Full fart på hästbiten

Idag har jag verkligen hållit igång i stallet efter jobbet. Direkt när jag kom hem gick jag ut och gjorde klart mockningen och höet för att sedan ha hela kvällen åt ridningen. Frolle, Buttler och Leon blev aktiverade innan klockan hann bli åtta. Klapp på axeln! 
 
Frolle gick lösgörande på banan. Det blev ett lite längre pass då han inte riktigt släppte igenom förrän mot mitten och då ville jag utveckla det och lossa honom ännu mera, så då rann tiden iväg så vi trimmade i lite mer än en timme. Ingen nöd på Frolle dock, han behövde en ordentlig genomkörare. :) Jag la i princip all fokus på övergångar. Att behålla formen och energin i övergången mellan skritt-trav, trav-galopp och tvärtom. När han sedan mjuknade plockade jag upp honom i nästan tävlingsform och red igenom Lagtävlansprogrammet två gånger. Det märktes att Frolle hade på känn vad nästa moment var så det var skönt att han kände igen programmet! Han gick superbra genom hela programmet och det kändes finfint. Mycket klapp och beröm. 
 
Sedan kom Erica över med Buttler som jag trimmade. Han var verkligen på tårna idag och det var tufft att få honom att landa. Men i slutet lugnade även han ner sig lite och vågade ta ett mjukt och jämnt stöd utan att släppa bettet. Han vill gärna göra det nämligen och det är en himla svår balansgång på honom. Buttler är en svår häst, ingen tvekan om den saken, och det gör mig lite frustrerad. Haha, vinnarskalle.. Nej, men jag vet hur han KAN vara och idag var ju verkligen inte det värsta. Vi red igenom LB:1 och det kändes bättre än sist jag red igenom det programmet med honom, så det var ju skönt i alla fall. Nästa vecka ska vi tävla tillsammans och det ska bli roligt. Man måste tänka på att han inte har varit ut så mycket och att han har det temperament han har, så vi kommer bara rida för att få ett protokoll och en procent som vi kan jämföra med förra årets starter. För att man ska kunna sätta utvecklade mål krävs det mer rutin, så det väntar vi med helt enkelt. 
 
Sist men inte minst plockade jag in Leon (tro det eller ej, men jag jag hade turen att grimskaftet fastnade i grimman när han försökte smita precis när jag fått tag på honom så jag fick in honom haha..). Jag tränsade honom och vi traskade sedan iväg på en halvtimmes promenad! Vi utforskade en åker, gick mellan en damm och en å, klättrade lite i skogen och stötte på en mycket läskig postlåda. Leon var jätteduktig och nu kan han förhoppningsvis ta det lugnt i ett par dagar igen. Efter promenaden i lördags blev han ganska trött, för när mamma skulle ge frukost låg han ner och reste sig inte förrän hon kom in i boxen. Mitt gullhjärta ♥
 
Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hit, han har haft kvällspasset på sitt jobb så vi har inte träffats sedan i morse innan jag åkte till dagiset. Miss him like craaazy! Vi hörs mer imorgon :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|