Fredag

Hej på er! Jag är hemma igen nu och har precis käkat frukost. Gud så skönt med klämdagar, eller hur? Finns inget härligare än lediga fredagar. Idag är det en väldigt hästig dag! Jag ska alldeles strax pallra mig ut till stallet och rida. Med Frolle blir det en uteritt och för Leon blir det jobb på banan och i vinterhagen.
 
 
Frolleman ska få gå lång och låg och stretcha ut kroppen, frusta och mjuka upp sig. Igår när jag och mamma tog in hästarna var han väldigt på hugget så jag förväntar mig en väldigt pigg och framåt ponny idag!
Leon har vilat sen i måndags så jag tror han kommer vara sprudlande lycklig idag när han förstår att jag ska rida honom. Han brukar bli så när han vilat en längre period än vanligt, som t.ex. efter hans vilomånader. Jag tror dock inte att jag ska behöva longera honom innan, men jag plockar med mig linan ifall att.
Han ska få fortsätta jobba med övergångar mellan skritt och trav samt trav och galopp. Han behöver befästa galoppfattningarna mer innan treårstestet och dessutom är det ju väldigt lösgörande för hästen att variera mellan tvåtaktig och tretaktig gångart. Två flugor i en smäll alltså! Jag tror jag ska börja jobba med det lite tidigare än vad jag gjort förut då Leon brukar bli ganska trött och mör snabbt i det jobbet. Och nu är ju det det viktigaste så då bör jag prioritera det tidigare. Låter som ett bra upplägg, eller hur? :) 
 
Lite senare ska jag följa med mamma till ridskolan. Hon ska hoppträna med Exet! Jag har inte följt med tidigare och sett men nu på denna lediga fredag har jag äntligen tid för det. Det ska bli väldigt roligt, men samtidigt ovant att åka till ridskolan för att kolla när någon annan rider - annars är det ju alltid jag som rider och de andra tittar på. 
 
Är ni också lediga och vad ska ni passa på att göra i så fall? 
 
 
Denna bild är på mig och Exet när jag jobbade med fem och en halvan förra sommaren! Han har ju varit en mycket framgångsrik hopponny tidigare med Annika, den lilla kusen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|