UPDATE

Bloggen har legat lite på sidan om i några dagar nu.
I måndags hade jag bara ingen ork eller lust att blogga efter praktiken. Det blev en akut avlivning av en ponny efter att veterinären konstaterat att det var det eller att åka till Uppsala för intensivbehandling med antiobiotika och operation. Ponnyn var ganska gammal så ägarna bestämde sig för att låta honom gå vidare. När jag såg ägarna gå därifrån och vet. frågade om jag ville vara med under avlivningen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag fick gå och ta en paus i fikarummet medan dom gjorde det, jag klarade inte av att vara med. Alla tankar från när jag själv blev tvungen att avliva två av mina ponnysar kom som en blixt. Förstår inte hur dom som avlivar klarar av att hålla sig, måste vara himlans svårt att bara kunna stänga av känslorna sådär och göra det. Jag tror jag mest började gråta för att jag såg hur ledsna ägarna var, eftersom ponnyn verkligen inte mådde bra. Därför orkade jag inte göra så mycket när jag kom hem, ville bara gå ut till hästarna. Skrittade i över en timme på Frolle med Erica på Exet, och det gjorde mig lite gladare! 
Nu är praktiken på Hästkliniken slut, lite tråkig avrundning bara, men det är sånt som man måste lära sig hantera. Jag har verkligen lärt mig massor av att ha varit där. Det har varit superkul, men lite jobbigt ibland med ledsna ägare som vill ha sina hästar friska. Nu ska jag byta praktikplats till HRPK - ridklubben jag rider för. Känna på hästskötarlivet lite mer! ;)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|