Fan..

Frolle är halt. När jag tog in honom från hagen tyckte jag att han gick lite stelt med det högra bakbenet, men jag tänkte inte särskilt mycket på det. När jag kratsade hovarna ville han inte riktigt lyfta och böja det benet så då blev jag misstänksam och kände igenom benet. Ingen värme, svullnad eller ömhet så då trodde jag inte att det var något. När jag skrittade iväg kände jag att han inte riktigt tog för sig men jag var osäker på om han haltade eller inte så jag travade. Då haltade han. Ganska rejält faktiskt. Jag hoppade av direkt och vände hemåt, kände igenom benet ytterligare en gång men hittade inget. Jag spolade även hoven ifall det var något i den eller någon spricka som jag inte sett tidigare, men icke. Jag visade Erica och Lukas och även dom konstaterade att han inte var sig lik i skritten och definitivt halt i trav - mamma likaså. Men eftersom han inte är öm, svullen eller varm tror vi inte det är så allvarligt (Eller alla utom jag tror det.. Jag tror ju alltid det värsta..) utan att det rör sig om en sträckning. Om han haltar i morgon också ska jag ringa hit Eva, min equiterapeut, så får hon kika på honom. 
 
Jag sa senast för några timmar sen att Frolle inte varit skadad eller sjuk under de snart tre åren jag haft honom, men nu är det tydligen dags. Jag skulle aldrig ha sagt så. Åh, tusen tankar snurrar i mitt huvud just nu. Är det något jag kunnat förhindra? Han var ju hur fin och fräsch som helst igår? Hände det igår? Vad ska jag göra? Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Min fina guldklimp är den sista som förtjänar att bli skadad. Åå... 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|