HÄLSINGLANDS HÄSTKLINIK

På måndagar har ju jag praktik, som ni vet. Det var lite roligare igår, då det kom in några som jag kände med sina hästar. Till exempel så kom Erica in med Buttler på ett, av innan många, återbesök. Tänkte skriva lite om deras "ögonresa" nu, Erica får flika in om jag har råkat skriva fel någonstans!

I höstas blev Buttler stucken i sitt öga av troligtvis en taggbuske i hagen. Hornhinnan blev drabbad och han fick hög feber. Det var riktigt allvarligt, så allvarligt att veterinären förberedde Erica på att han kanske måste klara sig med bara ett öga. Han lämnades in på kliniken för operation. Veterinären drog ned en lambån (någon slags hinna som kommer inifrån ögonlocket) som skulle skydda ögat.
Ett tag stod han även med en slang fäst intill halsen ner i ögat som han fick medicin genom.

Efter flera månaders droppande, skyddande, besökande, oroande osv. börjar man verkligen se skillnad! Erica har varit otroligt duktig och noggrann, tagit hand om ögat på bästa sätt och varit riktigt försiktig. Nu kam Buttler se igen, dock inte på hela ögat, men det kommer han så småningom. Lambån tror jag skulle få sitta kvar, då den inte gör någon skada av att sitta kvar där.

Riktigt skönt att det löste sig, utan att han behövde förlora ett öga eller bli för evigt blind! Så här ser det ut nu :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3962908/images/2013/pic_5119dba6e087c31d307cfe30.jpg" class="image">



Kommentarer
Postat av: Erica

allt ser rätt ut ;) bara att det var inte allvarligt från början men det blev det då hans kropp inte tog imot medicinen :) sen finns hela historian i bilder på min blogg ;)

Svar: Haha, okej! :)
Pernilla Hägglund

2013-02-12 @ 17:16:46
URL: http://ericaschedin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|