Svar på kommentar

 
Ja, hur tusan hinner jag? Haha. Nu går ju jag i trean på gymnasiet och har ett ganska lugnt schema. På måndagar är jag borta 07:20-17:30, tisdagar/onsdagar 09:25-15:30 och torsdagar/fredagar 06:20-17:30. Mamma mockar åt mig i princip varje dag jag är i skolan så det är jag jättetacksam för, annars hade det varit jobbigare. 
 
Leon går ju väldigt korta pass - max 30 minuter, oftast 20 minuter. Dessutom rids han inte så ofta utan bara ca 3-4 dagar i veckan. Däremellan promeneras han och vilar helt. Det hade inte varit helt lika enkelt om jag hade haft en till häst i tävlingskondition, vilket också var anledningen till att jag köpte en unghäst. Frolle går ju ungefär 1 timme varje dag så om jag hade haft en till häst som skulle gå den mängden hade jag nog inte hunnit med. Men med Leon går det super! Jag kan byta dagar då jag rider honom beroende på hur jobbig dag jag haft eller om jag inte skulle hinna en dag. Då gör det ingenting att han vilar liksom. 
 
Sedan tror jag att det handlar mycket om planering och framför allt vilja. Jag älskar ju det jag gör och vill verkligen hinna - då ser jag till att det går. Jag ser till exempel inga problem med att gå upp före fyra en morgon för att hinna rida båda hästarna samma dag. Jag ser heller inga problem med att komma in nio på kvällen ibland. Dessutom tar jag ofta på mig att rida andras hästar (som Ericas eller Nicoles häst) och då handlar det mycket om planering. 
 
Hästarna är min prio 1. Dom kommer före i princip allt. Jag anpassar det andra, som inte är hästrelaterat, för att jag ska hinna med att rida. Det är så det funkar för mig och det tror jag på, om jag ska komma dit jag vill och nå dom målen jag har med hästarna. Ibland tar det såklart stopp för mig också, jag blir trött och omotiverad och känner att jag inte räcker till. Då får det vara så några dagar och sedan är jag oftast back on track igen. Jag skulle nog aldrig orka om jag inte hade så underbara människor runt omkring mig som familjen, Fredrik och mina vänner. Dom tror på mig och det är min drivkraft! Ni kan ju fråga Fredrik hur trött jag är på helgerna, haha. När jag var hos honom förra helgen somnade jag före nio på en fredagskväll, så då förstår ni att det är ganska slitsamt - men det går. 
 
Jag hoppas det var ett bra svar på din fråga, Malin! :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|