Frolle ska flytta

Nu kommer det inlägget jag har bävat mig för att skriva och som är fruktansvärt jobbigt. Frolle ska flytta. Utan mig, alltså. Ni vet Saga som jag nämnt lite då och då? Hon har ridit Frolle ungefär 1 gång i veckan och tog hand om honom när jag var på Gotland. Det är inte av någon slump utan det är för att det är till henne han ska flytta. 
 
Han säljs INTE. Det vet ni att jag alltid sagt att jag inte kommer att göra, och det står jag kvar vid alla dagar i veckan! Frolle lånas ut på foder till Saga som jag valt ut, kan man säga. Från början var jag helt inne på att ha kvar honom själv och rida honom tills han dör, typ. Men allt eftersom började jag förstå att jag inte kan det om jag ska jobba som hästskötare och flytta - vilket är planen. Jag kan inte betala stallhyra för 2 hästar, det är dyrt och om jag ska komma någonstans kan jag inte stanna kvar vid Frolle. Det vänder sig i magen på mig när jag skriver det för det låter så himla själviskt, men det är den hårda sanningen. Frolle betyder ALLT för mig och jag prioriterar honom högst. Så vad är egentligen bäst för honom? Att hänga med mig och kanske få ännu mindre uppmärksamhet på grund av mitt jobb som hästskötare, fler tävlingar med Leon och färre tävlingar med Frolle eller är det att hitta en liten orutinerad ryttare som rider mjukt och vill lära sig och då låna ut honom? Det är såklart det andra alternativet. Frolle börjar bli gammal och han går som allra bäst på kort bana på lägre nivå än nationellt, och han är en riktig gentleman. Jag lovar er att det inte finns någon bättre läromästare än honom. Om du gör rätt så gör han det du ber om, samtidigt som han inte gör någonting "extra" i onödan. Du får lära dig att RIDA och inte åka runt på en räkmacka. 
 
Saga letade en ny ponny och jag letade en ny ryttare. Jag hade inte sett henne rida så mycket men jag kände dom som kände henne. En dag kom hon och bara borstade honom och redan då såg jag att det kunde bli något bra! Därefter fick hon börja rida honom en gång i veckan med min hjälp från backen, sedan fick hon ta med honom på träning för Åsa Enqvist och som ni vet tog hon hand om honom själv när jag på Gotland. Allt har gått jättebra och dom har utvecklats jättemycket under denna lilla tid. Frolle börjar acceptera och respektera henne nu och Saga börjar hitta allt fler knappar.
 
Saga och hennes familj är världens gulligaste och kommer göra sitt allra bästa för Frolle, det vet jag! Och dom låter mig lägga mig i hur mycket jag vill, haha. Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna och vill att allt med Frolle ska vara perfekt, och det förstår dom. Det känns sååå skönt att ha hittat en familj som prioriterar honom lika högt som mig! Jag tror att Saga kommer ha en fantastisk tid tillsammans med honom och jag tror han kommer lära henne otroligt mycket - precis som jag gjort på honom. Det är i princip han som lärt mig rida, kan man säga. Och det är även han som fått mitt intresse för dressyr att växa så pass mycket som det gjort. 
 
Den 10:e augusti tar Saga över Frolle, alltså på måndag. Dock kommer han fortfarande stå kvar här till september vilket känns väldigt skönt för min egen del. Då träffar jag honom fortfarande varje dag och kan hjälpa Saga om det behövs. Vi tar ett steg i taget helt enkelt, vilket känns bra för både mig, Saga och hennes familj!
 
Det känns väldigt tungt, men samtidigt känns det väldigt bra och rätt. Min älskade Frolle ♥
 
 


Kommentarer
Postat av: Linda

Men gulliga Pernilla, du skriver så fint då jag börjar gråta. Vi längtar efter att få ta hand om din guldklimp! ❤️

Svar: Åå, Frolle verkar trivas super med er!!
Pernilla Hägglund

2015-08-04 @ 22:28:09
Postat av: Malin

Förstår att det känns tungt, men det låter som ett bra beslut. Saga verkar vara en jättebra ryttare för Frolle. Du är stark som har tagit det här beslutet ❤️

Svar: Åå, tack vad snäll du är. Saga är super!!
Pernilla Hägglund

2015-08-05 @ 10:33:16
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Postat av: Sara

Skönt att du hittat en tjej/familj som känns bra!☺️ Litar på din magkänsla!☺️ Hoppas dock ändå att få läsa lite om honom här på bloggen! Pussa honom från mig! ☺️

Svar: Ja självklart! Han kommer fortsätta synas här. :D Det ska jag göra. Kram!
Pernilla Hägglund

2015-08-20 @ 22:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|