilder ännu inlagda på datorn, så det får ni om ett par dagar. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|