Longerad för första gången

Idag longerade jag Leon för första gången i hans liv! Jag började skritta fram och trava honom lite för hand och sedan gick vi in på volten. Efter några varv tog mamma över och jag gick in i mitten med linan mellan oss. Vi gjorde i både skritt och trav här som igår och efter en stund släppte mamma honom och gick undan från volten. I början ville han gärna gå in mot mitten eller till mamma och stanna i ett hörn, men efter att jag korrigerat honom några gånger förstod han uppgiften och travade/skrittade snällt runt mig. Shit vad han accepterar och lär sig snabbt, helt otroligt vad roligt det är när han är så ambitiös! Världens bästa Leon ♥
 
Efter det korta passet lasttränade vi lite. Det var första gången för honom att gå in i våran transport och även i en transport utan fronurlastning. Jag stannade först så han skulle få chansen att nosa på rampen, men han klampade raka vägen in i transporten haha! Vi gick in och ut några gånger och sedan gick vi även över rampen ett par gånger från sidorna. Det enda problemet var att han inte ville stå stilla där inne, utan så fort han kommit in backade han ut igen. Så vi provade hänga en höpåse där fram som han kunde äta lite ur, då stod han stilla en stund. Då avslutade vi och gav morot! Nästa lastträning ska vi sätta in mellanväggen. 
 
Jag har massor av bilder från både longeringen och lastningen. Lämna en kommentar om ni vill se! Här kommer ett smakprov :) 
 
 


Kommentarer
Postat av: evie

Klart vi vill se mer bilder på din duktiga 2-åring :)

Svar: Härligt! :)
Pernilla Hägglund

2013-11-09 @ 18:14:56
URL: http://www.evieastrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|