Bra måndag

Praktik, strålande sol, 20+ i skuggan, 3 fina hästar ridna. Min dag kunde inte ha varit bättre! Har haft fullt upp på praktiken. Jag, två praktikanter till och Roger tog undan alla tävlingshinder som använts under helgen till hinderförrådet vilket tog sin lilla tid och svettiga blev vi. Sedan har jag ridit Indy, ridskoleponnyn. Hon tyckte nog också det var varmt idag, stretade lite när jag höjde kraven men det är förståeligt. Ändå tycker jag hon gjorde bra ifrån sig! Mamma kom in med Frolle till ett så jag tränade för Lena med honom. Det gick superbra! Han hade mycket bättre takt även i höger galopp idag, men han är fortfarande lite "efter" där. Han ökade ganska bra idag också. 
Sist men inte minst red jag Lilla My, Lisas ponny som är till salu. Jag har ridit henne en gång förut innan. Hon var superfin idag även hon och jag fick rida som bara den! Men det är en ponny som behöver mycket säte och det är ju bra för mig som ibland blir passiv. Lena hjälpte mig lite och handledde mig kan man säga. Vi provade göra travökningar och j-ä-k-l-a-r säger jag bara, vilken power! Jag kände verkligen hur frambenen flög fram, som det ska vara. Bra för mig att få in den "rätta" känslan över hur en travökning ska vara, så jag kan försöka härma det på Frolle sen. 
Supernöjd med alla tre passen! Nu är det bara mitt egna stall kvar som ska fixas och kvällen avslutas med att knoppa Frolle. Vi har ryttartest i morgon på skolan så då ska jag ha med honom och då ska hästarna knoppas. Gör det redan ikväll för att jag ska slippa kliva upp 4 i morgon bitti - jag måste ju till Lervik i vanlig tid.. 
 
 
Exet & Frolle för några dagar sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|