Taggad!

Jag och Frolle gjorde en kanonträning idag för Lena, även om regnet öste ner på oss under tiden! Detta var första träningen för mig på mer än 4 veckor, men det märktes inte. Jag kände inte alls av att det var jobbigt, det var bara väldigt roligt att få sitta på Frolles rygg och prestera ett så bra dressyrpass som idag. 
 
Jag värmde honom själv och han hade ett så fint sug i gången och på bettet. Sedan kom Lena och hon sa med en gång att han såg riktigt fin ut, det var roligt att hon sa det när jag själv kände det innan! Vi red en övning som hon provat på honom när jag inte fick rida - rida in i en öppna på kvartslinjen och ligga kvar i den några meter, sedan byta linje till spåret men då ska han vara kvar i öppna under bytet och sedan rida några meter på spåret. På det sättet får jag honom att verkligen ta in inner bakben och hitta ett helt annat gung i traven, men jag måste hela tiden se till att han inte blir för rak utan böja honom runt innerskänkeln även fast han ska flyttas. Superbra övning som han blev riktigt fin av! I galoppen red jag på en liten fyrkant och flyttade ut rumpan och in framdelen i varje hörn. Av den övningen får han en mycket rundare och större galopp, och när jag sedan saktar ner till skritt blir det skritt på en gång och inte något gupp med rumpan som han brukar vara duktig på att göra haha. 
 
Vi avslutade med enkla byten på linjerna, galoppserpentiner och sist men inte minst två travökningar som blivit otroligt mycket bättre nu! Allt tack vare tömkörningen ♥ Stort tack till min tränare, Lena, för allt hon gjort för mig och Frolle - alla träningar, alla gånger hon ridit honom åt mig och all framgång vi nått.. Det vore inte för henne! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|