Dagens ridpass

Idag fick hästarna kämpa i värmen på ridbanan, usch så varmt det var! Banan ligger lite i lä dessutom så det blir liksom ännu varmare. Men men, man ska ju kunna rida i alla väder och Leon kan ju verkligen behöva vänja sig innan vi ska tävla internationellt om några år, haha ;) 
 
Frolle var först ut i alla fall och det stod lösgörande på schemat. Idag lade jag all fokus på övergångar och tempoväxlingar med samma tänk som på Pia-träningen i måndags. Frolle kände igen jobbet och gjorde ordentligt på en gång så vi kunde mest finslipa lite! Det är så roligt när man kan börja där man slutade förra gången istället för traggla om från början igen. Han gjorde kanonfina "tänjningar" i traven, han travade sååå långsamt. Övergångarna till skritt från galopp var också väldigt fina. Det enda som vi jobbade med där var att han inte skulle dra ut sig i själva övergången och sedan att han skulle vara kvick men lugn i skritten. Detaljträning är roligt! 
 
Leon sen och han var väääldigt pigg på att bli riden idag! Rädd för lite allt möjligt och ville inte alls skritta utan helst trava med huvudet uppe i vädret hela tiden, haha. Kul att han tyckte det skulle bli roligt att bli riden, men jag fick försöka plocka ned honom på jorden igen! Efter några övergångar till skritt och lite olika vägar blev han lite lugnare i alla fall så då kunde vi jobba lite bättre. Galoppen var jäkligt bra idag och det kändes verkligen att han blivit starkare! Han har en sån härlig galopp min lilla kille, värsta tigergaloppen kan jag lova. Raka motsatsen till Frolle haha :) 
 
Idag var mina prinsar extremt roliga att rida, även om dom alltid är det (hehe). Nu ska Leon vila två dagar innan det är dags att träna på att visa för hand och Frolle har en skrittdag innan fredag då vi ska göra ett till lösgörande pass. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|