Crazy

Gud vilken galen ridtur det blev med Erica idag! Planerna ändrades och det blev en lång tur till en sjö för att bada med hästarna, alltså Frolle och Exet. Det var fint väder när vi red iväg men vi möttes av spöregn, tillfällig åska, mjuka vägkanter och som pricken över i:et trilskades Folle i ca 10-20 minuter och Exet tappade två skydd i vattnet. Jag fick hoppa av och gå ner och leta reda på dom, haha. Tur dom drivit in någorlunda till kanten i alla fall! 
 
Jag är verkligen såå stolt över Frolle som gick ner i vattnet idag. Jag har tidigare aldrig badat med honom då han är väldigt rädd för vatten, då det är på marken alltså. Hans före detta ägare sa även att han var väldigt kinkig för det, men vet inte om dom fick i honom någon gång. Vi försökte faktiskt en gång förra året, men han trilskades i ca 40-50 minuter då och det slutade med att jag fick hoppa av och gå före för annars ville han inte, med skor och allt. Då hade jag bara haft honom i ett år och vi kände kanske inte varandra till 100%. Idag märks det verkligen att vi har kommit närmare varandra på ett övre plan, inte bara inom ridningen. Vi litar mer på varandra nu, men självklart säger han ifrån först fortfarande men när jag pushar honom och ger honom positiv energi kan han ta det lilla extra steget som gör att jag överöser honom med beröm! Idag gick han ner i vattnet efter ca 10 minuter. Jag hade plockat med mig morötter som extra belöning och klappade honom för nästan varje steg han tog. Det märktes att han tyckte det var roligt efter en stund och det kändes så himlans bra i mig då. Bästa, bästa Frolle ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|