Fem- och en halvan

Idag dukade jag upp med hinderstöd och bommar på banan! Frolle har ju ingen tävling förrän 31/8 nu så då passar jag på att lägga in lite hoppning som omväxling och styrketräning - jag hoppar nämligen inte bana utan övningar ur min bok "hoppövningar för dressyrekipage". Exet hoppades också vilket ni kan se på bilder från här
 
Värmde Frolle mest på volt och böjda spår. Jag jobbade mycket med att han skulle slappna av och fortsätta jobba från skritt till halt, ha kvar formen och stå stilla även om jag tog tyglarna i en hand och spände sadelgjorden till exempel. Sen ryggade jag någon gång, har ett nytt komando som jag ska försöka lära in på honom då han inte verkar trivas med att man gör en förhållning och lägger skänklarna lite längre bak. Så fort han tog minsta lilla rörelse bakåt berömde jag honom för att sedan fortsätta framåt, det är ju väldigt viktigt att hästen fortsätter tänka framåt även i en ryggning. Jobbade med skritt- och travövergångar och tempoväxlingar i trav och galopp, sen styrde jag in på serien. Hoppade som högst cirka 1,10 tror jag. Mätte inte och höjde som jag kände för. Serien bestod av 5 travbommar med 5 fötters mellanrum, ett kryss som hjälphinder och sedan 5 meter (1 språng) till en ganska bred oxer. Ett ganska kort avstånd för att hästarna ska komma under sig med bakdelen och verkligen ta i uppåt/framåt och på så sätt stärka schvung och samling. 
 
Red även fram Exet på volt för det mesta och blandade med några raksträckor då jag tröck på honom lite mer för att behålla energin i honom. Han brukar vanligtvis dö när han får jobba på banan hemma men idag tyckte han det var roligt och var väldigt samarbetsvillig! Galoppen var till och med väldigt bra! 
 
Båda två tyckte det var väldigt roligt att hoppa och blev mör i bakkärran av övningen, men styrketräning är ju ändå styrketräning! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|