Hästarna idag..

Leon var först ut idag. Jag värmde upp honom genom att promenera, springa och köra lite ledarskapsövningar. Mamma plockade fram lite tunnor, ett trasigt hinderstöd och en presenning också. Hinderstödet gick han över på en gång, inga problem. Sen lekte han lite med tunnorna, en röd och en blå, och efter att han inspekterat dom gick han över dom - även om han lätt kunnat gå runt dom. Presenningen var lätt som en plätt det också, han bara gick över. Skapligt förvånad jag blev, haha! 
Sedan longerade jag honom och han lyssnade mycket bättre på min röst idag jämfört med förra gången. Efter många om och men fick jag honom att galoppera lite i båda varven också. Men först trodde han att jag menade att han skulle flasha traven för jäklar vilka fina framben (och bakben) han fick, även om det inte riktigt var vad jag bad om.. Han verkade tycka det var roligt i alla fall! 
Vi provade lasta honom igen också. Förra gången ville han gå ut så fort han kommit in, så det var lite pendling fram och tillbaka liksom. Men jag frågade Åse på ridskolan om tips hur jag skulle kunna träna för att få bort det, så jag provade det idag och det gick kanonbra. Det var någon gång han backade, men då drog jag ner huvudet på honom och sen avslutade vi med att han stod stilla där inne. Nöjd! 
 
Frolle red jag barbacka på en åker. Vägarna var för hårda och hala idag och mina pållar har inte fått på sig brodd ännu.. Vi joggade lite bara och han kändes fin! Det blir några lugna dagar nu innan lördag och söndag då vi ska hoppträna med utvecklingsteamet. Han kommer få sån träningsvärk, stackarn! Jag har ju inte hoppat sen tidigt i höst.. Det ska bli roligt i alla fall :)
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Madde Åström

Hej. Din kommentar är nu publicerad i ett inlägg. Det finns även en fråga till dig där i början av texten. Kommentera gärna! KRAM!

2013-11-14 @ 19:18:45
URL: http://maddeastrom.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|