Dagens ridpass

Jag red Frolle på banan idag. Som uppvärmning skrittade jag först 10-15 minuter på lång tygel. Plockade sedan upp honom och gjorde lite olika branta skänkelvikningar och olika centrerade bakdelsvändningar för att lossa honom i bogen och få honom att jobba med bakbenen och runda sig runt inner skänkel. Sedan byggde vi på med lite skritt- och travövergångar, volter och skänkelvikning i trav. När han kändes lite mer loss red jag med lite mer tryck i honom och i en något högre form, dock inte tävlingsform. Då la jag in lite öppnor, mindre volter och slutor. Gjorde inte så många då han kändes riktigt bra där, så provade lite tempoväxlingar på diagonalen vilket jag tycker gick fint. Gäller att han hittar det även fast jag sitter på ryggen också och inte bara på töm, men det får ta sin tid. 
I galoppen sen red jag några varv på fyrkantsspåret för att bara galoppera igång liksom och sedan gick jag in på en stor volt. Minskade och ökade storleken, red lite sluta och gick sen in på en mindre och mindre volt i slutan för att sedan försöka påbörja en galoppiruett. Det är en bra samlande övning tycker jag, det gäller att man får dom på bakdelen och inte trixar för mycket uppe på ryggen. Svårt men nyttigt! Det är första gången vi gjorde detta så det blev lite knas, men jag ska försöka fortsätta lägga in den här övningen i passen på banan i alla fall. 
Galopperade av honom på åkern bakom ridbanan, det tyckte vi var kul! Erica var med och fotade också så förbered er på en massa fina bilder :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|