Måndag

Det känns som att den här dagen har varit huuur lång som helst, men på ett bra sätt. Jag har hunnit med mycket och än är klockan bara åtta! Skönt att han en lugn kväll där man kan ta det lugnt och gå och lägga sig tidigt för en gångs skull. 
 
Jag gick upp tidigt i morse för att rida Leon och Deira. Leon kändes inte riktigt som han brukar idag - lite stretig och blev aldrig riktigt avspänd. Jag tror att han kanske är lite trött i kroppen och behöver en kort viloperiod, så nu ska jag promenera med honom i två dagar och sedan ska han vila fram till nästa vecka. Eftersom att Leon är så ung måste jag vara supernoga med att lyssna på honom och analysera tänkbara orsaker till att han reagerar på ett visst sätt och sedan agera utifrån det. Nu har han aktiverats i några månader och har många nya intryck och upplevelser i bagaget som kanske behöver smältas - då tror jag att en vecka "off" blir bra. Efter maj är det dags för hans långa sommarvila så därför tror jag det räcker med en kort paus nu.
 
Deira var jättefin att rida, men när jag ridit klart såg jag att jag fått sms från Nicole att hon skulle motionera henne själv idag.. Haha, så typiskt, jag var för snabb! Under tiden jag red kom Peter för att sommarsko mina hästar så efter att jag ridit Deira kikade jag lite när dom blev skodda. Leon var lite bråkig idag och vällte ut verktygslådan för Peter så det låg sömmar över hela stallgången.. Men Frolle och Exet stod som vanligt som ljus och njöt av uppmärksamheten. 
 
Sedan var jag en sväng till Gävle till anläggningen där vi hade vårt gymnasiearbete för att utvärdera arbetet tillsammans med lärare och handledare. Det gick jättebra och jag fick godkänt och superbra kritik, kul! När jag kom hem sedan så gjorde jag i ordning Frolle för en skrittur barbacka. När vi skrittade iväg kände jag dock att något var fel så jag hoppade av och kollade alla hovar och ben en extra gång. Mamma kom också ut och sedan såg vi en söm som satt lite tokigt. Jag drog ut den och då såg det bättre ut. Jag skrittade som planerat men tog det väldigt lugnt och red bara på mjuka underlag. Han kan ju ha blivit sömstucken och då kan det göra ont ett tag även efteråt. Vi får hoppas att han är som vanligt imorgon! 
 
Sedan har jag fixat stallet, plockat lite på rummet och tvättat. Nu ska jag gå och ta in hästarna och sedan tror jag faktiskt att jag ska gå och lägga mig! Jag ska upp tidigt imorgon för att promenera Leon innan skolan. Så godnatt! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|