Ett kliv bakåt

Jag tror det inte är någon som har missat Svenska Ridsportförbundets nya åldersgränser för ponnyryttare. Från och med 2015 kommer det alltså vara tillåtet att rida ponny tills det att man fyller 20 år. Det är... sjukt, tycker jag. 
 
Utomlands är åldersgränsen 16 år. Innan har det i Sverige även diskuterats om att ändra till det och det tyckte jag var lite synd. Men samtidigt bra för att sträva efter en internationell nivå. Jag trodde nog aldrig att det skulle ändras till 20 istället. Jag tycker det är ett steg i helt fel riktning för den svenska ridsporten. Absolut kan det kännas bra för ponnyägarna att kunna ha kvar sin kanske första bästa vän ett par år till, men varför dra ut på det? Det gör väll ändå saken bara värre? Och om man verkligen vill fortsätta tävla sin ponny så finns det möjlighet att ta upp den till storhäst - som jag kommer göra med Frolle. 
 
"Ryttare som vill fortsätta att tävla ponny och om de tillsammans är ett proportionerligt ekipage ges möjlighet till att fortsätta". Vem bestämmer om ekipaget är proportioneligt? Kommer det införas vikt- och längdkontroller eller kommer överdomaren behöva ta dom besluten? Jag tror det är väldigt få som faktiskt kommer våga säga stopp om dom ser ett "oproportioneligt" ekipage. Det känns ju rent av taskigt. Som det redan är nu är det väldigt få överdomare som säger till, det ser man på flertalet tävlingar. 
 
Hur blir det med Junior och Young Rider? Kommer det inte finnas några sådana ekipage kvar att representera Sverige, eftersom de inte går upp på storhäst förrän det är för sent? Jag antar att det är ett problem som ridsportförbundet lär lägga märke till själva.. 
 
Nej, jag ger den nya åldersgränsen en riktigt diss. Ponnytiden är nog lång som den är och för att hålla internationell standard borde vi istället sänka åldern till 16. Det tycker jag. Vad tycker ni? 
 
 
Ponnytiden för mig har varit härlig, men jag ser fram emot att äntra storhästbanorna istället. Och jag ser absolut inget fel att göra det med min ponny! En ny utmaning helt enkelt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|