SATURDAY

Åh, hejsan! Jag har precis avslutat en powerwalk med inslag av löpning, haha. Tar det lugnt nu i början för att mina benhinnor ska anpassa sig och bli starkare, dom har gjort ont några gånger förut när jag börjat springa men idag kände jag inte av det förrän i slutet. Det blev en runda på cirka 4-5 km
 
Igår på praktiken red jag fyra hästar. Frollisen gick först ut, vi tränade för Lena. Han var så jävla fin, shit. Lena hoppade upp själv i början och kände på några övningar hon trodde kunde hjälpa oss på vägen. Vi jobbade med övergångar från skritt till trav, att få honom att börja med bakbenen och inte tappa framdelen så att säga. Det är svårt att förklara, men huvudsaken är ju att jag fattar. Mer om övningarna orkar jag inte beskriva för det är så mycket att tänka på. Haha. Jag har det i alla fall i huvudet! 
Sedan hopptränade jag ridskoleponnyn Bailey, en lurig dam men som hoppar superbra. Hon blev taggad på hinder och landade mer än gärna i fel galopp när vi red klockan, men jag tycker jag rättade henne bra och läste av henne snabbt - med hjälp av Åse på marken förstås. Hon var jättemysig att rida! 
Sedan trimmade jag den nya ponnyn Indy - 15 år och stog i ett halvår innan hon kom till ridskolan. Hon är ganska efter i sin utbildning kan man väll säga, men otroligt go. Ett fuxsto som hon är är hon lite speciell i ridningen. Hon hade igår väldigt lätt för att tappa fokus och for åt olika håll när den andra hästen gick ut från ridbanan. Jag fortsatte lite på det jag gjorde med henne i tordags - skänkelvikningar. Det gick helt ok! 
Sist, men absolut inte minst, red jag på storhästen Seth på en dressyrlektion. En vrång planka på ca 175cm, haha. Andra gången jag red honom och han kändes mycket bättre än första gången. Vi jobbade med framför allt öppnor och tagen bakdel samt volter. Seth var duktig, men verkligen jobbig. Man får slita som ett djur uppe på hans rygg kan jag lova, men i slutändan är det värt det för han lossnade verkligen när jag avslutade honom. Himla mysig och nyfiken är han i stallet, gullgrabben. 
 
 
Bailey & Seth :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|