Tisdag

Hejsan! Allt bra med er? Igår mådde inte jag särskilt bra så då la jag bloggen åt sidan. Idag mår jag dock mycket bättre, även om det fortfarande inte riktigt känns helt hundra. 
 
Tisdagar är ju som ni vet praktikdag. Jag brukar ju ta med Frolle in och träna, men nu fick han överlämna det till Leon istället. Ridskolechefens dotter som är unghästutbildare kommer hem från Skåne i helgen och då ska hon sitta/rida på honom, så vi åkte in med honom idag också så Åse kunde "tömköra" honom. 
Till att börja med krånglade han när vi skulle lasta. Han vägrade gå in, ställde sig på tvären, kastade sig bakåt och stegrade. Jag höll mig i skinnet, blev väldigt frustrerad om jag ska vara helt ärlig men det gick bra. Jag höll mig lugn och använde mig inte utav rösten utan bara kroppspråket. Vi spände upp två linor i sidorna på transporten men han fortsatte att testa gränserna. Till slut förstod han att vi inte tänkte ge upp och gick hur snällt som helst in och stod så snällt medan mamma stängde. Resan in till ridskolan gick väll.. okej? Jag åkte epan så det var mamma och Madde som åkte med Leon. Han hade hoppat över bommen med frambenen och förstört grimman efter ca 10 minuter. Men efter det gick det jättebra. Krångel även vid lastningen när han skulle hem, dock inte lika länge. Men hela hemvägen hade han inte rört en fena, så det är antagligen en sak som han måste vänja sig vid. 
Han var jätteduktig när Åse tömkörde. Från början fattade han ingenting och blev riktigt förvirrad, så då for han i full fart bakåt. Hon gjorde ingen stor grej av det utan lät honom göra så tills han började gå framåt istället för hennes smackning. När han väl fattat vad hon ville gick det jättebra, han spände av och travade fint. Sen gick jag några varv runt ridhuset så han får kika på allt innan lördag. Han såg en riktig snygging i speglarna som han gnäggade åt, hahaha.. Gullegrisen! 
 
Väldigt stolt över honom som gjorde allt relativt bra. Men vad mer kan begära av honom? Han är ju världens goaste häst ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|